Author Topic: Iβάν Σαββίδης  (Read 291473 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
Απ: Iβάν Σαββίδης
« Reply #5100 on: March 30, 2016, 20:27:10 »
Ενημερωτικα EBITDA χρησιμοποιουσε για αναλυση κερδοφοριας μονο ο warren buffet. Τεσπα 1, κατι δις EBITDA ειναι της... Πλακας. Για τα μεγεθη που υποτιθεται μιλαμε φυσικα!

Offline bozik

• Αλλαγή
« Reply #5101 on: March 30, 2016, 21:35:39 »
Ενημερωτικα EBITDA χρησιμοποιουσε για αναλυση κερδοφοριας μονο ο warren buffet. Τεσπα 1, κατι δις EBITDA ειναι της... Πλακας. Για τα μεγεθη που υποτιθεται μιλαμε φυσικα!

http://www.kathimerini.gr/135494/article/oikonomia/epixeirhseis/ebitda-xrhsimopoieitai-mono-ws-symplhrwma
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

Offline bane

• Αλλαγή
« Reply #5102 on: March 31, 2016, 12:11:45 »
λιακο σωστα αυτα που λες αλλα μπορει να παιζουνε και αλλα. μπορει να ειναι θεμα τακτικης, μπορει να μη θελει να σπρωξει χρημα οσο υπαρχει αυτη η κατασταση. ολοι ξερουμε οτι οσο κανει κουμαντο ο γαβρος, ειναι πηγαδι διχως πατο. αποδειξη το κυπελλο.και δε μιλαμε για προκριση αλλα για αποτελεσμα που πρεπει να φερουμε.παικτες κατα καιρους ηρθανε και βγηκανε ολοι αχρηστοι.ειμαι πολυ περιεργος να δω αν υποθετικα αλλαξει το καθεστως επο πως θα συμπεριφερθει.για μενα οι επομενη χρονια ειναι κομβικη και το καλοκαιρι θα δω πραγματικα πως σκεφτεται.και ο κοκκλαης που εστησε το πρωτο πανηγυρακι 5 χρονια εκανε να παρει τιτλο.,ο μελισσανιδης 3 χρονια σε περιοδο ανυπαρκτων προεδρων αλλα λακισε και νωρις ,δεν ειχε διαρκεια,ο βαζελος μετα την φυγη βαρδινογιαννη πατωσε ,ο πατερας αντεξε ενα χρονο ,εσπρωξε οτι ειχε και πηρε τον μπουλο.το θεμα ειναι οτι 4 χρονια δεν εχει μιλησει ξεκαθαρα και δεν εχει καταφερει να βρει συνεργατες και να δομηθει η παε σωστα. ολοι καμενοι ειναι .απο εκει πρεπει να ξεκινησει .
παντως και εγω δεν ειμαι σιγουρος για τις προθεσεις του.επειδη ομως εχει βοηθησει πολυ ,τοπικες κοινωνιες ,οχι μονο οικονομικα,ξερω οτι δεν ειναι ο τυπος που θα θελησει να αποτυχει ή να αποκτησει κακη υστεροφημια. αυτο μαλον μας βολευει
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
« Reply #5103 on: March 31, 2016, 13:05:35 »
Ναι bane, απλά εγώ ξεχωρίζω όλα τα αλλα από τις επιδιώξεις του εκτος ΠΑΟΚ.

Ως απλό παράδειγμα δηλαδή αν όντως πάει πχ για κανάλι, προφανώς θα του είναι χρήσιμες οι πλάτες του ΠΑΟΚ σε διαπραγματεύσεις με την οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θεωρώ ότι θα είναι διατεθειμένος να χάσει λεφτά αρκεί να έχει την απόλυτη στήριξη του κόσμου. Δηλαδή ακόμα κι αν φαίνεται ως βαρέλι δίχως πάτο η επένδυση στον ΠΑΟΚ ως εταιρία.
Εντάξει, δεν συζητάω να σου φέρει τον Mesi και τον Ρονάλντο. Μιλάμε για τα πλαίσιο που έχουμε θέσει. Εγώ περίπου το ορίζω ως το σημερινό υλικό συν 4 συμβόλαια, δηλαδή 4-5 εκατομμύρια σε συμβόλαια επιπλέον.

