Author Topic: Καινούρια Τούμπα, νέο γήπεδο, που και γιατί..............  (Read 71415 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
1. Γήπεδο στην Τούμπα πάνω από 40.000 χωρητικότητα είναι βλακώδες, και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή απλά ζει στον κόσμο του ή εθελοτυφλεί και έχει απλά βλέψεις για άλλο χώρο.

και μετα στο επομενο ποστ σου ρε corrupt μιλας για απλες αποψεις που εκφραζετε...ετσι θα γινει η κουβεντα? ο ενας ζει στον κοσμο του, και ο αλλος ειναι λαμογιο?? ο αλλος που παρεπιπτοντως μιλαει στον αερα οπως ολοι μας αφου δεν εχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ με βαση το οποιο να καταληξουμε σε μια προτιμηση.
δλδ οποιος δε συμφωνει με το 'γηπεδο στη τουμπα κατω απο 40000' οπως λες εσυ η ζει στον κοσμο του η εχει συμφερον?? τι να πω σορυ κιολας δε περιμενα τετοιες αποψεις απο σενα.

και μετα λες για τη διοικηση του ασ στην οποια ο βιολιδης ειναι αντιπροεδρος. και ρωτω κ σενα κατι παρομοιο που ρωτησα και το βεντερ αλλα δε μου απαντησε, υπαρχει καποιος που μπορει να σε πεισει για μια αλλη εναλλακτικη αν η λυση που προτιμας εσυ αποδειχτει ανεφικτη? απο τα λεγομενα σου πιθανολογω πως οχι οτι κ αν απαντησεις....

εχουμε μπει σε ενα τσακωμο και κοιταμε γυρω μας με καχυποψια χωρις λογο....οι μεν προσπαθουν να δωσουν τη γραμμη που εχουν επιλεξει ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ οπως ειπε κ ο βεντερ. καταλαβαινω οτι γινεται απο καχυποψια για τη διοικηση του ασ. δε μπορει και δε πρεπει ομωε αυτη η καχυποψια να μας βαλει να κανουμε δικες προθεσεων. χαλαρωστε λιγο γιατι καποια στιγμη που ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στα χερια μας ( κ αυτη η ωρα αργει ακομα) θα πρεπει οντως να συζητησουμε ως λαος και να αποφασισουμε τι προτιμαμε (τοποθεσια, χωρητικοτητα, εμπ χωροι κλπ...) και με αυτο το κλιμα παλι διχασμος θα επελθει παρα κατι δημιουργικο....

Τι δεν καταλαβαίνεις; Από οποιοδήποτε χωράφι στου διαόλου τη μάνα που στο πρώτο στραβοπάτημα θα ερημώσει όπως ερήμωσε και η Πυλαία προτιμώ Τούμπα 30.000... Η σημασία της έδρας στην καρδιά της πόλης υπερβαίνει οποιοδήποτε τεχνοκρατικό ή αμιγώς οικονομικό όφελος της ΠΑΕ.

Και όσο για την αντιπροεδρία Βιολίδη ας δούμε πρώτα σαφείς ενδείξεις και αλλαγή στάσης στην πολιτική του ΑΣ (με την υπογραφή Βιολίδη) και μετά ας κρίνουμε. Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Κατσαρής. Απλά.

Έγραψα εγώ σε κάποιο ποστ κάποια ευθεία μομφή για άλλο μέλος του φόρουμ; Αποκάλεσα κάποιο άλλο μέλος λαμόγιο;

καταρχην να πω οτι με τον ντειβ συμφωνω απολυτα σε αυτο που λεει...δεν μπορουμε μαγκες μου να τσακωνομαστε,μεσα σε ενα φορουμ(ακομα πιο γελοιο δλδ),
για αυτο το θεμα.αυτο το θεμα αφου ολοι το αντιλαμβανομαστε οτι αφορα το μελλον του ΠΑΟΚ δεν χωρα εγωισμους αλλα ανοιχτα αυτια και καθαρο μυαλο...

κανω παραθεση κοραπτ για εναν πολυ απλο λογο...δεν νοειται να φτιαξεις γηπεδο με οποια ναναι χωρητικοτητα αρκει ναναι στην τουμπα...

το γηπεδο μας επισημα χωραει 28000+ κατι ψηλα

φετος ειδικα στο ματς με το ληκι στο κυπελο η πληροτητα του γηπεδου ηταν απολυτη...στην 4 ημασταν υπεραριθμοι...δλδ απλα,σε εκεινον τον αγωνα ημασταν
40000+...και στο μυαλο μου φερνω την τουμπα που εχω ξαναδει με τοσο κοσμο μεσα και το λεω...

οποτε το να πεσουμε κατω απο τις 40000 ειναι ε-γ-κ-λ-η-μ-α(κατα την γνωμη μου παντα)

ο αλαμανα φερνει στο μυαλο του περασμενες δεκαετιες που εμεις δε ζησαμε...το 50000 κι εμενα μου ακουγεται υπερβολικο γιατι κανενας στην ελλαδα δεν εχει
τετοιο γηπεδο και γιατι η ανυποληψια του συλλογου ηταν τετοια τοσο καιρο που ξεχασαμε ποια ειναι η δυναμη και το ρευμα του ΠΑΟΚ

ομως

μαγκες αν ο ΠΑΟΚ συνεχιζει την ανοδικη του πορεια τοτε το 50αρι γηπεδο σε 10 χρονια θα φανταζει μικρο.το γηπεδο δεν θα το φτιαξουμε με προοπτικη να γυρισουμε πισω αλλα με την προοπτικη να μεγαλωσουμε.ηδη ο δευτερος περσι ΠΑΟΚ απεκτησε νεο ρευμα...ηδη τα πυρο-show σε καθε εναρξη αγωνα
γεννησανε νεα ΠΑΟΚτσακια(και δεν ειναι ουτοπικο αυτο που λεω αλλα αληθεια)..σκεφτειτε τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστη επι μια 15ετια...αυτο θεωρω πως σκεφτεται
και ο αλαμανα

ολα αυτα ομως ΘΑ συμβουν...δλδ η αποφαση ειναι δυσκολη ακομα και στην χωρητικοτητα και γι'αυτο αποφευγω να πω υπερ της μιας αποψης η υπερ της αλλης

θελει πολυ σκεψη ακομα κι αυτο

τελος κοραπτ διαφωνω μαζι σου και στο θεμα της εκθεσης...προεξοφλεις αντιδρασεις.σημειωση ασχετη εδω.το ιδιο κανουν και αυτοι που δεν θελουν την λυση της τουμπας.προεξοφλουν αντιδρασεις η αρχαια...σκεψου οτι πεφτεις στο ιδιο τρυπακι...τελος η παρενθεση.

