Diego είχα και γω τον τελευταίο καιρό τους ίδιους προβληματισμούς.
Καταρχήν να πω ότι σέβομαι τις πολιτικές τοποθετήσεις όλων και σίγουρα ποικίλλουν αυτές και εντός Π.Α.Ο.Κ.
Δηλαδή δε θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τον Π.Α.Ο.Κ. σαν ένα συμπαγώς κομματικοποιημένο ή ιδεολογικής κατεύθυνσης σωματείο, στιλ Λιβόρνο ή Λάτσιο, στιλ Ομόνοιας ή ΑΠΟΕΛ.
Ενώ σε άλλες χώρες οι δεξιοί έχουν άλλες ομάδες και οι δεξιοί άλλες, στις περισσότερες ελληνικές παρατηρείται ιδεολογική ποικιλομορφία.
ΌΜΩΣ νομίζω ότι ένα λάθος που γίνεται από πολύ κόσμο, και από άλλους γίνεται εκ του πονηρού, είναι όταν ταυτίζεται ο φασισμός με τον αντιφασισμό.Η μεσότητα δεν είναι πάντα η σωστή στάση, και εδώ νομίζω δεν πρέπει να ξεχνάμε που οδήγησε η απάθεια τόσες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, την δεκαετία του 30.
Σε καταστάσεις κρίσης και ιδεολογικής σύγχυσης όπως η σημερινή, πονηροί πολιτευτές και "ηγήτορες" μπορούν να πείσουν μεγάλες μάζες ότι ο υπεύθυνος για τα προβλήματά τους είναι ο κάθε λογής "ΑΛΛΟΣ" (Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ, Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ Ο...)
Μπορεί να λέτε ότι αυτές είναι οι υπερβολικές σκέψεις των αριστερών, των αναρχικών ή δεν ξέρω γω τι, όμως να πληροφορήσω όσους ήδη δεν το γνωρίζουν, ότι διάφοροι υπερεθνικιστές και νεοναζί έχουν φτιάξει ένα Φόρουμ στο οποίο προσπαθούν να περάσουν με κάθε τρόπο τις ιδέες τους.
To site είναι αυτό:
http://www.hypervorea.net/antepithesi/Και αν νομίζετε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με αυτό, ρίξτε απλά μία ματιά στις 24 σελίδες που έχει το ανάλογο τόπικ.
Στο φόρουμ αυτό, οι ομάδες μπαίνουν κάτω από την ιδεολογία, δηλαδή χρησιμοποιούνται ως μέσο και όχι ως σκοπός συζήτησης. Καμία σχέση με αθλητικά οι κουβέντες, απλά πόσους στόχους κατάφερε να ανεβάσει ο ένας και πόσες νεκροκεφαλές των ss o άλλος. Μία βόλτα εκεί θα σας πείσει για την εγκυρότητα των όσων γράφω.
Τώρα όσον αφορά το
βίντεο αυτό, το έχω κράξει και εγώ σε άλλο "ανέβασμα" στο youtube,και είναι ένα αισχρό κολάζ που δεν αποδεικνύει τίποτα. Μάλιστα έφριξα όταν είδα και τον εαυτό μου σε ένα από τα πλάνα, που είναι από το περσινό φιλικό ΟΜΟΝΟΙΑ-ΠΑΟΚ στο ΓΣΠ.
Μία 16χρονη κυπριοπούλα που έμαθε ότι παίζει φιλικό ο ΠΑΟΚ, ήρθε με την ελληνική σημαία στο γήπεδο. Είχα πλάτη στην κερκίδα και την έβλεπα γιατί ήταν στα 5 μέτρα απόσταση. Έμαθε ότι παίζει ο ΠΑΟΚ η αγαπημένη της ελληνική ομάδα και ήρθε στο γήπεδο με τη σημαία. ΤΙ ΣΧΕΣΗ EXEI AYTO ME TIΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ;
Λοιπόν το ζήτημα αν και εμφανίζεται μεμονωμένα ακόμα, δείχνει να αγριεύει και νομίζω πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι η σιωπή και η απραξία.