Αυτό που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω, είναι να του παρέχω στήριξη χωρίς να την αξίζει, χωρίς να κάνει δηλαδή τίποτα διαφορετικό από όσα κάνει 4 χρονια τώρα.

Και αυτό που γράφω τόσο καιρό είναι αυτό ακριβώς. Ότι με τη βοήθεια των πιασμένος ard προσπαθεί να φτιάξει κλίμα στήριξης του από τον κόσμο από την μια, αλλα χωρίς να ρισκάρει όσα απαιτούνται.
Το κρίσιμο δηλαδή κατά την άποψη μου είναι πρώτον τι είναι διατεθειμένος να ρισκάρει. Και δεύτερον πως θα αναγκαστεί να ρισκάρει το μέγιστο.

Offline bozik

• Αλλαγή
« Reply #5104 on: March 31, 2016, 16:53:56 »
μπορει να ειναι θεμα τακτικης, μπορει να μη θελει να σπρωξει χρημα οσο υπαρχει αυτη η κατασταση.

ο μπλιατ εχει βαλει 70-80 εκ. ευρω απο οτι λεει μεχρι τωρα...
απλα δεν μπορει να φτιαξει ομαδα λογω τον κακων επιλογων που εχει κανει στα προσωπα..
ετσι λενε μην γελατε  :'( :'(
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος

Offline banis

• Αλλαγή
« Reply #5105 on: March 31, 2016, 21:11:51 »
Ως απλό παράδειγμα δηλαδή αν όντως πάει πχ για κανάλι, προφανώς θα του είναι χρήσιμες οι πλάτες του ΠΑΟΚ σε διαπραγματεύσεις με την οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Έλα λιάκο, έχει βουήξει ο τόπος για όχι μόνο για κανάλι αλλά ακόμα και για ίδρυση κόμματος

Ποιος να ναι άραγε ο χρηματοδότης ;  ???

Offline blue_eyes

• Βασικός
« Reply #5106 on: April 01, 2016, 09:59:41 »
1,07 δις για το 2015.... και υστερα μου γραφετε εδω μεσα "επιχειρηματα" του τυπου "καλοφαγωτα" κτλ
Κι εγώ έχω τη δουλειά μου αλλά τα (εύκολα) εξτραδάκια ποτέ δεν με χάλασαν.
Νομπόα αλάνι γκολ και στο λιμάνι.
δλδ κλεβεις για τα εξτραδακια σου αστρο;

τα μεγεθη που υπαρχουν ειναι σαν να εχεις μισθο 2000 σε πολη καλη εταιρεια και να μας λες οτι δεν σε χαλανε εξτραδακια τυπου περιμενω παδακια εξω απο το νηπιαγωγειο να κλεψω 1-2 ευρω... επισης εσυ αν ξερεις που, πες και εμας που γαφωθηκαν λεφτα; απο τον νομποα; λολ

Offline blue_eyes

• Βασικός
« Reply #5107 on: April 01, 2016, 10:15:06 »
μπορει να ειναι θεμα τακτικης, μπορει να μη θελει να σπρωξει χρημα οσο υπαρχει αυτη η κατασταση.

ο μπλιατ εχει βαλει 70-80 εκ. ευρω απο οτι λεει μεχρι τωρα...
απλα δεν μπορει να φτιαξει ομαδα λογω τον κακων επιλογων που εχει κανει στα προσωπα..
ετσι λενε μην γελατε  :'( :'(

το εχω ξαναπει, τα ποσα τα εχει βαλει μεσω αυξησεων μετοχικου κεφαλαιου... με λιγα λογια δεν επιδεχονται αμφισβητησης
βεβαια εδω μεσα αυτα που γραφονται ειναι το λιγοτερο για νηπιαγωγειο, ουτε καν για καφενειο

