Παλιότερα το thread αυτο λεγόταν "δι λαβ εντ χειτ ντιμπειτ". Από τότε όσες φορές έχει ανοίξει η συζήτηση για τον άγγελο πάντα τον ίδιο κύκλο κάνει: θαύματα κάνει ο αγγελος οι μεν, κατεβάζει το ταβάνι για να μπορεί να το φτάνει οι δε.. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε και λίγο πολύ συμφωνούμε και ποιός είναι ο Άγγελος και πόσο γραφικός ειναι και τι κολλήματα έχει και τι ταβάνι τυχόν μπορεί να υπάρξει μαζί του.. Το ζήτημα όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον ειναι αν με αυτόν τον προπονητή μπορεί να μπει μια παρακαταθήκη για το μέλλον και εαν με αυτόν στο τιμόνι η ομάδα κάνει έστω και ένα βήμα μπροστά..
Η άποψη μου ήταν και παραμένει ότι τετοια "ποιοτικά άλματα" μπορείς να τα κάνεις με προπονητές εγνωσμένης αξίας που παράλληλα έχουν την όρεξη, τις παραστάσεις και την τεχνογνωσία να δουλεύουν με νεαρούς παίκτες και να αναπτύσσουν συνολικά το σωματείο, από τα τμήματα υποδομής έως την α ομάδα, σε μια περισσότερο επαγγελματική (ευρωπαϊκή θα έλεγα) βάση. Με αυτό το σκεπτικό συνεχίζω να πιστεύω ότι προπονητές όπως ο Χούμπ ή ο Μπόλονι αν τους δίνονταν ο χρόνος, το υλικό και η ελευθερία να δουλέψουν θα μπορούσαν να αφήσουν φεύγοντας τον ΠΑΟΚ ένα σκαλί υψηλότερα από εκεί που τον πήραν (τελικά τίποτα από τα παραπάνω δεν τους δόθηκε και τώρα λοιδορούνται ως "τουρίστες" ή ως "πιανόλες" παραγνωρίζοντας το τρομερά τεχνοκρατικό και επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο εργάστηκαν και το οποίο τους έδινε να καταλάβουν σε πόσο σοβαρή ομάδα ήρθαν) και συνεχιζω να θεωρώ ότι σε τέτοιους προπονητές πρέπει να στοχεύει μακροπρόθεσμα ο ΠΑΟΚ..
Όμως όσο η ομάδα λειτουργεί σε μια λογική αλληλοσυγκρουόμενων παρέων και κλικών που διαγκωνίζονται μεταξύ τους για εξουσία και χρήμα και με πρότυπα οργάνωσης επιπέδου παναχαικής και βγάλε (αμφιβάλλω αν η παναχαϊκη θα είχε γενικό διευθυντή τον γιό του μπαμπά του με τα 2 πτυχία - τύφλα να χει η ΔΑΠ) τέτοιου είδους προσπάθειες είναι καταδικασμένες εν τη γενέσει τους.. Σε αυτή την φάση λοιπόν και όσο ο σύλλογος παραμένει μπάτε σκύλοι αλέστε σε όλα τα επίπεδα, προπονητές τύπου Άγγελου μπορούν να προσφέρουν και να επιτύχουν αποτελέσματα βασισμένοι κυρίως στην συσπείρωση εντός της ομάδας και στο δέσιμο ανάμεσα στους παίχτες και τον προπονητή - πατρική φιγούρα.. Γιατί καλώς ή κακώς ο Άγγελος, πέρα από τις γραφικότητες του, την μπάλα την ξέρει και καταφέρνει πάντα και δημιουργει δεμένες ΟΜΑΔΕΣ με όλη την σημασία της λέξης κάνοντας τον κάθε παίκτη να αισθάνεται κομμάτι ενος ενιαίου συνόλου.. Το να καταφέρνεις τον κάθε ποδοσφαιριστή να υπερβαίνει τον εγωισμό του και να γίνεται γρανάζι ενός συνόλου -μηχανής ούτε εύκολο είναι ούτε ταιριάζει σε όλους τους χαρακτήρες.Απο εκεί προκύπτουν και τα αιώνια και περιβόητα προβλήματα του Άγγελου με τις βεντέτες και τους παίχτες που θεωρούν ότι η ομάδα οφείλει να παίζει γι'άυτούς αντί για το αντίθετο.
Σε κάθε περίπτωση μιλώντας προσωπικά θεωρώ ότι εαν με το ρόστερ αυτό η ομάδα καταφέρει να πάρει την 2η θέση και να πάει στους 32 του Ουέφα (το κύπελλο δεν το είχα ποτέ σε ιδιαιτερη εκτίμηση ως θεσμό) η χρονιά θα είναι αρκετά επιτυχημένη.., Αν βγουν και κάνα δυο παίχτες θα ειναι πολύ επιτυχημένη, αν φτιαχτεί ενας ποιοτικός κορμός που θα μπορεί με κάποιες προσθήκες του χρόνου να πρωταγωνιστήσει τρομερά επιτυχημένη και αν πάρουμε πρωτάθλημα θα βγω γυμνός στους δρόμους να χορεύω ουρλιάζοντας... Μέχρι τότε απολαμβάνω το πρωτόγνωρο σε μένα, παρά τα 33 μου, συναίσθημα της μοναξιάς της κορυφής και την χεσμένη φάτσα των γαύρων που ξεφτιλίζονται σε κάθε περίσταση για να μην χάσει ο μαφιόζος ο μαρινάκης το βάζο με το μέλι.. Ακόμα και να μην το πάρουμε το πρωτάθλημα ξέρω , ή μάλλον πιστεύω, ότι θα πουλήσουμε ακριβά το τομάρι μας.. Αυτό δεν είναι λίγο ούτε το έχουμε δεδομένο τόσα χρόνια. Και αυτό είναι κατά την άποψη μου έργο Άγγελου και οφείλουμε να του το πιστώσουμε.
Υ.Γ. Lost πολύ φιλικά, είναι λάθος να γκρινιάζουμε που ο εκάστοτε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ προπονητής του ΠΑΟΚ, είτε λεγεται Άγγελος στην μπάλα είτε Σούλης στο μπάσκετ απαιτεί τα δεδουλευμένα του και καταφεύγει στα μέτρα που προβλέπει ο νομος για να τα κερδίσει. Όλοι αυτοί, πάικτες και προπονητές ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ είναι , την δουλειά τους κάνουν και πρέπει να την πληρώνονται για αυτήν. Δεν είμαστε ούτε χανούμα ούτε σκουλήκι να πέφτουμε κατηγορίες και να ανακαλύπτουμε άρθρα του πτωχευτικού δίκαιου για να μοιράζουμε πιστόλια σε όποιον είχε την ατυχία να περάσει από την ομάδα..