Author Topic: Eλληνικη αστυνομια  (Read 93623 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tsag

• Αλλαγή
Απ: Eλληνικη αστυνομια
« Reply #1500 on: August 19, 2009, 12:10:29 »
Καινούργιο φρουτο αυτό με τους μπάτσους ποδηλάτες? Άντε να δούμε τι άλλα μαλακία θα υιοθετήσουν για να καταπολεμήσουν την ανεργία. Προβλέπω σε λίγο καιρό μπάτσους με πατίνια, με rollerblade, με παραπέντε να πετάνε πάνω από τα κτίρια, με τζετ σκι για να ελέγχουν μέσω θαλάσσης, κλπ.  Θα φτάσουμε σε σημείο οι μπάτσοι να είναι περισσότεροι από τους πολίτες!

Βρε δεν γαμιόμαστε λέω γω? Ουστ

Ναι στην Ελλάδα θα γίνουν περισσότεροι από τους πολίτες στο τέλος.
Είναι βλέπεις αυτό το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει ο πολίτης, όταν βλέπει καταστροφές, καψίματα, μηχανάκια να κλέβουν τσάντες από κυρίες, ληστείες, να καίγονται μαγαζιά, να ανοίγουν σπίτια, να καταστρέφονται πανεπιστήμια, να δολοφονούνται δίκαιοι και άδικοι από σέχτες, όταν περπατάει στο κέντρο της πόλης και του την πέφτουν πρεζόνια για λεφτά και κινητό, όταν αυξάνεται η εγκληματικότητα, όταν πλακώνονται διάφορες ΄΄φυλές΄΄ μεταξύ τους με σπαθιά, όταν δε μπορεί να περάσει από κάποιους δρόμους, όταν κάθε αλλοδαπός χωρίς έλεγχο ποιος είναι μπαίνει στην χώρα, όταν χρειάζεται ειδική εταιρεία σεκιούριτι να φυλάει πάρκα που παίζουν παιδάκια, όταν σκάνε για πλάκα μολότοφ σε αστυνομικά τμήματα δίπλα σε σπίτια, όταν μαστρωποί και σωματέμποροι κάνουν πάρτυ, σε κάθε διαδήλωση να έχουμε επεισόδια και μολότοφ, όταν πας να γράψεις το πιν και το καλύπτεις με χέρια και πόδια μη το δει ο παραδίπλα ή καμιά κάμερα... (αν σας έρχεται στο μυαλό κάτι σε σχέση με τις εθνικότητες που ειδικεύονται στα παραπάνω, δεν φταίω εγώ)

Και ένα παράδειγμα σχετικό :
Στην Αυστρία υπάρχουν περιπολικά χωρίς αστυνομικούς παρκαρισμένα στον δρόμο. Οι αστυνομικοί τα αράζουν και πηγαίνουν για περιπολία και έρχονται μετά από ώρες και τα παίρνουν. Το σκηνικό γίνεται απλά για να θυμίζει την παρουσία της αστυνομίας, το οποίο είναι αρκετό για να εξασφαλίσει την ασφάλεια στην περιοχή. Ας φανταστούμε ένα περιπολικό μόνο του παρκαρισμένο στην Αθήνα... Για πόση ώρα θα είναι αυτοκίνητο ; Τα γραφεία της Καγγελαρίας φυλάσσονται από ένα περιπολικό. Ας δούμε σήμερα το μέγαρο Μαξίμου... περιπολικά, κλούβες, μάτ... Το μετρό δεν έχει σεκιούριτι. Δείτε πόσα ξοδεύονται στο μετρό της Αθήνας για Σεκιούριτι.
(Αν δε το ξέρετε πριν κάνα μήνα στην Αυστρία αστυνομικός σκότωσε 16χρονο που θεωρήθηκε επικίνδυνος αν και το περιστατικό ήταν εντελώς διαφορετικό από την περίπτωση του Αλέξανδρου. Δεν υπήρχε ουσιαστική αντίδραση από την κοινωνία). Να θεωρήσουμε τους Αυστριακούς φυτά ; Ισως, αλλά καλύτερα να ζεις σε θερμοκήπιο, παρά σε μπουρδέλο.
Εδώ ψάχνουμε πάντα κάποιον ''εχθρό'' για να δικαιολογούμε την ύπαρξή μας...  