αντε και υπαρχουν αντιδρασεις.δλδ φοβομαστε να πολεμησουμε κατι τετοιο;κι ας την χασουμε την μαχη.ρε εμεις ειμαστε ο ΠΑΟΚ.μαγκες και το λεω με πληρη συναισθηση και οση μπορω αντικειμενικοτητα,ο ΠΑΟΚ ειναι σημερα τεραστιος αλλα αυριο μπορει να γινει μεγαλυτερος.

σε μια χωρα που σου παιζουν,σε θεμα προβολης,μονο τρεις ομαδες,σε μια χωρα που τα λεφτα τα εχουν μονο δυο ομαδες υπαρχει το κοινωνικο φαινομενο ΠΑΟΚ.αυτο το πραγμα που λεγεται λαος του ΠΑΟΚ αυριο μπορει να ειναι μεγαλυτερο.σε εποχες που η μπαλα επι βουλινου βολοδερνε,ο λαος μεγαλωνε(ο λογος δεν ειναι μονο το μπασκετ.αν ηταν μονο αυτο τοτε το σκουληκι θα ειχε 21000 διαρκειας...)

σκεφτειτε να πρωταγωνιστει η ομαδα κιολας...ε με αυτο τον κοσμο διπλα σου τι φοβασαι να διεκδικησεις;οταν οι ανταγωνιστες σου κλεψαν το ελληνικο κρατος;με το να διαβαζω τις πιθανες αντιδρασεις τοτε αυτο που μου ρχεται στο μυαλο ειναι φοβος...οχι ρε αδερφια...τι να φοβηθουμε και ποιον.η εκθεση ειναι το ιδανικοτερο μερος για νεο γηπεδο...αρκει ολοι να ειμαστε μια γροθια και αυτο που θελουμε θα γινει πιο ευκολο

συμφωνω ομως με τον βεντερ...καποιος πρεπει να ξεκινησει αυτη την κουβεντα.δεν μπορουμε εμεις να ονειροπολουμε πισω απο ενα πληκτρολογιο χωρις ουτε καν
να εχει ψυθυριστει κατι τετοιο απο κανεναν επισημο παραγοντα του ΠΑΟΚ

Offline Zeitgeist

• Αποστολή
  • **
Το έχω γράψει και παραπάνω αλλά δε βαριέσαι: 1. Γήπεδο στην Τούμπα πάνω από 40.000 χωρητικότητα είναι βλακώδες, και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή απλά ζει στον κόσμο του ή εθελοτυφλεί και έχει απλά βλέψεις για άλλο χώρο. 2. Με την ύπνωση του κόσμου μας στη δεδομένη χρονική στιγμή ούτε κατά διάνοια δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε γήπεδο στη ΔΕΘ. Χρειάζεται τουλάχιστον η δυναμική του 2006, με ταυτόχρονες πιέσεις από τον επίσημο ΠΑΟΚ σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

Γιατί είναι βλακώδες και από που προκύπτει αυτή η σιγουριά;

Offline corrupt

• Αλλαγή
Ρε παιδιά παρεξηγήθηκαν κάποια λεγόμενά μου: εγώ ουδέποτε είπα πως τις όποιες αντιδράσεις που θα προκύψουν άπαξ και ΄κινηθούμε επίσημα με κάποιον τρόπο προς τη ΔΕΘ δεν θα μπορούσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ να τις αντιπαλέψει... Ενας κόσμος όμως δυναμικός, συσπειρωμένος γύρω από την ιδέα του γηπέδου, αποφασισμένος... Απλά αυτό το πράγμα στην παρούσα φάση δεν υφίσταται.

Έχει ακουστεί από επίσημα χείλη η ιδέα της ΔΕΘ; Όπως έγραψε και ο βέντερ μόνο για έξω από την πόλη έχει ειπωθεί επίσημα, από τον πρόεδρο του ΑΣ. Με εξαίρεση ορισμένες ανακοινώσεις, συζητιέται καθόλου στις τάξεις των συνδέσμων το ζήτημα της έκθεσης; Στις συναντήσεις της συντονιστικής με τους συνδέσμους έχει βγει κάποια απόφαση για το αν οι σύνδεσμοι στοχεύουν προς ΔΕΘ; Έχει γίνει κάποια επίσημη κρούση του επίσημου ΠΑΟΚ προς την πολιτεία για το ζήτημα αυτό; Επικοινωνιακά έχει γίνει κάποιο βήμα από την ΠΑΕ γαι την προπαγάνδιση του στόχου αυτού;

