Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 180368 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mikro

• Αποστολή
  • **
Αβγανών

Υ πώλυ αίχοι γαιμήσοι αιπήσεις απώ εθνηκοισταίς που σκοίζουν απώ ωρθωγραφύα

μμμμμμμμμμμμμμμμμμ ..... Τι σου φταίμε εμείς οι καημένοι οι εθνικιστές. Παρεπιπτόντως έχω δικό μου άνθρωπο στα μέρη σας που μου έχει πει ότι πραγματικά στο κέντρο της Αθήνας μόνο Έλληνες δν έχει , και εγώ φαντάρος που ήμουν όταν περνούσα από εκεί δν πολύ έβλεπα Έλληνες...
Π.Α.Ο.Κ. σουβλάκι και το μαλλί καρφάκι ...

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
Η Αθήνα είναι ένα μπουρδέλο. Τι την ψάχνεται για το ποιος την έκανε έτσι. Από χαβούζα, που την κάνανε οι Ελληναράδες, έγινε μπουρδέλο από τους εγκληματίες με αλλοδαπή και ημεδαπή υπηκοότητα. Ε, και; Άμα την αγαπούσαν την πόλη τους οι Αθηναίοι, δεν θα γινόταν ούτε χαβούζα, ούτε μπουρδέλο. Αλλά μπορείς να αγαπήσεις μία πουτάνα;

ΠΟΥΤΑΝΑ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ.

:'( :'( :'( :'( :'(

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
Áðüöáóç ôïõ Ä.Ó. ôïõ É.Ê.Á. ãéá ìåßùóç Ýùò êáé 50% ôçò ÷ñçìáôïäüôçóçò ôùí áíáðçñéêþí âïçèçìÜôùí!

http://www.disabled.gr/lib/?p=39104

åñ÷ïíôáé êïíóåñâïêïõôéá

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=20514&cid=312

Áðüöáóç óôáèìüò áðü ôï ÇñÜêëåéï åíáíôßïí ôïõ Ìíçìïíßïõ

Ôï Åëëçíéêü Óýíôáãìá õðåñßó÷õóå ôïõ …Ìíçìïíßïõ.

Ôï ÌïíïìåëÝò Ðñùôïäéêåßï Çñáêëåßïõ äéêáéþíåé, óå ðñþôç öÜóç, ôïõò 17 åñãáæüìåíïõò ôïõ Áôìïçëåêôñéêïý Óôáèìïý ËéíïðåñáìÜôùí, ïé ïðïßïé åß÷áí ðñïóöýãåé óôçí Äéêáéïóýíç äéåêäéêþíôáò ôá äåäïõëåõìÝíá ôïõò.

Óýìöùíá ìå ñåðïñôÜæ ôçò Åõ. ÊáñåêëÜêç ðïõ äçìïóéåýåôáé óôç Ðáôñßäá, ôï äéêáóôÞñéï õðï÷ñåþíåé ôçí ÄÅÇ íá áðÝ÷åé áðü ôçí áîßùóç ôçò åðéóôñïöÞò ôùí êáôáâëçèÝíôùí ÷ñçìÜôùí õðåñùñéáêÞò áðáó÷üëçóçò ãéá ôï ôåôñÜìçíï Ìáñôßïõ-Éïõíßïõ, åíþ äéáôÜóóåé óå ðåñßðôùóç ôìçìáôéêÞò ðáñáêñÜôçóçò ìÝñïõò ôùí ÷ñçìÜôùí áõôþí, íá åðéóôñáöïýí óôïõò äéêáéïý÷ïõò óå åêôÝëåóç ôçò áðïöÜóåùò.

Ðñüêåéôáé ãéá ìßá ðïëý óçìáíôéêÞ áðüöáóç ðïõ áíáìÝíåôáé íá «áíïßîåé» ôï äñüìï äéåêäßêçóçò êáé ãéá Üëëá óùìáôåßá.

