Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 179749 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Το 37 % που απηχε ειτε συνειδητα ειτε οχι, δεν εχει κανενα δικαιωμα να ομιλει ή να γκρινιαζει και να υποδεικνυει.
Εσεις οι ιδιοι αφησατε αυτα τα σιχαμενα γερασμενα μυαλα να κρινουν την δικη σας ζωη. Φατε τα σκατα τους τωρα, και πατε για διαμαρτυρια στην πλησιεστερη καφετερια.
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline scouser4

• Αλλαγή
400 χρονια πουτσας απο τους τουρκους οπως και η κατοχη απο τους γερμανους αφησαν καταλοιπα που ο ελληναρας δεν μπορει να ξεπερασει.

απλα γουσταρει

το λεγομενο συνδρομο της στοκχολμης

http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome

αντε..και καλα γαμησια.. στη χωρα της πουστιας των ρουφιανων και των δουλων

ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ

Offline tsaxtsis

• Αλλαγή
Το 37 % που απηχε ειτε συνειδητα ειτε οχι, δεν εχει κανενα δικαιωμα να ομιλει ή να γκρινιαζει και να υποδεικνυει.
Εσεις οι ιδιοι αφησατε αυτα τα σιχαμενα γερασμενα μυαλα να κρινουν την δικη σας ζωη. Φατε τα σκατα τους τωρα, και πατε για διαμαρτυρια στην πλησιεστερη καφετερια.

Offline savage republic

• Βασικός
Ένας γερμανός προπονητής έλεγε "μετά το παιχνίδι, είναι πριν το [επόμενο] παιχνίδι". Έτσι και τώρα, μετά τις εκλογές, είναι πριν τις εκλογές. Από τη στιγμή που στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός είπε: "Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει", βάζοντας την ταφόπλακα στις προεκλογικές του συμφωνίες περί επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η κοινωνική ένταση δεν θα έχει προηγούμενο.

Εύχομαι μόνο να μην γίνει πριν τις εκλογές χούντα. Αν δεν γίνει, ξέρουμε πως το δεύτερο κόμμα θα γίνει πρώτο. Και αν στο μεταξύ έχει αντέξει στην ιλλιγιώδη αύξηση των ποσοστών του και κρατήσει τα λαϊκά χαρακτηριστικά του, τότε θα υπάρχει μία κάποια ελπίδα. Ταυτόχρονα όμως θα βιώνετε όλοι εσείς κάτω τη βαρβαρότητα των εθνικών συμμοριών στους δρόμους. Κάποιοι θα μασήσουν και θα αποκτήσουν το "σύνδρομο της Στοκχόλμης".

Αλλά όπως λένε και τ' αμερικανάκια "when things get tough, the tough gets going", ήτοι όποιος έχει αρχίδια συνεχίζει. Με λύσσα και συνείδηση. Κανένα κόμμα δεν θα σου δώσει τον παράδεισο επί της γης. Και κανένα δεν θα σε σώσει από τη βαρβαρότητα. Μόνος σου θα το κάνεις και σε επίπεδο κοινωνικού πυρήνα. Είτε δηλαδή εντός της οικογένειας, είτε εντός της παρέας, της γειτονιάς και του εργασιακού σου χώρου. Εκεί παίζεται το παιχνίδι. Αυτό που μπορούν να κάνουν τα κόμματα είναι να βελτιώσουν την αίσθηση της δικαιοσύνης εντός του κοινωνικού ιστού. Δεν είναι καθόλου ασήμαντο αυτό, γι' αυτό και αυτές οι εκλογές είχαν τόση μεγάλη σημασία. Γιατί για πρώτη φορά μετά το 1981 ξαναμπήκε αυτό το ερώτημα και φάνηκε προς το παρόν πως η κοινωνία έχει ελπίδα να ανακόψει την πορεία της προς τη βαρβαρότητα. Θ' αργήσει μερικούς μήνες και οι συνθήκες για αλλαγή ρότας θα έχουν γίνει πιο δυσχερείς. Αλλά αναπνέουμε ακόμα και κάποιοι ακόμα ιδρώνουν όσο βλέπουνε τα χνώτα μας.

Offline skyclad4

• Αλλαγή
'We don't care who gets elected, because whoever it is will be overthrown'

Subcomandante Marcos
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

northeagle_4

• Guest
  τι ζορι τραβατε με τους συνειδητα απεχωντες ,που φταινε ξαφνικα για ολα ρε μαγκες ?  η πιο καθαρη σταση ειναι. 30 χρονια 85% πασοκ-νδ και ξαφνικα φταινει ολοι οσοι δεν ψηφιζουν,κανενας ξαφνικα δεν εχει ψηφισει πασοκ-νδ στην ζωη του κ.ο.κ. μην τρελλαθουμε κιολας.

