Ο ίδιος ωστόσο δίνει τελείως διαφορετική εικόνα.
«Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...» λέει υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.
Πάντως μαρτυρίες κάνουν λόγο για το αντίθετο και αναφέρουν την παρουσία πολλών ατόμων, μελών της Χρυσής Αυγής, της οποία φέρεται και ο ίδιος να είναι μέλος.
Εκείνος όμως λέει: «Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της», υποστηρίζει διαχωρίζοντας τη θέση του από τον σύνδεσμο και για να δείξει ότι δεν έδρασε βάσει κάποιου σχεδίου.
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/347912/ti-leei-o-45hronos-poy-skotose-ton-paylo-fyssa#ixzz2fKQTVFGKΒλέποντας για ακόμα μια φορά την προσπάθεια σωτηρίας ενος αυγού απο τον ίδιο και απο την οργάνωσή του....πρέπει επιτέλους να σταματήσει το κουκλοθέατρο που παίζεται με αυτούς, είναι κουραστικό ...ελπίζω να μην αθωωθεί ακόμα ενα αυγό επειδή τάχα μου ήταν αλλιώς το σκηνικό, δεν ήταν μέλος του αυγού(γλιτώνοντας ετσι το μόρφωμα),επειδή το μαχαίρι ήταν κουτάλι και 1002 ακόμα πίπες.
Αιώνιο σέβας στον Παύλο.
Μίσος για τους Φασίστες.