Author Topic: Καινούρια Τούμπα, νέο γήπεδο, που και γιατί..............  (Read 72673 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jackba

• Guest
Μια σύντομη σκέψη...

Τα κέρδη από την εμπορική χρήση του νέου γηπέδου θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15.000.000 ευρώ το χρόνο.
Απόδειξη: Προτιμούν όλοι (Καμπάνης-Σαββίδης) να δώσουν στον ερασιτέχνη 1.000.000 το χρόνο αντί του 10%. Το 1εκ αντιστοιχεί με ποσοστό 10% σε συνολικά κέρδη 10εκ. ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000.000 το χρόνο ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ το 10% αντί του εκατομμυρίου!!!

Έστω ότι από τα 15εκ το 1εκ πάει στον ΑΣ και τα 4 στην ΠΑΕ (και καλά μας ακούγονται τα νούμερα αυτά προς το παρόν). Αυτό σημαίνει 10εκ το χρόνο στον επενδυτή επί 49 χρόνια άρα 490εκ σύνολο!!!! Όταν τα συνολικά έξοδα του επενδυτή θα είναι κοντά στα 90εκ (έξοδα γηπέδου + διακανονισμένα χρέη) και μάλιστα και αυτός με δανεισμό θα τα βάλει (αρκεί να έχει κάτι για εγγυήσεις).
490εκ κέρδος για επένδυση 90εκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ?? (Σας απέδειξα νομίζω πως τα νούμερα έχουν άμεση συσχέτιση με την πραγματικότητα)

Η θέση μου. Το καλύτερο θα ήταν αν μπορούσε να κάνει το γήπεδο ο ΑΣ μέσω της ΠΑΕ, ώστε να καρπωθεί η ομάδα μας το μεγαλύτερο όφελος που τώρα θα πάει αλλού. Αν δεν γίνεται και πρέπει να δοθεί το γήπεδο σε επενδυτή, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ η ΓΣ που θα το αποφασίσει να έχει στη διάθεσή της οικονομοτεχνικά στοιχεία για τα πιθανά κέρδη του νέου γηπέδου με βάση μελέτη και όχι να το αποφασίσει με βάση τι μας ακούγεται καλό σαν νούμερο χωρίς κανένα στοιχείο

Offline tsag

• Αλλαγή

Πως ξέρεις όμως ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ?

Η πλειοψηφία του λαού δυστυχώς θέλει ό,τι θέλουν οι εφημερίδες και τα ράδια. Δεν κάθεται να σκεφτεί και πολύ. Από εκεί ξεκινάνε όλα τα προβλήματα του ΠΑΟΚ. Ας ελπίσουμε ότι θα ξυπνήσουμε όλοι σύντομα...
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
@lastk_33
VGAZEIS TELEIOS PARALOGA KAI AY8AIRETA SYMPERASMATA. NOMIZO POS EISAI POLY ANENHMEROTOS H KAKOPISTOS KAI ANAROTIEMAI GIATI. STO LEO EY8EOS.
PAROLO POY EINAI XILIOEIPOMENA (DIAVAZEIS TA ANTISTOIXA TOPICS?) 8A PO PALI TA AYTONOHTA.KALOPROAIRETA PANTOTE
Μερικά σχόλια για την πρόταση:

Το ΜΛΒ βγάζει την πρόταση λίγες μέρες πριν την καταστροφή του ΠΑΟΚ
Γιατί?
OYDEIS TELEIOS. ESY GIATI DEN KATEVASES PSHFODELTIO ME THN DIKH SOY PROTASH STIS EKLOGES? GIATI DEN EGINES MELOS TOY MALV PRIN TIS EKLOGES, OSTE NA THN VALEIS ESY THN PROTASH MESA STO MALV? TI NOMIZEIS, OTI TO MALV APOTELEITAI APO TIPOTA APSOGOYS KAI TELEIOYS YPERHROES? ALA8HTOI KAI AMEMPTOI? PAOKTSHDES APLOI EINAI SAN KAI MENA KAI SENA. ME TA ELATTOMATA TIS ELLEIPSEIS KAI TIS ADYNAMIES TOYS. OPOS ESY KAI EGO. DAPANOYN XRONO APO THN PROSOPIKH TOYS ZOH PROSPA8ONTAS GIA TO KALYTERO
Είναι γελοίο να μιλάμε για διαφανείς διαδικασίες όταν μιλάμε για διαγωνισμό κατασκευαστικών εταιρειών.
ETSI GINETAI PAGKOSMIOS. PES MAS THN DIKH SOY PROTASH
Ποιός θα αποφασίσει για την εταιρεία που θα αναλάβει?
Θα μου πείτε η ΓΣ.
Τα μέλη του ΑΣ, όλοι εσείς που θέλετε να σώσετε την περιουσία του ΠΑΟΚ, με τι κριτήρια θα αποφασίσετε
για την επιλογή της εταιρείας?
TO PAOKTSHDILIKI MAS KAI TO ENSTIKTO MAS. OTI EXEIS KAI SY. FERTA MAZI MAS. KAI AN EXEIS TIPOTA PERISSOTER NA PROSFEREIS (PX TEXNOGNOSIA) FERTHN KAI AYTHN.AYTA EXOYME.
Θα συμμετάσχετε εσείς στις συζητήσεις και στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις?

OXI. 8ELOYME OMOS THN KALYTERH KAI DIAFANESTERH EKPROSOPOPHSH. OPOS GINETAI SE KA8E POLITISMENH KAI DHMOKRATIKH KOINONIA. TELEIA DEN 8A EINAI POTE. AS EINAI OSO GINETAI KALYTERH. GIA YTO XREIAZOMASTE KAI S-E-N-A.
Ό,τι σας πεί η ηγεσία του ΜΛΒ δε θα κάνετε?
MPA DEN EIMASTE PROVATA.OYTE MAS VAZEI KANENAS PISTOLI STON KROTAFO. KAI APO OSO EXO EGO KATALAVEI ME THN MIKRH MOY ENASXOLHSH, STO MALV 8ELOYN NA VALOYME THN GNOMH MAS, TO MYALO MAS KAI THN PROTASH MAS. OXI NA MAS KAPELOSOYN.
Γνωρίζετε τί προμήθειες και τι μίζες πέφτουν κάτω από το τραπέζι σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς?
NAI, KATI LIGA. AYTA 8ELOYME NA APOTREPSOYME.
Είναι αφελής αυτός που πιστεύει ότι θα υπάρξουν διαφανείς διαδικασίες.
KAI MOIROLATRHS OPOIOS PISTEYEI TO ANTI8ETO.
Άντε και καλά θα το αναλάβει 1-2 εταιρείες. Πως θα αποπληρωθεί ένα τέτοιο έργο?
Δεν θα το εκμεταλλευτούν οι κατασκευαστικές εταιρείες για κάμποσα χρόνια?
και μετά θα το παραδώσουν στον ΑΣ?

NAI. EMEIS 8ELOYME TOYS KALYTEROYS OROYS GIA TON PAOK KAI THN MEGALYTERH DIASFALISH
Το ίδιο δηλαδή που ζητάει και ο Σαββίδης. Το ίδιο που ζητούσε ο Καμπάνης με το Γουμενο.

Τα ονόματα θα αλλάξουν μόνο.

Επιτέλους ας σταματήσει αυτό το παραμύθι με το γήπεδο.
POIO PARAMY8I? OI 2 PROHGOYMENOI DEN HTAN KSEKA8AROI. KAPOIOI ROI HTAN KA8AROI, KAPOIOI OXI. OYDEPOTE EFTASAN NA SYZHTH8OYN SE GENIKH SYNELEYSH.
Δεν δίνουν στο Σαββίδη το γήπεδο γιατί πολύ απλά ξέρουν ότι δε θα φάνε. Τους το έχει ξεκόψει ο Σαββίδης.
Με τον Καμπάνη έγινε η συμφωνία αλλά τη χάλασε το καταστατικό του ΑΣ.
Αυτό που θέλει να αλλάξει ο Σαββίδης μέσω Ορφανού.
NAI SIGA NA MHN ALLAKSOYME KAI TO SYNTAGMA THS ELLADAS EPEIDH TO 8ELEI O SAVVIDHS. YPARXEI NOMOS KAI KATASTATIKO. GIA NA ALLAKSEI TO KATASTATIKO, GINETAI MONO ME PELIOPSHFIA THS GENIKHS SYNELEYSHS.O ORFANOS DEN MPOREI NA EPEMVEI. AYTO ELEIPE, NA MPOREI YPOYRGOS NA ALLAZEI KATASTATIKA SYLLOGON. POY ZOYME?AYTA TA PROVLEPOYN SYNTAGMA KAI NOMOI. DEN EIMASTE KAI TOSO ...UGANDA.
Ένα απαρχαιωμένο καταστατικό φτιαγμένο για τη δεκαετια των 60's.