Offline Català

• Αλλαγή

Σούπερ άποψη και βαθειά πολιτικοποιημένη. Εντελώς τυχαία την ίδια άποψη έχουν όλα τα κόμματα, όλοι οι αρδ, η δασκάλα μου η κυρία Αφροδίτη στο δημοτικό και ο χουντικός παππούς δίπλα μου.
Για αυτόν χορέψτε όλοι στον υπέροχο χορό του στημένου παιχνιδιού της τηλεοπτικής δημοκρατίας των αγορών. Εξάλλου η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων που τα πράγματα άλλαξαν μέσω των εκλογών.  :D :D :D
Εμπρός λοιπόν, ρίχτε χαρτιά στις τρύπες. Οι αυταπάτες είναι τσάμπα σε αυτή τη χώρα, όπως και η μαλακία (τουλάχιστον μέχρι να τα ιδιωτικοποιήσει και αυτά η επικεφαλής του επικρατείας των νικητών).
Σε αυτή τη γαμωχώρα που το 80% (και λίγο λέω) δεν ξέρει ότι η ευρωζώνη και η ευρωπαϊκή ένωση είναι δύο διαφορετικά πράγματα και σε κοιτά σαν χάνος αν τους ρωτήσεις να σου πουν ΕΝΑ ΜΟΝΟ καλό που είδε η χώρα αυτή και οποιαδήποτε άλλη από το ευρώ. Να μην πω για το 99% που δεν ξέρει να σου πει ποια είναι τα 4 κύρια όργανα της ΕΕ, γιατί θα το χοντρύνω.
Κατά τα άλλα, προοδεύσαμε πολύ (και πολιτικοποιηθήκαμε ακόμα περισσότερο) από τη δεκαετία του '50 που οι κυράτσες και οι παρθενόπες ψήφιζαν τον εθνάρχη επειδή τον έβρισκαν ωραίο γκόμενο.

ΥΓ: ο αλλάχ σε φύλαξε και σένα τσιπράκο και δε θα σκάσει στα χέρια σου. Όταν είσαι κωλόφαρδος ρε παιδί μου...

ΥΓ2: DarkLord παραληρείς παλικάρι μου. Εκτός ότι πρέπει να κόψεις λίγο την τιβί, εσένα ποιος σου είπε ότι αγχωνόμαστε εδώ μέσα για το αν θα γίνει κυβέρνηση ο τσίπρας;  :D :D

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Υπαρχουν απειρα γραπτα κορυφαιων φιλοσοφων για τη συνειδητη αποχη απο τα κουκλοθεατρα των δημοκρατιων. Ανοιξτε κανα βιβλιο πριν αρχισετε τις εξυπναδες επιπεδου συνταξιουχας γριας του ικα.
Τα κομματα, τις μαριονετες και τα σκυλια τους, καποιοι τα νομιμοποιησαν με τη σταση τους. Εγω δε κουνουσα πλαστικα σημαιακια σε πλατειες, ουτε ειχα κουτρα διακοπες, παρτακια και θεματα εξετασεων στο πανεπιστημιο απο τις νεολαιες-στρατους.
Την κριτικη στους γαλαζοπρασινους φιλησυχους αστους με τα διακοποδανεια, τις θεσουλες στο δημοσιο, και τα αυθερετα εξοχικα, οχι σε μενα.
Τωρα που εκοψε λορδα, γιναμε ολοι ισα κι ομοια και κουναμε και το δαχτυλο.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline GkaZ4

• Αλλαγή

Σούπερ άποψη και βαθειά πολιτικοποιημένη. Εντελώς τυχαία την ίδια άποψη έχουν όλα τα κόμματα, όλοι οι αρδ, η δασκάλα μου η κυρία Αφροδίτη στο δημοτικό και ο χουντικός παππούς δίπλα μου.
Για αυτόν χορέψτε όλοι στον υπέροχο χορό του στημένου παιχνιδιού της τηλεοπτικής δημοκρατίας των αγορών. Εξάλλου η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων που τα πράγματα άλλαξαν μέσω των εκλογών.  :D :D :D

'Οσοι αδιαφορουν για τα κοινα ειναι καταδικασμενοι να εξουσιαζονται παντα απο ανθρωπους κατωτερους τους'  Πλατωνας