Μόνο που φίλε μου αν η ελληνική αστυνομία δεν ήταν ένα ατελείωτο μπουρδέλο, αν η ελληνική αστυνομία εκπαίδευε σωστά τους αστυνομικούς, αν οι έλληνες μπάτσοι είχαν ως μέλημά τους να προστατεύουν τον πολίτη και όχι να βγάζουν κάθε στιγμή τα συμπλέγματά τους και πολλά αν ακόμη, ΤΟΤΕ δε θα χρειαζόταν ένας στους 2 να είναι μπάτσος. Έτσι δεν είναι? Καλύπτουν την ανυπαρξία ποιότητας με ποσότητα. Αυτό λέω

Φυσικά σε αρκετά από αυτά που αναφέρεις έχεις δίκιο αλλά φταίει η οργάνωση του κράτους μας γενικότερα για όλα αυτά (και φυσικά και η νοοτροπία μας). Μεγάλη κουβέντα που όπως λέει και ο Billy δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

ive4

• Guest
« Reply #1501 on: August 19, 2009, 12:16:49 »
Αν δε το ξέρετε πριν κάνα μήνα στην Αυστρία αστυνομικός σκότωσε 16χρονο που θεωρήθηκε επικίνδυνος αν και το περιστατικό ήταν εντελώς διαφορετικό από την περίπτωση του Αλέξανδρου. Δεν υπήρχε ουσιαστική αντίδραση από την κοινωνία.

14 ήταν ! 16 ήταν το άλλο το παιδί που τραυματίστικε (μόνο)
θεωρήθηκε επικίνδυνος γιατί έκανε διάρρηξη σε supermarket?
Η όλη ιστορία βρωμοκοπάει απο την αρχή ως το τέλος, αλλα δεν έχω
όρεξη να τα αναλύσω, γιατί δεν θα κατάληξει πουθενά η κουβέντα....

Να θεωρήσουμε τους Αυστριακούς φυτά ;

θα'λεγα τώρα, αλλά τέλος πάντον, με την σπάει να κάνω πόστ εδώ μέσα,
πόσο μάλλον και άσχετα με το ρημάδι το τόπικ αυτό. Για τους αυστριακούς
μπορούμε να κάνουμε και πόστ στο τόπικ με τα ανέκδοτα................

Εμάς εδώ μας βρωμάει η ιστορία! Στην Αυστρία δεν είδα καμία αντίδραση, είτε αδιαφόρησαν είτε το θεώρησαν λογικό να συμβεί ο αστυνομικός να χρησιμοποιεί το όπλο του όταν γίνεται ληστεία. Ούτε καν την μάνα να βγαίνει σε κανάλια και να κλαίει δεν είδαμε.

Η ουσία αυτού που είπα, δεν είναι για να κάνω σύγκριση λαών. Δεν αφορά το τόπικ.
Τώρα αν πιστεύεις ότι οι Αυστριακοί και η νοοτροπία τους αξίζουν να μπαίνουν μόνο σε τόπικ με ανέκδοτα οκ. Το γεγονός ότι οι πόλεις τους είναι από τις κορυφαίες στους δείκτες ποιότητας ζωής σε όλο τον κόσμο, πάντως, δεν είναι ανέκδοτο.
Η ουσία όσων είπα είναι ότι εμείς τρογώμαστε με τα ρούχα μας, δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό μας, πως λοιπόν να μην δημιουργούμε εστίες έντασης παντού, από τον δρόμο που οδηγάμε μέχρι και μέσα στο σπίτι μας ; Και οι αστυνομικοί και οι πολίτες έχουμε τα ίδια μυαλά, γι αυτό όλοι φταίμε σε όλους.  

Offline Suicidal

• Βασικός
« Reply #1502 on: August 19, 2009, 12:23:01 »
Εμάς εδώ μας βρωμάει η ιστορία! Στην Αυστρία δεν είδα καμία αντίδραση, είτε αδιαφόρησαν είτε το θεώρησαν λογικό να συμβεί ο αστυνομικός να χρησιμοποιεί το όπλο του όταν γίνεται ληστεία. Ούτε καν την μάνα να βγαίνει σε κανάλια και να κλαίει δεν είδαμε.

άστο ρε αγόρι μου, άστο να πάει.... ΚΑΙ για τις αντιδράσεις ΚΑΙ για την αδιαφορία ΚΑΙ για τους αυστριακούς.
ότι πείς λοιπόν..... οκ έχεις δίκιο. (τι μπήκα στο τριπάκι ο μαλάκας....)
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #1503 on: August 19, 2009, 12:34:47 »
Ψείρισμα Σούπερ Μάρκετ (ας υποθέσουμε για την οικονομία της συζήτησης ότι έγινε)=δολοφονία χωρίς δίκη. Ενδιαφέρουσα αντίληψη περί νομιμότητας.

Για πες μας χχχχχ ... εεεε Περσέα, ποιο ήταν το αδίκημα του Αλέξη;

easy.......