TO EXEIS DEI? PANTOS H DIADIKASIA ALLAGHS KATASTATIKOY OPOS EIPA PERNAEI MESA APO THN GS. ELA NA TO ALLAKSOYME. MAZI.
Συμπέρασμα:

Το ΜΛΒ παραδέχεται ότι το γήπεδο θα αξιοποιηθεί μόνο με την ιδιωτική πρωτοβουλία.
 Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Σταματήστε να κοροιδεύετε τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
POIOS KOROIDEYEI, PES MAS.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πρεσβευτής της ιδέας του ΠΑΟΚ και όχι ιδιοκτήτης.
 Νην μπλέκετε την πο...α με τη βούρτσα.
TI ENNOEIS? DEN KATALAVAINO

Προτάσεις:

1.Ας βάλει ο ΑΣ μια γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ και σε ένα αρκετά μεγάλο δείγμα φίλων ΠΑΟΚ να θέσουν την ερώτηση για το γήπεδο.
Να είστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα δεν θα αρέσουν όυτε στους Κατσαρίδες ούτε στην ηγεσία του ΜΛΒ.
Μπούχτισε ο κόσμος. Κουράστηκε. Θέλει να δει ποδόσφαιρο και λαό στην εξέδρα.και όχι διαγωνισμούς για την κατασκευή της Τούμπας.
DHLADH RE FILE EGO AMA KANO GULLOP NA SE DEIROUME NOMIMOPOIOYMAI META NA TO KANO? GIA SE PARAKALO. YPARXEI NOMOS KAI KATASTATIKO. NA MHN LEME OTI NANAI. GRAPSOY STON AS KAI ASE TA ALLA.
2. Αυτός που θα αναλάβει την κατασκευή της Τούμπας κατά πάσα πιθανότητα θα συστήσει εταιρεία με όνομα π.χ. Τούμπα ΑΕ.

Τότε ας πάμε όλοι να αγοράσουμε μετοχές της για να λέμε ότι συμβάλαμε στην κατασκευή του γηπέδου.

ENDIAFEROYSA PROTASH

Ε-Λ-Ε-Ο-Σ
EPISHS.

FILIKA KAI KALOPROAIRETA
HOMO PAOKUS

« Last Edit: June 23, 2006, 18:58:28 by HOMO PAOKUS »

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

lastk_33

• Guest
@ΗΟΜΟ

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι φιλικό και καλοπροαίρετο να με χαρακτηρίζεις κακόπιστο...
Μήπως θεωρείς ότι υπονομεύω τη Λαική Βάση?

Εσύ πιστεύεις ότι θα τον σώσουμε εαν δημιουργηθεί η Λαική Βάση
κι εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα σωθεί με έναν ισχυρό επενδυτή.
Εαν αυτό μεταφράζεται σε πολιτικές πεποιθήσεις, τότε θα λέγαμε ότι
εσύ είσαι σοσιαλιστής και γώ πιστεύω στο κεφάλαιο.

Όμως στον ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Ο ΠΑΟΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΝΟΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ.
Ας αφήσουμε τα περί Barcelona γιατί δεν είναι ίδια τα μεγέθη και είναι πολύ διαφορετική η νοοτροπία των λαών.
Αυτοί έχουν έναν αμέτρητο λαό σε όλο τον κόσμο καθώς επίσης και κρατική συνείδηση.
Ξέρεις τι θα πεί αυτό? Ότι την 1η μέρα αυτοί θα είχαν εγγραφεί στον ΑΣ τους , 20.000 μέλη για την πλάκα.
Πήγαινε κάνε Λαική Βάση στη Λίβερπουλ. Οι Άγγλοι συσπειρώνονται στο φτερό για αυτά τα θέματα.
Όχι εδώ.
Στη χώρα της καχυποψίας και της μιζέριας. Στη χώρα του ραγιαδισμού.

