Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 184569 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Català

• Αλλαγή
Rab, τελείως άσχετα με στρατούληδες και κόμματα, σόρυ αλλά για ακόμα μια φορά ακούω να αναπαράγεις την προπαγάνδα των πιο μαύρων κύκλων του νεοφιλελευθερισμού ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και όχι μόνο στην ελλάδα, τύφλα να χει η τρέμη και ο αλαφούζος. Ξέρω, θα μου πεις πάλι για ταμπέλες και τα γνωστά, αλλά το βρίσκω προσβλητικό από ένα σημείο και μετά να μας κοροϊδεύεις μες στα μούτρα μας. Και οι αγαπημένες λέξεις πάντα, "λαϊκισμός" και "λαϊκιστής".
Τα μισά από αυτά που λες είναι αυθαίρετα δικά σου συμπεράσματα και κλασικό κλείσιμο "έξοδος από ευρώ=χρεοκοπία". Σόρυ, αλλά λάθος πόρτα χτυπάς για καταστροφολογία και εκφοβισμό.
Για να μην το κουράζω ξανά, να πω ότι με καλύπτει σχεδόν σε όλα ο kriti (αν εξαιρέσουμε την προπαγάνδα του για τον άνθρωπο-νυχτερίδα) και να προσθέσω μόνο το εξής: αυτό που ξέρω είναι ότι οι ίδιοι οι τραπεζίτες ζητάνε (επιβάλλουν μάλλον) κρατικοποίηση όταν στριμωχτούν. Είπαμε, στα κέρδη μάγκες, στη χασούρα πληρώστε μαλάκες. Οι τράπεζες ούτως ή άλλως τα χρήματα των καταθετών χρησιμοποιούν και όταν δεν φτάνουν αυτά, τα χρήματα των φορολογουμένων για να τους σώσουν. Και ξανά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Εσύ επιμένεις να προσπαθείς να κάνεις μια ανάλυση τοπική, σαν να φταίνε τα πρόσωπα και όχι ο μηχανισμός.
Για τις επενδύσεις, είναι ένα τεράστιο παραμύθι, οι όποιες επενδύσεις από εδώ και πέρα όπως τα έκαναν με το μνημόνιο, θα έχουν καθαρά χαρακτήρα πλιάτσικου. Δεν θυμάμαι πολλές επενδύσεις όπως τις περιγράφεις εσύ τις τελευταίες δεκαετίες.
Αυτά γιατί έχω κουραστεί με την ιστορία.

Προτείνω μια φορά να μας πεις εσύ μια λύση εφικτή, απλά και ρεαλιστικά πράγματα. Πες μας εσύ σε ποιο αεροπλάνο να μπούμε, προσωπικά ξέρεις ότι δεν μπαίνω σε κανένα. Πάντως ούτε στο αεροπλάνο του ιδιωτικού νερού, ρεύματος κτλ θέλω να μπω προσωπικά. Ούτε στο αεροπλάνο του δντ που εσύ γουστάρεις και της κινεζοποίησης θέλω να μπω επειδή θέλησαν οι τραπεζίτες να κάνουν τη μπανανία πειραματόζωο για την επόμενη παγκόσμια επίθεσή τους

Ελένη, δεν απαντάς σε τίποτα από τα γραφόμενά μου (θα μπορούσες ας πούμε να αρχίσεις με τις σχέσεις των αντισυστημικών με την ευπ και την αστυνομία), οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί με κάνεις παράθεση.
Εκτός από την πρώτη παράγραφο που με έκανε να νιώσω μια τεράστια συγκίνηση για την φουκαριάρα την τσαρική οικογένεια (αν και οι πηγές σου είναι εμφανώς ακροδεξιές), τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες. Ο φασισμός δεν είναι άλλη μια ιδεολογία όπως οι άλλες, είναι μια ιδεολογία που επιθυμεί την εξόντωση όλων των άλλων.

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
@kiss, επειδή μάλλον σε εμένα αναφέρεσαι θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις τι έγραψα. δεν είπα ότι η κυβέρνηση όπως την φαντάζεται ο κος Στρατούλης θα δημεύσει το χρήμα. κατάλαβα ακριβώς ότι είπε την πρώτη φορά, που είναι το ίδιο που είπε και με την ερμηνευτική δήλωση που είναι το ίδιο που έλεγε στον ΣΚΑΙ στις 19:15. διάβασε τι γράφω σε παρακαλώ και θα δείς ότι ούτε λάθος κατάλαβα ούτε παραποιήσα τίποτα. κατάλαβα ότι είπε. αυτός μάλλον δεν κατάλαβε τι είπε!

2-3 πραγματα επιγραμματικά..

Α. Η φούσκα τις ελληνικής οικονομίας που περιγράφεις φίλε rabbit δημιουργήθηκε πρωτίστως από τις ελληνικές τράπεζες που μοίραζαν το χρήμα σε διακοποδάνεια, εορτοδάνεια και πιστωτικές κάρτες και σε φουσκωμένες ρεμίζες - "επενδύσεις" με αέρα κοπανιστό (κάτι σαν τις "επενδύσεις" του αγαπημένου σου μπάτμαν και του σκυλιού του τζον γου του θιασωτή του ντηβέλοπμεντ ). Εξυπακούεται οτι τα υπερκέρδη που δημιουργήθηκαν από την διαδικασία αυτή βρίσκονται ήδη βαθιά στις τσέπες των ιδιοκτητών τους...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ναι kriti 4. είναι έτσι ακριβώς! συμφωνώ μέχρι τελείας και το εννοώ. η κρίση όπως έχω ξαναπεί δεν είναι αποκλειστική δημιουργία προνόμιο ενός συστήματος. αλλά  κυρίως ατελών των ανθρώπων που το λειτουργούν. είναι προφανές ότι ο κάθε γελοίος dealer που τελείωσε ένα πανεπιστήμιο μετά από κόπους της οικογένειας (ή όχι...) έπιασε μια δουλειά σε ένα γκισέ και έδινε  αβέρτα κουβέρτα δάνεια σε πουθενάδες να πάρουν ότι κάυλωσε η κούτρα τους ή να "επενδύσουν" σε αέρα! και αυτός ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΝ το commission (κάτι σαν την βλαχάρα τη γκόμενα του Άκη), και τα αφεντικά του την υπεραξία στο χρηματιστήριο! ΚΑΙ τα πολιτικά αφεντικά bonus σε λογαριασμούς και offshore γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΟΝΑ! μουνόπανα ολκής. μια ένσταση δεν είναι αγαπημένος ο batman  και μην παραφράζεις το τι είπα... είπα ότι έβαλε λεφτά... όχι ότι τον εκτιμώ!

Β. Το μείζον ζήτημα σήμερα με όλες τις ελληνικές τράπεζες ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕΣ, με αρνητική Καθαρή θέση, κάτι σαν τον ΠΑΟΚ μετά την λαίλαπα μπατατούδη ένα πράγμα, είναι με πιο τρόπο θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση ήτοι σε ποιόν θα ανήκουν οι τράπεζες μόλις όλοι εμείς οι μαλάκες φορολογούμενοι χρεωθούμε δισεκατομύρια ευρώ για να τις ξελασπώσουμε. Αυτό που έχει συμφωνηθεί από το δίπολο μπατσόκ-νεα τρομοκρατία σε άγαστη συνεργασία με την τρόικα είναι να δανειστούμε για να ξελασπώσουμε τις τράπεζες ΑΛΛΑ, με πρόσχημα την καλύτερη λειτουργία τους ως ιδιωτικών επιχειρήσεων κλπ, να τις επιστρέψουμε στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους Λάτσηδες-Βαρδινογιάννηδες κλπ. Δηλαδή μας ζητάνε να δανειστούμε για να ξελασπώσουμε τις ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ των τραπεζιτών και να του τις επιστρέψουμε καθαρές και αμόλυντες για να μπορέσουν να διαπραγματευτούν συνεργασίες - πωλήσεις με τράπεζες του εξωτερικου καρπώνοντας βέβαια την διαφορά....

ναι μερικώς. μπορεί να έχω καταλάβει λάθος... πασιφανές και το ξέρουν και οι πέτρες ότι είναι χρεωκοπημένες. οπότε επειδή από εκεί ξεκίνησε η συζήτηση γιατί δνε λές ότι πίπες είπε ο κος στρατούλης και το πρόγραμμα του σύριζα είναι μια... παπαριά!
η ΕΚΤ δανείζει (εγώ θεωρούσα, θα διασταυρώσω αυτό που είπες για το EFSF) τις ελληνικές τράπεζες, περνάμε το PSI (έρχεται και το OSI αργότερα), κουρεύονται, πληρώνει δόσεις ο λαός (ναι αυτό είναι δεδομένο...)και προχωράμε. το θέμα είναι ότι τα ομόλογα που απαξιώθηκαν δεν απαξιώθηκαν μόνο επειδή οι τράπεζες χρεωκόπησαν... αλλά επειδή χρεωκοπήσαμε σαν λαός εμείς και υποδουλοθήκαμε στα πολιτικά - κομματικά αφεντικά μας. αυτό που έχω πει πολλάκις είναι ότι όποιος δεν θέλει ΔΕΝ πάει σε τράπεζα. δλδ εγώ που δεν έχω πιστωτική, δεν έχω πάρει δάνειο γιατί πρέπει να χρεωθώ την ανικανότητα του κάθε γελοίου που δεν ξέρει να διαβάζει και τον έπιασε κότσο ένας αλλος σε μια συναλλαγή; οι τράπεζες είναι εκεί ΟΤΑΝ τις χρειάζεσαι, όχι για να είναι ο πιστός σου δανειστής κολλητός φίλος. Τεσπά έχει δίκιο εδώ χωράει μεγάλη συζήτηση.