μου χάλασες το λογοπαίγνιο ρε γμτ  :police:
« Last Edit: August 19, 2009, 12:51:16 by petrovgr »

Offline gagas

• Αλλαγή
« Reply #1504 on: August 19, 2009, 12:42:01 »
επειδη ειναι χαιβανια οι αυστριακοι πρεπει να γινουμε κ εμεις δηλαδη?

ive4

• Guest
« Reply #1505 on: August 19, 2009, 12:55:14 »
εσύ κατάλαβες ότι δικαιολογώ τον θάνατο του παιδιού ή οποιουδήποτε; Εννοείται πως ΟΧΙ.
Δεν έχω απαίτηση να διαβάζουν με προσοχή όσα γράφω ούτε να αντιλαμβάνονται τι έννοω σε ένα ποστ.
Αλλά πρι...ν μπερδέψεις το όνομά μου, έπρεπε να προσπαθήσεις να καταλάβεις.
Αν θες να μου πεις και ένα συγνώμη για το Κροκονέας θα το εκτιμούσα. Πάντως ελπίζω να μη το εννοείς.

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #1506 on: August 19, 2009, 13:01:20 »
Κοίτα καλό θα είναι όταν μιλάμε μεταξύ μας να μην κοροϊδευόμαστε. Οπότε τώρα αυτό τι στιλάκι οσίας που παρεξηγήθηκε δεν ταιριάζει σε έναν άνθρωπο που υπερασπίστηκε ωμή βιαιοπραγία και ξυλοφόρτωμα γυναικών επειδή έκαναν διαμαρτυρία. Ο ίδιος άνθρωπος όλως τυχαίως μας έφερε και ένα παράδειγμα, ότι έγινε δολοφονία ανηλίκου στην Αυστρία και δεν κουνήθηκε φύλλο. Υπονοείς δηλαδή ότι άδικα έγινε ό,τι έγινε στην Ελλάδα. Εγώ είμαι χαζός και δεν μπόρεσα να συλλάβω το μεγαλείο του στοχασμού σου. Μπορείς λοιπόν να μου πεις τι ΆΛΛΟ εννοούσες και σε παρεξήγησα;

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #1507 on: August 19, 2009, 13:36:38 »
Ίσως να φταίει το ότι γνωρίζω την ιστορία της Αυστρίας και είμαι πολύ καχύποπτος μαζί της. Από την ένωση με τη ναζιστική Γερμανία (της οποίας ο καγγελάριος τότε ήταν ένας Αυστριακός πρώην μπογιατζής, ο Χίτλερ),

ίσως και λίγο από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια συγκυβερνούνε οι ακροδεξιοί, ίσως και επειδή η χώρα έχει αυτήν την κουλτούρα της απομόνωσης, δεν θα τη χρησιμοποιούσα για τα παραδείγματά μου. Μόνο για τα αντιπαραδείγματά μου. Όσο για τους δείκτες ποιότητας ζωής, αυτοί δεν λαμβάνουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνεπώς είναι αστεία αναξιόπιστοι. Τι να το κάνω εγώ αν η τύχη με έχει προικίσει να γεννηθώ σε μια χώρα που έχει περάσει τα στάδια της ανάπτυξης του καπιταλισμού ομαλά (λέγε με χώρα στην Κεντρική Ευρώπη), η φύση εκεί είναι εντυπωσιακή, αλλά δεν μπορώ να εκφράσω την άποψή μου ελεύθερα, γιατί θα αποκλειστώ από το κοινωνικό σύνολο στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ε, όχι και πρότυπό μας χώρες που δεν κουνιέται φύλλο όταν συμβαίνουν δολοφονίες παιδιών! Πέρα και πάνω από την πολιτική, ο άνθρωπος. Από τη μελέτη της θρησκείας τους δηλαδή τι μαθαίνουν οι Χριστιανοί του φόρουμ; Την από του Όρους ομιλία του Χριστού δεν την έχουν διαβάσει ποτέ; Υπάρχει προφανές έλλειμμα παιδείας και υπερτονίζεται το συναίσθημα και τα παβλοφικά αντανακλαστικά σε βάρος της ποιότητας της σκέψης, της ποιότητας της απόλαυσης της ίδιας της ζωής. Και όταν έχεις ποιότητα ζωής όντως, δεν χρειάζεσαι ούτε τους μπάτσους, ούτε την προστασία τους. Ζεις με πολιτισμένους, χορτάτους και υλικά και πνευματικά συμπολίτες σου. Αλλά αυτά στον πολιτισμό. Προς το παρόν ας επιβιώσουμε στην βαρβαρότητα και την αναπαραγωγή της μέσω της καθημερινής μας εκπαίδευσης. Και αυτή έρχεται σε κάθε επαφή με τους άλλους, σε κάθε ερέθισμα από τον γύρω κόσμο μας. Όσοι όμως επιμένουμε να δίνουμε αξία στον άνθρωπο, με τα πάθη του και τις αδυναμίες του, είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε και την τελευταία ικμάδα της δύναμής μας για τον αγώνα της ανατροπής της υποβάθμισης αυτής της αξίας.

