Author Topic: Καινούρια Τούμπα, νέο γήπεδο, που και γιατί..............  (Read 73126 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nollo4

• Guest
Τουμπα η ΔΕΘ,αυτο πιστευω αυτο λεω,δεν εχω προβλημα ακομα και αν το μαξιμουμ στην τουμπα ειναι για γηπεδο 32.000 θεσεων,γιατι ξερω οτι θα ειναι γεματο ακομα και οταν παιζεις κυπελο μερα τεταρτη με κανενα λιμο.

Offline avalantos4

• Αποστολή
  • **
ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ.....ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ......

Offline lik4

• Αλλαγή

http://i198.photobucket.com/albums/aa166/paok4kordelio/Toumba-agiasmos2_jpg.jpg

http://i198.photobucket.com/albums/aa166/paok4kordelio/Toumba-agiasmos1_jpg.jpg

εγω προτεινω
α)ΤΟΥΜΠΑ
                    β)Δ.Ε.Θ.
                    γ)ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

ive4

• Guest
πλάκα πλάκα για μας τους Αθηναίους πιο φτηνά μας βγαίνει ένα Σαβατοκύριακο στη Γερμανία παρά στη Σαλονίκη  :D

Offline NAI PE

• Αποστολή
  • **
Νομίζω ότι ο κύριος προβληματισμός μας πάνω στα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου θα πρέπει να είναι πάνω στο πως φανταζόμαστε την οικονομική (κατά βάση) ανάπτυξη του συλλόγου. Ανάπτυξη μπορείς να έχεις είτε κατασκευάσεις νέο γήπεδο, είτε όχι. είτε το κάνεις στην Τούμπα, είτε αλλού. Και σαν οικονομολόγος ο Παπαδόπουλος προτείνει γρήγορη ανάπτυξη και με μικρότερο ρίσκο και γήπεδο εκτός Τούμπας (μάλλον μεγαλύτερο από ότι ένα νέο στην Τούμπα).

Ο Παπαδόπουλος μου φαίνεται τίμιος, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και αυτά που λέει τα ακούω με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή. Δεν μπορώ να κρύψω όμως, πως όλη αυτή η κουβέντα γύρω από το γήπεδο, και ιδίως με τον τρόπο που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, μου φαίνεται σαν να ετοιμάζεται από κάποιους άλλους ένα μεγάλο φαγοπότι εις βάρος μας.

Εγώ αυτό που θα κάνω είναι να γραφτώ κάποια στιγμή στον ΑΣ και όταν μάθω τις λεπτομέρειες θα αποφασίσω τότε. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πρώτα το πόσα θα χρειαστούν και στις δύο περιπτώσεις (Τούμπα ή αλλού) και τι θα σημαίνει αυτό για το άμεσο μέλλον του ΠΑΟΚ.
ΠΑΟΚ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Offline corrupt

• Αλλαγή
Η άποψη μου σχετικά με το θέμα του νέου γηπέδου, σύντομα και περιεκτικά:

Περίπτωση 1η: Ανατολικά, στην Πυλαία (δίπλα στο παλατάκι), μπορεί να έχεις συγκεντρωμένα στο ίδιο σημείο τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλά χάνεις κατά πολύ σε προσβασιμότητα από τον κόσμο, κυρίως στις νεαρές ηλικίες που για μένα αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα οπουδήποτε και αν χτιστεί το γήπεδο. Όσους δρόμους, παραδρόμους, πάρκινκ και να κατασκευάσεις, άλλο πράμα να έχεις γήπεδο μέσα στην πόλη, δεδομένων και των έργων του ΜΕΤΡΟ, και άλλο μέσα στα χωράφια. Το κυκλοφοριακό είναι ήδη δισεπίλυτο με το παλατάκι των 8.000 θέσεων, πόσο μάλλον με γήπεδο 40-45.000 θέσεων. Κάκιστη επιλογή, απομακρύνεσαι από τον αστικό ιστό της ίδιας σου της πόλης και απομονώνεσαι.

