Θα τα πάρω ένα-ένα για να μην παραλείψω να απαντήσω σε κανένα ζήτημα.
@sato4
1. Δεν έχω ιδέα για τη συνέντευξη της Κούνεβα που αναφέρεις, αλλά ό,τι μα ό,τι και να λέει, δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι η αστυνομία ή οποιοδήποτε "εντεταλμένο" όργανο της κυβέρνησης ευθύνεται για την επίθεση. Από τον τρόπο που έγραψα για τη γυναίκα, ήθελα να τονίσω ότι πράγματι τη θεωρώ θύμα και ειλικρινά συμπάσχω μαζί της και θα ήθελα την τιμωρία των υπευθύνων, απλά το ξαναλέω γιατί ίσως δεν έγινε σαφές.
2. Δεν προκύπτει τρομοκρατική οργάνωση? Αφού οι ίδιοι με προκήρυξή τους αποκαλύπτουν την παρουσία τους. Εξαγγελίες του στυλ "τα σώματα των μπάτσων αποτελούν ιδανικό στόχο για εξάσκηση στη σκοποβολή" και "ψάχνουμε για αίμα" προφανώς αποκαλύπτουν ύπαρξη τρομοκρατικής οργάνωσης.
3. Τι σχέση έχει η ύπαρξη τρομοκρατίας με την τραγική δολοφονία του Αλέξη? Εγώ ως νέος δεν οργίστηκα νομίζεις για τη δολοφονία του? Άλλωστε, χρονικά τα γεγονότα έχουν άλλη σειρά, πρώτα δολοφονήθηκε ο Αλέξης και μετά επανεμφανίστηκε η τρομοκρατία. Πρώτα για 2 εβδομάδες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα κατεστραμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και παντού όπου "ιδεολόγοι" έβγαζαν τα απωθημένα τους στις περιουσίες των συνανθρώπων τους και μετά με πιο απτή μορφή με τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον της ΕΛ.ΑΣ. Καμία σχέση αντιποίνων δεν μπορεί να υπάρχει από ένα κράτος δικαίου απέναντι στους πολίτες του και είναι άτοπη τέτοια αναφορά.
4. Δεν εξισώνω τίποτα γιατί απλά δεν υπάρχει πόλεμος ή μάχη ή τίποτα που να έχει τέτοιες ισορροπίες. Το μόνο που εξισώνω είναι οι ανθρώπινες ζωές. Όλες έχουν την ίδια αξία.
@corrupt,
Κατ'αρχάς θέλω να σου πω ότι πραγματικά σε έχω σε μεγάλη εκτίμηση, παρότι οι απόψεις μας σε ορισμένα ζητήματα δεν συγκλίνουν, και κυρίως το λέω γιατί είσαι καλλιεργημένο άτομο με έντονους προβληματισμούς και ωραίο τρόπο να τους εκφράζεις.
1. Ανέπτυξες και πολιτικό δοκίμιο φίλε μου, δεν θέλω να κάνω παραθέσεις αλλά πράγματα που γράφεις κατά καιρούς είναι καθαρά κομμάτια πολιτικών κηρυγμάτων που προέρχονται από τις πεποιθήσεις σου τις οποίες και με πάθος διατρανώνεις. Ειλικρινά, θα ήθελα πάρα πολύ να ήμουν Θεσσαλονίκη και να σε έβλεπα πιο συχνά να τα λέγαμε από κοντά επί όποιου ζητήματος θέλεις. Απλά για να είμαι εντελώς αοριστολόγος, για το τελευταίο σου post, αυτό
Το κράτος δολοφονεί γιατί αυτή είναι η δουλειά του, η αστυνομία και το φασιστικό παρακράτος είναι οι μηχανισμοί αυτοσυντήρησής και αυτοπροστασίας του, το χρήμα και η κατανάλωση η μέθοδος επιβολής του και τα μέσα και το θέαμα ο μηχανισμός προπαγάνδας του...Οι μάσκες της "δημοκρατίας" μας έχουν πέσει προ πολλού...
είναι καθαρά πολιτικό.
2. Δεν προσπάθησε κανείς να συσχετίσει τις δύο δολοφονικές επιθέσεις. Ο μόνος εύλογος συσχετισμός που μπορεί να γίνει είναι ότι οι επιθέσεις γίνονται ή τουλάχιστον ξεκίνησαν και με πρόσχημα ή αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη. Δεν υπάρχουν "δικοί σας" και "δικοί μας" σε αυτή την ιστορία γιατί όλες οι ανθρώπινες ζωές βαραίνουν το ίδιο στη ζυγαριά της ηθικής μου.
3. Δεν θα δεχτώ ποτέ ότι ο αστυνομικός με την επιλογή του επαγγέλματός του αποδέχεται τον κίνδυνο να αποτελέσει το αντικείμενο του αρρωστημένου μυαλού κάποιων που νομίζουν ότι σε αυτόν προσωποιείται συλλήβδην η ελληνική πολιτεία και εξουσία. Ναι, ο αστυνομικός πράγματι αποδέχεται κινδύνους του επαγγέλματος, ακόμη και τις επιθέσεις από κοινούς εγκληματίες ή ακόμη και το θάνατο εν ώρα καθήκοντος. Διαχωρίζεται όμως η περίπτωση της απρόκλητης δολοφονικής απόπειρας.
4. Όταν μου γράφεις τώρα την Αστυνομία που -παρ'όλα τα στραβά της, τα λάθη, τους ερασιτεχνισμούς, τα τούβλα που έχει μέσα, την ελλειπή εκπαίδευση που έχει και ό,τι άλλο- αν δεν υπήρχε, δε θα υπήρχε και κράτος μιας και, πώς να το κάνουμε, οι ανθρώπινες κοινωνίες χρειάζονται κάποιου είδους κανόνες, δικαιικά συστήματα και μέσα-όργανα εφαρμογής για να ζήσουν αρμονικά, με μικρά γράμματα και τον επαναστατικό αγώνα, οργάνωση που μόνο στόχο και λόγο ύπαρξης έχει να σκοτώνει "μπάτσους" με κεφαλαία, αυτό μου χτυπάει κάπως στα πλαίσια της συζήτησής μας. Η μαζική δολοφονία δεν είναι ιδεολογία.
5. Δεν είπα ότι η Κούνεβα κατάπιε μόνη της το βιτριόλι, κάθε άλλο. Όσο για το ποιος της επιτέθηκε, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Τώρα αν αυτός ήταν μπάτσος, παρακρατικός, φασίστας ή μπράβος της νύχτας, όλες αυτές οι κατηγορίες μεταξύ δεν έχουν καμία μα καμία σχέση, δεν έχουν κανένα κοινό σημείο επαφής και δεν σχετίζονται με κανέναν ίδιο θεσμό.