Author Topic: Καινούρια Τούμπα, νέο γήπεδο, που και γιατί..............  (Read 72083 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mentalita4

• Αποστολή
  • **
http://www.contra.gr/Soccer/Spain/Primera/AthleticBilbao/222049.html

Το νέο "Σαν Μαμές" είναι ένα γήπεδο διαφορετικό (video)

Το νέο «Σαν Μαμές» που σε λίγα χρόνια θα στεγάσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα έχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με τα άλλα μεγάλα γήπεδα που κατασκευάζουν οι ευρωπαϊκές ομάδες τα τελευταία χρόνια.
Οι εμπορικές του χρήσεις θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες σε αντίθεση με το πνεύμα της εποχής που θέλει τα γήπεδα να μετατρέπονται σε αχανή εμπορικά κέντρα.

Η αλήθεια είναι ότι στο Μπιλμπάο σκέφτονται διαφορετικά. Την Πέμπτη παρουσιάστηκε το πολεοδομικό σχέδιο του γηπέδου σύμφωνα με το οποίο το νέο οιδόμημα θα περιλαμβάνει ένα μουσείο της ομάδας, ένα κατάστημα με ήδη της Αθλέτικ, ένα μικρό μπαρ και ένα μικρό εστιατόριο. Ούτε μεγάλα εμπορικά καταστήματα θα διαθέτει, ούτε θα φιλοξενηθούν εταιρίες που δεν έχουν σχέση με την ομάδα και τον κόσμο της.

H δημοτική αρχή της πόλης του Μπιλμπάο αντιστάθηκε σθεναρά στις πιέσεις για εκτεταμένες εμπορικές χρήσεις στο νέο γήπεδο της Αθλέτικ. Το σκεπτικό το ανέλυσε σε μία και μόνο φράση ο επικεφαλής της Πολεοδομίας: «Αν επιτρέπαμε τέτοιου είδους χρήσεις, το μόνο που θα κάναμε θα ήταν να προκαλέσουμε κρίση στους υπόλοιπους επαγγελματίες του εμπορίου στην πόλη».

Οι πιέσεις ήταν αρκετές. Εργολάβοι ήθελαν να κατασκευάσουν γραφεία, ξενοδοχεία και μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά τελικά επικράτησε η λογική του Δήμου που εκφράζει και τη φιλοσοφία της Μπιλμπάο. Σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο γίνεται ολοένα και πιο εμπορικό, υπάρχει και ένας άλλος, διαφορετικός τρόπος σκέψης για το πως μπορεί να αναπτυχθεί το λαοφιλέστερο των αθλημάτων.

Δείτε την εντυπωσιακή παρουσίαση του γηπέδου

Niente incontri....Solo scontri

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
Ενα γηπεδο που κοστιζει 240.000.000 ΕΥΡΩ...Με κρατικο χρημα, να χεσω την διαφορετικοτητα !

MetroStar

• Guest
Γιατί τα λες αυτά?Που τα διάβασες?

ive4

• Guest
Ενα γηπεδο που κοστιζει 240.000.000 ΕΥΡΩ...Με κρατικο χρημα, να χεσω την διαφορετικοτητα !

!!!

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
The New San Mamés Stadium is a provisional name for a planned new football (soccer) stadium in Bilbao, Spain. The stadium will be the new home of Athletic Bilbao football team, and will replace the current San Mamés Stadium. The project was approved in March 2006. Construction is due to start in 2008, and the cost is estimated to be at least €240 million. The stadium will have an all-seater capacity of 58,000. [1] The new stadium will be built next to the existing San Mamés on land that was occupied until 2003 by the Bilbao International Trade Fair. Three quarters of the new stadium will be built and then matches will take place in the new stadium, and the old one will be demolished. Part of the campus of the University of the Basque Country will be demolished to make way for the stadium.

