wild και μπατσοι να μην υπηρχαν θα υπηρχαν αντιστοιχα ανθρωποειδη που θα εκαναν τον ιδιο ρολο.οπως ηταν οι ρουφιανοι των γερμανων οι ρουφιανοι των τουρκων.παντα ιστορικα αυτο συνεβαινε.οι πρωτοι φορα που εμφανιστηκαν αλλωστε ματ ηταν στην περιφημη αθηναικη δημοκρατια οι ραβδουχοι.εξαλλου ολα ξεκινανε απο το θεσμο της παιδοβιομηχανιας που λεγεται σχολειο και εχει απικλειστικο σκοπο να βγαλει σωστα γραναζια που θα ενταχθουν στη μηχανη.αστυνομια και στρατος ειναι ακρογωνιαιαοι λιθοι στη μηχανη αυτοι.σκεψου πως οποιαδηποτε συζητηση για σωστες κοινωνιες πεφτει στο κενο καθως εκτος απο τους θεσμους ο ανθρωπος ειναι αυτος που και το τελειο πολιτευμα να υπηρχε θα δημιουργουσε εξουσιαστικες σχεσεις.η ελληνικη κοινωνια μεγαλωσε αντιληψεις του στυλ καλο παιδι αλλα εγινε μπατσος λογω φτωχειας αλλα αντιστοιχα δες τη βρωμοπουτανα πηδιεται για 20 ευρω.
Αυτό που λες πιθανότατα να είναι εν μέρει σωστό αλλά εγώ εξετάζω το θέμα λίγο διαφορετικά. Επιμένω σε αυτό που έλεγα περί σάπιας κοινωνίας. Μιας και είμαστε σε οπαδικό φόρουμ και για να εξηγήσω λίγο καλύτερο αυτό που εννοώ, εγώ ''δε μπορώ'' να έχω απαίτηση από την αστυνομία να σέβεται τον κόσμο από τη στιγμή που όταν ένα πιτσιρίκι συλλαμβάνεται με 2 στρακαστρούκες, μπαίνει φυλακή και η κοινωνική αντίδραση είναι ''καλά τον έκαναν'' ....
Θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτή τη χώρα επιτέλους γιατί στην τελική νταβατζήδες δεν είναι μόνο οι μπάτσοι αλλά είναι οι ΔΕΗτζήδες που κατεβάζουν τους γενικούς, οι αγρότες που κλείνουν τους δρόμους, οι γιατροί που απεργούν και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται κτλπ...
Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δεν είμαι απαραίτητα σωστός, ούτε θεωρώ τον εαυτό μου κανέναν ογκόλιθο της διανόησης