Κακά τα ψέμματα, ζούμε σε μια πόλη που το 90% της φίλαθλης γνώμης επηρρεάζεται από τα ραδιόφωνα και τις φυλλάδες. Αν βγουν οι ραδιοφωνατζήδες και πουν το γήπεδο να γίνει στα Γρεβενά ή στη Ζιμπάμπουε όλοι ναι θα πουν. Ο Ζαγοράκης όμως δεν είναι κάνας βλάκας να απειλεί τον κόσμο με παραιτήσεις  όπως έγραφε ο βάγκος, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ο Ζαγοράκης να πάει κόντρα στον κόσμο στο θέμα του γηπέδου... Γι'αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει μια καλύτερη επικοινωνία της ΠΑΕ με τον κόσμο της ομάδας και δη με τους οργανωμένους, γιατί τα φυτά του πετρουλάκη του ραπτόπουλου και του ζαγόρα σίγουρα δεν εκπροσωπούν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ...
« Last Edit: July 10, 2009, 22:03:53 by corrupt »

giannis80

• Guest
Δεν μπορώ να καταλάβω πως ΔΕΝ μπορεί να χτιστεί γήπεδο τουλάχιστον 40.000 στην ΤΟΥΜΠΑ.Εννοώ όπως βλέπω εγώ το γήπεδο εκτός και εντός ΤΟΥΜΠΑΣ. Δηλαδή, πίσω από την 4 ας πούμε, δεν μπορεί να μετακινηθεί 4-5 μέτρα προς τα πίσω στο κενό που έχει? Το κενό ανάμεσα στην 7 και στην 8, όσον αφορά υψομετρικά εννοώ,εκεί που είναι το ρολόι, αν είχε επιπλέον κερκίδα στο ύψος της 7-8, δεν θα χωρούσε επιπλέον κόσμο? Τέλοσπάντων, μηχανικός δεν είμαι, έτσι όπως βλέπω το χώρο εκτος και εντός γηπέδου, λέω τη γνώμη μου.

Offline NEAPOLITIS

• Αποστολή
  • **
νεαπολίτη αυτό που λες δεν είναι εύκολο με αυτή τη συνδρομή . Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ έχει διαρκείας , μετοχές , εκδρομές και και και . Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό για πολλούς .
Είναι απολύτος σεβαστό το να επικαλείστε εικονομική δυσχέρεια αλλά  συγνώμη ρε σεις δεν πείθομαι.
Ένας συνηδητοποιημένος οπαδός θεωρώ ότι πρώτα από όλα πρέπει να βάζει λεφτά από το υστέρημά του για τη μάνα του συλόγου του και μετά για όλα τα άλλα.
Όταν με πείσετε για το ότι είναι πιο σημαντικό ένα διαρκείας,μία εκδρομη η οι μετοχές παρά η συμμετοχή σε ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον του συλόγου όπως π.χ η κατασκευή νέου γηπέδου τότε θα σας ζητήσω και συγνώμη.
Παρόλα αυτά έχω να πω ότι αν κάποιος εδώ μέσα πραγματικά νοιώθει ότι θέλει να γίνει μέλος στον Α.Σ και δεν μπορεί λόγω των χρημάτων να μου στείλει p.m και  θα τον γράψω εγώ δίνωντάς του τα χρήματα για την εγγραφή και για 1 χρόνο συνδρομή.

Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
Ρε παιδιά παρεξηγήθηκαν κάποια λεγόμενά μου: εγώ ουδέποτε είπα πως τις όποιες αντιδράσεις που θα προκύψουν άπαξ και ΄κινηθούμε επίσημα με κάποιον τρόπο προς τη ΔΕΘ δεν θα μπορούσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ να τις αντιπαλέψει... Ενας κόσμος όμως δυναμικός, συσπειρωμένος γύρω από την ιδέα του γηπέδου, αποφασισμένος... Απλά αυτό το πράγμα στην παρούσα φάση δεν υφίσταται.

Έχει ακουστεί από επίσημα χείλη η ιδέα της ΔΕΘ; Όπως έγραψε και ο βέντερ μόνο για έξω από την πόλη έχει ειπωθεί επίσημα, από τον πρόεδρο του ΑΣ. Με εξαίρεση ορισμένες ανακοινώσεις, συζητιέται καθόλου στις τάξεις των συνδέσμων το ζήτημα της έκθεσης; Στις συναντήσεις της συντονιστικής με τους συνδέσμους έχει βγει κάποια απόφαση για το αν οι σύνδεσμοι στοχεύουν προς ΔΕΘ; Έχει γίνει κάποια επίσημη κρούση του επίσημου ΠΑΟΚ προς την πολιτεία για το ζήτημα αυτό; Επικοινωνιακά έχει γίνει κάποιο βήμα από την ΠΑΕ γαι την προπαγάνδιση του στόχου αυτού;

Κακά τα ψέμματα, ζούμε σε μια πόλη που το 90% της φίλαθλης γνώμης επηρρεάζεται από τα ραδιόφωνα και τις φυλλάδες. Αν βγουν οι ραδιοφωνατζήδες και πουν το γήπεδο να γίνει στα Γρεβενά ή στη Ζιμπάμπουε όλοι ναι θα πουν. Ο Ζαγοράκης όμως δεν είναι κάνας βλάκας να απειλεί τον κόσμο με παραιτήσεις  όπως έγραφε ο βάγκος, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ο Ζαγοράκης να πάει κόντρα στον κόσμο στο θέμα του γηπέδου... Γι'αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει μια καλύτερη επικοινωνία της ΠΑΕ με τον κόσμο της ομάδας και δη με τους οργανωμένους, γιατί τα φυτά του πετρουλάκη του ραπτόπουλου και του ζαγόρα σίγουρα δεν εκπροσωπούν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ...

αδερφε αν καταλαβα καλα απο αυτο που γραφεις κανεις ενα σημαντικο λαθος...ο ΠΑΟΚ δεν ειναι απλα ομαδα της θεσσαλονικης...ο ΠΑΟΚ ειναι
πανελληνια ομαδα που εδρευει στην θεσσαλονικη.το ακουω συχνα οτι ο ραδιοφωνατζης επηρρεαζει τον κοσμο.δεν μπορω να φανταστω τα ατομα
που εχω γνωρισει εγω(κι εσενα δηλαδη) να εχουν επηρρεαστει απο τον ραπτοπουλο καποια στιγμη της ζωης τους...