baron

• Guest
« Reply #1508 on: August 19, 2009, 13:59:35 »
Πράγματι τέλειο παράδειγμα η Austria! Προς μίμηση!
Είναι ολοφάνερο ότι μπερδεύτηκαν τα μπούτια μας.

Μια οργανωμένη και αξιόμαχη αστυνομία υπερασπίζεται τον πολίτη. Γιατί το κάνει αυτό? Γιατί τα όργανα της πιστεύουν στην δικαιοσύνη, στα δικαιώματα αλλα και στις υποχρεώσεις του καθενός και μπλα μπλα...

Δώστε μου ένα κράτος-- μια ιστορική περίοδο -- μια οτιδήποτε που οι μπάτσοι κάναν τα παραπάνω?
Ας απάντηση αυτός που διαφωνεί .. και δεν βλέπει "κοινωνικοοικονομικοπολιkα" και ξέρω εγώ τι άλλο πίσω από την ταμπέλα μπάτσος, άντε αστυνομικός.

Πιο κράτος? ΠΟΤΕ?

ive4

• Guest
« Reply #1509 on: August 19, 2009, 14:40:31 »
Όπως το είπες egoist. Πάνω από την πολιτική ο άνθρωπος.
Αλλά για μένα πάνω απο τον άνθρωπο, είναι οι άνθρωποι, δηλαδή το κοινωνικό σύνολο.
Αυτό καλείται να υπερασπίζεται κάθε αστυνομία, ούτε τους πλούσιους, ούτε τους πολιτικούς όπως γίνεται στην Ελλάδα.
Εάν petrovgr στη χώρα που τραβήχτηκε το βιντεάκι, η κοινωνία έθεσε τον κανόνα να μη κλείνουν οι δρόμοι, τότε δίκαια η αστυνομία προσπαθεί να διώξει από τον δρόμο τους διαδηλωτές. Και όταν η προτροπή να φύγουν δεν πιάνει, τότε η ίδια η κοινωνία, έχει παραχωρήσει στο κράτος το μονοπώλιο χρήσης βίας. Οποιος διαφωνεί με αυτή την οργάνωση των κοινωνιών, οκ, ας προτείνει κάτι άλλο.

Petrovgr καθόλου άδικα δεν διαμαρτυρηθήκαμε για το γεγονός, αλλά πολύ άδικα αλληλοπλακονώμασταν πέρσι γι αυτό που νόμιζε ο καθένας ότι σημαίνει η δολοφονία.

Το περίμενα ότι θα σκάσει το επιχείρημα της συνεργασίας των Αυστριακών με τον Χίτλερ. Και αυτό θα είχε στο μυαλό του και ο BillyYoglossios ήμουν σίγουρος. Εμείς καταφέραμε και αντίσταση να κάνουμε, και να είμαστε περήφανοι γι αυτό, και να είμαστε με τους νικητές. Και τελικά οι ''χαμένοι'' είναι αιώνες μπροστά και μας θεωρούν και υπανάπτυκτους.
Egoist δε νομίζω να μη μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα στην Δυτική Ευρώπη!
Παράδειγμα ότι εκεί υπάρχουν οι περισσότεροι ακτιβιστές, ενώ τα αντιδραστικά κόμματα δεν έχουν πεδίο δράσης. Οχι επειδή απαγορεύονται (το αντίθετο μάλιστα, μόνο οι ναζιστές απαγορεύονται στην Γερμανία), αλλά επειδή η αντίδραση είναι απλά αντίδραση, ενώ οι οργανώσεις πολιτών προτείνουν και συχνά πετυχαίνουν να επιβάλλουν απόψεις. Αυτό είναι κατανοητό σε αυτούς. Γι αυτό, όταν έχουν βρει έναν άλλο ειρηνικό δρόμο επίλυσης των διαφορών τους, εκπλήσσονται όταν το 2009 στην Νότια Ευρώπη, είμαστε ακόμα στο στάδιο του ''ουγκ'' και των μολότοφ.
Αν κάποιος πιστεύει ότι η ζωή του είναι ποιοτικότερη στην Πάτρα αντί στο Γκράτς, στην Αθήνα αντί στη Βιέννη, οκ πάω πάσο  :D

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #1510 on: August 19, 2009, 20:42:57 »
Ομολογώ ότι δεν ξέρω τι προβλέπει το αυστριακό δίκαιο για το "κλεισιμο των δρόμων", κάτι θα ξέρεις παραπάνω για να το επικαλείσαι με τόση βεβαιότητα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το δικαίωμα της διαδήλωσης, της απεργίας και της διαμαρτυρίας είναι αναγνωρισμένο πανευρωπαϊκά.