οταν αμφισβητεις αυτα τα χρηματα ειναι σαν να αμφισβητεις ολες τις χρηματοοικονμικες συναλλαγες στην ελλαδα!!! η επισης να αμφισβητεις οτι οντως πληρωσε τα χρεη ειναι απλα για γελια

δεν ειμαι φαν του σαββιδη, ουτε και κατα.. οπως ολους οσους μπλεκονται με τον ΠΑΟΚ σε ολα τα κομματια προσπαθω να ειμαι οσο γινεται αντικειμενικος

αυτα που ΔΕΝ μπορω να του καταλογισω
- εχει βαλει ταπερισσοτερα λεφτα που εχει βαλει προεδρος του ΠΑΟΚ, και σε μολις 4 χρονια
- αδιαφορια
αυτα που ΜΠΟΡΩ να του καταλογισω
- δεν γνωριζει απο ποδοσφαιρο, για αυτο και οι πολες λαθος εποιλογες εως τωρα
- θελει να εχει λογο σε θεματα στην ομαδα που δεν θα επρπεπ, και κυριως στο αγωνιστικο ... θα επρεπε να πληρωνει 1-2 που ξερουν και να κρινει απο την σουιτα μονο εκ των αποτελεσματων

Offline bane

• Αλλαγή
« Reply #5108 on: April 01, 2016, 10:47:35 »
τα πιο πολλα λεφτα ,αναλογικα παντα,λογω εποχης ,καταστασης,οικονομικου μεγεθους τα ειχε βαλει ο σεργιαννιδης .ετσι λενε οι παλιοι.το καλυτερο κουμαντο και ο πιο γατος παραγοντας ο παντελακης. σε καθε περιπτωση αν εχει βαλει αυτα τα λεφτα ,ειναι ψιλα για αυτον. ετσι λεει και το ρεπορταζ των αρδ του ΠΑΟΚ. εδω βαζει σε ροστοφ, γηπεδα ,γυναικειο χαντμπολ λενε..
δεν ξερω αλλα ας βαλει παραπανω σε εμας. μπορει ,θελει δεν ξερω. για αυτο λεω τακτικη.
μπορει οι προθεσεις του να ειναι καλες. αλαλ μετα απο 4 χρονια σγα σιγα ας αρχισει να παραγει και εργο.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
« Reply #5109 on: April 01, 2016, 11:21:25 »
Bane για να μην επαναλαμβανόμαστε, δεν υπάρχει καμια ρυθμιστική αρχή για ΠΑΕ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει από πουθενά καμια εγγύηση ότι τα λεφτά που εμφανίζονται ως αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έχουν πράγματι κατατεθεί ως μετρητά και δεν είναι απλά λογιστικές κινήσεις. Η πληροφόρηση είναι ούτως η άλλως πολύ περιορισμένη.
Ένα ιντερνετικό forum παρέχει ανωνυμία κι ο καθένας γραφει την μαλακια του με ύφος πραγματογνώμονα για τα πάντα.
Επιλεγεις ποιον θα ακούσεις αν δεν έχεις άποψη προσωπική. Κάπου εκεί στο δημοψήφισμα είχα γράψει που δουλεύω και που έχω δουλέψει. Από εκεί μπορείς να σχηματίσεις μια άποψη τι γνώσεις έχει ο καθένας.

Σε κάθε περίπτωση αν έχει βάλει λεφτά ο μεγιστάνας είναι δευτερεύον. Δηλαδή αν σε 4 χρονια έβαλε 70-80 εκατομμύρια για να παίζει με σταθερό κορμό Τζαβέλα, Κίτσιου, Κάτσε, Κωνσταντινίδη και όλους τους 25 που η λογική και όλες οι ποδοσφαιρικές σταθερές λένε ότι πρέπει να παίρνουν κατά μέσο ορο 200 χιλιάρικα (εκτος Berba και κλάους) τότε είναι απλά βλακάκος γιατί διπλοπληρώνει η τριπλοπληρωνει την αξια των παικτών.
Εμενα δεν με πείθει αυτή η εξήγηση. Πιο απλή εξήγηση είναι ότι κοροϊδεύει τον κόσμο και δεν έχει βάλει 70-80 εκατομμύρια.
Αλλα και να ισχύουν τα 70-80 εκατομμύρια, και να είναι δηλαδή βλακάκος, δεν βλέπω λόγο αισιοδοξίας μετά από 4 χρονια με έναν βλακακο πρόεδρο. Θα βάλει μυαλό στον πέμπτο η στον έκτο χρόνο?