Εσυ βλεπε τι κανουν οι αλλοι και οχι τι μπορεις να κανεις εσυ. Ετσι γεννηθηκε ο σταρχιδισμος στη χωρα που ζεις.
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
αμ εδω εχεις το λαθος

δεν ειναι η ελλαδα του σημερα αρχαια αθηνα για να ισχυουν τα δεδομενα του τοτε

και δεν ειναι η υψιστη πολιτικη πραξη το διλεπτο στο παραβαν επειδη το λενε οι δασκαλοι απο την δεκαετια του 50

τουλαχιστον περηφανευομαι πως γνωριζω συνειδητα απεχοντες που ΔΕΝ ειναι σταρχιδιστες με αυτα που βιωνουμε αλλα αγωνιζονται

και ψηφοφορους που καθονται να τους γαμησουν για 3 και 60

εντιτ

και πιστεψε με για οσους απειχαμε δεν μπορουσε να κατσει καλυτερο εκλογικο αποτελεσμα απο το χθεσινο...

Offline Català

• Αλλαγή

Για αυτόν χορέψτε όλοι στον υπέροχο χορό του στημένου παιχνιδιού της τηλεοπτικής δημοκρατίας των αγορών. Εξάλλου η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων που τα πράγματα άλλαξαν μέσω των εκλογών.  :D :D :D

'Οσοι αδιαφορουν για τα κοινα ειναι καταδικασμενοι να εξουσιαζονται παντα απο ανθρωπους κατωτερους τους'  Πλατωνας

Εσυ βλεπε τι κανουν οι αλλοι και οχι τι μπορεις να κανεις εσυ. Ετσι γεννηθηκε ο σταρχιδισμος στη χωρα που ζεις.

Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις αμέσως για το περί πολιτικής ένδειας. Κοίτα μάθε πρώτα τα βασικά, δηλαδή να ξεχωρίζεις το "ενδιαφέρομαι για τα κοινά" από το "ενδιαφέρομαι για τα λαμόγια τους πολιτικούς" ή από το "πάω και ψηφίζω σαν δούλος κάθε 4 χρόνια και νομίζω ότι έχω λόγο στη διαμόρφωση των κοινών", και μετά έλα πάλι να κουβεντιάσουμε.

Επίσης, άσε το υφάκι και τις υποδείξεις όπως λέει και ο αδερφός skyclad από πάνω, γιατί δεν ξέρεις σε ποιους μπορεί να απευθύνεσαι. Μπορεί να μιλάς σε άτομα τα οποία έχουν τρέξει πάρα πολύ στη ζωή τους για τα "κοινά" και το έχουν πληρώσει πολύ ακριβά και το πληρώνουν ακόμα (λέω τώρα εγώ...).
Τα σκατά που μας προτρέπεις να φάμε στο προηγούμενο ποστ σου μπορείς να τα φας εσύ και καλή όρεξη, εγώ προσωπικά τα σκατά των εκλογών και τον κομμάτων δεν τα προτιμώ στο μενού μου. Το αν δικαιούμαι να ομιλώ ή να κάνω ο,τιδήποτε άλλο, πάλι δεν θα το κρίνεις εσύ. Όπως και δεν έχεις τους τίτλους σε καμία περίπτωση να μας πεις αν θα πάμε στην καφετέρια για διαμαρτυρία, γιατί πάλι μπορεί να απευθύνεσαι σε άτομα που έχουν πάει, ή πάνε ακόμα, σε τόσες πολλές "διαμαρτυρίες" μέσα σε ένα χρόνο και εδώ και πολλά χρόνια, όσες δε θα πας εσύ σε όλη σου τη ζωή (λέω τώρα πάλι εγώ...). Χαλάρωσε λοιπόν, δεν τους γνωρίζεις όλους κι από χτες για να έχεις αυτό το ύφος. Και κοίτα να διαβάσεις κανένα βιβλιαράκι (έστω ιστορίας, όχι απαραίτητα πολιτικής φιλοσοφίας), και όχι μόνο στείρα και υπέρ το δέον τετριμμένα τσιτάτα που μπορεί κανείς να βρει σε χρόνο dt στο google.
Και κοίτα σε ποιον γράφεις τι και για έναν επιπλέον λόγο: όταν ο άλλος σκαμπάζει από πολιτική, καταλαβαίνει αμέσως αυτόν που δεν σκαμπάζει (και νομίζει το αντίθετο για την πάρτη του), οπότε ο τελευταίος εκτίθεται κιόλας (για να το πω κομψά).