Γ. Μιλάς για κριτήρια Βασιλείας κλπ ενώ και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας ξέρει οτι αυτά δεν τηρούνται ήδη από ΚΑΜΜΙΑ ελληνική τράπεζα καθώς η αγορά έχει σκάσει και τα ληξιπρόθεσμα είναι στο κόκκινο..
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟ και το είπαμε και στο ένα... θα πεις τώρα τι ακριβώς είπε ο κος στρατούλης;   μήπως μια απόλυττη ΜΑΛΑΚΙΑ;  με αυτό το δεδομένο που προανέφερες.

Δ. Οι ελληνικές τράπεζες δεν δανείζονται από την ΕΚΤ αλλά μέσω της τράπεζας της ελλάδος από τον ελληνικό EFSF με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου και ήδη εκδίδεται fiat money (προσωρινό χρήμα)
ΔΕΝ τον γνωρίζα! πρέπει να το δώ!

Ε. Είναι απίστευτο το μέγεθος της κλοπής που οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών και οι παρατρεχάμενοι τους έχουν πραγματοποιήσει εις βάρος των τραπεζών τους και το οποίο μέσω της ανακεφαλαιοποίησης πέφτει στις πλάτες μας.. Κλασσικό παράδειγμα ο φίλτατος Λαυρεντιάδης πρώην μπίζνεσμαν της χρονιάς κλπ κλπ... Προφανώς προς το συμφέρον τους είναι η ανακεφαλοποίηση να πραγματοποιηθεί στα γρήγορα, χωρίς σχετικό έλεγχο και όλες οι ρεμίζες να κουκουλωθούν κάτω από το πέπλο της νέας αρχής...
δεδομένο! το θέμα είναι... ο΄τι φαντάσου το ΜΠΑΜ που θα γίνει αν σκάσει μια τράπεζα στην ελλαδα... ΜΙΑ και ας μην είναι και μεγάλη! δλδ το πρόβλημα το έχουμε, πως το διαχειριζόμαστε ρωτάω. για το γιατί φτάσαμε εκεί είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ σύμφωνος!

Συνοπτικά: ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται και δεν θα αφήσει τα τσιμπούρια aka μεγαλόκαρδους επιχειρηματίες - επενδυτές - εφοπλιστές - τραπεζίτες - εκδότες να ολοκληρώσουν άλλο ένα φαγοπότι εις βάρος του..

ΥΓ Συγνώμη για το σεντόνι αλλά μετά το pop δεν έχει stop :'( :'( :'(

προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από την κρεμάλα στους πολιτικούς και μετά στους τραπεζίτες. θέλω τραπεζιό σύστημα, θέλω να βγάζει κέρδη (είναι εταιρεία θα ξαναπώ) αλλά θέλω να έχει ένα κοινωνικό πρόσωπο λιγότερο πως να το πω... άπληστο! αλλά η απληστία του κάθε καραγκιοζο στελέχους είναι κάτι που μπορεί με σοβαρό monitoring, έστω κρατικό να ελέγχεται. και προφανώς πρέπει κάποιος να την πληρώσει ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
πάρε σε παρακαλώ θέση για το πόσο δυνατό είναι να εφαρμοστεί ότι ευαγγελίζεται ο κος Στρατούλης.

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
@Catala, δικαίωμα σου να θεωρείς αυθαίρετα τα όσα λέω και χωρίς τεκμηρίωση. δεδομένο επίσης ότι δε θα σου πω εγώ σε τι αεροπλάνο να μπείς ούτε τι να θεωρεί ως ηθικό, σύμφωνα με τις δικές σου αξίες. αυθαίρετο είναι και το το συμπέρασμα σου για κινεζοποιήση μεσω των όσων λένε όσοι με τους οποίους δε συμφωνείς. εγώ τουλάχιστο το έγραψα και πριν... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! μπορεί να έχει δίκιο ο (κάθε) Τρίπρας μπορεί να έχει δίκιο ο (κάθε) Παπαδήμος... θα δούμε. εγώ όμως σαν άνθρωπος 34 χρονών ξέρω ότι ότι και να γίνει... 10 χρόνια θα φτύνω αίμα και ιδρώτα για τα προβλεπόμενα. αυτό μόνο με νοιάζει στην παρούσα.

εγώ δεν έχω πρόβλημα να υπάρχει ιδιωτικό ρεύμα ή νερό, ή υγεία ή παιδεία (αλήθεια έχεις φοιτήσει να υποθέσω σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο ή κάνω λάθος;). αυτό που πάντα με προβλημάτιζε είναι ότι ο ελεγκτής ήταν (στην ελλάδα ίσως περισσότερο) εύκολο να τα πάρει και να μην ελέγχει τον ελεγχόμενο. γιατί όλα αυτά τα συστήματα θέλουν τρόπο ελέγχου... εκτός ενδεχομένως από αυτό που θες εσύ (δεν το κατακρίνω απλά και εγώ πιστεύω ότι θες κάτι... που δεν γίνεται, όπως θεωρείς ότι αυτό που θέλω εγώ δε γίνεται)

εσύ μπορεί να μη θεωρείς ότι πρέπει να υπάρχει χρήμα, πλούτος ή οτιδήποτε άλλο. εγώ θέλω. μπορεί να θεωρείς ότι όλα τα συστήματα που παράγουν πλούτο είναι κατακριτέα. εγώ όχι. δεν θέλω να ζώ σε κοινόβιο, δεν θέλω να ζω σε χώρα που όλοι έχουν χωρίς να προσπαθήσουν τον ίδιο μισθό, να έχουν δεδομένα όνειρα, δεδομένα οράματα. το πόσο ουτοπική επίσης ή όχι είναι η ανάλυση δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα; με δεδομένο ότι διαφωνούμε στη βάση, ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες, αναλύουμε ο ένας το νερό ο άλλος τον αέρα και περιμένουμε να βρεθούμε στην ίδια σελίδα;
 τα όσα λες ότι θες, ή όσα δε θες... απλά δεν είναι τα ίδια με αυτά που  θέλω εή δε θέλω εγώ και προσπαθώ ώστε να μην είναι ουτοπικά... για μένα.

οψόμεθα! ίσως περισσότερα από κοντά κάποτε.

Offline koufalia

• Αποστολή
  • **
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ
ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ

Offline Català

• Αλλαγή
-Ναι κάνεις λάθος, έχω φοιτήσει σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο και σε πανεπιστήμιο του ΗΒ, όπου τα ιδρύματα είναι σε ένα ημιδημόσιο καθεστώς. Δεν βλέπω και πάλι όμως τη σύνδεση με την κουβέντα μας. Και σε ιδιώτη γιατρό πάω, επειδή όμως με ανάγκασαν να πηγαίνω για να μην ψοφήσω.
-Δεν είπα πουθενά για συστήματα που δεν παράγουν πλούτο, εξάλλου δεν υπάρχουν τέτοια, πλούτος παράγεται παντού. Μπορούμε να μιλήσουμε για το πώς γίνεται η κατανομή και η διαχείριση αυτού.
-δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να ζητάς περισσότερο έλεγχο σε τομείς όπως οι τράπεζες (να βάλουμε δηλαδή τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα), πράγμα άκρως ουτοπικό, γιατί δεν έχει γίνει ποτέ και πουθενά διεθνώς (η ίδια διαφθορά υπάρχει παντού, εσύ όμως αρνείσαι την ταξική φύση του κράτους) και από την άλλη να λες ότι δεν γίνεται να ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο οι εταιρείες των βασικών δημόσιων αγαθών όπως το νερό και το ρεύμα τις οποίες έχουμε πληρώσει 5 γενιές πίσω. Και όταν σου φέρνω τα καταστροφικά παραδείγματα του εξωτερικού να λες ότι πρέπει να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. Έχεις μήπως υπόψη σου πόσες δεκαετίες το λένε αυτό και δεν γίνεται ποτέ και πουθενά;

Offline blaxter4

• Αποστολή
  • **
ΠΑΟΚ ΡΕ!!!!!!!!παντα ειμασταν antifa ποτε γιναμε φασιστες ρε????????

Offline savage republic

• Βασικός
Χαλαρώστε με τις κρεμάλες, μάγκες. Δεν θα σκοτωθεί κανεις. Τώρα, για φυλακές και ανταποδοτική εργασία...