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω έχω αναφέρει και διαφορα αλλα ύποπτα που ενισχύουν την άποψη ότι δεν έχει βάλει τα λεφτά που λέει (πρόχειρα μου έρχεται ότι για τα χρέη που ήταν πράγματι τα μονα διασταυρώσιμα 10 εκατομμύρια επέλεξε να δώσει δάνειο αντί για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου). Παρεμπιπτόντως ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξακολουθεί να χρωστάει τα χρέη φαίνεται ακόμα κι από τις οικονομικές καταστάσεις. Η υποχρέωση παραμένει απλά άλλαξε ο λογαριασμός όπου καταχωρείται.

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #5110 on: April 01, 2016, 11:31:09 »
τα 70 που λετε ειναι λεφτα που εβαλε και δεν πηρε?
γιατι εχουμε και καμια 15-18 μυρια εσοδα το χρονο ξερω γω...

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
« Reply #5111 on: April 01, 2016, 11:38:53 »
Τα 70 όπως παρουσιάζονται είναι λεφτά που έβαλε από την τσέπη του, επιπλέον των εσόδων του ΠΑΟΚ.
Αν δεν εξαιρούμε τα έσοδα του ΠΑΟΚ, τότε μιλάμε για 0 από την τσέπη του σε βάθος τετραετίας με βάση και τα ετήσια έσοδα που αναφέρεις dask.

Offline bane

• Αλλαγή
« Reply #5112 on: April 01, 2016, 14:10:21 »
δε βλεπω σε τι διαφωνουμε

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #5113 on: April 01, 2016, 14:21:25 »
Κανα 5 αρι το χρονο ισως βαζει ετσι πως το κοβω
Τα εξοδα κανα 23αρι πχ ειναι φετος κ εσοδα 18 μου ειπαν
Ολα στην παε οχι αγωνιστικο μονο...

Offline bozik

• Αλλαγή
« Reply #5114 on: April 01, 2016, 18:35:38 »
Ρε dask ανθρωπος που λεει βλαχοψεμμα του τυπου,εβαλα 80-90 εκ.(αναλογα το ακροατηριο ανεβαινει το ποσο)που γελαει οποιος το ακουει(θα θελα), παιζει να μην εχει πληρωσει ουτε το νερο που πινει.
Αν πιστευεις παντως οτι βαζει 5, σε καλο δρομο εισαι να πιστεψεις οτι βαζει  20 με 2 παικτες επιπεδου.
Εδω παραλιγο να γινει πιστευτω φετος (μετα τα μπινελικια που ετρωγε το καλοκαιρι στα βαλκανια)  με τον μπερμπατοφ και τον αρνεσεν, αν δεν εβγαινε παλτο ο τουντορ.Λιγο καλουτσικη ομαδα να γινει..θα λεει οτι εβαλε 200 εκ. ο γραφικος σε 5-6 χρονια και καποιοι θα λενε..εβαλε.Ουτε επι μπατμαν αυτα.
« Last Edit: April 01, 2016, 18:42:48 by bozik »