Όσο για το "η κοινωνία έκανε νόμο", η κοινωνία στις δυτικές αστικές αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες δεν βγάζει νόμους, τους νόμους τους θεσπίζει η τάξη των ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ η οποία εκλέγεται επάνω σε ένα αφηρημένο πλαίσιο δράσης. Αυτό που ίσως εννοείς με τη φράση "κοινωνία" είναι η εκλογική πλειοψηφία, η οποία εφόσον θέλει να είναι ανθρωπιστική πρέπει να σεβαστεί και το δικαίωμα στην διαφωνία. Εάν δεν το κάνει, δεν είναι δημοκρατική αλλά ολοκληρωτική.

Ένας άνθρωπος για να δεχτεί τη βία όπως αυτή χρησιμοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του βίντεο, δεν μπορεί να είναι ανθρωπιστής. Όταν βαράς με το γκλομπ μία νέα κοπέλα στ'αυτιά, είτε σου έχει δοθεί από το κράτος αυτή η εξουσία είτε όχι, είσαι ένα ανθρωπόμορφο κτήνος και ως τέτοιο θα χαρακτηριστείς.

Ας μην ξεχνάμε επίσης για όσους θεωρούν την ύπαρξη μιας κοινωνίας χωρίς αστυνομία ουτοπική και το μονοπώλιό της στη βία φυσιολογικό, ότι η αστυνομία είναι γέννημα του οικονομικού και πολιτειακού συστήματος που ακολουθούμε τους τελευταίους αιώνες (πριν το 1.700 η έννοια αστυνομία ήταν αδιανόητη) και ο κόσμος υπήρχε και πριν από αυτήν.

Offline Suicidal

• Βασικός
« Reply #1511 on: August 20, 2009, 08:50:49 »
Το περίμενα ότι θα σκάσει το επιχείρημα της συνεργασίας των Αυστριακών με τον Χίτλερ. Και αυτό θα είχε στο μυαλό του και ο BillyYoglossios ήμουν σίγουρος.

καμία απολύτως σχέση..... ούτε στον ακατανόμαστο δεν πήγε το μυαλό μου, και ούτε η συνεργασία των αυστριακών μαζί του ! ! !

μην είσαι λοιπόν καθόλου σίγουρος τι είχα/έχω στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι: αυστριακοί....

άστο είπαμε....

-------------------------------------------------------------------------------------

πάμε παρακάτω .-

ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

MetroStar

• Guest
« Reply #1512 on: August 20, 2009, 13:42:15 »
Mήπως σου ήρθε εκείνος ο Φριτζ πως τον λέγανε που βίαζε την κόρη του στο υπόγειο?

ive4

• Guest
« Reply #1513 on: August 20, 2009, 13:48:59 »
BillYpoglossios το αφήνω, έχεις δίκιο ότι μπαίνουμε  σε τρυπάκι που δεν βγάζει πουθενά.

petrovgr Δεν υπήρχε ανέκαθεν η έννοια αστυνομία φυσικά, αφού τις τότε ανάγκες τις κάλυπτε ο στρατός. Σκέψου επίσης την πολύ χειρότερη πραγματικότητα των ιδιωτικών στρατών είτε σε φεουδαρχικές κοινωνίες, είτε νωρίτερα. Άρα ο κόσμος ναι υπήρχε και πριν την ''αστυνομία'' αλλά τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα πριν από αυτήν. Επίσης οι εφαρμογές κομμουνιστικών θεωριών στην πράξη, κάθε άλλο παρά κατάργηση της αστυνομίας και ελευθερία μας έδειξαν.