Τώρα όσο αφορά τις επισημάνσεις μου για την πρόταση του ΜΛΒ δεν μπορώ να καταλάβω
γιατί τα συμπεράσματα μου είναι αυθαίρετα και παράλογα τη στιγμή που συμφωνείς ...αλλά τελικά διαφωνείς.
(Δηλαδή συνεχώς λες ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ....δηλαδή προτείνεις τρόπους για να αποφύγουμε
αυτά που επισημαίνω.Δεν κατλαβαίνω ποιος είναι ο παραλογισμός τους)

Τα γκάλοπ συμπεράσματα βγάζουν, δεν νομοθετούν.

Ο κόσμος στην περίπτωση Αγγελόπουλου κρεμόταν από τα χείλη του Θόδωρα.
50.000 κόσμο θα είχε το αεροδρόμιο εαν καθότανε η αγορά. Ή μήπως δεν το πιστεύεις?

Έχουμε καταντήσει φοβικοί. Θα μας φάνε το γήπεδο...
Τί επιτέλους εννοούμε όταν λέμε ότι θα το φάνε? Εξηγήστε μου.
Αυτός που θα το πάρει είναι αναγκασμένος να πετύχει αλλιώς τον έφαγε η μαρμάγκα.
Το ότι θα κερδίζει ο Σαββίδης από την εκμετάλλευση του γηπέδου μας αγχώνει?
Γιατί?
Εαν η ομάδα γίνει οικονομικά ανεξάρτητη στα @@ μας ποιος εκμεταλλέυεται το γήπεδο.
Μήπως φοβόμαστε ότι θα το πάρει και θα φύγει?
Ή θα βάλει λουκέτο? Τι τελικά μας φοβίζει?

Εαν το πρόβλημα μας είναι το γήπεδο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Αντί να είναι η αιτία της αναγέννησης του ΠΑΟΚ γίνεται η αιτία της καταστροφής του.
Γιατί φίλε ο ΠΑΟΚ είναι ήδη πεθαμένος.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Alla logia na agapiomaste...Allo 8ema h Laikh Vash, den anafer8hka poy8ena ego se mellontikh kyvernhsh apo to lao.
Den vlepo peri8oria syzhthshs giati ayta poy moy les den exoyn sxesh me ayta poy soy leo ego, opote over.

ps: kai malaka na peis se ena filo soy kalo toy kaneis.Epeidh mporei me to "malaka" na ton ksypnhseis kai na na arxisei na psaxnetai. Mhn to vlepeis san vrisia panta. Mhn parekshgiesai loipon gia to "kakopistos" kai psaksoy na deis mhpos pragmati eisai.

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

lastk_33

• Guest
ποιος μίλησε για μελλοντική κυβέρνηση? Αυτό κατάλαβες?

Το ότι δεν βλέπεις περιθώρια συζήτησης είναι δικό σου πρόβλημα
εγώ θα μαι πάντα εδώ.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
8eteis 5 zhthmata. Soy apanto. Anti na antapanthseis, 8eteis alla 15 poy den exoyn kammia sxesh me ta prota 5. To ka8ena 8elei xoristh syzhthsh.
Epipleon vlepeis na symfono mazi soy diafonontas, eno ego diafono karga.
Ego ais8anomai oti dialy8hka apo th syzhthsh... :14:

ps: ta paradeigmata me Liverpool, Barca, Aggelopoylo den anaferontai se montela mellontikhs dioikhshs?