Õðåíèõìßæåôáé üôé Ýíôïíç äéáìÜ÷ç ôùí åñãáæïìÝíùí óôïí ÁÇÓ ËéíïðåñáìÜôùí ìå ôçí êåíôñéêÞ äéïßêçóç ôçò ÄÅÇ, îåêßíçóå üôáí áõôÞ áðáßôçóå íá ôçò åðéóôñÝøïõí ìÝñïò ôùí äåäïõëåõìÝíùí õðåñùñéþí ãéá ôï ôåôñÜìçíï Ìáñôßïõ-Éïõíßïõ 2010, åíþ áñíïýíôáí íá ôïõò êáôáâÜëëåé ôéò äåäïõëåõìÝíåò õðåñùñßåò ãéá ôï åîÜìçíï Éïõëßïõ-Äåêåìâñßïõ 2010.

Ïé åñãáæüìåíïé, áðü ôéò áñ÷Ýò ôïõ ðñïçãïýìåíïõ ìÞíá, áíôÝäñáóáí ìå áðåñãéáêÝò êéíçôïðïéÞóåéò åíþ ç ðñïóöõãÞ óôá äéêáóôÞñéá öÜíçêå üôé äéêáßùóå ôïí áãþíá ôïõò.
« Last Edit: June 08, 2011, 12:30:09 by kissmyarrow »
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Offline nikos 1988

• Αλλαγή
τι ζορι τραβαει το αρχιδι ο μπουταρης με την ομιλια του μικη θεοδωρακη??
αν ηταν κανα gay parade θα εδινε ασυζητητι ο σκατοπουστας την αριστοτελους.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.Ο ΠΑΟΚ!!!!

Offline KATISI4

• Αλλαγή
κομπλεξικος.....

Offline tsaxtsis

• Αλλαγή
Η Αθήνα είναι ένα μπουρδέλο. Τι την ψάχνεται για το ποιος την έκανε έτσι. Από χαβούζα, που την κάνανε οι Ελληναράδες, έγινε μπουρδέλο από τους εγκληματίες με αλλοδαπή και ημεδαπή υπηκοότητα. Ε, και; Άμα την αγαπούσαν την πόλη τους οι Αθηναίοι, δεν θα γινόταν ούτε χαβούζα, ούτε μπουρδέλο. Αλλά μπορείς να αγαπήσεις μία πουτάνα;

ΠΟΥΤΑΝΑ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑ.

;D

Offline Català

• Αλλαγή
Απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Κ.Α. για μείωση έως και 50% της χρηματοδότησης των αναπηρικών βοηθημάτων!

http://www.disabled.gr/lib/?p=39104

ερχονται κονσερβοκουτια

Καλά τους κάνουν φίλε, και πολύ τους είναι αυτά που τους δίνουν
Στην αρχαία Σπάρτη υπήρχε και ο Καιάδας ξέρεις, οπότε να μην είναι αχάριστοι.
Και στη ναζιστική Γερμανία κάτι παρόμοιο τους κάναν (ο εβραίος φύρερ εξάλλου ήταν θαυμαστής της Σπάρτης).
Άντε γιατί παρατράβηξε το αστείο με όλους τους μη παραγωγικούς.
Στην οικονομία της αγοράς δεν χωράνε ευαισθησίες, αυτά ανήκουν στον Διαφωτισμό.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Το Χαμογελο του Παιδιου εχει χρονο ζωης 1,5 μηνα ακομα. Το Ορφανοτροφειο Μελισσα επισης απειλειται η λειτουργια του. Το Παπαφειο επισης ζοριζεται. Και πολλα ακομα Ιδρυματα, Ορφανοτροφεια κλπ. Το κοινωνικο κρατος διαλυεται οχι μονο σε βασικα δικαιωματα ολων μας αλλα ακομα περισσοτερο των πιο ασθενων και πιο χτυπημενων απο τη ζωη.