Περίπτωση 2η: Δυτικά, στο στρατόπεδο Καρατάσου, ίδια περίπτωση με την έξοδο στα ανατολικά, με τη διαφορά πως το κυκλοφοριακό λύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό με τον περιφερειακό (πρόσβαση από ανατολικά και κέντρο μέσω της περιφερειακής). Η κατασκευή του γηπέδου στον πιο δυνατό οπαδικό πυρήνα στην πόλη, τη δυτική Θεσσαλονίκη αποτελεί και δίκοπο μαχαίρι, καθώς εκ των πραγματων περιορίζεσαι στο άκρο της πόλης. Αφετέρου, παραμένει το πρόβλημα της πρόσβασης στις μικρές ηλικίες. Προσωπικά και μόνο η εμμονή και η προσκόλληση ξανθού, κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ. στη λύση αυτή, την καθιστά τη χειρότερη δυνατή. Διακρίνω μια τάση να ρέπει ο ΠΑΟΚ προς τα δυτικά, ώστε να διατηρείται η ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες στην πόλη πλην ημών...

Περίπτωση 3η: Τούμπα, στο υπάρχον οικόπεδο. Τεράστια συναισθηματική εμπλοκή του κόσμου με το θρυλικό πλέον γήπεδο, σε μια άκρως ΠΑΟΚτσήδικη περιοχή. Εύκολα προσβάσιμο από κέντρο και ανατολικά πεζή, με λεωφορεία (αλλά και με το ΜΕΤΡΟ όταν γίνει), αρκετά δύσκολα από δυτικά και περιφεριακό, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης. Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα πριν και μετά τους αγώνες, με τη διαφορά ότι είναι το ευκολότερα προσβάσιμο από τις άλλες δυο περιπτώσεις, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε σχετικά μικρή απόσταση από το κέντρο. Το θέμα είναι ότι μέχρι να γίνει μια σοβαρή και συντεταγμένη μελέτη από αρμόδιους φορείς, δεν είμαστε καν σε θέση να γνωρίζουμε αν δύναται να κατασκευαστεί στην Τούμπα νέο γήπεδο με τους όρους που θέλουμε. Για μένα αν γίνεται να χτιστεί το γήπεδο στην Τούμπα, θα ήταν μακράν η καλύτερη περίπτωση των τριών.

Περίπτωση 4η: ΔΕΘ, στο Συντριβάνι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που ο χώρος της Τούμπας δεν μας καλύπτει, το Συντριβάνι θα ήταν η ιδανικότερη επιλογή! Εξίσου μεγάλη συναισθηματική φόρτιση καθώς το σημείο αυτό αποτελεί το πρώτο σπίτι του συλλόγου, το σημείο εκκίνησης της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Το γήπεδο θα είναι εύκολα προσβάσιμο από οποιοδήποτε σχεδόν σημείο της πόλης μέσω αστικής συγκοινωνίας, δίπλα ακριβώς σε στάση του ΜΕΤΡΟ (δηλαδή σύνδεση με Σιδ. Σταθμό για να εξυπηρετούνται οι φίλαθλοι της επαρχίας), στη συμβολή των μεγαλύτερων οδικών αρτηριών του κέντρου της πόλης (Λ. Στρατού, Βασ. Γεωργίου, Εγνατία κλπ.), θα βρίσκεται δίπλα ακριβώς στα πανεπιστήμια και θα περιβάλλεται από ένα τεράστιο μητροπολιτικό πάρκο που θα καταλήγει στη νέα παραλία... Τα οφέλη από την κατασκευή του νέου γηπέδου στην τοποθεσία αυτή είναι ανυπολόγιστα, σε επίπεδο οικονομικής εκμετάλλευσης και εσόδων, σε επίπεδο κύρους και πρεστίζ του συλλόγου, σε επίπεδο οπαδικό... Ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο μια για πάντα, γιγαντώνεται σε όλους τους τομείς και σε συνδυασμό με το προπονητικό κέντρο θέτει τις βάσεις για τα επόμενα 100 χρόνια!