Offline che4a

• Αποστολή
  • **
καποιοι εδω μεσα δεν ξερουν για τι πραγμα μιλανε, οταν μιλανε για αριστερα, δεξια φασισμο και κομουνισμο.
καπου διαβασα  κκ και αριστερα τυπου συριζα να συνεργαστουνε οταν τους χωριζει μια θαλασσα διαφορων ιδεολογικων με βασικοτερη την ευρωπαικη τοποθετηση των δυο παραταξεων...
καποιοι μιλανε για συγκυβερνηση οταν τα δεξια κομματα μιλανε για μειωση των φορολογικων συντελεστων των πλουσιων για ιδιωτικοποιησεις και για καπιταλισμο και φιλελευθερισμο, αποτελεσματα του οποιου ζουμε σημερα...
διπλα σαυτα ερχονται και οι πασοκοι, που προφανως χαζοχαρουμενοι επειδη τους κοψανε το 4χιλιαρο στις ΔΕΚΟ ψηφισαν τσιπρα για να τους τα δωσει πισω...οταν η χωρα εχει 30% ανεργους που κανουν το σκατο τους παξιμαδι και αυτοκτονουν καθε μερα

η Δημοκρατια και ο διαλογος προυποθετει την αποδοχη της ισοτητας των αποψεων, των ανθρωπων...εξ ορσιμού λοιπον τα φασισταρια εξαιρουνται...πατριωται δεκτοι, εξαλλου η μεγαλη ελλαδα σε μορφη πολεων κρατων βασιστηκε σε δουλους, ομοιως και η λαμπρη βυζαντινη ελληνικη αυτοκρατορια...αλλα τι λεμε, οι αλλοι μαζευαν βελανιδια τοτε,λογικο να γινουν δουλοι

« Last Edit: May 08, 2012, 22:02:05 by che4a »
Bγείτε και μιληστε...Τα μυαλα μας ΑΚΟΜΗ πονανε
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΤΗ ΠΟΛΗ  Ή ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ

baron

• Guest
ρε σεις

βάλτε τα πράγματα στης σωστές διαστάσεις

Η X.A πήρε 6,97 % σε εκλογές όπου είχαμε την μεγαλύτερη αποχη και τον μεγαλύτερο κατακερματισμό δυνάμεων.

σας εγγυώμαι επίσης ότι η X.A είναι μαζί με την ΝΔ η μονη τρομοκρατική οργάνωση που έφερε ψήφους από το εξωτερικό. κάπου στους 17 - 19 χιλ. λένε οι πληροφορίες χωρίς να μπορώ να πω πόσους -ποιος.

Η X.A είναι στο 2 - 3 % και δεν το πέρασε ποτε.
εάν ομαλοποιηθούν τα πράγματα (μάλλον ποτε) θα φανεί αμέσως.

Η X.A είναι απλώς ένα μέρος του τρομοκρατικού μηχανισμού που θα μπει σε λειτουργία ως τις επόμενες κάλπες.

μισθοί συντάξεις καταστροφή και καταποντισμοί + X.A

Αυτό θα ζήσετε τις επόμενες εβδομάδες : ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οποιος αντέξει μάγκες -- γιατί πολλοί θα υποκύψουν.

Offline skyclad4

• Αλλαγή
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ηταν αυτοι εδω, με κατι αρχιδια 10 κιλα ο καθενας:

http://www.youtube.com/watch?v=m9qbSQJLJdQ&feature=related (Embedding disabled, limit reached)

Εσεις δεν ειστε πατριωτες, ειστε δειλα και φοβισμενα ανθρωπακια, που κανατε τη χωρα σας μπουρδελο, επειδη ειστε δειλα και φοβισμενα ανθρωπακια.
Οι 10 φουσκωτοι του πακιστανομιχαλολιακου δε θα καθαρισουν για σας, οπως ελπιζετε, γιατι ειναι 3 και ο κουκος και πιο χαζοι απο τα μουσμουλα. Χρονια μενω 100 μετρα απο τη φωλια τους, τους ξερω ενα προς ενα. Το τριωροφο μπατσοαρχηγειο διπλα τους δεν εχει διακοσμητικο ρολο.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **

ÅëÝíç, äåí áðáíôÜò óå ôßðïôá áðü ôá ãñáöüìåíÜ ìïõ (èá ìðïñïýóåò áò ðïýìå íá áñ÷ßóåéò ìå ôéò ó÷Ýóåéò ôùí áíôéóõóôçìéêþí ìå ôçí åõð êáé ôçí áóôõíïìßá), ïðüôå äåí êáôáëáâáßíù ãéáôß ìå êÜíåéò ðáñÜèåóç.
Åêôüò áðü ôçí ðñþôç ðáñÜãñáöï ðïõ ìå Ýêáíå íá íéþóù ìéá ôåñÜóôéá óõãêßíçóç ãéá ôçí öïõêáñéÜñá ôçí ôóáñéêÞ ïéêïãÝíåéá (áí êáé ïé ðçãÝò óïõ åßíáé åìöáíþò áêñïäåîéÝò), ôá õðüëïéðá åßíáé Üñåò ìÜñåò. Ï öáóéóìüò äåí åßíáé Üëëç ìéá éäåïëïãßá üðùò ïé Üëëåò, åßíáé ìéá éäåïëïãßá ðïõ åðéèõìåß ôçí åîüíôùóç üëùí ôùí Üëëùí.

Äåí áðåõèõíïìáé áìåóá óå óåíá ìïíï, áëëá óå ïëïõò. åêáíá ôçí ðáñáèåóç èåëïíôáò íá áðáíôçóù óå êáðïéá æçôçìáôá ðïõ èåôåéò óôï óõãêåêñéìåíï èåìá, éóùò èá åðñåðå íá ìçí óõìðåñéëáâù ôá êïììáôéá åêåéíá ðïõ äååí å÷ïõí áìåóç óõíäåóç ìå ôçí áðáíôçóç ìïõ.
Âåâáéá, ïóïí áöïñá óôï èåìá ôçò åõð êáé ôùí áíôéóõóôçìéêùí äåí å÷ù íá ó÷ïëéáóù êáôé, ãéóãôé èá åðéèõìïõóá íá ãíùñéæù êáëõôåñá ôá ãåãïíïôá ãéá íá åêöåñù áðïøç.
Ïóïí áöïñá ôçí âáóéëéêç ïéêïãåíåéá ôçó ñùóéáò êáé ôá êáôïéêéäéá ôçò, óêïðïó äåí çôáí íá óõãêéíçèåé êáðïéïò áëëá êáèáñç áíáöïñá óå ÃÅÃÏÍÏÔÁ, áó÷åôá ìå ôéò ðçãåò, áöïõ ôá ãåãïíïôá áðï ïðïéá ðçãç êáé íá ôá ðëçñïöïñçèåé êáíåéò ðáñáìåíïõí ãåãïíïôá. ôï ôé ðñáãìáôéêá åãéíå äåí áëëáæåé, åéôå ïé ðçãåò åéíáé áêñïäåîéåò åéôå áêñïáñéóôåñåò....
Ïóïí áöïñá óôïí öáóéóìï, óáí êéíçìá, áí ìðïñïõìå íá ôï ÷áñáêôçñéóïõìå åôóé, îåêéíçóå áðï ôïí ìïõóïëéíé, ï ïðïéïò óôïí ðñïôåñï âéï ôïõ õðçñîå öáíáôéêïò óïóéáëéóôçò!!!!

Ãéá ôïõ ëïãïõ ôï áëçèåò: ðçãç: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%BF_%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%B9

Ï öáóéóìüò åßíáé ñéæïóðáóôéêἠ êáé áõôáñ÷éêÞ ðïëéôéêÞ éäåïëïãßá êáé ìáæéêü êßíçìá ðïõ Ý÷åé ùò óôü÷ï íá èÝóåé ôï Ýèíïò, ôï ïðïßï ïñßæåé âÜóåé áðïêëåéóôéêþí âéïëïãéêþí, ðïëéôéóìéêþí Þ/êáé éóôïñéêþí óõíèçêþí, õðåñÜíù êÜèå Üëëçò áîßáò êáé íá äçìéïõñãÞóåé ìéá êéíçôïðïéçìÝíç åèíéêÞ êïéíüôçôá.[1]

Ï öáóéóìüò ãåííÞèçêå ìåôÜ ôï ôÝëïò ôïõ Ðñþôïõ Ðáãêïóìßïõ ÐïëÝìïõ óôçí Éôáëßá áðü ôïí Ìðåíßôï Ìïõóïëßíé ôï 1919 ÷ùñßò áêüìá í´ áðïôåëåß äüãìá Þ íá ðñïóäéïñßæåé êÜðïéï óõãêåêñéìÝíï ðñüãñáììá.

