Πριν λίγες μέρες διάβασα ένα άρθρο:
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7833&pubid=1343049Γιατί δεν γίνεται το νέο γήπεδο στην Τούμπα
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε πει δημόσια ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα τεθεί θέμα γηπέδου. Ο Βασίλης Σεργιαννίδης μιλώντας στο «Goal» ήταν απόλυτος: «Το θέμα του γηπέδου είναι πολύ απλό, αλλά δεν υπάρχει λογική σε αυτά που σκέφτονται. Hρθαν κάποιοι ''Ρώσοι'', κάποιοι ''καπεταναίοι'', και ζήτησαν το γήπεδο. Τι να το κάνουν; Η Τούμπα είναι τόσο πυκνοκατοικημένη, που μόλις ξεκινήσεις κάτι είναι βέβαιο ότι θα σε σταματήσουν. Δεν μπορείς να το δώσεις αντιπαροχή το γήπεδο. Θα πρέπει πρώτα να παρθούν όλες οι άδειες που απαιτούνται και μετά να ξεκινήσει. Αν δοθούν οι άδειες, έχει καλώς, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάπου θα σκοντάψει και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της ΑΕΚ. Το πιο λογικό είναι να δει ψύχραιμα το θέμα ο Ερασιτέχνης, να πάρει μια έκταση αλλού και να κατασκευαστεί εκεί ένα νέο γήπεδο. Είναι πολύ ριψοκίνδυνο να ξεκινήσεις μια διαδικασία εκεί που είναι σήμερα το γήπεδο. Η μόνη λύση είναι να μεταφερθεί αλλού». Kατ' αρχήν να πω πως είναι λίγο νωρίς για κουβέντα για νέο γήπεδο, γιατί δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους ώστε να το συζητήσουμε λίγο πιο ετοιμασμένοι και πιο ενημερωμένοι. Αλλά η κουβέντα ήδη έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες (κυρίως) στο θέμα ''Διάφορα σχόλια & απόψεις για την Τούμπα, τον Ναό μας''.
Θα υποθέσω πως στη θέση του υπάρχοντος γηπέδου μπορεί να χτιστεί γήπεδο και 40 και 50 χιλιάδων θέσεων. Για λόγους ιστορικούς, συναισθηματικούς και οπαδικούς θέλω, όπως και οι περισσότεροί μας, το γήπεδο στην Τούμπα. (Τους λόγους αυτούς δεν τους αναλύω γιατί η αγάπη και η τρέλλα του καθενός μας για την Τούμπα αρκούν και περισσεύουν).
Πρέπει όμως να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Αυτό που είπε ο κ. Σεργιαννίδης πρέπει να το λάβουμε πολύ σοβαρά υπ' όψη, γιατί μάλλον είναι το βασικότερο μειονέκτημα, ή καλύτερα η βασικότερη δυσκολία του να σηκώσεις γήπεδο στην Τούμπα. Γιατί σίγουρα θα βρεθούν 5-10 μαλάκες, να τρέχεις σε δικαστήρια, σε Αρείους Πάγους και δεν ξέρω πού αλλού. Ένα άλλο εξ' ίσου βασικό είναι το πάρκινγκ. Και ένα ακόμη η προσέλευση και η αποχώρηση χιλιάδων ανθρώπων από μία τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή με ανεπαρκές οδικό δίκτυο. Τα δύο τελευταία... ααάντε να πεις πως κάπως μπορείς να τα ξεπεράσεις, γιατί είναι θέματα καθαρά τεχνικά. Για την ανθρώπινη βλακεία όμως, τί μπορείς να κάνεις; Tίποτα. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ενδέχεται λοιπόν, να καταλήξουμε, όταν έρθει αυτή η ώρα, στο ότι το γήπεδο θα πρέπει να χτιστεί εκτός Τούμπας. Αν μου το πει
άνθρωπος της εμπιστοσύνης μου ότι δεν γίνεται αλλιώς θα το δεχτώ. Αν μου πει πάλι πως παίρνει τα ρίσκα του και γκρεμίζει την Τούμπα για να χτιστεί καινούρια, πάλι δίπλα του θα είμαι.
Πρέπει όμως να ζητάμε και το αδύνατο.
Θα απαιτήσουμε (εφόσον τελικά δεν ικανοποιεί το οικόπεδο της Τούμπας τα κριτήρια για κατασκευή γηπέδου 45000) χώρο στον οποίο θα κατασκευάσουμε το νέο γήπεδο. Ο χώρος αυτός θα μας δοθεί με τον ίδιο τρόπο (δωρεάν) που δόθηκε στους ολυμπιακό, παναθηναικό κλπ...
Όσο θα χτίζεται το νέο γήπεδο η ομάδα να παίζει στην Τούμπα, μέχρι να χτιστεί. Το πλεονέκτημα του υπάρχοντος γηπέδου είναι ότι είναι υπάρχον (κάποιος από μας το έγραψε παλιότερα). Θα χρεωθούμε για κάποια χρόνια με ένα γήπεδο που ελπίζω να είναι σε καλό σημείο, ώστε να γίνει δυνατό εμπορικό κέντρο, και να βγει η επένδυση και η απόσβεσή της όσο πιο οικονομικά γίνεται, αλλά χωρίς γήπεδο να μη μείνουμε. Πιστεύω πως ο ΑΣ ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει τη γη της Τούμπας πάση θυσία. Ανταλλαγές οικοπέδων ούτε καν να τις σκεφτόμαστε. Και μετά, άμα λάχει, κρατάμε την Τούμπα σαν έδρα για την ομάδα νέων.
Υ.Γ. Μέχρι να τελειώσω είδα ότι γράφτηκαν πάνω από δέκα νέα μηνύματα.
Υ.Γ.
2 Αφού τελειώσει το νέο γήπεδο και μπούμε μέσα, μπορούμε χαλαρά να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για να γίνει η νέα Τούμπα.