Υπαρχουν απειρα γραπτα κορυφαιων φιλοσοφων για τη συνειδητη αποχη απο τα κουκλοθεατρα των δημοκρατιων. Ανοιξτε κανα βιβλιο πριν αρχισετε τις εξυπναδες επιπεδου συνταξιουχας γριας του ικα.
Τα κομματα, τις μαριονετες και τα σκυλια τους, καποιοι τα νομιμοποιησαν με τη σταση τους. Εγω δε κουνουσα πλαστικα σημαιακια σε πλατειες, ουτε ειχα κουτρα διακοπες, παρτακια και θεματα εξετασεων στο πανεπιστημιο απο τις νεολαιες-στρατους.
Την κριτικη στους γαλαζοπρασινους φιλησυχους αστους με τα διακοποδανεια, τις θεσουλες στο δημοσιο, και τα αυθερετα εξοχικα, οχι σε μενα.
Τωρα που εκοψε λορδα, γιναμε ολοι ισα κι ομοια και κουναμε και το δαχτυλο.

:prosk: :prosk: :prosk:

και πιστεψε με για οσους απειχαμε δεν μπορουσε να κατσει καλυτερο εκλογικο αποτελεσμα απο το χθεσινο...

:thumbok: :thumbok: :thumbok: :thumbok: :thumbok:
« Last Edit: June 18, 2012, 15:45:50 by Català »

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
@Gkaz4
ισως έχεις τα δίκια σου, ίσως τη δογματική αλήθεια, ίσως να κάνεις λάθος, ίσως όχι δε ξέρω...

ΟΜΩΣ όταν από τα 6 κόμματα που μπήκαν στη βουλή, (βγάζω τη ΧΑ) τα 5 ΔΕΝ θέλουν να πιάσουν την καυτή πατάτα που λέγεται διακυβέρνηση για να μην "φθαρεί" κανείς, τότε ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να αγνοήσει ή  να απέχει από μια διαδικασία η οποία δεν προσφέρει τπτ.
τι σκοπό έχει ο κοινοβουλευτισμός όπως τον μάθαμε στην Ελλάδα; να ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ποιος θέλω να με κυβερνήσει. όχι με ποιον έχω 5 στα 100 κοινά... ΑΛΛΑ ποιον θέλω να με κυβερνήσει δλδ πάνω από 50% συμφωνίας.

αν από όλους αυτούς που θέτουν εαυτούς προς ψήφιση ΔΕΝ θέλει κανείς να κυβερνήσει (ο Τσίπρας χθες μόνο 3πλό Bypass δεν έκανε από το σφίξιμο μην εκτεθεί) γιατί να είμαι ο λάθος εγώ που απέχω; πως θα αλλάξει το κόζι τελικά; αφου τους "εξαναγκάζω" σε κάτι που τους πιέζει... ας φύγουν! μην στογγυλοκάθονται όμως με κρατικά κονδύλια να μας λένε "εμείς γουστάρουμε αντιπολίτευση". εγώ αυτή την κίνηση δεν θέλω να τη νομιποιήσω! γιατί πρέπει να είμαι λάθος;

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
Καπου στη μεση ειναι η αληθεια.. εκτος αν νομιζετε οτι το 40% της αποχης προερχεται απο κοσμο που απεχει συνειδητα γελαει η πλαση.. μακαρι να ταν ετσι να τους γαμουσαμε τον αδοξαστο ολους.. φραπογαλο μπανακι και αγιος ο θεος χτες για τους ζα μαν φου σταρχιδιστες που με την 1η στραβη αρχιζουν να το παιζουν αγανακτισμενοι πολιτες.. αυτο το γαμημενο κομματι ειναι χειροτερο απο αυτους που ψηφιζουν νδ-πασοκ..

Καλα στομαχια για οσους μεινουν πισω να αγωνιστουν και καλη τυχη σε οσους την κανουν για να γλιτωσουν.. δυστυχως 3η ενναλακτικη δε βλεπω.. η μαλλον την βλεπω σε ενα τεραστιο κομματι αυτου του 40%.. γαμηστε μας πατοκορφα αλλα πιασε και ενα μετριο χωρις, μια καιπιρινια, τις ρακετες και κατσε να δουμε και κανα κωλαρακι στην παραλια δικε μου..
« Last Edit: June 18, 2012, 15:54:01 by biv »

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Η υψιστη πολιτικη πραξη φιλε Γιαν ειναι να εχεις αξιοπρεπεια και να αγωνιζεσαι για να αλλαξεις κατι, οχι να δεχεσαι αμοιρος τις αποφασεις της πλεμπας. Οποιος ονειρευεται επαναστασεις μπορει διακριτικα να αλλαξει πλευρο. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ δεν εχει επαναστασεις κλπ.
Ο μονος τροπος να κερδισεις ειναι να παιξεις και να τους κερδισεις στο ιδιο τους το παιχνιδι.