Óôéò áñ÷Ýò ôïõ ðïëÝìïõ ôçò Éôáëßáò åíÜíôéá óôçí Ôïõñêßá ôï 1911 âñßóêåôáé öõëáêéóìÝíïò ãéá áíôéðïëåìéêÞ äñÜóç, åî áéôßáò ôùí åéñçíéóôéêþí ôïõ áðüøåùí. Ìå ôçí áðïöõëÜêéóÞ ôïõ äéïñßæåôáé áñ÷éóõíôÜêôçò ôçò åðßóçìçò åöçìåñßäáò ôïõ éôáëéêïý óïóéáëéóôéêïý êüììáôïò Avanti! (Åìðñüò!) êáé ìåôáêïìßæåé óôï ÌéëÜíï. Ôïí êáéñü åêåßíï óôéò ðïëéôéêÝò ôïõ áðüøåéò õðï÷ùñåß ç ñéæïóðáóôéêÞ öéëïóïößá ôïõ Êáñë Ìáñî êáé áñ÷ßæåé íá åðçñåÜæåôáé áðü ôç öéëïóïößá ôïõ Öñåéäåñßêïõ Íßôóå, ôéò åðáíáóôáôéêÝò ðåðïéèÞóåéò ôïõ ÃÜëëïõ ñéæïóðÜóôç äéáíïçôÞ Ùãêýóô Ìðëáíêß (Auguste Blanqui) êáé ôç óõíäéêáëéóôéêÞ èåùñßá ôïõ Æïñæ ÓïñÝë (Georges Sorel).

Ìå ôçí êÞñõîç ôïõ Á’ Ðáãêïóìßïõ ÐïëÝìïõ ôï óïóéáëéóôéêü êüììá ôÜóóåôáé áíáöáíäüí êáôÜ ïðïéáóäÞðïôå åðåêôáôéêÞò ðïëåìéêÞò åðé÷åßñçóçò áðü ðëåõñÜò ôïõ éôáëéêïý âáóéëåßïõ. Óå áõôÞ ôç ãñáììÞ ôïðïèåôåßôáé êáé ï Ìïõóïëßíé. Ìåñéêïýò ìÞíåò áñãüôåñá, üìùò, áëëÜæåé Üðïøç êáé óõìðáñáôßèåôáé ìå Ýíá ôìÞìá ôùí óõíäéêáëéóôþí ôïõ êüììáôïò ðïõ õðïóôÞñéæå ôçí åßóïäï ôçò Éôáëßáò óôïí ðüëåìï. Áõôïß äéáìüñöùóáí ìéá ïìÜäá áðïêáëïýìåíç Fasci d'azione rivoluzionaria internazionalista (ÐõñÞíåò åðáíáóôáôéêÞò äéåèíéóôéêÞò äñÜóçò). Ç åììïíÞ ôïõ óôçí õðïóôÞñéîç ôïõ åðåìâáôéóìïý ïäçãåß óôçí áðïðïìðÞ ôïõ áðü ôç èÝóç ôïõ áñ÷éóõíôÜêôç ôçò Avanti!.

Ôï ÍïÝìâñéï ôïõ 1914 ìå ôçí õðïóôÞñéîç ôçò ìåôÝðåéôá åñùìÝíçò ôïõ, Ìáñãáñßôáò ÓáñöÜôé (Margherita Sarfatti), éäñýåé ôçí åöçìåñßäá Il popolo d' Italia (Ï ëáüò ôçò Éôáëßáò) êáé ôçí ïìÜäá Fasci d' Azione Rivoluzionaria (ÐõñÞíåò - Óýíäåóìïé åðáíáóôáôéêÞò äñÜóçò). Ç ðëçñïöïñßá üôé ç åöçìåñßäá ôïõ ÷ñçìáôïäïôåßôáé áðü ôïõò ÃÜëëïõò, ïé ïðïßïé åðéèõìïýóáí ôçí åßóïäï ôçò Éôáëßáò óôïí ðüëåìï, êáé áðü âéïìç÷Üíïõò, ðïõ Þèåëáí íá áðïäõíáìþóïõí ôï óïóéáëéóôéêü êüììá, óõíïäåýåôáé ìå äéáãñáöÞ ôïõ áðü áõôü.

Óôéò 23 Öåâñïõáñßïõ 1919 éäñýåé ôï êüììá Fasci de Combattimento (ÐõñÞíåò ôïõ Áãþíá), áëëÜ áðïôõã÷Üíåé íá åéóÝëèåé óôï êïéíïâïýëéï. Ç ïìÜäá ôïõ, êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôïõ ìåãÜëïõ áðåñãéáêïý êýìáôïò ôïõ 1920 – 1921, äñá åíáíôßïí ôùí åñãáôþí, ïñãáíþíïíôáò åêóôñáôåßåò ôéìùñßáò êáé Ýôóé êåñäßæåé ôç óõìðÜèåéá êáé ôç óôÞñéîç ôùí âéïìç÷Üíùí. Ôï 1921 óõììåôÝ÷åé óôéò åêëïãÝò, åêëÝãïíôáò 37 âïõëåõôÝò êáé ìåôïíïìÜæåé ôï êüììá ôïõ óå Partito Nazionale Fascista PNF (Åèíéêü Öáóéóôéêü Êüììá). Ç ðïëéôéêÞ èåþñçóç ôïõ Ìïõóïëßíé óôçñéæüôáí óôçí õðïôéèÝìåíç õðÝñâáóç ôùí êáôåóôçìÝíùí ðïëéôéêþí ïñéïèåôÞóåùí áñéóôåñÜò, äåîéÜò, êÝíôñïõ, èÝôïíôáò ôïí öáóéóìü ðÝñá êáé ðÜíù áðü áõôÝò.

Ïðùò êáôáëáâáßíåéò, ï êáèåíáò áíôñéëáìâáíåôáé ôá ðñáãìáôá ìå ôïí äéêï ôïõ ôñïðï, ïðùò ìáëëïí ôïí âïëåõåé. äåí èåùñù ôïí öáóéóìï óõíùíõìï ôïõ ðáôñéùôéóìïõ, áí êáé êáðïéïé ôáõôéæïõí ôéò 2 áíïìïéåò åííïéåò.

Offline Català

• Αλλαγή
Μπράβο, συμφωνούμε. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αφού είσαι απλή πατριώτισα, γιατί ψήφισες τα νεοναζιστικά αποβράσματα με τα κονέ στη νύχτα (και με πολλούς αλβανούς by the way), αυτούς που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και το καμαρώνουν κιόλας τιμώντας τα τάγματα ασφαλείας και τους χίτες. Οι συγκεκριμένοι είναι οι λιγότερο έλληνες σε όλη την ελλάδα. Ούτε τα στρατιωτικά παραγγέλματα δεν ξέρουν τα γιωτόμπαλα.  :D
Και κάτι ακόμα: η βικιπαίδεια είναι εντελώς αναξιόπιστη πηγή για μένα.

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **
Ειναι αναξιοπιστη γιατι ο καθενας μπορει να προσθεσει τις δικες του αποψεις, το δεχομαι. αλλα σου επαναλαμβανω, οσον αφορα τα ιστορικα-καταγεγραμμενα στοιχεια δεν ειναι αναξιοπιστη αφου τα στοιχεια αυτα ειναι διαθεσιμα απο οποιαδηποτε πηγη, και δεν αλλαζουν. το γιατι χρησιμοποιησα βικιπαιδεια; γιατι ειναι πρωτη στην google search και τα στοιχεια; που ηθελα αλλωστε δεν ειναι προσωπικες αποχψεις κανενος, απλα ιστορια!
Οσον αφορα τον λογο που ψηφισα, γιατι τα αλλα 2 κομματα που ειχα βαλει στο ματι δεν ειχαν αντιπροσωπο στην ηλεια, οποτε μου την εδωσε εκει πισω απο το παραβαν, μου γυρισε το ματι και την ειδα εντελως ακροδεξια σε δευτερολεπτα.....καθαρα αντιδραστικη κινηση! αλλωστε οπως ανεφερα, οι επισημες θεσεις τους με καλυπτουν...αλλο αν διαφερουν οι επισημες θεσεις απο τις ανεπισημες. αν θελησω να κρυφτω πισω απο το δαχτυλο μου θα επικαλεστω αγνοια για την ανεπισημη δραση της χ.α.  :P :P :P :P :P

Offline Greenleaf

• Αποστολή
  • **
Αυτό που ξεχωρίζεις το επίσημο με το ανεπίσημο είναι τουλάχιστον άτοπο. Βγαίνει κάποιο κόμμα στην επίσημη θέση του γενικά και προεκλογικά και λέει κάτι κακό για τον κόσμο; Λεφτά υπάρχουν λέει, θέσεις εργασίας και όχι μειώσεις μισθών λέει. Όλοι μια χαρά τα λένε, το θέμα είναι τι κάνουν.

Και μιας που μίλησες για αληθινή δημοκρατία, εγώ δεν έχω πρόβλημα στον διάλογο με τον οποιοδήποτε και χαίρομαι που δεν έχεις και εσύ. Μέτα διάβασα πως οι επίσημες θέσεις της χα σε καλύπτουν, δηλαδή αυτή: Διασφάλιση των συνόρων της χώρας από τις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Εκ νέου διασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού. Ας ελπίσουμε να είμαι τυχερός και να χάσω μόνο κανά χέρι ή πόδι, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε διάλογο μωρέ...