επισης δεν μπορω να καταλαβω πως ο ζαγορας θα επηρρεασει εμενα και τον οποιονδηποτε εκτος μακεδονιας...μαγκες το να λετε για τον καθε
αγαμητο τραβεστι που παιρνει ενα μαρκουτσι και ακουγεται στην θεσσαλονικη,μονο,οτι αυτος ο τυπος επηρρεαζει τον λαο του ΠΑΟΚ,υποβαθμιζει
τον λαο μας...η δυναμικη του ΠΑΟΚ δεν βρισκεται μονο στην θεσσαλονικη.ευτυχως.

Offline NEAPOLITIS

• Αποστολή
  • **
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε το ίδιο κείμενο
« Last Edit: July 11, 2009, 06:36:43 by GENTLESOS »

Offline NEAPOLITIS

• Αποστολή
  • **
Απ: Καινούρια Τούμπα, νέο γήπεδο, που κ
« Reply #1787 on: July 10, 2009, 22:21:48 »
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

« Last Edit: July 11, 2009, 06:36:57 by GENTLESOS »

Offline Zeitgeist

• Αποστολή
  • **

Παρίδης: «Λίγα τα 21.000 διαρκείας»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Δημήτρης Παρίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την συμμετοχή του στο DVD των βετεράνων για την ιστορία του «Δικεφάλου» και τόνισε αρχικά: Ήταν μία πολύ ωραία εκδήλωση που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, η οποία πρέπει να γίνεται, να συναντιόμαστε οι παλαίμαχοι τακτικότατα. Ήταν ωραίες στιγμές εκείνες. Εκείνη η ομάδα είχε χτυπήσει το ΠΟΚ, το είχε διαλύσει. Είχε πει ο Νεστορίδης ότι αν ο ΠΑΟΚ ήταν στην Αθήνα θα είχε δέκα συνεχόμενα πρωταθλήματα» ενώ θυμήθηκε αρκετές ιστορίες από εκείνη την εποχή.
Αναφορικά με την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ είπε: «Όλοι βλέπουμε ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, έγιναν μεταγραφές και περιμένω να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη. Η περσινή ομάδα έχει εμπειρία και μπορεί εύκολα να απορροφήσει τους καινούργιους. Αυτό που με χαροποιεί είναι ο κόσμος και τα διαρκείας. Τα 21.000 δείχνουν να είναι λίγα,πρέπει να έχεις ένα μεγάλο γήπεδο με 30.000 διαρκείας. Πιστεύω ότι η ομάδα θα προχωρήσει και θα φτάσουμε σε ένα σημείο για να φτιάξουμε και ένα γήπεδο».

http://www.metropolisradio.gr/2556

Offline agraf

• Αλλαγή
Κι εγώ πιστεύω ότι δεν μπορεί να είναι το γήπεδό μας μικρότερο από 40.000.

Φυσικά δεν θα γεμίζει κάθε φορά αλλά για να φτιάχνεις καινούργιους οπαδούς πρέπει να είσαι σε θέση σε ματς φιέστες όπως Ευρώπη, ντέρμπυ κλπ να φέρεις και να πορώσεις κάποιον που θα έρθει για πρώτη φορά. Άν έρχονται οι ίδιοι και οι ίδιοι 25-30.000 δεν θα κάνουμε πρόοδο.

Αλλά όλες αυτές οι συζητήσεις να γίνουν χωρίς πίεση, άγχος και προθεσμίες. Το γήπεδο θα το κάνουε μόνοι μας, για μας και τον ΠΑΟΚ, όταν θα ανασάνουμε από τα χρέη, όταν θα βάλουμε την ομάδα σε μία σειρά και κυρίως όταν θα είμαστε σε θέση να διαθέσουμε μέρος των εσόδων μας για το γήπεδο. να το χρηματοδοτήσουμε (έστω και εν μέρει) από τα έσοδα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.

Offline hotdog

• Αποστολή
  • **
εγώ πάντως θέλω γήπεδο που να είναι "ΕΔΡΑ". --> (kapou sths 40.000 +/- 10%)

then θέλω να το βλέπω αποκλειστικά και μονο "εμπορικά".

ένα άλλο must --> σκεπαστό σε όλες της θύρες.

διαρκειας εδώ διαρκειας εκεί --> όσο υπάρχουν παιχνίδια που τυχαίνει να έχουμε "αριθμετικα" λιγότερο κόσμο από τα πουλημένα διαρκειας, θα πρέπει κάπως να κατεβάσουμε της απαίτησης μας.

προσωπική μου γνώμη ούτος η άλλος είναι ότι αυτήν την στιγμή είναι να κάνουμε λιγάκι υπομονή, να βγάλουμε άλλες 2-3 καλές χρονιες και μετά να πάμε σε επένδυσης τέτοιου επιπεδου.

χόρτασα τα ΔΑΝΕΙΚΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΩ.

ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΠΙΤΙ? 40ΕΚ? --> ΠΑΡΕ ΤΑ 20 CASH ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ 6% ΣΕ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ; ΜΕ ΜΗΝΑΙΕΣ ΔΟΣΗΣ
PAOK PANO APO OLLA