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

lastk_33

• Guest
Συζήτηση κάνουμε.
Έγραψα τις αντιρρήσεις μου για την προταση του ΜΛΒ για το γήπεδο.
Έγραψες τις αντιρρήσεις σου για τις απόψεις μου υποστηρίζοντας το ΜΛΒ
Και σου ανταπάντησα ότι διαφωνούμε στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να σωθεί ο ΠΑΟΚ
Εσύ λες με Λαικη Βάση, εγώ λεώ με ισχυρό επενδυτή που θα αξιοποιήσει την Τούμπα.
Και τα δύο είναι μοντέλα διοίκησης.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιχειρηματολογήσουμε υπερ της μιας ή της άλλης άποψης
Και επειδή η κουβέντα σκαλώνει στο γήπεδο έθεσα τον προβληματισμό μου που τον ξαναγράφω:

<<Έχουμε καταντήσει φοβικοί. Θα μας φάνε το γήπεδο...
Αυτός που θα το πάρει είναι αναγκασμένος να πετύχει αλλιώς τον έφαγε η μαρμάγκα.
Γιατί?
Εαν η ομάδα γίνει οικονομικά ανεξάρτητη στα @@ μας ποιος εκμεταλλέυεται το γήπεδο.
Ή θα βάλει λουκέτο? Τι τελικά μας φοβίζει?>>

Αυτό ήταν όλο.

jackba

• Guest

Έχουμε καταντήσει φοβικοί. Θα μας φάνε το γήπεδο...
Γιατί?
Ή θα βάλει λουκέτο? Τι τελικά μας φοβίζει?

Εαν το πρόβλημα μας είναι το γήπεδο, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Τα κέρδη από την εμπορική χρήση του νέου γηπέδου θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15.000.000 ευρώ το χρόνο.
Απόδειξη: Προτιμούν όλοι (Καμπάνης-Σαββίδης) να δώσουν στον ερασιτέχνη 1.000.000 το χρόνο αντί του 10%. Το 1εκ αντιστοιχεί με ποσοστό 10% σε συνολικά κέρδη 10εκ. ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000.000 το χρόνο ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ το 10% αντί του εκατομμυρίου!!!

Έστω ότι από τα 15εκ το 1εκ πάει στον ΑΣ και τα 4 στην ΠΑΕ (και καλά μας ακούγονται τα νούμερα αυτά προς το παρόν). Αυτό σημαίνει 10εκ το χρόνο στον επενδυτή επί 49 χρόνια άρα 490εκ σύνολο!!!! Όταν τα συνολικά έξοδα του επενδυτή θα είναι κοντά στα 90εκ (έξοδα γηπέδου + διακανονισμένα χρέη) και μάλιστα και αυτός με δανεισμό θα τα βάλει (αρκεί να έχει κάτι για εγγυήσεις).
490εκ κέρδος για επένδυση 90εκ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ?? (Σας απέδειξα νομίζω πως τα νούμερα έχουν άμεση συσχέτιση με την πραγματικότητα)

Φίλε lastk_33
παρέθεσα κάτι που έγραψα και παραπάνω. Πες μου αν θέλεις αν το τελικό κέρδος του επενδυτή που υπολογίζω το βρίσκεις λογικό και ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΕΡΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ.

lastk_33

• Guest
Τα λεφτα, τα λεφτά τα λεφτά.
Στην τσέπη μας θα πάνε ρε παιδια στην τελική?
Δηλαδή απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι ότι θέλουμε έναν πλούσιο ΑΣ.
Για ποιό λόγο? Κακά τα ψέματα το ποδόσφαιρο μας ενδιαφέρει. Η ΠΑΕ
Δηλαδή ποιο το όφελος να έχουμε ισχυρό οικονομικά ΑΣ?
Πείτε ποιό το όφελος για τον ΠΑΟΚτσή.
Ξαφνικά γίναμε λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού? Τι ρομαντικό!!
Το μίσθωμα που θα δίνει ο Σαββίδης στον ΑΣ θα φτάνει και θα περισσεύει για
πρωταθλητισμό των υπόλοιπων ερασιτεχνικών ομάδων.
Θυμάστε την ταινία με τον Μαυρογιαλούρο?
Φάγανε, φάγανε, φάγανε, φάγανε....

jackba

• Guest
Δεν κατάλαβες.
Από τα 15εκ κέρδος εγώ θέλω να πηγαίνουν τα 10εκ στην ΠΑΕ και τα 4εκ στον επενδυτή για να εξοφληθεί το γήπεδο. Άρα αυτό που θέλω είναι μια ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα - καμία σχέση με ερασιτέχνη.