Τελοσπαντων βαριεμαι αυτο το θεμα. Ουτε αποψη θελω ή προσπαθω να σας αλλαξω ουτε οτιδηποτε. Εγω απλα τονισα οτι αυτοι που δεν ψηφισαν, και εφοσων παραδεχονται μεσω των πραξεων τους οτι δεν εχουνε πολιτικα δικαιωματα, δεν πρεπει να βγαλουν τσιμουδια. Οπως σε καθε καλο βιασμο να σιωπησουν και να ευχαριστηθουν το πλοκαμι.

Καταλα, εσενα προφανως σε νοιαζει να παραδεχτει ο αλλος οτι εχεις δικιο, και οτι εισαι ο λαμπρος φωστηρας. Δοξα τον αλλαχ εχω μια χαρα εκπαιδευση και γνωσεις και υποδειξεις κανω μονο στον καθρεφτη.
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
ισχύει biv... ¨οπως και το ότι μερικοί δεν είχαν 100 ευρώ να πάνε ψηφίσουν, τι  να κάναν; γαμω το πελατιακο σύστημα (γιατί μουνιά δεν ψηφίζει ο κόσμος εκεί που θέλει; ΙΝΤΕΡΝΕΤ ρε γαμίδια... όχι για όλους, έστω σαν επιλογή!)

αλλά πάντως δεν κρίνουμε εξισωτικά το 40%. αλλά όχι ότι ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΕΧΕΙ είναι και μη πολιτικό ον.

Offline lik4

• Αλλαγή
Gkaz αυτος  ο Catala  μπορει να ειναι χαζος,γραφικος κτλ αλλα εχει δικιο

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
Η υψιστη πολιτικη πραξη φιλε Γιαν ειναι να εχεις αξιοπρεπεια και να αγωνιζεσαι για να αλλαξεις κατι, οχι να δεχεσαι αμοιρος τις αποφασεις της πλεμπας. Οποιος ονειρευεται επαναστασεις μπορει διακριτικα να αλλαξει πλευρο. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ δεν εχει επαναστασεις κλπ.
Ο μονος τροπος να κερδισεις ειναι να παιξεις και να τους κερδισεις στο ιδιο τους το παιχνιδι.

Τελοσπαντων βαριεμαι αυτο το θεμα. Ουτε αποψη θελω ή προσπαθω να σας αλλαξω ουτε οτιδηποτε. Εγω απλα τονισα οτι αυτοι που δεν ψηφισαν, και εφοσων παραδεχονται μεσω των πραξεων τους οτι δεν εχουνε πολιτικα δικαιωματα, δεν πρεπει να βγαλουν τσιμουδια. Οπως σε καθε καλο βιασμο να σιωπησουν και να ευχαριστηθουν το πλοκαμι.

δεν σε καταλαβαινω ειλικρινα.μονος σου λες πως η υψιστη πολιτικη πραξη ειναι να αγωνιζεσαι για να αλλαξεις κατι.συμφωνω.

στο τελος ομως λες πως οποιος δεν ψηφισε δεν εχει δικαιωμα να φωναξει,να διαμαρτυρηθει,να αγωνιστει...

πρεπει οπως και δηποτε να ψηφισω για να αγωνιστω;και το πολιτικο μου δικαιωμα στο σημερινο πολιτευμα(δημοκρατια) υπαρχει μονο αν ψηφιζω;δεν ειναι δημοκρατια αυτο εχω την εντυπωση αλλα κι αν ειναι δεν την θελω

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
συγνωμη αλλα δεν ειναι εποχη για "αποχές" αλλά για "απόχες"

τες πα, με κανετε ηδη να νιωθω ΜΑΛΑΚΑΣ που ψηφισα αριστερα, ΕΠΡΕΠΕ ΣΑΜΑΡΑ απ την αρχη

γκαζ συνηθως διαφωνουμε σε ολα αλλα πως ειναι δυνατον να μην εχει αποψη αυτος που εκανε 2 ωρες να παει χαλκιδικη και άλλες 3 να γυρισει; ΜΕ ΛΛΛΛΕΣ; 
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Offline lik4

• Αλλαγή
....ειπε ο Χαλκιδικιωτης  :'(

θα θελαν πολυ οι αθηνεζοι catala και scy και ο παγουρας να χουνε Χαλκιδικη αλλα..