chiltsid

• Guest
Πριν 3 χρόνια είχαμε τόσα χρέη που κάποιοι μιλούσαν για διάλυση της εταιρίας και έναρξης της από την Δ' Εθνική.
Πρόπερσι αρχίσαμε να πληρώνουμε τα χρέη στους τρίτους.
Φέτος τα ξοφλήσαμε, αρχίσαμε και τελειώνουμε το προπονητικό κέντρο και έχουμε λεφτά στο ταμείο για τυχόν απεμπλοκή με καταβολή ενός ποσού 4-5 εκ. ευρώ. Αν μάλιστα μπούμε στους ομίλους, τότε θα έχουμε επιπλέον άλλο ένα ποσό 5 εκ. ευρώ.
Δεν βλέπετε τι κάναμε σε τρία χρόνια; Σκεφτείτε τι μπορεί να κάνουμε σε άλλα τρία ή ακόμα καλύτερα σε δεκατρία. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο ρε. Ο ΠΑΟΚ είμαστε. Μιλιούνια οι ΠΑΟΚτσήδες. Αν το αποφασίσουμε γήπεδο 100.000 θέσεων θα κάνουμε μόνοι μας.
Η μιζέρια έχει πεθάνει και δεν θα την αναστήσω. Καταλαβαίνετε ρε τι κάνουμε με τα εισιτήρια διαρκείας. Ξέρετε τι καρφί τους βάζουμε στον κώλο; Ξέρετε πόσο τους έχουμε φοβίσει με την ενότητα και την δυναμική που δείχνουμε;
Η επανάσταση (Revolution) έχει αρχίσει, αλλά ορισμένοι μείνατε στα λόγια και δεν περνάτε στην πράξη. Αντίσταση σε κάθε πολιτικό που νομίζει ότι η δημόσια περιουσία είναι τσιφλίκι του. Αντίσταση σε κάθε πολιτικό που νομίζει ότι θα φάει την περιουσία του ΠΑΟΚ με μορφή ανταλλαγής για κάποιο νέο οικόπεδο. Ο ΠΑΟΚτσήδικος Λαός πρέπει να αποκτήσει αυτό που του αξίζει. Όσοι φοβάστε να τα βάλετε με το κράτος ή τις ομάδες της Αθήνας καθίστε στην τελευταία γραμμή και αφήστε εμάς να κάνουμε το ντού. Αλλά μην λακίζετε και μας λέτε ότι είναι αδύνατο. Εδώ τα βάλαμε με την Χούντα και πήραμε πίσω τον Κούδα και εσείς μου λέτε να μην τα βάζουμε με αυτά τα αρχίδια που θέλουν την ψήφο μας για να κυβερνήσουν. Ποιός Καραμανλής, ποιός Παπανδρέου, ποιός Κόκκαλης;
ΝΤΟΥ ΡΕ!!!

ΑΠΛΑ Κ ΟΜΟΡΦΑ!!!!

επίσης προς όλους,σταματήστε να δημιουργείτε πόλους στις τάξεις μας,υπερασπίζοντας τις απόψεις σας,ειναι οτι χειρότερο!!!!

ΥΓ:γιαννιωτη με κάλυψες σε πολλα!!!

Argonath4

• Guest
Áñ÷éêÜ èá Þèåëá íá ôïíßóù üôé ôá ðáñáêÜôù åßíáé áðëÜ ìéá Üðïøç ãéá ôï èÝìá ôïõ  ãçðÝäïõ ìáò êáé öõóéêÜ äåí Ý÷ù êáìßá ó÷Ýóç ìå ôï åðÜããåëìá (ðïë. Ìç÷áíéêüò , áñ÷éôÝêôïíáò êôë)

ÔÏÐÏÈÅÓÉÁ

Ãéá Ýìåíá ðñþôç åðéëïãÞ åßíáé ç ðåñéï÷Þ ôçò Ôïýìðáò êáé äåýôåñç ç ðåñéï÷Þ ôçò ÄÅÈ. Ç ðåñßðôùóç ôçò ÄÅÈ üìùò èåùñþ ðùò åßíáé ïõôïðéêÞ ãéá ðïëëïýò ëüãïõò. Óôçí Ôïýìðá ðåñÜ áðü ôï óõíáéóèçìáôéêü-éóôïñéêü êïììÜôé, áðü ôï ãåãïíüò üôé âñßóêåóáé óôï êÝíôñï ôçò ðüëçò êáé ðÝñá  áðü ôï ðáñôõ óôï üðïéï óõììåôÝ÷åé ïýôïò ç Üëëùò ç ðüëç óå êÜèå áãþíá ôïõ ÐÁÏÊ õðÜñ÷åé êé Ýíáò áêüìá, ãéá Ýìåíá, óçìáíôéêüò ëüãïò. Áõôüò åßíáé üôé ãéá üðïéï ó÷Ýäéï êé áí áðïöáóéóôåß èá ìéëÜìå ðÜíôá ãéá Ýíá äéêü ìáò ïéêüðåäï êáé ìå ìåãáëýôåñç äõíáìéêÞ óôï íá áðáéôÞóïõìå ðñÜãìáôá-äéåõêïëýíóåéò óå üðïéá åìðüäéá âñåèïýí ìðñïóôÜ ìáò óå áíôßèåóç ìå  Ýíá ïéêüðåäï ðïõ èá ìáò ðáñá÷ùñçèåß áðü ôï êñÜôïò. ÔÝëïò ãéá ìåôáöïñÜ ôçò Ýäñáò ìáò ðñïò ôá áíáôïëéêÜ Þ ðñïò ôá äõôéêÜ äåí ôï óõæçôÜìå êáí.

×ÙÑÇÔÉÊÏÔÇÔÁ

ÐÜíù êÜôù üëïé óõìöùíïýìå üôé èá ðñÝðåé íá Ý÷åé êïíôÜ óôéò 40.000 èÝóåéò… áõôü åßíáé ôï øõ÷ïëïãéêü üñéï ôïõ ìÝóïõ ÐÁÏÊôóç. Ôþñá áí åßíáé êáé 38.000 Þ 42.000 äåí èá ìå ÷áëáãå êáèüëïõ áñêåß íá êÜëõðôå ôïí ÐÁÏÊ êáé ôïí êüóìï ôïõ óå üëïõò ôïõò Üëëïõò ôïìåßò (ð.÷. Ôïðïèåóßá-÷ñçìáôïäüôçóç-Ýóïäá ãéá Ðáå êáé ÁÓ). ÁðëÜ íá óçìåéþóïõìå üôé ðëÝïí ôá ãÞðåäá ãéá íá åßíáé ïéêïíïìéêÜ âéþóéìá äåí ìðïñïýí íá óõíôçñçèïýí  ìüíï áðü ôá Ýóïäá áãþíùí,  äçëáäÞ áðü 2-3 ÊõñéáêÝò ôï ìçíÜ.  Ìåãáëýôåñï ãÞðåäï ëïéðüí Ý÷åé êáé ðåñéóóüôåñá Ýîïäá êáé ç ïõóßá åßíáé íá ìðïñåßò íá ôá «âãÜæåéò» áõôÜ ôá Ýîïäá. Ï Êüêêáëçò ãéá ðáñÜäåéãìá ìå ôï ÊáñáúóêÜêç êáâáôæùíåôáé ìå óõíáõëßåò óå íåêñÝò ðåñéüäïõò. Åìåßò ðÜëé ìå ôï ðáëáôÜêé êáé ðÝñá áðü ôçí åëÜ÷éóôç Ýùò ìçäåíéêÞ áîéïðïßçóç ôïõ ìðáßíïõìå ìÝóá.