Offline cosmopaok

• Αποστολή
  • **
Δεσμευση περιουσιας της εκκλησιας και την περνανε 2-3 γενειες ελληνων ζαχαρη.

Ελβετία και βάλε 
φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

▒▓█▀▄▀▄▀Π▄▀▄Α▀▄▀Ο▄▀Κ▄▀▄▀▄▒

Offline kriti 4

• Αποστολή
  • **
    • www.paokfans.gr

2-3 πραγματα επιγραμματικά..

Α. Η φούσκα τις ελληνικής οικονομίας που περιγράφεις φίλε rabbit δημιουργήθηκε πρωτίστως από τις ελληνικές τράπεζες που μοίραζαν το χρήμα σε διακοποδάνεια, εορτοδάνεια και πιστωτικές κάρτες και σε φουσκωμένες ρεμίζες - "επενδύσεις" με αέρα κοπανιστό (κάτι σαν τις "επενδύσεις" του αγαπημένου σου μπάτμαν και του σκυλιού του τζον γου του θιασωτή του ντηβέλοπμεντ ). Εξυπακούεται οτι τα υπερκέρδη που δημιουργήθηκαν από την διαδικασία αυτή βρίσκονται ήδη βαθιά στις τσέπες των ιδιοκτητών τους...
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ναι kriti 4. είναι έτσι ακριβώς! συμφωνώ μέχρι τελείας και το εννοώ. η κρίση όπως έχω ξαναπεί δεν είναι αποκλειστική δημιουργία προνόμιο ενός συστήματος. αλλά  κυρίως ατελών των ανθρώπων που το λειτουργούν. είναι προφανές ότι ο κάθε γελοίος dealer που τελείωσε ένα πανεπιστήμιο μετά από κόπους της οικογένειας (ή όχι...) έπιασε μια δουλειά σε ένα γκισέ και έδινε  αβέρτα κουβέρτα δάνεια σε πουθενάδες να πάρουν ότι κάυλωσε η κούτρα τους ή να "επενδύσουν" σε αέρα! και αυτός ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΝ το commission (κάτι σαν την βλαχάρα τη γκόμενα του Άκη), και τα αφεντικά του την υπεραξία στο χρηματιστήριο! ΚΑΙ τα πολιτικά αφεντικά bonus σε λογαριασμούς και offshore γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΟΝΑ! μουνόπανα ολκής. μια ένσταση δεν είναι αγαπημένος ο batman  και μην παραφράζεις το τι είπα... είπα ότι έβαλε λεφτά... όχι ότι τον εκτιμώ!

Στα πολύ γρήγορα ελλείψει χρόνου:
Κατά την άποψη μου, η αντίληψη σου αυτή για τα πράγματα, βαθύτατα ιδεολογική καθώς προέρχεται από  εμφανή πίστη στις δυνατότητες της οικονομίας των αγορών (μεγάλη συζάστήτηση αυτή ας την αφήσουμε για άλλη μέρα) δεν σε αφήνει να αντιληφθείς σε βάθος την πραγματική κατάσταση.. Η πραγματικότητα είναι, τουλάχιστον όπως βλέπω εγώ και πολλοί άλλοι το συγκεκριμένο ζήτημα, ότι αυτή η "τάση" του καπιταλισμού να δημιουργεί φούσκες που στην συνέχεια σκάνε αφήνοντας πίσω βομβαρδισμένο τοπίο (ποιόν μου θυμίζει;;;) δεν οφείλεται σε "λάθη" και "αστοχίες" από την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών αλλά αντίθετα είναι εγγενές στοιχείο του συγκεκριμένου συστήματος. Κλασικό παράδειγμα είναι το κράχ του 29 που ξεκίνησε από την χρηματιστική φούσκα των ΗΠΑ ή η σύγχρονη φούσκα των στεγαστικών δανείων πάλι στις ΗΠΑ.
Όσο αφορά το ζήτημα του υπερ-δανεισμου των νοικοκυριών σου υπενθυμίζω οτι αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο και προήλθε ως απάντηση στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού, εκφρασμένου κυρίως μέσω της θάτσερ και του Ρήγκαν, στα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων σε παγκόσμιο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου η παγκόσμια οικονομία να υπερβεί το επερχόμενο κραχ από την απότομη πτώση της ζήτησης για αγαθά και υπηρεσίες μετά την δραματική πτώση των πραγματικών μισθών κλπ και με στόχο να επιτευχθεί συνεχής ανάπτυξη το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα άνοιξε τις κάνουλες του δανεισμού στα νοικοκυριά τα οποία ουσιαστικά αντικατέστησαν το χαμένο κομμάτι της αγοραστικής τους δύναμης από την πτώση των μισθών με δανεισμό.. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας τεράστιας φούσκας δανεισμού η οποία ξεκίνησε να σκάει (πάλι χαρακτηριστικό παράδειγμα η φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ) οδηγώντας την παγκόσμια οικονομία σε τρομερή ύφεση...
Βέβαια, επειδή this is Greece στην χώρα μας τα πράγματα έγιναν με τον γνωστό βλαχό-τρέντυ υπερβολικό τρόπο και ο έλληναρας έπεσε με τα μούτρα στον φτηνό δανεισμό για να το παίξει high και large με αποτέλεσμα η φούσκα εν Ελλάδι να σκάσει γρηγορότερα και ευκολότερα...

ΥΓ1 Υπόσχομαι να επανέλθω τόσο με πηγές για την χρηματοδότηση της βραχυπρόθεσμης ρευστότητας των τραπεζών μέσω EFSF όσο και με απόψεις για τις δηλώσεις Στρατούλη όπως μου ζήτησες.. Δύστυχώς ομως τώρα ο χρόνος είναι μείον...
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Offline ΠunderΑΟgroundΚ

• Αποστολή
  • **
Ρε χαλαρώστε λίγο, είπαμε πήραν λίγο τους ελληνόψυχους του λαος και της νδ, τσίμπησαν και πολλοί βλάκες. Το φίδι βέβαια, και για αυτό το λένε φίδι, δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί γιατί κανείς δεν μπορεί να κουμαντάρει την ιστορία.
Μέσα σε αυτήν ξέρουμε όλοι ότι ο φασισμός ανεβαίνει πάντα σε περιόδους κρίσης της καπιταλιστικής μηχανής και φυσικά προς όφελός της. Ιστορικό δημιούργημα αυτής της μηχανής είναι στο κάτω-κάτω.
Αυτόφωτος δεν είναι κανένας. Οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους του μπατσόκ και της νδ τους υποθάλπουν τόσα χρόνια και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βασικά (η δικαιοσύνη το κυριότερο), ε δεν μπορεί να μην έχουν ακούσει τίποτα μπατσόκ-νδ τόσα χρόνια. Θα ήταν εξάλλου παγκόσμια πρωτοτυπία: σε όλα τα κράτη του κόσμου (και σε όλες τις εποχές) συντηρείται παρακρατικός μη ένστολος μηχανισμός για καταστολή. Το κράτος τους θέλει να είναι τόσο ακραίοι για τη δουλειά που τους χρειάζεται, θέλει και τους ματατζήδες που ξέρει ότι είναι φασίστες, γιατί έτσι θα βαράνε με πιο πολύ μίσος, θέλει και τους ασφαλίτες που κάνουν ό,τι γουστάρουν κτλ.
Δεν λέω φυσικά ότι τα παίρνουν όλοι, τα κεφάλια τους μόνο, θυμηθείτε τη διαπλοκή βαβύλη-ευπ-αστυνομίας-παναγιώταρου (ο δεύτερος τη τάξει μετά τον μαυριδερό κοντόχοντρο φύρερ με την αδερφίστικη φωνή, εκείνη η φούσκα που πέταξε την κανάτα στον ευθυμίου) και χίλια δυο παραδείγματα τόσα χρόνια, νόμιμη οπλοφορία ως συνοδεία βουλευτών κτλ. Για τα υπόλοιπα, τα μαλακισμένα που τους ακολουθούν γιατί πιστεύουν στα αλήθεια τις πίπες που λέει ο βλαχοφύρερ, έχει αναλάβει από μικρούς τη χορήγηση ηλιθιότητας σε μορφή εθνοστεντόν το υπουργείο παιδείας, εδώ στη μοναδική χώρα του κόσμου που έχει δύο εθνικές γιορτές.
Από την άλλη, η διάδοση του μίσους προς τους ξένους κρατάει τον κάθε παπάρα ελληνάρα απασχολημένο και του κατευθύνει το μίσος προς εκεί που μπορεί: τον ανυπεράσπιστο και τον αδύναμο. Αν είχε το κάθε μισαλλόδοξο μικροαστικό σκουπίδι τα αρχίδια, θα πήγαινε να βαρέσει το αφεντικό του, τον μεγαλοεπιχειρηματία, τον εφοπλιστή, τον τραπεζίτη ή τον υπουργό. Αυτοί όμως χέζονται και από τον απλό μπάτσο που είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Ο πακιστανός είναι σίγουρα πιο εύκολος στόχος.
Το ακριβώς αντίθετο, εγώ πιστεύω ότι τώρα θα ηρεμήσουν λίγο στη βουλή, αν και φαίνεται να το παίρνουν πολύ σοβαρά αρχικά, ίσως νομίζουν ότι με το σκληρό ροκ θα συνεχίσουν την άνοδό τους. Πιθανότατα θα τα φάνε τα μούτρα τους όμως και σε μερικά χρόνια θα επιστρέψουν οι ηλίθιοι στα άλλα κόμματα και αυτοί στη δράση στο σκοτάδι όπως τόσα χρόνια.