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Μα είναι σαφές ότι αυτά τα ιδρύματα,ανάμεσα σε άλλα είναι υπέυθυνα για την κατάντια της χώρας ....άρα πολύ σωστά, η συντεταγμένη πολιτεία τους κόβει την χρηματοδότηση
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline petran4

• Αλλαγή
Ελα ρε που δεν κανει κοινωνικο εργο το ΘΑσοκ καθε μερα απο καπη σε καπη γηρνανε.μην ξεχναμε το Τιμημενα γηρατια.Οσο για την ξεφτιλα που λεγετε boutaris ανθρωπος που ευχαριστησε για την εκλογη του τον τρεμοπουλο την ντορα και τον κουβελη του μνημονιου οπως  και με την στυριξη ολου του εβραικου κατεστημενου τη περημενατε να κανει?Βεβαια ξεχασε να ευχαριστησει και τον συνοδοιπορο του τον βαλιανατο αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
ΠΑΟΚ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ
ΠΑΟΚ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΝΑΟΣ
ΝΑΙ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ!!

Offline alexisv

• Αλλαγή
Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.

Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;

Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.

Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος

Mετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:

α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!

β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!

γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.

δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του; (Και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;;;;)

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
ΒΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Η ΦΑΝΕΛΑ!

Offline katz

• Αποστολή
  • **
Τα παραπανω χρεη που αναφερεσαι,ειναι το συνολο Ιδιωτικων και δημοσιων

Τα δημοσια χρεη ειναι αυτα που μας απασχολουν και δεν εχουν σχεση με αυτα που γραφονται παραπανω
Πχ
η γερμανια εχει 83%
η γαλλια 81%
οι ΗΠΑ 60%

Οποτε ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ δεν εχει μεγαλυτερο ποσοστο χρεους απο εμας
Εκτος ιαπωνιας λιβανου ζιμπαμπουε και νησιων σαιντ κιτς

ΠΑΟΚ G4Α

baron

• Guest
Μα είναι σαφές ότι αυτά τα ιδρύματα,ανάμεσα σε άλλα είναι υπέυθυνα για την κατάντια της χώρας ....άρα πολύ σωστά, η συντεταγμένη πολιτεία τους κόβει την χρηματοδότηση

άρχισα να δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ειρωνεία από σοβαρή γνώμη...

καθόλου απίθανο όμως γιατί εδώ και κάτι μέρες είμαι σαλονίκη και έχω πάθει πλακα με τις μαλακίες που βλέπω διαβάζω ακούω...

... θα πάρω την μηχανή και θα την κάνω προς γρεβενά μεριά. Στα βουνά και μετά λευκάδα.

ξέρω κάτι γαμάτα μέρη εκεί χωρίς TV χωρίς ΜΜΕ χωρίς internet...

δεν πιστεύω να χάσω και τίποτα. Άντε καμια δολοφονία μερικές εκανονταδες ληστείες και παχιά λόγια πολιτικών με κεντρικό μήνυμα

^^ λάβαμε το μήνυμα και προχωρούμε με γοργά βήματα προς τον εκσυγχρονισμό της χώρας την ανάπτυξη και την πρόοδο....^^

καλο καλοκαίρι

Offline 8emhs

• Αλλαγή
Εχεις καποιον που με 12,000 ετησιο μισθο σου χρωσταει 15,000 ευρω και εναν αλλο που με 100,000 ετησιο μισθο σου χρωσταει 30,000 ευρω. Ποιος νομιζεις οτι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να αποπληρωσει κανονικα τις δοσεις του χρεους του καθε μηνα και ποιος ανησυχεις περισσοτερο οτι μπορει να μη στα δωσει πισω ποτε?

Μια απλοικη αλλα και βασικη απαντηση στη βαση των ερωτησεν σου...

Offline rabbitweed

• Αλλαγή

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=9&la=1

το χαμόγελο του παιδιού όπως και πολύ άλλοι σύλλογοι είναι σύλλογοι εθελοντών που δουλεύουν με δωρεές. δεν ζουν από κρατική χρηματοδότηση αλλά από δωρεές ανθρώπων ή εταιρειών. το ότι κλείνει εδώ και 1 χρόνο περίπου κάθε μήνα είναι αποτέλεσμα της μείωσης προφανώς των ποσών που δωρίζονται στο σύλλογο. η κρίση χτύπησε και τους δωρητές αλλά και τα κονδύλια των κρατικών επιχορηγήσεων που "φτάνουν" όπως "φτάνουν" στα NGOs

δεν έχει να κάνει λοιπόν με άμεσες κρατικές αποφάσεις για μειώσεις σε επιχορηγήσεις συλλόγων.