ÐÑÏÓÂÁÓÇ

Óå ðïëëïýò õðÜñ÷åé ç åíôýðùóç ðùò êáé Ýíá ãÞðåäï 60.000 íá öôéÜîïõìå áõôü èá ðñÝðåé íá Ý÷åé 59.999 èÝóåéò ðáñêéíãê, 2 óôáèìïýò ìåôñü, 4 ôåñìáôéêïýò óôáèìïýò ôïõ ÏÁÓÈ êáé ôïõëÜ÷éóôïí 2 êïíôéíÝò åîüäïõò ðñïò ôïí ðåñéöåñéêü… ÊáëÜ üëá áõôÜ áëëÜ áðü ôçí ìéá äåí õðÜñ÷ïõí êáé áðü ôç Üëëç äåí èá  ãßíïõí ïýôå ìåôÜ áðü 40 ÷ñüíéá.

Êáé ðÜìå óôïí ìýèï ðïõ ëÝåé ðùò óôçí Ôïýìðá äåí ìðïñåß íá ãßíåé ôï íÝï êáé ìåãáëýôåñï ãÞðåäï ìáò êáèþò áêüìá êáé ôþñá ìå ôéò 29.000 ðåñßðïõ èåáôþí åðéêñáôåß êõêëïöïñéáêü ÷Üïò. Óõìöùíïýìå ìå áõôü áëëÜ ðïéïò óáò åßðå üôé äåí èá åðéêñáôåß ôï ßäéï êáé ÷åéñüôåñï ÷Üïò åÜí ôï ãÞðåäï ãßíåé åêôüò ôïõ êÝíôñïõ, ðñïò ôá áíáôïëéêÜ Þ ðñïò ôá äõôéêÜ ?
ÐÜñôå ãéá ðáñÜäåéãìá ôï ÐáëáôÜêé, ðïõ áíáëïãéêÜ ìå ôïõò èåáôÝò Ý÷åé ìéá ÷áñÜ ðáñêéíãê, üôáí ðáßæïõìå êáé Ý÷ïõìå ðÜíù áðü 5.000 êüóìï. Ôé ãßíåôå ðñéí áëëÜ êõñßùò ìåôÜ ôïí áãþíá ? Ôï áðüëõôï êõêëïöïñéáêü ÷Üïò. Êáé ãéáôß ãßíåôå áõôü ôï ÷Üïò ? ÃÉÁÔÉ ÐÏËÕ ÁÐËÁ ÏÓÏ ÌÅÃÁËÏ ÐÁÑÊÉÍÊ ÊÁÉ ÍÁ ÊÁÍÅÉÓ ÔÁ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ ÁÍÁÃÊÁÆÏÍÔÁÉ ÍÁ ÖÕÃÏÕÍ ÁÐÏ 1 ÊÁÉ ÌÏÍÁÄÉÊÏ ÄÑÏÌÏ !!! … Ãéá íá ðáò êáé íá öýãåéò áðü ôï ðáëáôÜêé Ý÷åéò óôçí ïõóßá 1 äñüìï (öïßíéêáò) êáé ìå ëßãï ôý÷ç ôïí ôáëáßðùñï ðåñéöåñåéáêü ðïõ óå þñåò áé÷ìÞò åßíáé ó÷åäüí óáí íá ðåñíÜò áðü ôçí Ôóéìéóêç.   Öáíôáóôåßôå ôþñá áõôü ôï ÷Üïò óå ìåãáëýôåñï âáèìü üôáí èá ðñÝðåé íá ìåôáêéíçèïýí 40.000 êüóìïò ðñïò ôï Ýíá ç ôï Üëëï Üêñï ôçò ðüëçò. Åßíáé èÝìáôá âáóéêþí  õðïäïìþí ôçò ðüëçò ðïõ êáëþò ç êáêüò äåí ìðïñïýìå íá ôá áëëÜîïõìå.

¸íá áêüìá ðñüâëçìá ðïõ èá äçìéïõñãçèåß åÜí ìåôáöåñèåß ôï ãÞðåäï åêôüò êÝíôñïõ åßíáé ðùò èá ðåñéïñéóôåß óå ìåãÜëï âáèìü ôï ðïóïóôü ôïõ êüóìïõ ðïõ ðÜåé óôï ãÞðåäï ìå ôá ðüäéá. Áõôü ôï ðïóïóôü ( õðïèåôéêÜ 20%-30%) èá ôï áíáãêÜóåéò íá ðçãáßíåé ðëÝïí ìå ôá ÌÝóá ÌáæéêÞò ÌåôáöïñÜò ðïõ óôçí ïõóßá äåí ìáò êáëýðôïõí êáé äõóôõ÷þò ìå ôá áõôïêßíçôá ôïõò. 
Óôçí íÝá Ôïýìðá ôïõëÜ÷éóôïí êáé ìå ìåñéêÝò ðñïóèÞêåò (óôÜóç ìåôñü Ðáðáöç, ðåñéóóüôåñá ëåùöïñåßá ôïõ ÏÁÓÈ êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôùí áãþíùí) ç êáôÜóôáóç èá âåëôéùèåß êáé èá áõîÞóåéò óçìáíôéêÜ ôï ðïóïóôü åêåßíùí ðïõ èá ðçãáßíïõí óôï ãÞðåäï ÷ùñßò ôá áõôïêßíçôá ôïõò.