Τελικά στην ερώτησή μου δεν απάντησες.
α) Θεωρείς λογικό ένα τέτοιο κέρδος για τον επενδυτή?
β) Θεωρείς σωστό να παραχωρήσει ο ερασιτέχνης το γήπεδο ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ για το τι κέρδη μπορεί να αποφέρει?
« Last Edit: June 23, 2006, 20:10:57 by jackba »

lastk_33

• Guest

Φίλε lastk_33
παρέθεσα κάτι που έγραψα και παραπάνω. Πες μου αν θέλεις αν το τελικό κέρδος του επενδυτή που υπολογίζω το βρίσκεις λογικό και ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΕΡΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Εαν είναι αυτό το πρόβλημα, ας απαντήσει ο ΑΣ στον σαββίδη να κάνει μια εκτίμηση για τα κέρδη, να βγάλουν ποσσοστά και όλα να βρούνε το δρόμο τους.
Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγνατα.
Απλά δε θέλουν λύση με επενδυτή.
Για ΜΑΛΑΚΑ ψάχνουν

jackba

• Guest
Με αυτό που λες τώρα συμφωνώ καθώς θα πρέπει ο ερασιτέχνης να πετύχει σε όποιες διαπραγματεύσεις ότι καλύτερο δυνατό. (ακόμη και αν κάνει γήπεδο μόνος του θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τις κατασκευάστριες εταιρίες)
Μπορεί να πετύχει καλύτερα κέρδη σε ποσοστά για την ΠΑΕ και λιγότερα χρόνια εκμετάλλευσης. Σκέψου όμως ότι και η πρώτη θέση πχ του Σαββίδη ήταν να μην δίνει καν το 1.000.000 στον ΑΣ άρα καταλαβαίνεις τις διαθέσεις του και ότι μια καλή διαπραγμάτευση θα πάρει χρόνο (κυρίως θα πρέπει να έρθουν στοιχεία στην γενική συνέλευση που θα δείχνουν ποια θα είναι η τάξη μεγέθους των κερδών).

Αν υπάρχουν και τότε αγύριστα κεφάλια στον ΑΣ και δεν δεχθούν ούτε κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει ο ΑΣ να τα αποβάλλει με τον νόμιμο τρόπο. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, δεν συμφωνείς?

lastk_33

• Guest
Κοίταξε, τα πράγματα είναι πλέον απλά.
Μια από τα ίδια δηλαδή.
Προσωρινή διοίκηση, ανίσχυρη οικονομικά, ζητανεύοντας και εκλιπαρόντας από τον κόσμο χρήματα.
Μπάινει κατόπιν ένα σχέδιο εκμετάλλευσης του γηπέδου όπου εκεί θα γίνει η μεγάλη σφαγή
γενικες συνελέυσεις, ένταση, κοροιδία.
Οι μεν θα φωνάζουν να γραφτούν όλοι στον ΑΣ, οι άλλοι θα κάνουν υπόγειες συμφωνίες με
κατασκευαστικές κλπ κλπ. Ένα μπάχαλο δηλαδή.
Και μέσα σ' αυτό το μπάχαλο οι παίκτες.
Εσύ εαν ήσουνα ποδοσφαιριστής θα έμενες σε μια τέτοια ομάδα?
Δηλαδή φέτος εαν γλιτώσουμε την Δ' δε θα δούμε ποδόσφαιρο αλλά γενικές συνελεύσεις...
Προτείνω να χρησιμοποιούμε το γήπεδο για τις Γενικές συνελεύσεις.
Έτσι για να λέμε λοτι πάμε και στο γήπεδο.

jackba

• Guest
Φίλε δεν διαφωνώ μαζί σου για την κατάσταση που θα επικρατήσει στις γενικές συνελεύσεις και γενικότερα αν αναλάβει ο ΑΣ να κάνει το γήπεδο. Δεν υπάρχει όμως τίποτα πιο δημοκρατικό και σωστό για το σύλλογο από το να παρουσιαστούν 4-5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ στην γενική συνέλευση, να αναλυθούν τα υπέρ και τα κατά του κάθε σχεδίου από οποιοδήποτε μέλος του ερασιτέχνη, δημοσιογράφο, μηχανικό κτλ και μετά από ένα μήνα να ψηφιστεί το καλύτερο. Μίζες μπορεί να υπάρξουν αλλά θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Σίγουρα είναι καλύτερο από το να παρουσιάζεται μόνο ένα σχέδιο αξιοποίησης του οποίου οι οικονομικές λεπτομέρειες ΜΕΝΟΥΝ ΚΡΥΦΕΣ!!!