Φίλε αντεναπούμε, έχω μεγάλο μίσος για τα σταλινικά αποβράσματα και γενικώς δεν γουστάρω τους αριστερούς.
Και ο στάλιν έκανε τα δεκαπλάσια από τον άντολφ.
Κάνεις όμως ένα σημαντικό λάθος. Η μία ιδεολογία ευαγγελίζεται ανοιχτά τη βία και τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων της, ενώ η άλλη όχι και σίγουρα δεν είναι αυτός ο πυρήνας της. Και μιλάω για ιδεολογία, όχι για καταστατικά.
Που σημαίνει ότι ένας ακροδεξιός είναι αυτόματα ένας δυνάμει εγκληματίας και έχει αποδεχθεί τον ρόλο αυτό για τον εαυτό του.
Το ίδιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για έναν αριστερό. Εκεί είναι η διαφορά και είναι τεράστια.
To ότι στάλιν=χίτλερ, δεν μας δίνει αυτόματα και το κομμουνιστής=ναζί ούτε για αστείο.

Και κάτι άλλο πολύ βασικό: ο φασίστας όχι τυχαία είναι πρώτα αντικομμουνιστής-ρατσιστής-αντισημίτης και ό,τι άλλο μισαλλόδοξο, και μετά εθνικιστής, πατριώτης και λοιπές πίπες (που ούτε αυτό δεν είναι, γιατί σε όλες τις χώρες οι εθνικιστές/φασίστες συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα).

Ελένη, υπέρ του λαού δεν γίνεται να κάνει τίποτα ένα κόμμα με την αποδεδειγμένα πιο αντιλαϊκή ιστορικά ιδεολογία. Άλλαξε πλευρό.

ΥΓ: ο νέος τύπος "εγέρθητω" με έκανε και γέλασα πολύ με τους αλβανομούρηδες ελληνόψυχους. Και το "ξημερώνεται".
Το πιο γαμάτο όμως που δεν σχολιάζει κανείς, είναι το πόσο ερπετά είναι αυτοί οι αρδ που βαρέσαν προσοχή και μόνο μια γκόμενα έφερε αντίρρηση.

Καταλά  πρωτον, και ο  κομμουνισμος εν τη γενεσει του ιδεολογικα και μονο, δημιουργησε μισος απεναντι στους εχθρους του κομμουνισμου, και αυτο επειδη επρεπε να εδραιωθει παση θυσια το νεο καθεστως.... ο λενιν και οι συντροφοι του, κατεσφαξαν κοσμο αθωο με το σκεπτικο οτι οποιος ειναι εναντιον του κομμουνισμου ειναι εχθρος και πρεπει να εξολοθρευτει. εκτος απο την βασιλικη οικογενεια (οπου δολοφονηθηκαν και τα μικρα παιδακια, ολης της οικογενειας, της βασιλικης αυλης κ.λπ. κατεσφαξαν μεχρι και τα σκυλια της βασιλικης οικογενειας, αυτο αν δεν ειναι μισος τοτε τι ειναι;) Την ώρα που ο πεινασμένος προλετάριος επαναστατεί απαγορεύεται να τον δαγκώνει βασιλικός σκύλος - αρχαίο κινέζικο απόφθεγμα
Αλλο η φιλοσοφια που προσπαθουν να περασουν στον κοσμο ορισμενοι, και αλλο η προσωπικη φιλοσοφια του καθενος μας. Προσωπικα δεν ταυτιζομαι με καμια φιλοσοφια κανενος κοματος, εχω την δικη μου κοσμοθεωρεία και δεν περιμενω απο καμια χ.α. και κανενα πασοκ, νδ, συριζα κ.λπ.να μου πει τι θα πιστευω και προς τα που θα στρεφω την οργη μου.... θελω να πιστευω οτι σε παρομια θεση ειναι πολλοι σαν εμενα, και ας ψηφισαν χ.α. οπως εγω. επισης δεν νομιζω οτι 400.000 Ελληνες επιθυμουν την εξοντωση των λαθρομεταναστων, απλα πιο ασφαλεις γειτονιες, κατι που θα επρεπε να παρεχεται απο το ιδιο το κρατος μας αλλα δεν συμβαινει.... οι περισσοτεροι απο αυτους κατα πασα πιθανοτητε δεν μπορουν να σκοτωσουν ουτε κουνουπι, αλλα και μονο επειδη τολμησαν να διεκδικησουν λιγη ασφαλεια ευκολα δεχονται τα πυρα (και ισως και την βια αν ηταν δυνατον) απο αλλους με αντιθετη ιδεολογια....Έχεις μπερδέψει το προσωπικό σύστημα ηθικών αξιών με τη φιλοσοφία. Εσύ και όλοι μας έχουμε το πρώτο, η φιλοσοφία είναι γραπτή και παγκόσμια αλλιώς δεν είναι φιλοσοφία. Κατά τα άλλα η ανασφάλεια που νοιώθεις (η οποία είναι λογική) φαίνεται ότι σε αναγκάζει να ζητάς προστάτες. Συγχαρητήρια, βρήκες το σωστό ψηφοδέλτιο
Το συντριπτικα μεγαλο ποσοστο εδω μεσα χαρακτηριζει και καταριεται ανθρωπους των οποιων την ψυχοσυνθεση δεν γνωριζει, εξαιτιας μιας επιλογης τους....σε τι διαφερετε λοιπον εσεις ρε παιδες απο τα "λεβεντοπαιδα" του μιχαλολιακου; επειδη εχετε αλλο ιδεολογικο υπαβαθρο και νομιζετε οτι εσεις εχετε το δικαιο με το μερος σας αυτοματα σας δινεται το δικαιωμα να δικαζετε, να καταδικαζετε, να καταριεστε και να βριζετε οσους δεν ταιριαζουν με τα πιστευω σας; αν ειχατε την δυνατοτητα να βιαιοπραγησετε εναντιον τους εστω και προς παραδειγματισμο και νουθεσια ενα μερος απο εσας ανετα θα το πραττατε....αυτο δεν ειναι μισαλλοδοξια; δεν ειναι ρατσισμος;
Εαν εσεις δεν ειστε φασιστες λοιπον και ειστε δημοκρατες, δεν θα επρεπε να σεβαστειτε το δικαιωμα στην εκφραση οσων διαφωνουν μαζι σας; Φαίνεται ότι η ανασφάλεια που σας ώθησε να ψηφίσετε φρενολόγους ως προστάτες σας στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι μεταδοτική
Το οτι εγω γουσταρω και ειμαι υπερηφανη που ειμαι Ελληνιδα ειναι δικαιωμα μου. δεν περιμενω απο κανεναν μιχαλολιακο να μου αναπτερωσει το ηθικο, ουτε να καθαρισει για παρτη μου χτυπωντας και εξοντωνοντας ανθρωπους που ειτε καλως ειτε κακως (κακως κατα την γνωμη μου) βρισκονται αυτη την στιγμη στην χωρα μου (εγω ως ανεργη και ανασφαλιστη αν νοσηλεφθω στο νοσοκομειο θα πρεπει να πληρωσω νοσηλεια, ενας ανασφαλιστος μεταναστης θα νοσηλεφθει δωρεαν....ποσο δικαιο ειναι αυτο στην ιδια μου τη χωρα;).
Αλλα ρε παιδες δεν ειδα και κανενα αλλο κομα να υψωνει Ελληνικη σημαια....να σεβεται την φιλοπατρια καποιων ανθρωπων....πλεον οταν καποιος λεει οτι ειναι πατριωτης οι περισσοτεροι τον κοιτουν με μισο ματι, χειροτερα απο ο,τι κοιτουν τουσ λαθρομεταναστες. γιατι; ποιος θα μου υπαγορευσει τα πιστευω μου και ποιος θα μου απαγορευσει να υποστηριζω την καταγωγη μου;  αυτη δη΄λαδη ειναι δημοκρατια και οχι φασισμος; Δηλαδή ζητάς από ελληνικά κόμματα που κατεβαίνουν σε ελληνικές εκλογές να κρατάνε ελληνικές σημαίες. Δηλαδή ψηφίστε με επειδή είμαι έλληνας (ενώ οι άλλοι είναι γύφτοι). Αυτό λέγεται πατρηδοκαπηλία στα ελληνικά
Απο αυτους πουθ μας κυβερνουν τοσα χρονια, ποσες φασιστικες αποφασεις εχουν ληφθει με το καλυμα της δηθεν δημοκρατιας (και δεν εννοω μονο το μνημονιο); ποσοι βουλευτες διαγραφησαν απο τα κοματα τους επειδη δεν υπεραστπιστηκαν την κοινη γραμμη του κοματος και καταψηφισαν νομους; ποσες φασιστικες αποφασεις λαμβανονται ερημην μας για εμας χωρις εμας και κυριως εναντιον μας με την  προφαση της δημοκρατιας; αυτη ειναι η ουσια του δημοκρατικου πολιτευματος ομως;
τουλαχιστον ο φασισμος απροκαλυπτα δηλωνει τις θεσεις του, δεν ντυνεται αρνι (οντας λυκος) γοια να παραπλανησει κανεναν......Προσωπικά δε θέλω φασισμό αφού όμως ρωτάς σου λέω ότι μεταξύ λίγο και πολύ φασισμού προτιμό λίγο. Εσύ μάλλον θέλεις πολύ φασισμό. Φαίνεται ότι διαφωνούμε
 Πολλοι λοιπον ανθρωποι με παρομοιο σκεπτικο, χωρις να ενστερνιζονται τις πρακτικες της χ.α. ψηφισαν την κυριακη που μας περασε τους φασιστες οπως λετε..... πειτε το αντιδραση, πειτε το ξεσπασμα, ετσι αισθανθηκαν και ετσι επραξαν.
Αλλωστε οπως προειπα, διαβαζοντας τις επισημες θεσεις της χ.α. δεν βρηκα κατι το επιληψιμο....αλλο αν θεωρια και πραξη πολλες φορες απεχουν μακραν.....
http://xryshaygh.wordpress.com/theseis/ εδω για οποιον θελει να παρει μια ιδεα.... χωρις να κανω προσηλυτισμο, γιατι ουτε της χ.α. ειμαι φανατικη ουτε εχω καποιο οφελος απο αυτο, απλα οταν διαφωνειτε με καποιον και του προσαπτετε χαρακτηρισμους να ξερετε τις επισημες θεσεις του και οχι μεσω οσων εχετε ακουσει απο τους αρδ....
αν καποιοι παλι διαβαζοντας αυτες τις γραμμες προσβληθηκατε, ειμαι ετοιμη να αντιμετωπισω και τους χαρακτηρισμους σας και τις καταρες σας, αλλωστε δεν θα ειναι η πρωτη φορα. παντως δεν θα ηταν ασχημο να δοκιμασετε εστω και για λιγο τι σημαινει αληθινη δημοκρατια, και να σεβαστειτε και την διαφορετικοτητα των αποψεων του αλλου.....
Τις θέσεις της χ.α. δεν προλαβαίνω να τις διαβάσω γιατί πρέπει να διαβάσω ένα βιβλίο για τα είδη σχιζοφρένειας. Τουλάχιστον αυτό δε ντύνεται αρνί για να το παίξει πολιτικό κόμμα.
Νομίζω σεβάστηκα τη διαφορετικότητα των απόψεών σου και δεν σε πρόσβαλα.