×ÑÇÌÁÔÏÄÏÔÇÓÇ-ÁÐÏÐËÇÑÙÌÇ ÔÏÕ ÅÑÃÏÕ

Åäþ ôá ðñÜãìáôá åßíáé ëßãï ðïëý ãíùóôÜ. ÌåôÜ áðü äéáãùíéóìü êÜðïéåò-êÜðïéá ôñÜðåæá áíáëáìâÜíåé íá ÷ñçìáôïäïôÞóåé ôï Ýñãï ìå áíôÜëëáãìá ôçí åêìåôÜëëåõóç ôùí åìðïñéêþí ÷þñùí ãéá Ýíá ÷ñïíéêü äéÜóôçìá. Ôï ðüóï èá åßíáé áõôü ôï ÷ñïíéêü äéÜóôçìá êáé óå ôé ðïóïóôü åßíáé Ýíá Üëëï ìåãÜëï èÝìá ðïõ ôï óõæçôÞóïõìå üôáí Ýñèåé ç þñá.
Ôï óßãïõñï åßíáé ðùò ïé åìðïñéêïß ÷þñïé ðáßæïõí ìåãÜëï ñïëü ãéá ôçí ÷ñçìáôïäüôçóç êáé ôçí âéùóéìüôçôá ôïõ Ýñãïõ. Ãéá ðáñÜäåéãìá óå ðåñßðôùóç êáôáóêåõÞò ôïõ ãçðÝäïõ óôá áíáôïëéêÜ êáé ìå ôïí êïñåóìü ðïõ õðÜñ÷åé åêåß áðü åìðïñéêÜ êÝíôñá äåí âëÝðù ôïí ëüãï íá ðÜåé êÜðïéïò êáé íá íïéêéÜóåé Ýíáí áðü ôïõò ÷þñïõò ôïõ íÝïõ ãçðÝäïõ. ºóùò êáëýôåñá íá åßíáé ôá ðñÜãìáôá óôçí ðåñßðôùóç êáôáóêåõÞò ðñïò ôá äõôéêÜ áëëÜ ìüíï óå áõôüí ôïí ôïìÝá. Êáé ôÝëïò áí ìåñéêïß öïâïýíôáé ãéá åíóôÜóåéò ôùí êáôáóôçìáôáñ÷þí óôçí ðåñßðôùóç ôçò íÝáò Ôïýìðáò áõôÝò äåí èá åßíáé ôßðïôá ìðñïóôÜ óå áõôÝò óôçí ðåñßðôùóç ôçò ÄÅÈ. Åêåß åßíáé ðïõ üëïé ïé åìðïñéêïß óýëëïãïé èá åíáíôéùèïýí óôçí êáôáóêåõÞ ôïõ ãçðÝäïõ.

Ãéá ôï ôÝëïò Üöçóá ìåñéêÜ ó÷åäßá ãéá ôçí ðåñßðôùóç ôçò Ôïýìðáò.

Áñ÷éêÜ Ý÷ïõìå ôï ãÞðåäï üðùò åßíáé óÞìåñá. Óå êüêêéíï ðëáßóéï åßíáé óôï ðåñßðïõ  ôï ïéêüðåäï ìáò êáé óå êßôñéíï åßíáé ÷þñïé ôïõ äÞìïõ. Áõôïýò ôïõò ÷þñïõò ðñÝðåé íá áðáéôÞóïõìå íá ÷ñçóéìïðïéçèïýí áðü åìÜò óôçí ðåñßðôùóç êáôáóêåõÞò ôïõ ãçðÝäïõ.

http://img514.imageshack.us/i/toumpa3.jpg/

Äåßôå ðùò èá Þôáí ðåñßðïõ ôï ãÞðåäï ðáñÜëëçëá ìå ôçí ÊëåÜíèïõò, ÷ùñßò ôïí óôßâï,ôåôñáãùíéóìÝíï êáèþò êáé ôïí ÷þñï ðïõ ðåñéóóåýåé… Öáíôáóôåßôå óå áõôü íá ðñïóèÝóïõìå êáé ôïõò ÷þñïõò ðïõ åßíáé ìå êßôñéíï ðëáßóéï. Íá óçìåéþóù üôé äåí Üëëáîá ôï ìÝãåèïò ôïõ áãùíéóôéêïý ÷þñïõ ç ôùí êåñêßäùí… ìüíï copy-paste.

http://img530.imageshack.us/i/toumpa9.jpg/

Êáé ôÝëïò Ýíá ó÷Ýäéï ìéáò åôáéñßáò ( Áããåëïõ) ðïõ åß÷å ðïóôÜñåé ï ÇÏÌÏ áí èõìÜìáé êáëÜ. Åäþ ç ÊëåÜíèïõò Ý÷åé ãßíåé õðüãåéïò äñüìïò êáé õðÜñ÷åé ðëÞñç åêìåôÜëëåõóç ôïõ ÷þñïõ ìðñïóôÜ áðü ôéò èýñåò 1-2-3 ìÝ÷ñé êáé ôï áðÝíáíôé ðáñêáêé üðùò êáé áðü ôçí ðëåõñÜ ôçò 4 ìÝ÷ñé ôï êïëõìâçôÞñéï.

http://img397.imageshack.us/i/image2g.jpg/

Offline lik4

• Αλλαγή
+38.000-45.000

εχω την εντυπωση πως και το παρκινγκ το μικρο απεναντι απο 5-6 ανηκει σε εμας
το ειχα ακουσει σε μια εκπομπη του μελβα

http://img16.imagehosting.gr/out.php/i754242_toumpa9.jpg

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
Λυπάμαι που πρέπει να το βάλω και σε αυτό το Θέμα (εκτός από το γκάλοπ της Ελευθεροτυπίας), αλλά το κάνω για να συνειδητοποιήσουν αυτοί που δεν ξέρουν και δεν πιστεύουν για την αληθινή διάσταση της δυναμικής του κόσμου μας.