Εγώ δε μπορώ να χαρακτηρίσω έναν αστυνομικό που χρησιμοποιεί γκλοπ στα πλαίσια των κανόνων που του έχουν θέσει, ανθρωπόμορφο κτήνος! Με την ίδια λογική είναι κτηνώδες να υπάρχουν φυλακές, είναι κτήνη όσοι έχουν πετάξει πέτρα στο γήπεδο, είναι κτήνη οι γονείς που έχουν χτυπήσει τα παιδιά τους κτλ.
Καλό θα ήταν να μη κοροϊδευόμαστε μου είπες. Εδώ υπάρχουμε όλοι περήφανοι για τα κατά καιρούς ξυλίκια σε γαύρους, για πεσίματα σε σκουλίκια, νομιμοποιούμενοι μόνο από το μυαλό μας. Δε καταλαβαίνω γιατί καταδικάζεις έναν αστυνομικό στα πλαίσια της δουλειάς του και δεν καταδικάζεις έναν οπαδό που χτυπάει τον οπαδό της άλλης ομάδας ;

Πράγματι στην έμμεση δημοκρατία που ζούμε σήμερα στην ουσία λίγοι νομοθέτες νομοθετούν για πολλούς χρήστες των νόμων. Δίνεται πάντως, η δυνατότητα σε όλους να ψηφίσουν ή να ψηφιστούν για κάτι διαφορετικό. Αν το διαφορετικό εσύ να πιστεύεις ότι το θέλει η πλειοψηφία του κόσμου, απόδειξε στους κοιμώμενους πολίτες ότι υπάρχει αυτή η πλειοψηφία. Αν για κάποιους λόγους θεωρείς ότι δεν είναι απόδειξη οι εκλογές, δεκτοί και άλλοι τρόποι : Πχ συμμετοχή σε καταλήψεις, απεργίες, πορείες.

Σεβασμός = σε ακούν, σε λαμβάνουν υπόψη, σε περιλαμβάνουν στον σχεδιασμό για βελτίωση της ζωής. Αλλά δε σημαίνει ότι θα κάνουν και πίπα στους διαφωνούντες. Ο αλληλοσεβασμός, ίσως είναι πιο σημαντικός.

Για να είμαστε ξηγημένοι, δε μ αρέσει το ξύλο από όπου κι αν προέρχεται, αλλά ο προβληματισμός σε αυτό το τόπικ από την πλευρά μου είναι ότι αντί να βελτιώσουμε την όντως άθλια αστυνομία, το μόνο που κάνουμε είναι η αναπαραγωγή μιας ατάκας για γουρούνια. Και τι πετύχαμε στα 40 χρόνια αναπαραγωγής της ατάκας ; Γι αυτό αν θές πάρε πίσω τον χαρακτηριστό Κροκονεας πλζ.

Offline petrov

• Αλλαγή
« Reply #1514 on: August 21, 2009, 12:27:50 »
Δεν ισχύει το "αστυνομία ή στρατός". Τα πράγματα δεν έγιναν καθόλου καλύτερα με την οργάνωση του αστυνομικού σώματος, απλά το μονοπώλιο στη βία, χάρισε την ασυδοσία σε πολλούς ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες ίσως θα ήταν άνεργοι, να νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου εναντίον του πολίτη.
Λησμονείς ότι πριν τον καπιταλισμό, υπήρχαν συστήματα απονομής δικαιοσύνης σε επίπεδο γειτονιάς. Ακόμη ότι υπήρχε ο πολίτης-οπλίτης.
Δεν είδα να μίλησα πουθενά για "πίπες" της πλειοψηφίας στην μειοψηφία. Μίλησα για δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Κτήνος είναι και ας μην κρυβόμαστε πίσω από την επίφαση νομιμότητας. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα και ηθικό, και ότι είναι ηθικό δεν είναι απαραίτητα νόμιμο.
Εν πάσει περιπτώσει, χαίρομαι που θεωρείς το Κορκονέας προσβολή, αν και οι απόψεις σου έχουν μία έντονη αύρα απολυταρχισμού. Εννοείται ότι ήταν ένα λογοπαίγνιο και τίποτε παραπάνω, αφού δε σε γνωρίζω προσωπικά. End of story.

Offline lik4

• Αλλαγή
« Reply #1515 on: August 31, 2009, 10:56:12 »
Η τρομοκρατία των υπερόπλων της ΕΛ.ΑΣ

Η δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο, καθώς και η πρώτη επέτειος των γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου, έχουν ανεβάσει στο κόκκινο την αγωνία στην Κατεχάκη, όπου έχει σημάνει συναγερμός για τους προμηθευτές κατασταλτικού υλικού στην ΕΛ.ΑΣ.