http://en.wikipedia.org/wiki/New_San_Mam%C3%A9s_Stadium

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
Από την στιγμή που η ΔΕΘ φεύγει από τον χώρο που βρίσκεται σήμερα, πιστεύω πως είναι το καλύτερο σημείο για να χτιστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Είναι ευκαιρία για επιστροφή στον χώρο που υπήρχε το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ, που αρπάχτηκε με το έτσι θέλω με αντάλλαγμα το οικόπεδο της Τούμπας που μάλιστα μας το χρέωσαν με αρκετές χιλιάδες δραχμές (σημερινά εκατομμύρια) και αποπληρώθηκε από τον ΠΑΟΚ σε δόσεις τριάντα ετών.
Είναι θετικό το ότι βλέπω ότι οι διοικήσεις ΑΣ και ΠΑΕ έστρεψαν αμέσως το ενδιαφέρον τους στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς ο ΠΑΟΚ αποτελεί το δόγμα "Μία ομάδα, Μία Πόλη" και δεν πρέπει να χαθεί από την πολιτιστική εικόνα της πόλης το "πανηγύρι" που παρατηρείται κάθε φορά που παίζει εντός έδρας ο ΠΑΟΚ.
Πιστεύω επίσης ότι για τον συγκεκριμένο χώρο και μια έκταση της τάξης των 200 στρεμμάτων, αξίζει πραγματικά η ανταλλαγή του οικοπέδου της Τούμπας που ανήκει στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Είναι ένα κομβικό σημείο στην πόλη που εξυπηρετείτε ήδη από πολλές αστικές γραμμές και σύντομα από το Μετρό, ενώ υπάρχουν οι χώροι για να κατασκευαστεί πάρκιγκ φιλοξενίας χιλιάδων αυτοκινήτων.

Δεν πρέπει να μας απασχολούν τυχόν διαμαρτυρίες ασήμαντων πληθυσμιακά κατοίκων της πόλης, είτε αυτές ανήκουν σε πολιτικούς φορείς (οικολόγοι), είτε σε  κομματικούς φορείς (Συνασπισμός), είτε σε αθλητικούς φορείς (σκουλήκια και γριές).
Πρέπει να επικεντρωθούμε στον στόχο και να επιμείνουμε σε αυτόν.
Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη δικαιούται ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου μετά από 45 χρόνια (Καυταντζόγλειο Στάδιο), νομίζω πως ο ΠΑΟΚ σαν η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης (συμμετοχές στην Α' Εθνική, τίτλους, παρουσίες στην Ευρώπη) δικαιούται το συγκεκριμένο έργο.
gdaou
"γάβροι=κότες"

Offline PAOK_Piraeus

• Αποστολή
  • **
Κατι πηρε το αυτι μου στο ραδιο οτι εκανε δηλωσεις ο Δημοκρατης Παπαδοπουλος για σκεψεις της ΠΑΕ για δημιουργια γηπεδου στον χωρο της ΔΕΘ αλλα λογω δουλειας δεν διαβασα τι και πως.
"Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή."

CLUB LARISA

• Guest
Από την στιγμή που η ΔΕΘ φεύγει από τον χώρο που βρίσκεται σήμερα, πιστεύω πως είναι το καλύτερο σημείο για να χτιστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Είναι ευκαιρία για επιστροφή στον χώρο που υπήρχε το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ, που αρπάχτηκε με το έτσι θέλω με αντάλλαγμα το οικόπεδο της Τούμπας που μάλιστα μας το χρέωσαν με αρκετές χιλιάδες δραχμές (σημερινά εκατομμύρια) και αποπληρώθηκε από τον ΠΑΟΚ σε δόσεις τριάντα ετών.
Είναι θετικό το ότι βλέπω ότι οι διοικήσεις ΑΣ και ΠΑΕ έστρεψαν αμέσως το ενδιαφέρον τους στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς ο ΠΑΟΚ αποτελεί το δόγμα "Μία ομάδα, Μία Πόλη" και δεν πρέπει να χαθεί από την πολιτιστική εικόνα της πόλης το "πανηγύρι" που παρατηρείται κάθε φορά που παίζει εντός έδρας ο ΠΑΟΚ.
Πιστεύω επίσης ότι για τον συγκεκριμένο χώρο και μια έκταση της τάξης των 200 στρεμμάτων, αξίζει πραγματικά η ανταλλαγή του οικοπέδου της Τούμπας που ανήκει στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Είναι ένα κομβικό σημείο στην πόλη που εξυπηρετείτε ήδη από πολλές αστικές γραμμές και σύντομα από το Μετρό, ενώ υπάρχουν οι χώροι για να κατασκευαστεί πάρκιγκ φιλοξενίας χιλιάδων αυτοκινήτων.

