Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί να ψηφίζουν όσοι ζουν έξω. Να ζητήσουν να ψηφίζουν εκεί που ζουν, γιατί να συμμετέχουν στις εκλογές μιας χώρας στην οποία ΔΕΝ ζουν, δεν το πιασα ακόμα τόσα χρόνια.
Προφανως εσεις ειστε απομονωμενα συστηματα με τις δικες τους προσωπικες συντεταγμενες και μηχανες εσωτερικης καυσεως.
Αν έχεις να πεις και κάτι σοβαρό επί του θέματος εκτός από ειρωνεία, θα το άκουγα με χαρά.
Και ξαναλέω, γιατί εσύ που ζεις αλλού να έχεις λόγο για το τι γίνεται εδώ; Και μη μου αρχίσεις για την οικογένειά σου πάλι, το ότι ανησυχείς κτλ δε σημαίνει ότι πρέπει να μπλέκεσαι στα πολιτικά μιας χώρας τα οποία εσένα δεν σε επηρεάζουν καθόλου.
Αποφασίζουν για τη χώρα άνθρωποι που δεν ζουν καν εδώ, πολύ ωραίο και λογικό...
αν ηταν αριστερα θα ηταν οκ ομως ε?
Το τι εστί αριστερά το ξέρω πολύ καλά και έχω γράψει την (πολύ κακή) γνώμη μου ξανά, ΑΛΛΆ: προς το παρόν μιλάμε με τα ως τώρα δεδομένα και όχι με "αν".
Και τα δεδομένα αυτά λένε ότι τα καραβάνια με τους κανίβαλους τα κουβαλούσαν οι δύο μεγάλοι, σ'αρέσει-δε σ'αρέσει.
Μου θυμίζεις λίγο το επιχείρημα του άδωνι και των άλλων παιδιών που ετοιμάζονται για βουλή, περί "ηγεμονικής ιδεολογίας της αριστεράς που κατέστρεψε τη χώρα" (χωρίς να έχει κυβερνήσει ποτέ η αριστερά βέβαια, λεπτομέρειες), περί "μαρξιστικού κράτους" (κορυφαίο ανέκδοτο) και διάφορα άλλα. Σε λίγο θα μας πουν και ότι οι αριστεροί έστελναν τους καημένους τους δεξιούς στα ξερονήσια και στις φυλακές για μια ολόκληρη ζωή, τους βασάνιζαν και τους έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Και ναι, σίγουρα ο "κόσμος" χωρίζεται σε αριστερά και δεξιά, και το κάνει από μόνος του εξάλλου, δεν χρειάζεται τον baron ή κανέναν άλλον από εδώ να τον χωρίσει.
baron, αν και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, διαφωνώ γιατί κινείται στην ίδια ακριβώς λογική των αριστερών που τσακώνονται (όπως οι χριστιανοί) μια ζωή για το ποιος είναι ο σωστός ερμηνευτής των ευαγγελίων του μαρξ. Το κκε είναι 101% αριστερά (επαναστατικό κόμμα δεν είναι σε καμία περίπτωση, τουναντίον, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Εκτός κι αν θεωρείς εσύ την έννοια "αριστερά" εξ ορισμού "καλή"...