ΥΓ: SORRY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ.

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
Ρε χαλαρώστε λίγο, είπαμε πήραν λίγο τους ελληνόψυχους του λαος και της νδ, τσίμπησαν και πολλοί βλάκες. Το φίδι βέβαια, και για αυτό το λένε φίδι, δεν ξέρεις ποτέ πώς θα εξελιχθεί γιατί κανείς δεν μπορεί να κουμαντάρει την ιστορία.
Μέσα σε αυτήν ξέρουμε όλοι ότι ο φασισμός ανεβαίνει πάντα σε περιόδους κρίσης της καπιταλιστικής μηχανής και φυσικά προς όφελός της. Ιστορικό δημιούργημα αυτής της μηχανής είναι στο κάτω-κάτω.
Αυτόφωτος δεν είναι κανένας. Οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους του μπατσόκ και της νδ τους υποθάλπουν τόσα χρόνια και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βασικά (η δικαιοσύνη το κυριότερο), ε δεν μπορεί να μην έχουν ακούσει τίποτα μπατσόκ-νδ τόσα χρόνια. Θα ήταν εξάλλου παγκόσμια πρωτοτυπία: σε όλα τα κράτη του κόσμου (και σε όλες τις εποχές) συντηρείται παρακρατικός μη ένστολος μηχανισμός για καταστολή. Το κράτος τους θέλει να είναι τόσο ακραίοι για τη δουλειά που τους χρειάζεται, θέλει και τους ματατζήδες που ξέρει ότι είναι φασίστες, γιατί έτσι θα βαράνε με πιο πολύ μίσος, θέλει και τους ασφαλίτες που κάνουν ό,τι γουστάρουν κτλ.
Δεν λέω φυσικά ότι τα παίρνουν όλοι, τα κεφάλια τους μόνο, θυμηθείτε τη διαπλοκή βαβύλη-ευπ-αστυνομίας-παναγιώταρου (ο δεύτερος τη τάξει μετά τον μαυριδερό κοντόχοντρο φύρερ με την αδερφίστικη φωνή, εκείνη η φούσκα που πέταξε την κανάτα στον ευθυμίου) και χίλια δυο παραδείγματα τόσα χρόνια, νόμιμη οπλοφορία ως συνοδεία βουλευτών κτλ. Για τα υπόλοιπα, τα μαλακισμένα που τους ακολουθούν γιατί πιστεύουν στα αλήθεια τις πίπες που λέει ο βλαχοφύρερ, έχει αναλάβει από μικρούς τη χορήγηση ηλιθιότητας σε μορφή εθνοστεντόν το υπουργείο παιδείας, εδώ στη μοναδική χώρα του κόσμου που έχει δύο εθνικές γιορτές.
Από την άλλη, η διάδοση του μίσους προς τους ξένους κρατάει τον κάθε παπάρα ελληνάρα απασχολημένο και του κατευθύνει το μίσος προς εκεί που μπορεί: τον ανυπεράσπιστο και τον αδύναμο. Αν είχε το κάθε μισαλλόδοξο μικροαστικό σκουπίδι τα αρχίδια, θα πήγαινε να βαρέσει το αφεντικό του, τον μεγαλοεπιχειρηματία, τον εφοπλιστή, τον τραπεζίτη ή τον υπουργό. Αυτοί όμως χέζονται και από τον απλό μπάτσο που είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά. Ο πακιστανός είναι σίγουρα πιο εύκολος στόχος.
Το ακριβώς αντίθετο, εγώ πιστεύω ότι τώρα θα ηρεμήσουν λίγο στη βουλή, αν και φαίνεται να το παίρνουν πολύ σοβαρά αρχικά, ίσως νομίζουν ότι με το σκληρό ροκ θα συνεχίσουν την άνοδό τους. Πιθανότατα θα τα φάνε τα μούτρα τους όμως και σε μερικά χρόνια θα επιστρέψουν οι ηλίθιοι στα άλλα κόμματα και αυτοί στη δράση στο σκοτάδι όπως τόσα χρόνια.

Φίλε αντεναπούμε, έχω μεγάλο μίσος για τα σταλινικά αποβράσματα και γενικώς δεν γουστάρω τους αριστερούς.
Και ο στάλιν έκανε τα δεκαπλάσια από τον άντολφ.
Κάνεις όμως ένα σημαντικό λάθος. Η μία ιδεολογία ευαγγελίζεται ανοιχτά τη βία και τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων της, ενώ η άλλη όχι και σίγουρα δεν είναι αυτός ο πυρήνας της. Και μιλάω για ιδεολογία, όχι για καταστατικά.
Που σημαίνει ότι ένας ακροδεξιός είναι αυτόματα ένας δυνάμει εγκληματίας και έχει αποδεχθεί τον ρόλο αυτό για τον εαυτό του.
Το ίδιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για έναν αριστερό. Εκεί είναι η διαφορά και είναι τεράστια.
To ότι στάλιν=χίτλερ, δεν μας δίνει αυτόματα και το κομμουνιστής=ναζί ούτε για αστείο.

Και κάτι άλλο πολύ βασικό: ο φασίστας όχι τυχαία είναι πρώτα αντικομμουνιστής-ρατσιστής-αντισημίτης και ό,τι άλλο μισαλλόδοξο, και μετά εθνικιστής, πατριώτης και λοιπές πίπες (που ούτε αυτό δεν είναι, γιατί σε όλες τις χώρες οι εθνικιστές/φασίστες συνεργάστηκαν με τον κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα).

Ελένη, υπέρ του λαού δεν γίνεται να κάνει τίποτα ένα κόμμα με την αποδεδειγμένα πιο αντιλαϊκή ιστορικά ιδεολογία. Άλλαξε πλευρό.

ΥΓ: ο νέος τύπος "εγέρθητω" με έκανε και γέλασα πολύ με τους αλβανομούρηδες ελληνόψυχους. Και το "ξημερώνεται".
Το πιο γαμάτο όμως που δεν σχολιάζει κανείς, είναι το πόσο ερπετά είναι αυτοί οι αρδ που βαρέσαν προσοχή και μόνο μια γκόμενα έφερε αντίρρηση.