Δεν πρέπει να μας απασχολούν τυχόν διαμαρτυρίες ασήμαντων πληθυσμιακά κατοίκων της πόλης, είτε αυτές ανήκουν σε πολιτικούς φορείς (οικολόγοι), είτε σε  κομματικούς φορείς (Συνασπισμός), είτε σε αθλητικούς φορείς (σκουλήκια και γριές).
Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη δικαιούται ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου μετά από 45 χρόνια (Καυταντζόγλειο Στάδιο), νομίζω πως ο ΠΑΟΚ σαν η μεγαλύτερη ομάδα της πόλης (συμμετοχές στην Α' Εθνική, τίτλους, παρουσίες στην Ευρώπη) δικαιούται το συγκεκριμένο έργο.

Να μαζέψουμε πρώτα βέβαια όλους τους τυχάρπαστους Χεβρωνίτες που θα σπεύσουν να δημιουργήσουν συλλόγους για την προστασία του ιδιαιτέρως σπανίου ασπόνδυλου sculikus maximus για να σταματήσουν τυχόν έργα με προσφυγή στο Σ.Τ.Ε......Στάνταρ, τους βλέπω ήδη μπροστά μας
 Κατά τα άλλα, ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ. Δεν υπάρχει ιερότερος χώρος για να δούμε το καινούργιο σπίτι του αετού μας

LoGotHeTiS

• Guest
Και οι ΠΑΟΚτσήδες από την επαρχία θα αφήνουν τα αυτοκινητά τους ή στον Σταθμό ή στην βούλγαρη και θα παίρνουν τον συρμό του ΠΑΟΚ,του μετρό και σε 5 λεπτά θα είναι στο γήπεδο!

Επιστροφή του ΠΑΟΚ στο συντριβάνι!!!

Offline corrupt

• Αλλαγή
Το χώρο της ΔΕΘ τον προορίζουν για πάρκο, τόσο ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ υπάρχουν και σκέψεις να μεταφερθούν στην ευρύτερη περιοχή (χώρος της έκθεσης, γ' σώμα στρατού) κάποια τμήματα του ΑΠΘ που είτε είναι στην ξενιτιά (Θέρμη, Σταυρούπολη, Βέροια κλπ.) είτε στεγάζονται σε παράγκες... Το βλέπω ακατόρθωτο να παραχωρηθεί στον ΠΑΟΚ με ανταλλαγή του οικοπέδου της Τούμπας.

Offline Geo

• Αλλαγή
Υπάρχει η λύση να γκρεμίσουν το καινούργιο δημαρχείο εξάμβλωμα του παπαγεωργόπουλου.
Αυτό το αρχιτεκτονικό τερατούργημα που κόβει την θέα προς το σέιχ σου και τα κάστρα......να το κάνουν πάρκο...όπως θέλει το υπεχωδέ του τυρο-σουφλιά.

.....και να μας δώσουν το χώρο της ΔΕΘ για να χτιστεί η Νέα και Όμορφη Τούμπα με όλα τα καλούδια.

Νέο γήπεδο.... ή στην ΤΟΥΜΠΑ ή στην ΔΕΘ...πουθενά αλλού.

Offline ved

• Αλλαγή

αυτη ειναι η καλυτερη λυση,,,η δεθ η τουμπα τιποτα αλλο.

αλλα εγω θα ηθελα τα πραγματα να εχουν προχωρησει αρκετα και μετα να αναφερθει το θεμα,,,θα γλυτωναμε πολλες τρικλοποδιες.

Bayern4

• Guest
οσο ουτοπικο κ αν ακουγεται περι δεθ, ειναι ευχαριστο οτι καποιοι πετυχαμε να περασει αυτη η προταση κ να συζητιεται.