Το επιτελείο του πρώην Υπουργείου Δημόσιας τάξης επιχειρεί την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των δυνάμεων καταστολής δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Ο εξοπλισμός που προμηθεύονται είναι δύο κατηγοριών. Κατ αρχήν εξοπλίζουν την δίκη του μονάδα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, προκειμένου η Κατεχάκη να μην εξαρτάται από τις υπηρεσίες της ΕΥΠ. Έναν δεύτερο τομέα «αναβάθμισης» αποτελεί η εγκατάσταση ηλεκτρονικού ματιού παρακολούθησης και σε δευτερεύοντες δρόμους της πρωτεύουσας (αν και από τις εκατοντάδες κάμερες που έχουν εγκατασταθεί μόνον οι 130 λειτουργούν αποτελεσματικά, όπως παραδέχονται οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπουργείου).

Προμήθεια ειδικού κατασταλτικού οπλοστασίου

Το πρόγραμμα προμηθειών του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ελληνική Αστυνομία μέχρι το 2015 προβλέπει αγορές εξοπλισμού ύψους 300 εκ. ευρώ.

Ήδη η πρώτη φάση ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, με την παραλαβή έως το τέλος του χρόνου των δύο θωρακισμένων οχημάτων με κανονάκι ρίψης νερού υψηλής πίεσης και του συνόλου των νέων περιπολικών.

Οι σύγχρονες αύρες αναμένεται σύντομα να φτάσουν τις 8 και θα διατεθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο.

Φέτος έχουν καταβληθεί από τα δημόσια ταμεία και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τη φύλαξη των συνόρων συνολικά περίπου 50 εκ. ευρώ για εξοπλισμούς, ποσό δεκαπλάσιο από το 2008.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έγιναν περισσότερες από 30 δοκιμές και παρουσιάσεις νέων όπλων στις εγκαταστάσεις της ΕΛΑΣ. Όσα ικανοποιήσουν τις προδιαγραφές θα ενταχθούν άμεσα, σύμφωνα με τη βούληση του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη, στον υπηρεσιακό σχεδιασμό για την καταστολή βίαιων διαδηλώσεων, αλλά και βίαιων επιθέσεων.

Επιλογή των όπλων

Όπως ανέφεραν στη zougla.gr αξιωματικοί που παρακολούθησαν τις επιδείξεις των νέων όπλων από Αμερικανικές, Ισραηλινές, Γερμανικές και Γαλλικές εταιρείες, υπήρχε στα κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής ένας βασικός διαχωρισμός: Τα πλέον ήπια προορίζονται για την αντιμετώπιση μαζικών διαδηλώσεων με σκοπό την διάλυση του πλήθους χωρίς τραυματισμούς, και τα «πιο άγρια» ως εξοπλισμός στη διάθεση στατικών δυνάμεων φύλαξης και σε σκοπιές.

Στα ηπιότερα όπλα αποτροπής περιλαμβάνονται οι αύρες με το κανονάκι νερού, ώστε οι αστυνομικοί να μπορούν να διαλύουν  φλεγόμενα οδοφράγματα, αλλά και να τα στρέφουν κατά του πλήθους όταν διμοιρίες των ΜΑΤ δέχονται καταιγισμό από βόμβες μολότοφ. Ακόμη, εναντίον διαδηλωτών θα χρησιμοποιηθούν και όπλα με «σφαίρες πιπεριού». Πρόκειται για βολίδες με μια χημική συνθετική ουσία παρόμοια με μια χημική ένωση που υπάρχει στις καυτερές πιπεριές. Η βολίδα σκάει ανάμεσα στους διαδηλωτές απελευθερώνοντας το αέριο, το οποίο προκαλεί ανάλογα συμπτώματα με τα γνωστά δακρυγόνα-ασφυξιογόνα CS και CN που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ, με την διαφορά ότι αυτό το νέο αέριο είναι πολύ πιο έντονο.

Οι στατικές δυνάμεις (π.χ. η διμοιρία των ΜΑΤ στη Χ. Τρικούπη) θα ενισχυθούν με χειροβομβίδες καουτσούκ. Αυτές, μόλις εκραγούν, εκτοξεύουν με μεγάλη ταχύτητα 16 σφαιρίδια από καουτσούκ, τα οποία προκαλούν αφόρητο πόνο σε όποιον πετύχουν. Αντίστοιχα, προβλέπεται (κατά περίπτωση) ο καθορισμός ενός άνδρα των ΜΑΤ ανά διμοιρία με καραμπίνα με σφαίρες καουτσούκ, ώστε να μπορούν να ακινητοποιούν άτομο, το οποίο έχει επιτεθεί κατά αστυνομικών και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.                     

