Καθημερινά το θέμα της δημιουργίας νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ γίνεται όλο και πιο επίκαιρο.
Στις αρχές της εβδομάδας το «Goal» αποκάλυψε τις σκέψεις των ιθυνόντων του «δικέφαλου», οι οποίοι έχουν ήδη κινηθεί για την εκμετάλλευση έκτασης που ανήκει στο ΙΚΑ και βρίσκεται πολύ κοντά στο «PAOK Sports Arena» στην Πυλαία, στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, μιλώντας στο «Goal» επιβεβαίωσε το δημοσίευμα που αφορούσε την έκταση δίπλα στο «Παλατάκι», ενώ τόνισε πως θα είναι αρωγός της προσπάθειας για το νέο γήπεδο στο πλευρό του Θόδωρου Ζαγοράκη, τον οποίο και θεωρεί τον κινητήριο μοχλό της υπόθεσης.
«Το καλύτερο σενάριο»
- Κύριε Κατσαρή, τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.
«Γιατί το λέτε; Νομίζω πως αυτό υπάρχει στο μυαλό όλων καιρό τώρα».
- Οταν όμως 30.000 κόσμος στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή φωνάζει «είναι μικρό το γήπεδο», η ανάγκη δεν γίνεται μεγαλύτερη;
«Σαφώς».
- Η περίπτωση της έκτασης που ανήκει στο ΙΚΑ και βρίσκεται κοντά στο «Παλατάκι» έχει μελετηθεί;
«Ναι, είναι γεγονός και θα ήταν το καλύτερο σενάριο να είναι τα δυο γήπεδα κοντά. Βέβαια υπάρχουν και άλλες σκέψεις».
- Οπως;
«Οπως ένας χώρος που είναι κοντά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου».
- Ποιος θα είναι ο δικός σας ρόλος; Θα βοηθήσετε τον Ζαγοράκη;
«Δεν τίθεται τέτοιο ερώτημα. Ολοι πρέπει να βοηθήσουμε. Ο Ζαγοράκης είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ».
- Το ρωτάω επειδή μετά από πολλά χρόνια αποχωρήσατε από τα κοινά της ομάδας.
«Εγώ θα είμαι στο πλευρό του Ζαγοράκη και αν μου το ζητήσει και χρειαστεί τη βοήθειά μου, θα την έχει. Ολοι όσοι ανήκουμε στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να βοηθήσουμε».
-Οταν αποχωρήσατε από την προεδρία του ΑΣ είχατε τονίσει ότι το κάνετε έχοντας βρει βιώσιμη λύση σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Το γήπεδο είναι ένα ακόμη δικό σας στοίχημα;
«Δεν είναι στοίχημα. Το γήπεδο είναι ένα θέμα όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Πρέπει Ερασιτέχνης και ΠΑΕ να είναι ενωμένοι και η παρουσία Ζαγοράκη δίνει όλα τα εχέγγυα. Εγώ θα είμαι στο πλευρό του, όπως έγινε από τη στιγμή που τον παροτρύναμε να αναλάβει».
«Να υπάρχουν ποινικές ρήτρες»
- Με το γήπεδο της Τούμπας τι θα γίνει;
«Αυτό θα είναι το σπίτι του ΠΑΟΚ μέχρι να μετακομίσουμε, όταν έρθει η ώρα. Κανείς δεν πρόκειται να την πειράξει αν δεν υπάρχουν ποινικές ρήτρες για το νέο γήπεδο. Δεν θα κάνουμε εμείς λάθη που έκαναν άλλες ΠΑΕ και τα πλήρωσαν ακριβά».
- Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα;
«Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Αν βρεθούν οι εταιρείες και οι χρηματοδότες, πρέπει να κοιτάξουμε να διασφαλίσουμε τον ΠΑΟΚ».
- Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το θέμα του γηπέδου θα προχωρήσει αυτήν τη φορά;
«Ο Ζαγοράκης. Εχει την αύρα και τη δυναμική να κινήσει τα νήματα. Ο κόσμος είναι κοντά του από την πρώτη μέρα διότι βλέπει ότι του λέει την αλήθεια και ό,τι κάνει το κάνει με γνώμονα τον ΠΑΟΚ».
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7833&pubid=1358244