Επειδή σε διάφορους ΠΑΟΚτσήδικους κύκλους επικρατεί η ανησυχία για το κόστος σε οπαδικό επίπεδο, σε περίπτωση που το γήπεδο φύγει από την Τούμπα και πάει δυτικά (φτου φτου ;D) ένα μόνο έχω να πω: ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΠΑΔΙΚΑ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΠΑ' ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ...! ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!!! Γι'αυτόν ακριβώς το λόγο πιστεύω πως δυτικά είναι η χειρότερη δυνατή λύση.

Υ.Γ. Ίσως η άποψη μου να ακούγεται λίγο ρομαντική σε σχέση με πιο... τεχνοκρατικές γνώμες, που εξετάζουν πιθανά κέρδη και οφέλη με γνώμονα καθαρά χρηματοοικονομικό... Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, και στο δικό μου τρόπο σκέψης και τη δική μου νοοτροπία το σημαντικότερο όλων είναι να διαδίδεται και να διαιωνίζεται εις το διηνεκές η ιδέα και το μεγαλείο του ΠΑΟΚ, με τον οποιονδήποτε τρόπο. Αν η γνώμη μου σε θέματα όπως του γηπέδου συγκρούεται με τη μανατζερίστικη λογική μερικών εκατομμυρίων ευρώ πάνω ή κάτω (σε περίπτωση φερ ειπείν πως στην Πυλαία συμφέρει περισσότερο το χτίσιμο του νέου γηπέδου από οικονομικής πλευράς), έχει καλώς.

Δυστυχώς δεν ζούμε στις εποχές των παππούδων μας που οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν για τη φανέλα και την ιστορία του σωματείου και οι φίλαθλοι έχτιζαν την Τούμπα μας με τα ίδια τους τα χέρια, ούτε γίνεται να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι σύλλογοι έχουν μετατραπεί σε ΑΕ και για να δεις την αγαπημένη σου ομάδα πρέπει να καταθέτεις μια περιουσία... Τουναντίον, αναλογιζόμενος την ευθύνη που έχω σαν οπαδός της ομάδας μου και αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας αυτής προκειμένου η ομάδα μου να προχωράει μπροστά (παρόλο που διαφωνώ με το μοντέλο αυτό), καταβάλλω τη μέγιστη δυνατή οικονομική μου υποστήριξη (διαρκείας, μετοχές κλπ.) παράλληλα με το οπαδικό καθήκον μου να τη στηρίζω σε όποιο γήπεδο και αν παίζει με τη φωνή και το τραγούδι μου...

Δυτικά και ανατολικά μπορεί να αποφέρουν άλλα κέρδη και πλεονεκτήματα στον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, αλλά με ΤΙΠΟΤΑ δεν θα βοηθήσουν στο να αποκτήσεις μαζικά νέες φουρνιές ΠΑΟΚτσάκια... Αντιθέτως Τούμπα και Συντριβάνι θα συμβάλλουν τα μέγιστα σε αυτό, κυρίως το Συντριβάνι, για όλους αυτούς τους λόγους που και εγώ και άλλα αδέρφια αναφέρουμε παραπάνω. Για μένα προσωπικά δεν τίθεται δίλημμα:

ΔΕΘ ή ΤΟΥΜΠΑ ή θάνατος, όπως πολύ εύστοχα έγραφε σε κάποιο site τις προάλλες...

Offline agraf

• Αλλαγή
Corrupt, σε παραδέχομαι όσο λίγους. Όχι επειδή συμφωνώ 100% με αυτά που λες, αλλά και λόγω του τρόπου με τον οποίο λες τη γνώμη σου.