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του εξοπλισμού, υλοποιείται η παραγγελία πυρίμαχων στολών για τα ΜΑΤ και την ομάδα Δ, ενώ οι επικεφαλής της Αστυνομίας έχουν προτείνει την αύξηση των διμοιριών. Το αίτημα, όπως και το προηγούμενο για αύξηση και επέκταση των περιπολιών της ομάδας Δ, το οποίο ήδη ικανοποιήθηκε, αναμένεται να γίνει άμεσα αποδεκτό, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών θεωρεί πως η δίκη των αστυνομικών για την υπόθεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Οκτώβριο και η συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του αποτελούν από μόνες τους επαρκείς αφορμές για ενδεχόμενα εκτεταμένα επεισόδια.

Έχει αξία να επισημανθεί πως αριθμός τέτοιων όπλων (με σφαίρες καουτσούκ) διατέθηκαν σε περιορισμένο αριθμό σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και χρησιμοποιήθηκαν ανεπισήμως εναντίον καταληψιών του Αριστοτελείου το 2007, ώστε να αξιολογηθεί σε πραγματικές συνθήκες η αποτελεσματικότητά τους. Βέβαια, δεν προηγήθηκε εκπαίδευση των αστυνομικών και πρέπει να τονιστεί πως σε πολλές χώρες του κόσμου αρκετοί διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί σοβαρά από λάθος χρήση τέτοιων όπλων.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη προμηθευθεί όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης, τα γνωστά taser, τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλές αστυνομίες. Προκαλούν μια ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση στο θύμα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του με φρικτούς πόνους. Στο video που ακολουθεί, αστυνομικός στο Τέξας των ΗΠΑ το χρησιμοποιεί εναντίον μιας 72χρονης, επειδή ήθελε να φύγει χωρίς να υπογράψει για την κλήση για τροχαία παράβαση που της έκοψε το όργανο του νόμου!

Και υπερόπλο

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ παρευρέθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ στην επίδειξη ενός υπερόπλου νέας γενιάς, το οποίο χρησιμοποιεί ήδη ο αμερικανικός στρατός στο Ιράκ. Πρόκειται για το κανόνι μικροκυμάτων, ένα όπλο που εκπέμπει από ένα μεγάλο δορυφορικού τύπου πιάτο μια συγκεκριμένη συχνότητα, η οποία κατευθύνεται ως δέσμη εναντίον των διαδηλωτών.

Δημιουργεί ένα αόρατο τείχος και οποίος βρεθεί στην ακτίνα δράσης του καταλαμβάνεται από φρικτό αίσθημα καψίματος και πόνου σε ολόκληρο το σώμα, ενώ ακολουθούν άμεσα σπασμοί, εμετοί, απώλεια ισορροπίας και πλήρης αδυναμία προσανατολισμού και συγκέντρωσης.

Το video που παρουσιάζει σήμερα η zougla.gr είναι ενδεικτικό.

http://www.youtube.com/watch?v=qr3qJ0racd0&eurl=http%3A%2F%2Fwww.zougla.gr%2Fpage.ashx%3Fpid%3D2%26aid%3D59841%26cid%3D4&feature=player_embedded (Embedding disabled, limit reached)

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=59841&cid=4

PAOK_VOLOS

• Guest
« Reply #1516 on: August 31, 2009, 11:27:13 »
Όλα γίνονται για την ασφάλειά μας βρε κουτά...

MetroStar

• Guest
« Reply #1517 on: August 31, 2009, 11:46:44 »
Ειδικά αυτό το Taser είναι μεγάλη αλητεία. Μπορούμε κι εμείς όμως να το παραγγείλουμε απ το Internet, μια πιο light έκδοση βέβαια γιατί την καλή την δίνουν μόνο στην αστυνομία.

Zηλέψαμε φαίνεται άλλες δημοκρατίες στις οποίες οι φοιτητές που μιλάνε και δεν είναι φυτά δικαιούνται μια γερή δόση...

http://www.youtube.com/watch?v=6bVa6jn4rpE (Embedding disabled, limit reached)

Offline Geo

• Αλλαγή
« Reply #1518 on: August 31, 2009, 11:48:33 »
Χαστούκια - Λουλούδια - Αγγελούδια

Offline disorder

• Αποστολή
  • **
    • 4-10-1999 ÁÄÅÑÖÉÁ ÆÅÉÔÅ
« Reply #1519 on: August 31, 2009, 12:03:29 »
Και τώρα ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί με περηφάνια

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΖΗΤΩ!

ΖΗΤΩ!

Πρόταση προς τους κρατικούς μηχανισμούς!
Αφήστε αυτά τα νεροπίστολα!
Δημιουργήστε όπλο που θα εκτοξεύει γονίδια του καρκίνου
ώστε να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με δ'αύτους και να μπορούμε
να χαρούμε αμέριμνοι το δημοκρατικό μας πολίτευμα!
ΟΜΑΔΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