Τα περισσότερα γκάλοπ βγαίνουν κατά παραγγελία αποτελέσματος αυτών που τους λένε να τα κάνουν. Την πραγματικότητα την γνωρίζουν και οι ίδιοι, αλλά για να την βρείτε γραμμένη στις φυλλάδες τους, θα πρέπει να ψάχνετε επειδή είναι γραμμένη με ψιλά γράμματα.

Από το σημερινό (11-7-2009) σημερινό οπισθόφυλο του ΦΩΣ.

http://82.103.137.95/data/proto/1972012_194.jpg

Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ 50000 ΘΕΣΕΩΝ!!!
gdaou
"γάβροι=κότες"

Offline lik4

• Αλλαγή
φιλε alamana η ουσια οπως και να χει ειναι οτι μονο ενωμενοι μπορουμε να κανουμε νεο γηπεδο
η μονη τοποθεσια που μας ενωνει ειναι η ΤΟΥΜΠΑ
δηλαδη ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ 45.000 θα σε χαλουσε ξερω γω?

υγ φιλε alamana αυτο το αρθρακι που ποσταρες θελει να μειωσει τον βαζελο
υγ 2 ρε φιλε τι τιτανοτεραστιο scanner εχεις και σκαναρες ολοκληρη εφημεριδα?

euboia4

• Guest

το γηπεδο της ΤΟΥΜΠΑΣ και του ΑΓΙΑΞ απο αποσταση 10000 ποδιων
ετσι για να καταλαβουμε ποιο ειναι το προβλημα του οικοπεδου της ΤΟΥΜΠΑΣ
« Last Edit: July 11, 2009, 10:45:44 by euboia4 »

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
1. Ο διαλογος εδω μεσα γι αυτο το θεμα ειχαι ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟΣ, εστω κι αν δεν ειμαστε  τεχνοκρατες και καταλληλοι απο επιστημονικης αποψης. Εχω την εντυπωση οτι βοηθαμε πολυ δειχνοντας διαφορες πτυχες του θεματος εστω και με ερασιτεχνικο τροπο.

2.Για τυχον αρχαια ευρηματα, κατι που θυμηθηκα τωρα: Υπαρχουν μεθοδοι που ανιχνευουν υπαρξη ή μη αρχαιων, κατι σαν "ανιχνευτες μεταλλων" ας πουμε. Πιθανως με τετοιες μεθοδους να κανουμε χρησιμες προβλεψεις. Φυσικα αυτες οι μεθοδοι εχουν καποιο κοστος. Ειχα μια πληροφορια οτι για την Τουμπα χρειαζονταν ενα ποσον της ταξης των 30-50 χιλιαδων ευρω.

3.Επιπλεον κατι για τους δημοσιους αρχοντες της πολης: Δημαρχο, Νομαρχη, βουλευτες κλπ. Κυριοι, εδω και δεκαετιες δεν κανατε ΤΙΠΟΤΑ για τον ΠΑΟΚ. Μονο σουλατσα στην Τουμπα ξερετε να κανετε παραμονες εκλογων.(κατα τη γνωμη μου ουτε και για την πολη εχετε κανει τιποτε σοβαρο αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ. ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
« Last Edit: July 11, 2009, 11:25:32 by HOMO PAOKUS »

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Το θέμα με τα αρχαία παιδιά ας μην το αναφέρουμε. Η απάντηση είναι γνωστή εδώ κ καιρό.

http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7713&pubid=1416159

Μύθος τα αρχαία κάτω από την Τούμπα

Πριν ακόμη χτιστεί νέο γήπεδο στην Τούμπα έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μύθοι γύρω από αυτό. Ο πρώτος λέει ότι στην περιοχή υπάρχουν αρχαία τα οποία δεν θα επιτρέψουν την κατασκευή νέου γηπέδου. Μιλήσαμε με τον καθηγητή αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στέλιο Ανδρέου, που ήταν και επικεφαλής των ανασκαφών που γίνονται σε απόσταση περίπου χιλίων μέτρων από το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Εκεί έχει βρεθεί ένας ολόκληρος οικισμός που χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια.

«Υπάρχει ένας οικισμός που χρονολογείται από το 2.200 π.Χ. σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί βρισκόταν ο οικισμός των κατοίκων πριν την ίδρυση της πόλης το 320 π.Χ. περίπου. Ωστόσο η πιθανότητα να βρεθούν αρχαία ευρήματα κάτω από το γήπεδο είναι μικρή και κατά τη δική μου άποψη είναι ελάχιστη. Στην περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο του ΠΑΟΚ στα χρόνια του οικισμού βρισκόταν το νεκροταφείο. Ακόμη λοιπόν και αν βρεθούν κάποια ευρήματα, δεν θα είναι τέτοιας αρχαιολογικής αξίας ώστε να σταματήσει το έργο.

Για παράδειγμα βρέθηκαν αρχαία ευρήματα όταν έγιναν οι εκσκαφές για το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά το έργο δεν σταμάτησε. Υπήρξε κάποια καθυστέρηση, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις αυτός που θέλει να χτίσει κάτι, αναλαμβάνει το κόστος για τις ανασκαφές που θα χαρακτηρίσουν ως αξιόλογα ή όχι τα ευρήματα. Αυτά δεν βρίσκονται σε βάθος μεγαλύτερο του 1,5 μέτρου και θεωρώ ότι ακόμη και αν υπήρχαν ευρήματα κάτω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ έχουν ήδη καταστραφεί. Αλλωστε θα πρέπει να ξέρετε ότι ακόμη και αν είναι σημαντικά τα αρχαιολογικά ευρήματα μιας περιοχής δύσκολα σταματούν τα έργα, αφού θα πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις».
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline NEAPOLITIS

• Αποστολή
  • **
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Κατά λάθος έγινε