Μπράβο σου! :thumbok:

Bayern4

• Guest
Νομίζω ότι ο κύριος προβληματισμός μας πάνω στα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου θα πρέπει να είναι πάνω στο πως φανταζόμαστε την οικονομική (κατά βάση) ανάπτυξη του συλλόγου. Ανάπτυξη μπορείς να έχεις είτε κατασκευάσεις νέο γήπεδο, είτε όχι. είτε το κάνεις στην Τούμπα, είτε αλλού. Και σαν οικονομολόγος ο Παπαδόπουλος προτείνει γρήγορη ανάπτυξη και με μικρότερο ρίσκο και γήπεδο εκτός Τούμπας (μάλλον μεγαλύτερο από ότι ένα νέο στην Τούμπα).

Ο Παπαδόπουλος μου φαίνεται τίμιος, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και αυτά που λέει τα ακούω με μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή. Δεν μπορώ να κρύψω όμως, πως όλη αυτή η κουβέντα γύρω από το γήπεδο, και ιδίως με τον τρόπο που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, μου φαίνεται σαν να ετοιμάζεται από κάποιους άλλους ένα μεγάλο φαγοπότι εις βάρος μας.

Εγώ αυτό που θα κάνω είναι να γραφτώ κάποια στιγμή στον ΑΣ και όταν μάθω τις λεπτομέρειες θα αποφασίσω τότε. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πρώτα το πόσα θα χρειαστούν και στις δύο περιπτώσεις (Τούμπα ή αλλού) και τι θα σημαίνει αυτό για το άμεσο μέλλον του ΠΑΟΚ.
φιλε, οπως διαβαζεις κ στο αμεσως επομενη απαντηση απο τον corrupt, υπαρχουν πολλα ζητηματα που πρεπει να απαντηθουν για να φτασουμε να αποφασισουμε για ενα γηπεδο. αυτο δεν εξαρταται απο τα λογια του παπαδοπουλου ή του ζαγορακη. αλλά απο τις μελετες, τα οικονομικα κ τα κοινωνικα στοιχεια που θα προκυψουν, ωστε να αποφασισει ο κοσμος(τα μελη του ερασιτεχνη δηλαδη-για να μη ξεχνιομαστε).

πχ. το θεμα με τα αρχαια ειναι υπαρκτο, ομως ουδεις μπορει να μιλησει με βεβαιοτητα, αν υπαρχουν ή οχι. 1)ειναι φυσιολογικο να βρεις αρχαια σε ολη τη πολη και 2)στο κολυμβητηριο που εγινε πανω απο την 4 γνωριζουμε ολοι αν βρεθηκαν ή οχι.

ως απο τα σημαντικοτερα προβληματα ειναι το θεμα παρκινγκ της Τουμπας.
οπως επισης, κ να πας το γηπεδο στα χωραφια του φοινικα αποκλειεις πολυ νεολαια που δεν εχει το αμαξακι.

αυτο που αναφερεις για το οικονομικο θεμα ειναι κατι που δεν αναφερει ουδεις.
ουτε ο παπαδοπουλος, ο οποιος δεν μας ειπε κ τιποτα.

για να γινει το γηπεδο χρειαζονται φραγκα.
κ αυτα τα φραγκα δε θα σου τα χαρισουν κανοντας ενα γηπεδο κ μετα να στο δωσουν με το κλειδι στο χερι διχως δεσμευσεις.
αυτοι που θα το κτισουν, θα εχουν το πρωτο χερι στα εσοδα. οπως κ καποιοι που θα οικονομησουν απο τις συναλλαγες.(διοτι στην ελλαδα ζουμε)

διοτι καποιοι ονειρευονται γηπεδο με 20-15-10χιλιαδες τμ εμπορικους χωρους, που τοσους δεν εχει κανενα γηπεδο στην Ευρωπη.

BIANCONERO

• Guest
Νομιζω οτι ο Corrupt συγκεντρωσε σε ενα κειμενο αυτα που λεμε οσοι καθισανε και το σκεφτηκαν λιγο παραπανω το θεμα....λιγο παραπανω απο το "Μονο Τουμπα" και πολυ παραπανω απο το "Οπου μας πανε καλα θα ειναι αρκει να γινει νεο γηπεδο"

Δεν το στελνετε το κειμενακι μια κεντρικη , οπως ειναι?

