Καθομαστε τρωγομαστε χωρις λογο. Εγω εχω καλη διαθεση, να περιμενω μια εμπεριστατωμενη αποψη ανεξαρτητου μελετητικου γραφειου (ξενου ελπιζω) που να μου λεει ξεκαθαρα αν μπορω να κανω γηπεδο 40.000 στην Τουμπα. Αν οχι, το μεγεθος του ΠΑΟΚ δεν χωραει περικοπες, δεν ειμαστε σκουληκια ή λαρισα ή γαυρος να κανουμε 30.000 γηπεδο.
ετσι dark απλά κ ωραία
@tsag μετρο θα παρεις αλλα που θα κατεβεις?? Ο φίλτατος Μητρ. Άνθιμος απ οτι φαίνεται θα κόψει την μια κοντινή στάση στο Παπαφειο!
Η στάση στον Ευκλείδη θα λειτουργήσει όμως κανονικά και είναι πάνω κάτω η ίδια απόσταση. Στο ΟΑΚΑ πιο πολύ περπάτημα ρίχνεις!
μόνο που το ρίχνεις σε πεζόδρομο. Καμία σχέση με τους δρόμους που οδηγούν Τούμπα με πολυκατοικίες και μισή λωρίδα για αυτοκίνητα.
Για μένα όπου και να γίνει το γήπεδο, αν υπάρχει μετρό δίπλα, ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει, αρκεί το γήπεδο της Τούμπας να παραμείνει στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ και να το χρησιμοποιούμε παράλληλα με το νέο γήπεδο. Άρα ούτε να γκρεμιστεί, ούτε να δωθεί αντάλλαγμα σε δημόσιο κτλ.
Είχα και μία ιδέα που ίσως είναι λίγο ηλίθια αλλά μπορεί να μας λύσει το πρόβλημα της χρημοτοδότησης.
Βρίσκεις ένα μεγάλο οικόπεδο κοντά σε μετρό και με εύκολη πρόσβαση και ζητάς από το κράτος να στο παραχωρήσει.
Ζητάς από το κράτος πόσα μπορεί να σου δώσει για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Ας πούμε σου δίνει το 20%.
Για τα υπόλοιπα 80 :
Βρίσκεις μία κατασκευαστική εταιρία. Της λες δεν έχω ούτε ένα ευρώ για το γήπεδο.
Σου δίνω την μισή Τούμπα. Κρατάω την Τούμπα από την πλευρά της 4 για γραφεία της ομάδας και Μουσείο ΠΑΟΚ - Τούμπας.
Το άλλο μισό κομμάτι κάντο ότι θες, κάντο εμπορικό κέντρο και πάρε όλα τα κέρδη. Έχεις και την πολιτιστική μαλάκία του δήμου κοντά, τα κέρδη θα είναι τεράστια. Αλλά δε σου δίνω μία για το καινούριο γήπεδο που θα μου κατασκευάσεις.
Μένω με γήπεδο για το οποίο δε θα έχω πληρώσει ούτε ένα ευρώ, έχοντας δώσει τη μισή Τούμπα.
Παραμένει ο ΠΑΟΚ ιστορικά στον χώρο της Τούμπας.
Διατηρείται η ιστορική μνήμη του χώρου με το μισό γήπεδο να στέκεται εκεί και να αξιοποιείται από τον ΠΑΟΚ.
(Ενώ σε περίπτωση που το νέο γήπεδο θα χτιστεί στην Τούμπα, την παλιά Τούμπα θα την βλέπουμε μόνο από φωτογραφίες ρετρό).