Αυτό όμως που είναι λυπηρό είναι ότι το κράτος αδυνατεί να δημιουργεί σοβαρές προυοθέσεις στους μηχανισμούς του ώστε να μη χρειάζεται να υπάρχουν αυτοί οι σύλλογοι. εκεί είναι η μεγαλύτερη ανικανότητα. να μην μπορείς να δημιουργήσεις μια κοινωνική υπηρεσία για τους πολίτες σου και τα ανήλικα παιδιά και να περιμένεις να καλύπτεται το κενό από τον εθελοντισμό σκέτο. ντροπή, αλλά συμφωνώ αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για μπουρδέλα όπως η Ελλάδα.

Offline Català

• Αλλαγή
Rabbit, είναι ιστορική μέρα σήμερα, θα συμφωνήσω μαζί σου!  ;D. Εν μέρει βέβαια πάλι, μην πάρουμε απότομα overdose  :P
Να συμπληρώσω ότι εκτός από το ότι πρόκειται για οργανώσεις που στηρίζονται σε δωρεές και εθελοντές (που και πάλι όμως παίρνουν γενναίες επιχορηγήσεις από το κράτος) και πέρα από το πάρτυ με τις ΜΚΟ, είναι και αυτό μια πολύ καλή βιτρίνα για πλυντήριο. Δείτε ποιοι προβάλλονται από αυτές τις οργανώσεις και βγάλτε συμπέρασμα.
To μόνο που διαφωνώ είναι ότι είναι όλα ιδιωτικά, γιατί υπάρχουν και αμιγώς κρατικά ιδρύματα και η αλήθεια είναι ότι το δημόσιο κόβει και από εκεί.
Θα συμφωνήσω επίσης και με τον Katz (δεν ξέρω τι έχετε πάθει σήμερα, εκτός κι αν φταίω εγώ  ::)) και να συμπληρώσω κι εδώ ότι έχει σημασία και ΣΕ ΠΟΙΟΝ χρωστάς. Άλλο πχ να χρωστάει ένα κράτος στις τράπεζές του και άλλο σε ξένους δανειστές. Εξάλλου το χρέος μπορεί να δείχνει και υγεία για μια οικονομία, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται.
Όσο για το 98% των χρημάτων του που χρωστάει ο πληθυσμός της Γης, που να ακούσετε και ότι ο πλούτος που έχουν οι τράπεζες παγκοσμίως είναι 8 με 9 φορές περισσότερος από όλο τον υπόλοιπο πλούτο του πλανήτη (κρατών, βιομηχανιών, ιδιωτών πολιτών, των πάντων) σε ρευστό και ακίνητα...

Offline tsaxtsis

• Αλλαγή

Ήμουν και εγώ εκεί στην Πλατεία συντάγματος......  
Η πλατεία ήταν γεμάτη, με το νόημα που ''χει κάτι απ΄τις φωτιές ..........  
Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.  

Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος ! γιατί είχε κλείσει 15 ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.  
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα.  
Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρω!!  
και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.  
Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ.  

Δίπλα τους ο θειος μου, δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.  
Και από κοντά τα δυο αδέρφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών.  
Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακολουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε εξάσκηση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, αγκαλιά με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.  

Και από κοντά ο Μιχάλης.  
Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς πακιστανούς και.. -3 - έλληνες.  
Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32!! παρέα με τον Γιώργο, γιατρό , τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.  

Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο της Εφορίας, που δεν είχε δει ποτέ του παράβαση τα τελευταία 6 χρόνια...  
Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.  
Να και ο Μηνάς, που είχε ξεχάσει πότε έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα χτήματα του.  

Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν, "Κάτω τα χέρια απ'' τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"  
Ο Στέφανος, αδερφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια: "-Ρε, Σπύρο , εμείς εδώ τι κάνουμε ?"  

