Λοιπον θα πω μοιραστω μερικες σκεψεις με φιλους μου. Ουτε προτεινω, ουτε να φτιαξω κλιμα θελω.
Ουτε καν ειμαι σιγουρος οτι θελω να αλλαξει ΤΩΡΑ ο Σαντος.
Φιλικα λοιπον, χωρις να θελω να βαλω μπαρουτια σε κανεναν, ξαναλεω θεωρω πως κανουμε μια φιλικη και φιλολογικη κουβεντα.
Ειπα λοιπον οτι θεωρω τον Αγγελο καλη λυση για τωρα, αν αποφασισει η διοικηση αλλαγη προπονητη.Αυτο ειναι η απαραιτητη προυποθεση για να συνεχιστει η συζητηση απο πλευρας μου.
1. Κατ' αρχην δε νομιζω οτι με Αγγελο πρπονητη θα μπορουσαμε να κανουμε μακροπροθεμο πλανο. Πολλοι λογοι βασικα οι εμμοινες του και ο ιδιομορφος χαρακτηρας του.Απο την αλλη νομιζω οτι ειναι καλη λυση απο τωρα μεχρι το τελος της σαιζον.
Ο Αγγελος μπορει να παρει το 110% της αγωνιστικης αξιας των παιχτων. Αυτο το εχει αποδειξει παλιοτερα. Μπορει να το κανει και τωρα? ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ δηλαδη ΥΠΟΘΕΤΩ πως ναι. Αυτο δε χρειαζεται η ομαδα τωρα? Να στρωσει ως συνολο? Να εχει παθος και αγωνιστικοτητα?Να χτυπαει ΟΛΑ τα παιχνιδια? Να εχει νοοτροπια νικητη? Να καλπασει σαν αγριο ατι?
Ποιος αλλος Ελληνας ή ξενος προπονητης ΕΧΕΙ αποδειξει οτι μπορει να το κανει αυτο? Κανεις! Και που ξερουμε οτι μπορει να τα ξανα πετυχει ο Αγγελος επειδη ΚΑΠΟΤΕ το πετυχε? Δεν το ξερουμε, ειπαμε εικασιες και υποθεσεις κανω.
2. Κι αν αποτυχει? Τι θα πει να αποτυχει? Τι θα πει να πετυχει? Με το μυαλο μου αν ο ΠΑΟΚ κανει φετος μια χρονια καλπασμου η επιτυχια θα ηταν να φτασει μεχρι και CL, μεσω των πλεηοφφ. Ξαναειπα αλλου οτι για μενα ΔΕΝ υπαρχει μεγαλη διαφορα ποδοσφαιριστων αναμεσα στον ΠΑΟΚ και στο ΠΟΚ. Μαλιστα μεχρι προτινος νομιζα οτι υπερτερουμε ΚΑΙ σε προπονητη, εννοω οτι θεωρουσα το Σαντος ανωτερο πχ του Παιτερη.Με Σαντος προπονητη μπορουμε να χτυπησουμε φετος CL? Οτι και να πιστευω εγω ειμαι σιγουρος πια για το τι πιστευει ο ιδιος ο Σαντος: ΟΧΙ!
Αρα εγω λεω οτι με Αγγελο ΙΣΩΣ καλπασει η ομαδα και πετυχει το CL. Με Σαντος δε μπορει. Αν αποτυχει ο Αγγελος θα ειναι η 3-4-5 θεση, δηλαδη οτι θα πετυχει και με Σαντος αν ολα εξελιχθουν λογικα.
Με αλλα λογια εγω νομιζω οτι ο Αγγελος θα πετυχει τα ιδια ή περισσοτερα απο οτι ο Σαντος. Παντως δε νομιζω χειροτερα.
Για κυπελλο δεν θελω να πω τιποτα σχετικο να μη γκαντεμιασω αφου παιζουμε κι αυριο, φτου φτου.