Καταλά  πρωτον, και ο  κομμουνισμος εν τη γενεσει του ιδεολογικα και μονο, δημιουργησε μισος απεναντι στους εχθρους του κομμουνισμου, και αυτο επειδη επρεπε να εδραιωθει παση θυσια το νεο καθεστως.... ο λενιν και οι συντροφοι του, κατεσφαξαν κοσμο αθωο με το σκεπτικο οτι οποιος ειναι εναντιον του κομμουνισμου ειναι εχθρος και πρεπει να εξολοθρευτει. εκτος απο την βασιλικη οικογενεια (οπου δολοφονηθηκαν και τα μικρα παιδακια, ολης της οικογενειας, της βασιλικης αυλης κ.λπ. κατεσφαξαν μεχρι και τα σκυλια της βασιλικης οικογενειας, αυτο αν δεν ειναι μισος τοτε τι ειναι;)
Αλλο η φιλοσοφια που προσπαθουν να περασουν στον κοσμο ορισμενοι, και αλλο η προσωπικη φιλοσοφια του καθενος μας. Προσωπικα δεν ταυτιζομαι με καμια φιλοσοφια κανενος κοματος, εχω την δικη μου κοσμοθεωρεία και δεν περιμενω απο καμια χ.α. και κανενα πασοκ, νδ, συριζα κ.λπ.να μου πει τι θα πιστευω και προς τα που θα στρεφω την οργη μου.... θελω να πιστευω οτι σε παρομια θεση ειναι πολλοι σαν εμενα, και ας ψηφισαν χ.α. οπως εγω. επισης δεν νομιζω οτι 400.000 Ελληνες επιθυμουν την εξοντωση των λαθρομεταναστων, απλα πιο ασφαλεις γειτονιες, κατι που θα επρεπε να παρεχεται απο το ιδιο το κρατος μας αλλα δεν συμβαινει.... οι περισσοτεροι απο αυτους κατα πασα πιθανοτητε δεν μπορουν να σκοτωσουν ουτε κουνουπι, αλλα και μονο επειδη τολμησαν να διεκδικησουν λιγη ασφαλεια ευκολα δεχονται τα πυρα (και ισως και την βια αν ηταν δυνατον) απο αλλους με αντιθετη ιδεολογια....
Το συντριπτικα μεγαλο ποσοστο εδω μεσα χαρακτηριζει και καταριεται ανθρωπους των οποιων την ψυχοσυνθεση δεν γνωριζει, εξαιτιας μιας επιλογης τους....σε τι διαφερετε λοιπον εσεις ρε παιδες απο τα "λεβεντοπαιδα" του μιχαλολιακου; επειδη εχετε αλλο ιδεολογικο υπαβαθρο και νομιζετε οτι εσεις εχετε το δικαιο με το μερος σας αυτοματα σας δινεται το δικαιωμα να δικαζετε, να καταδικαζετε, να καταριεστε και να βριζετε οσους δεν ταιριαζουν με τα πιστευω σας; αν ειχατε την δυνατοτητα να βιαιοπραγησετε εναντιον τους εστω και προς παραδειγματισμο και νουθεσια ενα μερος απο εσας ανετα θα το πραττατε....αυτο δεν ειναι μισαλλοδοξια; δεν ειναι ρατσισμος;
Εαν εσεις δεν ειστε φασιστες λοιπον και ειστε δημοκρατες, δεν θα επρεπε να σεβαστειτε το δικαιωμα στην εκφραση οσων διαφωνουν μαζι σας;
Το οτι εγω γουσταρω και ειμαι υπερηφανη που ειμαι Ελληνιδα ειναι δικαιωμα μου. δεν περιμενω απο κανεναν μιχαλολιακο να μου αναπτερωσει το ηθικο, ουτε να καθαρισει για παρτη μου χτυπωντας και εξοντωνοντας ανθρωπους που ειτε καλως ειτε κακως (κακως κατα την γνωμη μου) βρισκονται αυτη την στιγμη στην χωρα μου (εγω ως ανεργη και ανασφαλιστη αν νοσηλεφθω στο νοσοκομειο θα πρεπει να πληρωσω νοσηλεια, ενας ανασφαλιστος μεταναστης θα νοσηλεφθει δωρεαν....ποσο δικαιο ειναι αυτο στην ιδια μου τη χωρα;).
Αλλα ρε παιδες δεν ειδα και κανενα αλλο κομα να υψωνει Ελληνικη σημαια....να σεβεται την φιλοπατρια καποιων ανθρωπων....πλεον οταν καποιος λεει οτι ειναι πατριωτης οι περισσοτεροι τον κοιτουν με μισο ματι, χειροτερα απο ο,τι κοιτουν τουσ λαθρομεταναστες. γιατι; ποιος θα μου υπαγορευσει τα πιστευω μου και ποιος θα μου απαγορευσει να υποστηριζω την καταγωγη μου;  αυτη δη΄λαδη ειναι δημοκρατια και οχι φασισμος;
Απο αυτους πουθ μας κυβερνουν τοσα χρονια, ποσες φασιστικες αποφασεις εχουν ληφθει με το καλυμα της δηθεν δημοκρατιας (και δεν εννοω μονο το μνημονιο); ποσοι βουλευτες διαγραφησαν απο τα κοματα τους επειδη δεν υπεραστπιστηκαν την κοινη γραμμη του κοματος και καταψηφισαν νομους; ποσες φασιστικες αποφασεις λαμβανονται ερημην μας για εμας χωρις εμας και κυριως εναντιον μας με την  προφαση της δημοκρατιας; αυτη ειναι η ουσια του δημοκρατικου πολιτευματος ομως;
τουλαχιστον ο φασισμος απροκαλυπτα δηλωνει τις θεσεις του, δεν ντυνεται αρνι (οντας λυκος) γοια να παραπλανησει κανεναν......
 Πολλοι λοιπον ανθρωποι με παρομοιο σκεπτικο, χωρις να ενστερνιζονται τις πρακτικες της χ.α. ψηφισαν την κυριακη που μας περασε τους φασιστες οπως λετε..... πειτε το αντιδραση, πειτε το ξεσπασμα, ετσι αισθανθηκαν και ετσι επραξαν.
Αλλωστε οπως προειπα, διαβαζοντας τις επισημες θεσεις της χ.α. δεν βρηκα κατι το επιληψιμο....αλλο αν θεωρια και πραξη πολλες φορες απεχουν μακραν.....
http://xryshaygh.wordpress.com/theseis/ εδω για οποιον θελει να παρει μια ιδεα.... χωρις να κανω προσηλυτισμο, γιατι ουτε της χ.α. ειμαι φανατικη ουτε εχω καποιο οφελος απο αυτο, απλα οταν διαφωνειτε με καποιον και του προσαπτετε χαρακτηρισμους να ξερετε τις επισημες θεσεις του και οχι μεσω οσων εχετε ακουσει απο τους αρδ....
αν καποιοι παλι διαβαζοντας αυτες τις γραμμες προσβληθηκατε, ειμαι ετοιμη να αντιμετωπισω και τους χαρακτηρισμους σας και τις καταρες σας, αλλωστε δεν θα ειναι η πρωτη φορα. παντως δεν θα ηταν ασχημο να δοκιμασετε εστω και για λιγο τι σημαινει αληθινη δημοκρατια, και να σεβαστειτε και την διαφορετικοτητα των αποψεων του αλλου.....

ΥΓ: SORRY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ.

για να μαθεις και κατι περα απο το ιντερνετ ο λενιν δολοφονησε και ατομα που τον στηριξαν ενοπλα στην ρωσικη επανασταση
και προσκεινταν σε εναν χωρο απεχθη για σενα.τον αναρχικο

για οσα λες για το μεγαλο σου προβλημα που ηταν και η αιτια της ψηφου σου

θα ηθελα απλα να σε ρωταγα αν στην περιοχη σου το ολο προβλημα υπαρχει με το χορτο.δλδ θα καταλαβαινα να μισεις τον αλβανο για την μουφα που ποτιζει κοσμο και κοσμακη και δεν αφηνει τους παντες να χεστουν πανω τους με καλο γνησιο πυργιωτικο μαυρο

γιατι μου φαινεται λιγο δυσκολο σε περιοχες κοντα σε σενα η και στην δικια σου που οι μεταναστες ακομα και σημερα δουλευουν για ψιχουλα και ανασφαλιστοι για να μαζεψουν ελιες και εσπεριδοειδη ο βασικος λογος μισους απεναντι τους απο μια ημεδαπη σαν και σενα να ειναι η καταγωγη τους.

Offline lioste

• Αποστολή
  • **
Έχουν ισοπεδωθει τα πάντα σε αυτό το φόρουμ  :'( :'(
ΑΡχίΔια

Offline ved

• Αλλαγή
lik πες τουσ 4 δρομους ρε   να χαλαρωσουμε λιγο η παω να ψηφισω στο πολ του μπατμαν για αντιπερισπασμο  :D