Offline serres city

• Αποστολή
  • **
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο corupt..

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ Η ΔΕΘ....

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ....
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Στην ΤΟΥΜΠΑ και να ειναι καπως ετσι...

blackterror4

• Guest
στην τουμπα να γινει πιστευω και στο τελος ετσι θα γινει

Offline agraf

• Αλλαγή
Κι εγώ συμφωνώ, να βυθιστεί ο αγωνιστικός χώρος, να μπει σκέπαστρο και τέλος. Με μικρό (σχετικά) κόστος και ησχυχάζουμε γι ατα επόμενα 50 χρόνια.

Υ.Γ. Ο Πετρουλάκης γιατί έχει φαγωθεί με το γήπεδο, είναι μικρό κλπ; Αυτός πώς θα βάλει χέρι στη μπίζνα του νέου γηπέδου; Σήμερα πάλι στο εξώφυλλο. Λαμόγιο από τα λίγα.

GeorgT

• Guest
Καλα το να βυθιστεί ο αγωνιστικός χωρος δεν ειναι κ το πιο απλο πράγμα, ιδιαίτερα εδω σαλονικη που τα υπόγεια νερα ειναι μεγαλο πρόβλημα σε συνδυασμό με το χαλαρό έδαφος.

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
GeorgT

Αυτό δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις κάπως?

GeorgT

• Guest
Αν κ δεν ειμαι γεωλόγος, αντιμετωπίζεται, π.χ στο μετρο που σκάψανε ενα σκάμμα βάθους 20-30m στο ΝΣΣ για να μπει το TBM (Μετρ. ποντικς) καθυστέρησαν για αρκετο διάστημα τα εργα λόγο του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα (φτιάχτηκαν 2 πηγάδια οπου συλλέγονταν το νερο κ αντλούταν). Αυτό που με προβληματίζει ομως ειναι οτι στο χαμηλότερο σημειο θα ειναι ο αγωνιστικός χωρος κ ετσι δημιουργείτε πρόβλημα! (ακριβές αποτελέσματα μπορούν μονο γεωτρήσεις επι τόπου να δώσουν)

Που ειναι οι γεωλόγοι του φορουμ να μας το εξηγήσουν πιο λεπτομερώς??

Ενα ακομα πρόβλημα ειναι η κλίση των κερκίδων, για να γινει πλήρες σκεπαστό πρεπει να αλλάξουν σίγουρα!

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **

Υ.Γ. Ο Πετρουλάκης γιατί έχει φαγωθεί με το γήπεδο, είναι μικρό κλπ; Αυτός πώς θα βάλει χέρι στη μπίζνα του νέου γηπέδου; Σήμερα πάλι στο εξώφυλλο. Λαμόγιο από τα λίγα.

Κάτι ακούγεται ότι αυτός και το αφεντικό του έχουν αποκτήσει χώρους κοντά σε σημείο που ακούγεται ότι μπορεί να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Τα μάτια μας και τα αυτιά μας, ορθάνοικτα!
gdaou
"γάβροι=κότες"

Offline ved

• Αλλαγή
αυτο το τοπικ τελικα εχει παρα πολυ γελιο,,,δειτε την σελιδα 43 να δειτε πως αλλαζουν οι καιροι ( και για μενα και για αλλους )  :-\

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
αρε vedder τι με κανεις...καθησα και διαβασα καμια 15 σελιδες.. Παντως εγω δεν κακιζω κανεναν ειδικα στο συγκεκριμενο θεμα. Ειναι λογικο να αλλαζουν οι αποψεις, καθως αλλαζουν και τα δεδομενα.

Offline ved

• Αλλαγή
ναι φιλε πολλοι αλλαξαμε αποψεις και ειναι ειρωνια της τυχης,,αλλα ποιος φανταζοταν και τετοιες εξελιξεις?? και πουσαι ακομα!!! βιβλιο θα γραψουμε με αυτο το τοπικ  ;D