Και σε ρωτάω ευθέως καθώς τώρα όλοι παίρνουμε θέση αλλά εσύ έως τώρα απέφυγες να απαντήσεις σε δυο ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ:
α) Θεωρείς λογικό ένα κέρδος 490εκ για τον επενδυτή που έχει επενδύσει 100εκ?
β) Θεωρείς σωστό να παραχωρήσει ο ερασιτέχνης το γήπεδο ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ για το τι κέρδη μπορεί να αποφέρει?

Και οι δυο ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν με ένα ναι ή ένα όχι.

Offline bozik

• Αλλαγή
εγω ξερω οτι στο καινουριο γηπεδο της Τουμπας τη Δευτερα με βροχη θα ειναι γεματο(ster-mer-ter cinemas)αρα πιον τον απασχολει η ομαδα, τι τον νοιαζει οταν θα εχει νοικιασει ολους χωρους της ΤΟΥΜΠΑΣ.Και εγω σας λεω οτι θα βγουν εκεινοι οι γραφικοι ,ξερεται απο τη θυρα 4 και πουν καμια κουβεντα για τα διαρκειας λεω εγω και υπαρξει καποια ψηλοπαρεξηγηση,και σου πουν αυτοι εγω δεν μπορω να με βριζουν τη μανα(μεχρι τωρα ολοι μπορουν)και φευγω,του μενει το γηπεδο για τα υπολοιπα 46, αλλωστε γιατι να κατσει εδω να του βριζουν τη μανα επειδη δεν μπορει ο ΠΑΟΚ να παρει πρωταθληματα θα λενε .Και τοτε τη ??? παλι ερανος...αρα αυτες οι αποφασεις ειναι πολυ σημαντικες για να τις παρουν 1000 ατομα ,γι αυτο πρεπει να γινεται μελοι ολοι για να αναλαβετε τις ευθυνες σας.Και κατι αλλο, αυτη τη στιγμη ο ΠΑΟΚ ειναι πτωμα δεν μπορει να διαπραγματευτει με κανεναν για το γηπεδο γιατι δεν ειναι σε θεση ισχυως...
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

lastk_33

• Guest
Κοίταξε, δεν μπορούμε να μιλάμε για μακροπρόθεσμα κέρδη 490 εκ.
στα 49 χρόνια. Μετά από 10 χρόνια για παράδειγμα μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα΄.
Αλλά και έτσι να είναι στην ελέυθερη αγορά δεν μπορούμε να μιλάμε για λογικά κέρδη.
Λογικά με βαση τί?
Ο μόνος στόχος των επιχειρήσεων είναι να αυξάνουν τα κερδη τους.

Στο β) επαναλαμβάνω ότι δεν με απασχολεί εαν ο ΑΣ θα είναι οικονομικά ισχυρός

Σαν οπαδός σου μιλαω. Εαν ήμουν εκλεγμένο μέλος του ΔΣ θα με απασχολουσε πολύ-πρόσεξε
όχι απλό μέλος του ΑΣ αλλά μέλος του ΔΣ ή ακόμη καλύτερα μέλος ΔΣ της διοικούσας παράταξης.

Γιατί πολύ απλά τα κέρδη διαχειρίζονται από δαύτους....

jackba

• Guest
Δεν κατάλαβες.
Από τα 15εκ κέρδος εγώ θέλω να πηγαίνουν τα 10εκ στην ΠΑΕ και τα 4εκ στον επενδυτή για να εξοφληθεί το γήπεδο. Άρα αυτό που θέλω είναι μια ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα - καμία σχέση με ερασιτέχνη.

Σου ξαναλέω τα κέρδη στην ΠΑΕ θα πάνε. Και επαναδιατυπώνω τα ερωτήματα
α) Εσύ αν χρωστάς κάπου 22δρχ και έχεις ένα οικόπεδο που πρέπει να επενδύσεις 80δρχ (102 σύνολο) και ξέρεις ότι σε 8 χρόνια το πολύ θα κάνεις απόσβεση (δεν θα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα σε 8 χρόνια) και τα άλλα 40 χρόνια θα ζεις πλουσιοπάροχα, θα το έδινες τώρα απλά για να γλιτώσεις το χρέος των 22δρχ εφόσον μπορούσες κουτσά στραβά να τα καταφέρεις για 1-2 χρόνια?