-Έλα, ντε! Βρε, μήπως τελικά "μαζί τα φάγαμε ?" !!!!!

το διάβασα κάπου και όντως με στεναχώρησε........ γιατί αυτή τελικά είναι η αλήθεια
« Last Edit: June 09, 2011, 21:42:31 by Capricorn »

Offline Vorious

• Αλλαγή
τραγικα ισοπεδωτικη λογικη που απαξιωνει το κοινωνικο κρατος της Ελλαδας, το οποιο συγκρινομενο με τα προηγμενα ευρωπαικα ειναι ετη φωτος πισω
επισης ειναι υπουλο και πουστικο γιατι βαζει στο ιδιο καζανι τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ με τα ρουσφετια και τις παρανομιες

βεβαια αν θελουμε να συγκρινουμε το ελληνικο κοινωνικο κρατος με το ινδικο ή το κινεζικο τοτε οντως ειμαστε τερμα χλιδες, γι αυτο πρεπει οντως να διαλυθει το οποιο κοινωνικο κρατος και "να τα τρωνε ΤΕΛΕΙΩΣ μονοι τους"

απαιτουν απ τα βατραχια να καθονται σουζα στο νερο για να μην πιτσιλανε, στη λιμνη που παιζουν τα βουβαλια
ειπαμε και ΠΑΟΚ να μην ημουνα παλι ΠΑΟΚ θα μουνα

Offline gianniwths4

• Αλλαγή

Ήμουν και εγώ εκεί στην Πλατεία συντάγματος......  
Η πλατεία ήταν γεμάτη, με το νόημα που ''χει κάτι απ΄τις φωτιές ..........  
Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω.  

Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος ! γιατί είχε κλείσει 15 ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο.  
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα.  
Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρω!!  
και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα.  
Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ.  

Δίπλα τους ο θειος μου, δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση.  
Και από κοντά τα δυο αδέρφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών.  
Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακολουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε εξάσκηση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, αγκαλιά με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια.  

Και από κοντά ο Μιχάλης.  
Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς πακιστανούς και.. -3 - έλληνες.  
Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32!! παρέα με τον Γιώργο, γιατρό , τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια.  

Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο της Εφορίας, που δεν είχε δει ποτέ του παράβαση τα τελευταία 6 χρόνια...  
Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο.  
Να και ο Μηνάς, που είχε ξεχάσει πότε έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα χτήματα του.  

Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν, "Κάτω τα χέρια απ'' τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !"  
Ο Στέφανος, αδερφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια: "-Ρε, Σπύρο , εμείς εδώ τι κάνουμε ?"  

-Έλα, ντε! Βρε, μήπως τελικά "μαζί τα φάγαμε ?" !!!!!

το διάβασα κάπου και όντως με στεναχώρησε........ γιατί αυτή τελικά είναι η αλήθεια

αδερφε μου δεν ειναι ακριβως ετσι.εχω δει ατομα που δεν εχουν καμια δουλεια να ειναι αγανακτισμενα αλλα το πανηγυρι σε τραβαει τι να κανουμε.δεν ειναι αυτοι ο κανονας μην τρελαθουμε

συν το οτι αυτοι που αντιστεκονται καθημερινα με πορειες καθε τρεις και λιγο μπας και ξυπνησει ο ανθρωπισμος του ελληνα,αποφευγουν να συμμετασχουν σε κατι που ξεκινησε απο το ιντερνετ δικαιολογημενα μαλλον

Offline toy

• Αλλαγή
Σωστά!! μαζί τα φάγαμε, αλλά ο πλυθηντικός εστιάζεται σε 4 κατηγορίες
Εργολάβοι, Δημοσιογράφοι, Συνδικαλιστές, Πολιτικοί.
Η σειρά είναι τυχαία φυσικά, αλλά η ουσία είναι μία, την ελλαδίτσα εδώ που είναι τώρα αυτοί την φέρανε κυρίως και όσο συνεχίζουν να έχουν την ανοχή μας θα την βουλιάζουν όλο και περισσότερο...
ΠΑΟΚ  = γήπεδο...