η κορη μου που ειναι 8 χρονων με ρωτουσε διαφορα σημερα.πχ.
μπαμπα τι ειναι οι διαδηλωτες?
μπαμπα τι ειναι τα μ.α.τ.?
μπαμπα γιατι εχει τοσους καπνους και φωτιες?
πεστε μου εγω τι να απαντησω στην κορη μου?
αν δεν τις δωσω ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ δυστυχως δε νομιζω να τις παρει απο κανενα ποτε οπως πρεπει.
τα ματ τα σιχαινομαι οπως και τους πολιτικους καθε χρωματος, τους παπαδες και τις εκκλησιες τα εχω γραμμενα στ αρχιδια μου δεν πιστευω σε κανενα θεο και σε καμια αρχη εξουσιας και τι.......πεστε μου τι μπορω εγω να τις πω.σε τι να πιστεψει? 
Αν δε πιστεύεις σε τίποτα ουσιαστικό από 10 χρονών τότε δε θα έχεις κανέναν φραγμό σε τίποτα. Οπως και ο τύπος αυτός πίστεψε στον τσαμπουκά και στην εξουσία και σκότωσε το παιδί.
Αυτά που μάλλον έζησες από τη δεκαετία του 80 και μετά με τον καθένα να κάνει ότι θέλει στο όνομα της δημοκρατίας, δημιούργησαν ένα μπάχαλο, το οποίο λογικό είναι να γίνει ανεξέλεγκτο. Η κατάσταση αυτή δε γυρίζει πίσω με επιβολή ''από πάνω''. Πρέπει ο καθένας μας να επιβάλλεται στον εαυτό του. Και ειδικά οι κάτω από 30 χρονών, αφού οι μεγαλύτεροι, δεν αλλάζουν. Αλλά δυστυχώς αυτό κανείς δε το συνειδητοποιεί.
Τα παιδιά από τα σχολεία σήμερα παίρνουν το χειρότερο μάθημα : Οτι αν νευριάζουμε μπορούμε ελεύθερα στο όνομα μιας ιδέας (που σήμερα λέγεται Αλέξης) ή του ότι έχουμε απειυδήσει να τα γαμάμε όλα. Έμμεσα μιμούνται τον αστυνομικό. Χωρίς να ακυρώνεται το αγνό κίνητρο που μας οδηγεί σε αντίδραση, το αποτέλεσμα είναι ότι η κοινωνία που θα φτιάξουμε, δεν θα είναι καλύτερη.
Οι παπάδες, οι πολιτικοί, οι αστυνομικοί κτλ είναι όλοι άνθρωποι με πάθη. Αν τους πιστέψεις είναι πολύ πιθανό να σε προδώσουν.
Ισως βρείς λύση στην χριστιανική αγάπη και σε αρχαιοελληνικά ιδανικά όπως π.χ. το ''παν μέτρον άριστον'' αφού οι ανθρώπινοι θεσμοί δε σε καλύτπουν.