Το θέμα του νέου γηπέδου έχει πολλές παραμέτρους, μία εξ'αυτών είναι η χωρητικότητα. Ακούω διάφορες απόψεις ραδιοφωνικού-καφενειακού κυρίως επιπέδου που κάνουν λόγο για γήπεδο 50.000 θέσεων, με προδιαγραφές γαι τελικό ΟΥΕΦΑ και δεν ξέρω γω... Καθήστε ρε παιδιά, από που και ως που ξαφνικά μας φαίνεται μικρή η Τούμπα με την υπάρχουσα χωρητικότητα; Επειδή μέσα σε 2 χρόνια ξαφνικά γίναμε από μπουρδέλο ομάδα και κάνουμε sold out και 20 χιλιάδες διαρκελίας και ξέρω γω; Πριν λίγο καιρό πόσο κόσμο μάζευε η Τούμπα σε ένα άκυρο ματς, ξεπερνούσε τις 5 χιλιάδες; Ή μήπως λίγες φορές σε αυτό εδώ το φόρουμ έχουμε σχολιάσει ενδελεχώς τα μειονεκτήματα αυτής της μόδας του να είναι πάλι όλοι ΠΑΟΚ με τους κουτραδόρους, τα τουρνικέ, τα διαρκείας κλπ; Ο ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται πάνω από 35.000 θέσεις γήπεδο. Γήπεδο 50-55 χιλιάδων θεατών (πέραν του ότι είναι αστείο σαν σύλληψη και μόνο, τελείως σουρεαλιστικό στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον) θα γεμίζει πέρα από κάνα γαύρο; Αφού αυτός είναι ο ΠΑΟΚτσής (η συντριπτική του πλειονότητα) στα εύκολα και τα καλά όλοι αμπαλαέα και ΠΑΟΚ είσαι και ξέρω γω εντάξει, όταν η ομάδα ήταν 7η και 8η και χρωστούσε σε όποιον μιλούσε ελληνικά ανάβαμε φωτιές στα χαρτάκια και τις κορδέλες για να ζεσταινόμαστε...
Πέραν αυτού, πολλοί κάνουν το σοβαρό λάθος να οραματίζονται το νέο γήπεδο στα πρότυπα χωρών και ποδοσφαιρικών ομάδων της Δυτικής Ευρώπης, κυρίως Γερμανία και Αγγλία. Δηλαδή σα να συγκρίνουμε το γήπεδο ενός χωριού της Καστοριάς με αυτό ομάδας της Σούπερ Λίγκας. Είναι άτοπο απλά να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις από τη στιγμή που η συνολικότερη ποδοσφαιρική κατάσταση στη χώρα μας απέχει έτη φωτός από αυτών των χωρών... Ας δούμε λίγο τι γίνεται με τις ομάδες της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας, της Ρουμανίας κλπ. και τι κάνουν αυτοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις... Ποιά ομάδα της Βαλκανικής πλην του Ερυθρού Αστέρα έχει γήπεδο μεγαλύτερο από 30-35 χιλιάδες θέσεις;
Προσωπικά έχω γράψει πολλάκις ποια πιστεύω είναι τα πλεονεκτήματα του να γίνει το γήπεδο στο κέντρο ή στην Τούμπα. Απλά ας κοιτάμε τι παίζει γύρω μας, και όχι στα καλύτερα και πιο προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ας κοιτάξουμς λίγο όλες τις παραμέτρους του ζητήματος διεξοδικά, ας γίνουμε όλοι πρώτα μέλη του Α.Σ. ώστε να αποφασίσουμε εμείς και όχι άλλοι για μας και μετά ας συζητήσουμε εκ νέου...