Offline blue_eyes

• Βασικός
« Reply #5115 on: April 01, 2016, 19:46:28 »
Bane για να μην επαναλαμβανόμαστε, δεν υπάρχει καμια ρυθμιστική αρχή για ΠΑΕ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει από πουθενά καμια εγγύηση ότι τα λεφτά που εμφανίζονται ως αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου έχουν πράγματι κατατεθεί ως μετρητά και δεν είναι απλά λογιστικές κινήσεις. Η πληροφόρηση είναι ούτως η άλλως πολύ περιορισμένη.
Ένα ιντερνετικό forum παρέχει ανωνυμία κι ο καθένας γραφει την μαλακια του με ύφος πραγματογνώμονα για τα πάντα.
Επιλεγεις ποιον θα ακούσεις αν δεν έχεις άποψη προσωπική. Κάπου εκεί στο δημοψήφισμα είχα γράψει που δουλεύω και που έχω δουλέψει. Από εκεί μπορείς να σχηματίσεις μια άποψη τι γνώσεις έχει ο καθένας.
καλα ρε φιλε μας τρολαρεις; η αυξηση μετοχικου κεφαλαιου με εκδοση νεων μετοχων απο μια αε και η αγορα τους ειναι δυνατον να μας λες οτι μπορει να γινει με λογιστικα τρικ;
την αγορα των μετοχων και την καταβολη του αντιτιμου την βεβαιωνουν χρηματοπιστωτικα ιδρυματα και μετα και το διοικητικο συμβουλια της παε...

επισης πριν λιγα χρονια ειχαμε κανει επι ζαγορακη 2 αυξησεις μετοχικου... πηρα και εγω μετοχες οπως πολλοι, μαλλον τις αμφισβητεις και αυτες
μπορει να καναμε και εμεις κανενα λογιστικο τρικ και να πηραμε μετοχες  :o

Offline Geo

• Αλλαγή
« Reply #5116 on: April 01, 2016, 20:29:55 »
Ο Σαββίδης όχι μόνο δεν μπορεί να τα βάλει με τον Μαρινάκη, ....αλλά ούτε με Μελισσανίδη και Αλαφούζο.
Οι 2 τελευταίοι "τον χρησιμοποιούν" και όταν θα γίνει η δουλειά τους θα τον πετάξουν στα σκουπίδια.
Ο δε Μαρινάκης τον έχει για γελωτοποιό.
Το ταβάνι του είναι η 4η θέση, πλέον.
Δεν μπορεί κάτι παραπάνω. Τόσο απλά.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
« Reply #5117 on: April 01, 2016, 20:39:44 »
Μπλου αποφεύγω εδώ και καιρό να απευθυνθώ σε σένα προσωπικά γιατί θεωρώ ότι είσαι το χαρακτηριστικό παράδειγμα μπούφου ημιμαθούς που ψάχνεται να πουλήσει και ειρωνία από πάνω. Και το τελευταίο σου ποστ τέτοιο είναι. Όποτε ως παράκληση, μην το συνεχισεις. Ούτως ή άλλως δεν το βρίσκω σκόπιμο να διαφωνώ για ένα θέμα που θεωρώ δευτερεύον.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ασφαλώς και μπορεί να γίνει χωρίς την καταβολή μετρητών, πχ μέσω κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων (όπως λέει ότι θα κάνει με το δάνειο για τα χρέη). Αν έχεις δει εσύ βεβαίωση από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (ή μπορείς να μου υποδείξεις που να βρω) ότι κατεβλήθησαν μετρητά, πάω πάσο.
Ξαναλέω ότι είναι δευτερεύον. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί θα πρεπε να χαίρομαι ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι τόσο βλακακος που βάζει 80 εκατομμύρια για να χει κορμό αυτούς που γράφω
« Last Edit: April 01, 2016, 21:03:35 by liakos »

Offline bozik

• Αλλαγή
« Reply #5118 on: April 01, 2016, 20:55:20 »
οχι και δευτερευον οτι λεει ψεματα και κοροιδευει τον κοσμο...
βλακας στο ροστοφ -λαμογιο στο βλαδιβοστοκ

καταλαβαινω πως το λες liako..παμε παρακατω

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
« Reply #5119 on: April 01, 2016, 21:16:54 »
Liako, αν ειχε γινει με κεφαλαιοποιηση υποχρεωσεων θα ειχες μετοχο το ελληνικο δημοσιο, οχι το σαββιδη.