β) Νομίζω το κάνεις επίτηδες, μιλάμε για οικονομικά ισχυρή ΠΑΕ και όχι ερασιτέχνη. Εσύ το οικόπεδο θα το έδινες στον πρώτο που σου έλεγε μια τιμή χωρίς να ρωτήσεις ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΕΣΙΤΗ?

Έχεις δίκιο για την διαχείρηση που γίνεται από το ΔΣ αλλά αυτό δεν ελέγχεται από τη Γενική Συνέλευση ειδικά τώρα που θα υπάρχει απλή αναλογική στον καταρτισμό του? Δεν είναι πολύ πιο διαφανές από το να τα διαχειρείζεται ένας άγνωστος στον ΠΑΟΚ επενδυτής?

Αυτά φίλε, δεν χρειάζεται απαραίτητα να απαντήσεις, νομίζω ότι κουράσαμε. Κατά βάθος συμφωνούμε απλά διατυπώνουμε διαφορετικά κάποιες σκέψεις
« Last Edit: June 23, 2006, 22:33:08 by jackba »

lastk_33

• Guest
Κουτσά στραβά πορεύεται ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 25 χρόνια από εποχής Παντελάκη. Ως πότε?
Έχεις μια προβληματική επιχείρηση? την δίνεις σε ιδιώτη και την εξυγιαίνει.
Και αν δεν καταλαβες, λέω ΝΑΙ στην παραχώρηση του γηπέδου με αντάλλαγμα την οικονομική ανεξαρτησία
του ΠΑΟΚ. Επί 25 χρόνια εξαρτημενοι από εφορίες τράπεζες ΙΚΑ κλπ είμασστε Πάλι κουτσά στραβά
θα πάμε? Το πολυ πολύ να αυξήσουμε τα χρεη.
Εδώ σήμερα διάβασα ότι τα 22 εκ ευρω δεν είναι τίποτα. Τρίχες λέει, με κάτι διακανονισμούς και
τιποτε τροποποιήσεις θα τη σκαπουλάρουμε για κάνα χρόνο και μετά βλέπουμε. Τόσο απλά.
...Έλα μωρέ δε βαριέσαι θα τη βρούμε την άκρη...
Δεν είναι καθόλου απλό να διαχειρίζεσαι τόσα χρεη και να έχεις να αξιοποιήσεις ένα ολόκληρο γήπεδο.
Εσύ πιστεύεις ότι αυτοί που είναι τώρα στον ΑΣ έχουν την ικανοτητα να διαχειριστούν την κατάσταση?
και να αποσβέσουν σε 8 χρόνια?
Τώρα ξυπνήσανε για το γήπεδο? Έπρεπε δηλαδή να έρθει ο Γούμενος για να καταλάβουν τι έχουν στα χέρια τους?
Και τελικά τι θέλουμε?
Μια ομάδα που να πηγαίβει κουτσά στραβά αρκεί να νιώθουμε ότι η περιουσία είναι του ΑΣ?
Δηλαδή δική μας? εφόσον βέβαια γραφτούμε όλοι μέλη.
Αιώνιοι 4οι και 5οι αλλά το γήπεδο δεν μας το παίρνει κανείς._

Την πρόταση μου για το γήπεδο την είπα:
Το παραχωρείς σε ισχυρό επενδυτή με ΟΡΟ να το τελειώσει σε 2 χρόνια.
Η εταιρεία κατασκευής που θα ιδρυθεί έστω ότι θα  ονομάζεται πχ Τούμπα ΑΕ
Ας πάμε τότε όλοι να αγοράσουμε μετοχές της ώστε να νιώθουμε ότι συμβάλλαμε ενεργά στο χτίσιμπο της νέας Τούμπας.

jmjyiannis

• Guest
O ΠΑΟΚ και το φιλέτο της Τούμπας

http://www.balla.gr/greece/index.asp?cat_id=100&tid=152&news_id=153,154,155

by Tasos Stampoulis.