αλλωστε στο θεμα του γηπεδου θα κριθουν πολλοι, ανεξαρτητου θεσης.

Offline chuck

• Αποστολή
  • **
Ο ερασιτεχνης θα προωθησει την λυση δυτικα.

Εγω αυτο εχω καταλαβει.

MetroStar

• Guest
Μεγάλη μαγκιά να πάρουμε τη ΔΕΘ αλλά με τόσο βρωμοσκούλικα που έχουν μαζευτεί στον δήμο και στη νομαρχία χλωμό το βλέπω.

Στην ΔΕΘ έχει πολύ χώρο, χωράει και γήπεδο και μεγάλο πάρκο και υπογειο πάρκινγκ και όλα. Είχε κάνει και μια μελέτη ο Καλατράβα, χωρίς γήπεδο βέβαια αλλά με σωστό σχεδιασμό όλα χωράνε.

Offline katz

• Αποστολή
  • **
Κακα τα ψεματα το να γινει γηπεδο στην τουμπα ειναι σχεδον αδυνατο και ουτοπικο...
Στην δεθ παλι,πολυ δυσκολο τεραστιες αντιδρασεις θα υπαρχουν..
Δυστυχως δεν βλεπω πως μπορει να γινει γηπεδο μεσα στην πολη,αλλα απο την αλλη  δεν μπορω να σκεφτω και τον ΠΑΟΚ εκτος τουμπας...
ΠΑΟΚ G4Α

reset4

• Guest
εγώ αυτό που θέλω είναι να μην γκρεμιστεί η τούμπα μέχρι να γίνει ο πρώτος αγώνας στο καινούργιο γήπεδο.. μην την πατήσουμε όπως τα χανουμια και τα βαζέλια..
αν φυσικά δεν γίνει στην τούμπα!!!

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
Μακαρι να γινει στην ΔΕΘ, αλλα το κοβω πολυ δυσκολο..ως απιθανο..

Προσωπικα παντως η ΔΕΘ η διπλα στο παλατακι...δυτικα δεν μου αρεσει καθολου η ιδεα, αλλη η εμπορικη αξια ανατολικα και αλλη δυτικα.

Offline lik4

• Αλλαγή
ακομη σαν λαος δεν εχουμε καταλαβει την δυναμη μας μαγκες,ξυπνηστε εαν θελουμε μπορουμε να φτιαξουμε γηπεδο και πανω στον λευκο πυργο,η πολη και η μακεδονια μας ανηκει αλλα δεν το εχουμε κανει πραξη σε ολα τα επιπεδα και αυτο ωφειλεται γιατι λιγοι παοκτσηδες βαζουν τον ΠΑΟΚ πανω απο ολα αλλα αντιθετως οι περισσοτεροι βαζουν το κομμα τους και το συμφερον τους πανω απο ολα.ειναι δυνατον τα σκουλικια να ελεγχουν δημαρχειο,νομαρχια,ετ3 και τv100?δεν πρεπει να ντεπομαστε για αυτο?

λοιπον ας ψαχτει η Π.Α.Ε. και ο Α.Σ. για γηπεδο στην δεθ ας κανουν μια ερευνα και μετα ας αφησουν τα υπολοιπα σε εμας.οποιος θα βρεθει απεναντι μας θα αλλαξει πολη πραγματικα ειτε ειναι ζορο ειτε ειναι φτερωτη γιατρινα ειτε ειναι καθηγητρια της αλητειας

Offline agraf

• Αλλαγή
Κι εγώ συμφωνώ, άν όχι στην Τούμπα τότε στο χώρο της ΔΕΘ. Αλλιώς ας μείνουμε εκεί που είμαστε.

Οπουδήποτε αλλού θα ισοδυναμεί με καταστροφή για το σύλλογό μας δεδομένου ότι αποκλείεται να έχουμε εύκολη πρόσβαση με μέσο μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς (μετρό ή προαστιακό τρένο).

Ούτε δυτικά ούτε ανατολικά. Στο κέντρο.