Καταρχήν να σας καλησπερίσω όλους μιας και είμαι νέος στο forum και αυτό είναι το πρώτο μου post...
Το τελευταίο διάστημα ακούω να γίνονται πολλές συζητήσεις για το νέο γήπεδο της ομάδας μας.Κακά τα ψέματα, χρειαζόμαστε μεγαλύτερο και σύγχρονο γήπεδο.Αν θέλουμε να πάμε τον ΠΑΟΚ ψηλά πρέπει να έχουμε και τις κατάλληλες γηπεδικές υποδομές.Νέο,μεγάλο και σύγχρονο γήπεδο να γίνει στην Τούμπα λίγο δύσκολο.Εγώ έχω μια ιδέα και ξέρω ότι άλλοι θα την βρουν καλή και άλλη κακή.Εγώ πιστεύω πως το νέο γήπεδο θα πρέπει να γίνει δυτικά.Ένας καλός χώρος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι κατά τη γνώμη μου το στρατόπεδο του Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη.Είναι μια πολύ μεγάλη έκταση στην οποία μπορεί να γίνει ένα μεγάλο γήπεδο για να χωράει τον μεγάλο λαό που έχει η ομάδα μας.Παρακάτω θα σας πω τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της ιδέας μου και από εκεί και πέρα αφήνω και εσάς να προβληματιστείτε.
Πλεονεκτήματα:
1)Μεγάλος χώρος στον οποίο μπορεί να γίνει μεγάλο γήπεδο
2)Μπορούν να κατασκευαστούν υπόγεια πάρκιν κάτω από το γήπεδο για τις ανάγκες των φιλάθλων
3)Εύκολο πάρκιν στην γύρω περιοχή
4)Εύκολη πρόσβαση από τον περιφερειακό και για όσους μένουν στην πόλη αλλά και για αυτούς που έρχονται από τις γύρω περιοχές
5)Εύκολη πρόσβαση με αρκετά λεωφορεία του ΟΑΣΘ (1,18,27,29,32,34,38,56)
6)Στο μέλλον θα υπάρχει στάση μετρό μιας και το μετρό θα ανέβει και προς Σταυρούπολη
Μειονεκτήματα:
1)Μακριά από την Πυλαία οπότε αν παίζουμε ποδόσφαιρο και μπάσκετ την ίδια μέρα δεν θα είναι εύκολο να πάμε και στα δύο
Σόρι φίλε, αλλά αυτό που λες σχετικά με το γήπεδο της Τούμπας είναι κομμάτι άτοπο... ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ακόμη σε θέση να μιλήσει για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί ή δεν μπορεί να χτίσει νέο γήπεδο στην Τούμπα, από τη στιγμή που δεν έχει εκπονηθεί καμία σοβαρή, υπεύθυνη και αξιόπιστη μελέτη...
Έπειτα, ουκ ολίγες φορές έχει επιχειρηθεί να περάσει πλαγίως στον κόσμο το μήνυμα ότι δεν χωράει γήπεδο μεγαλύτερο από 30-32.000 θεατές στην Τούμπα... Από που προκύπτει το εν λόγω συμπέρασμα από τη στιγμή που, επαναλαμβάνω, δεν έχει προηγηθεί κάποια πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη (που εκτός των άλλων θα οφείλει να λαμβάνει υπόψιν και τις νέες περιβαλλοντικές προδιαγραφές που τίθενται πλέον διεθνώς για ανοικοδόμηση σε αστικό περιβάλλον)?
Επίσης, από πότε ο χώρος στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά που με το ζόρι μπόρεσε και φιλοξένησε τις ανάγκες του φεστιβάλ της κνε, είναι κατάλληλος για υπερσύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 40 και πλέον χιλιάδων θεατών?
Τόσο καιρό μιλάμε για το πρόβλημα με το μποτιλιάρισμα στην Τούμπα και τώρα ξαφνικά προκύπτει η Σταυρούπολη σαν λύση στο πρόβλημα αυτό, τη στιγμή που οποιοσδήποτε έχει κατέβει μια φορά τη Λαγκαδά, θα διαπιστώσει πως στο φανάρι της Εγνατίας ο μέσος χρόνος αναμονής είναι κάνα 15λεπτο, χωρίς να έχει ιδιαίτερη κίνηση... Φανταστείτε με 20.000 αυτοκίνητα να αποχωρούν μετά τον αγώνα τι θα γίνεται, σε συνάρτηση με την έξοδο του Σαββατοκύριακου προς κέντρο...
Όσον αφορά στη συγκοινωνία, επειδή μένω ανατολικά και το δρομολόγιο Τούμπα-κέντρο-Σταυρούπολη το κάνω δις ημερησίως τα τελευταία 4 χρόνια λόγω σχολής, έχω διαπιστώσει ότι οι γραμμές που εξυπηρετούν εκείνη την περιοχή είναι αν μη τι άλλο προβληματικές, με ελλιπή δρομολόγια και οχήματα δυσανάλογα του αριθμού των κατοίκων που εξυπηρετούν... Τα αδέρφια από δυτικά φαντάζομαι θα το επιβεβαιώσουν, καθώς το γαμήσι του οασθ θα το έχουν βιώσει χειρότερα απ'όλους...
Εκεί που ειλικρινά δεν μπορώ παρά να γελάσω είναι το μετρό... Χώρια που η δυτική προέκταση των γραμμών (GeorgT εδώ θα χρειαστούμε τα φώτα σου

) αν δεν κάνω λάθος, είναι προγραμματισμένη για μετά από αυτές της Τούμπας και της Καλαμαριάς, αν τελικά γίνει ποτέ το γαμημένο, γιατί μέχρι στιγμής μόνο την ταλαιπωρία της κατασκευής του έχουμε υποστεί...
Κλείνοντας, θα επανέρθω στα αυτονόητα: το ζήτημα του νέου γηπέδου θέλει μεγάλη προσοχή... Ο ΠΑΟΚ μας έχει το προνόμιο να είναι από τις ελάχιστες ομάδες της Ελλάδας με τόσο μεγάλο ιδιόκτητο γήπεδο και τέτοιου είδους ακίνητη περιουσία. Όπως είναι λογικό, κάποιοι επωφθαλμιούν την περιουσία αυτή και με το ψευδές πρόταγμα της κατασκευής νέου και σύγχρονου γηπέδου μακριά από την Τούμπα (για λόγους που δεν συντρέχουν επί της ουσίας) προσπαθούν σταδιακά και μεθοδικά να προετοιμάσουν το έδαφος για να την οικειοποιηθούν ή να την εκμεταλλευτούν επιχειρηματικά για ιδίον όφελος, στις πλάτες φυσικά του ΠΑΟΚ μας και του λαού του...
ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΑΧΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!
Η λύση είναι απλή, πρέπει όλοι εμείς, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να πάρουμε τις τύχες του Συλλόγου στα χέρια μας και να αποτρέψουμε την κλοπή της περιουσίας του ΠΑΟΚ, την κλοπή του σπιτιού μας... όπως λέει και το σύνθημα: γίνε μέλος και δώσε τέλος...