3.Θα φερει διχασμο ο Αγγελος?Τι διχασμο?Αν κερδιζει και πηγαινει καλα η ομαδα ακομα και οσοι δεν τον γουσταρουν θα κανουν μωκο. Νομιζω δεν ειναι μαλακες, να μη θελουν το καλο της ομαδας.Αλλωστε ακομα και ετσι, ορκισμενοι αντι-αγγελικοι να ειναι, θα πρεπει να σεβασθουν την επιλογη της διοικησης.Ειτε τους αρεσει ειτε οχι.Αρα κατα τη γνωμη μου ΔΕΝ θα εχουμε διχασμο. Και αλλωστε αν μεινει ο Σαντος παλι δεν θα υπαρχουν ανεξελεγκτοι να τον κραζουν? Οι οποιοι δεν θα εχουν πειθαρχησει/δεχθει την αποφαση της διοικησης. Και μαλλον θα ειναι πολλοι αυτοι.Υπαρχει μηπως αλλος προπονητης, Ελληνας ή ξενος, διαθεσιμος ΤΩΡΑ που θα εχει την καθολικη αποδοχη του κοσμου. Ακομα κι αν υπαρχει καποιος τετοιος, θα μπορεσει αναλαμβανοντας αμεσα να παει τον ΠΑΟΚ πιο ψηλα ΦΕΤΟΣ απο οτι υποθετουμε οτι θα παει με Σαντος? Δε νομιζω. Αν υπαρχει καποιο καλο ονομα θα ειναι ξενος, θα χρειαστει προσαρμογη, θα απαιτησει παιχτες, θα πρπεινα γνωρισει Ελλαδα και νοοτροπια, θα εχει υψηλο κασσε.Αρα ο σχεδιασμος θα γινει για του χρονου, οποτε τερμα η φετινη χρονια.Αν μου πειτε οτι αυτο ειναι τιμημα που πρεπει να πληρωσουμε, δηλαδη να χαλαλησουμε τη φετινη χρονια προς σχεδιασμο νεου μακροπροθεσμου πλανου απο του χρονου, οκ, καμμια αντιρρηση και παω πασσο.
4. Θα μπορεσει ο Αγγελος να διαχειρισθει τις "φιρμες"? Γιατι, μπορει ο Σαντος? Και μαλλον απο αποψη ιδεοσυγκαρσιας νομιζω οτι συγγενευει περισσοτερο με τους παιχτες που εχουμε τωρα. Αυτο βεβαια ειναι μια εικασια, κολλαει σε αυτο που ειπα και παραπανω οτι υποθετω οτι μπορει να τους κανει να σκυλιασουν και να καλπασουν.
Και αντε και πηραμε τον Αγγελο οπως υποθεσαμε, αντε και πετυχαμε το στοχο μας, μετα ΤΙ? Απαντηση δεν εχω.
Ολα ξεκινησαν στο μυαλο μου απο αυτο που εγραψε ο Μπανε προχθες, το γυρισα πολυ στο μυαλο μου. Εγω Αγγελοσκυλο δεν ειμαι, ουτε και πολεμιος ειχα γραψει αρθρο παλιοτερα με τα συν και τα πλην του.Ουτε θεωρουσα ποτε οτι μια ζωη ο ΠΑΟΚ πρεπει να περιστρεφεται συνεχεια γυρω απο τον εν λογω προπονητη.Ειχα πει παλια σε φιλους, οταν εφυγε, ευχομαι να μη ξαναχρειαστει να τον φωναξουμε. Τωρα νομιζω οτι χρειαζεται. Οσα ειπα ειναι βασικα ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ (μαζι με γιατρο,γυμναστη,φυσιοθεραπευτη!) Οπως την φανταζομαι εγω βεβαια. Αλλα οπως προειπα αν πρεπει να χαραμισθει αυτη η χρονια φετος για να εχουμε μια καλυτερη του χρονου παω πασσο.