Δεν τον ξέρω προσωπικά τον σαββίδη ρε φιλε...
Άντε να τα γράψουμε όλα για το συγκεκριμένο:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρωστούσε από εποχής γούμενου 32 εκατομμύρια, εκ των οποιων καμια δεκαρια ήταν το πρωτογενές κεφαλαιο και τα υπόλοιπα πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Αυτά ήταν ρυθμισμένα και όχι άμεσα απαιτητά.
Με βάση τον νομο των 100 δόσεων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε το δικαίωμα να πληρώσει μονο το πρωτογενές κεφαλαιο (δηλαδή τα 10) και να απαλλαγεί από τα υπόλοιπα.
Φυσικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μονη της δεν είχε την ρευστότητα να τα αποπληρώσει. Για τον λόγο αυτό, ο ιδιοκτητης της έκανε ταμειακή διευκόλυνση 10 εκατομμυρίων, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο post. Άλλωστε το δάνειο είναι ο ορισμός της ταμειακής διευκόλυνσης (σε αντίθεση με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου)
Η διευκόλυνση αυτή επέτρεψε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να απαλλαγεί από τις προσαυξήσεις. Πράγματι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι.
Αλλα άλλο πράγμα αυτό κι άλλο πλήρωσε τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα οποια με βάση τον τελευταίο ισολογισμό εξακολουθούν να υπάρχουν στο ακέραιο.
Αυτό το τελευταίο είναι ανακριβές ως δήλωση και μονο για αυτό έγραψα το προηγούμενο post μου.
Αυτά είναι τα όλα.
Τώρα εσύ λες ότι ξέρεις ότι αποπληρώνεται το δάνειο. Εγώ δεν το ξέρω αυτό. Καλο θα ήταν να μας πεις από που το ξέρεις και που να το μάθουμε κι εμείς.
Το ερώτημα βεβαια παραμένει γιατί επελέγη το δάνειο για να καλυφθεί το μονο ποσο που μπορείς να διασταυρώσεις.
Την περίοδο μάλιστα που γίνονταν διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για να καλύψουν υποτίθεται τις ζημιες από τα συμβόλαια 500χιλ και 600χιλ του Τζιώλη και του Τζαβέλλα.
Δεν υπάρχει σωστή η λάθος απάντηση. Πάλι στο θέμα προδιάθεσης θα καταλήξουμε.
Εμενα το πιο λογικό μου είχε φανεί αυτό που είχε γράψει ο αστροναύτης πριν κάνα τρίμηνο.
Αν έχεις την προδιάθεση να υποστηρίξεις ότι χωρίς τον σαββίδη, ο ΠΑΟΚ θα είχε καταστραφεί, κάπως έτσι θα τα ερμηνεύσεις και τα παραπάνω. Κι εκεί κολλάει το τελευταίο:
και για να συμπληρωσω τη σεναριαρα σου γιατι ουτε κι εκει τα λες ολα, αν η εταιρια του Σαββιδη που πληρωσε τα 10 και τωρα της χρωσταμε ΔΕΝ τα πληρωνε και εφευγε ο Σαββιδης, ο ΠΑΟΚ θα χρωστουσε (ασφυκτικα) 32 μυρια στην εφορια