Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 184781 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bane

• Αλλαγή
δεκτο ,αλλα να πιστευω να βλεπεις τον πολεμο που γινετι στα καναλια υπερ του ναι.δεν θελουμε με τιποτε να ξαναζησουμε τα προ 5μηνου με ολους τους διεφθαρμενους νδ-πασοκ και λοιπες πιπες. τουλαχιστον σε αυτο πρεπει να εισαι μαζι μας ,θελω να πιστευω. και αν ναι τοτε γιατι δνε ψηφιζεις και εσυ οχι ?
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
Γιατί πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η λειτουργία του κράτους. Δεν είδα καμιά διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ. Ρουσφέτια, ψέμματα, φόροι, ορισζόντια μέτρα. Ας μη ξεχνάμε πως το 90 φεύγα τοις εκατό των προτάσεων που υποτίθεται ότι ψηφίζουμε, έχουν ήδη υπογραφεί. Και ας μη ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε αυτά τα μέτρα για να μη κάνει διαρθρωτικές αλλαγές. Με λίγα λόγια πιστεύω πως το ΟΧΙ δεν είναι ΟΧΙ στη λιτότητα ή αντίδραση στην έως τώρα κατάσταση. Είναι ΟΧΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ. Επιπλέον, το ΟΧΙ δε σβήνει κανένα χρέος. Απλά πιθανότατα θα πρέπει να το αποπληρώσουμε σε δραχμές, το μεγαλώνει δηλαδή
...:::Η Τούμπα δε κάνει. Νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ:::...

Offline blaxter4

• Αποστολή
  • **
τι ωρα ειναι στο αμερικα τωρα;;;;

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
7 ώρες πίσω είναι η ΝΥ

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Γιατί πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η λειτουργία του κράτους. Δεν είδα καμιά διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συριζα γαμιεται πατοκορφα, ξερεις γιατι; Γιατι ειναι πιο light και απο μαγιονεζα. Εχουμε κανονικο πολεμο και ο αλλος εγινε κυβερνηση και το παιζει αριστερα της διανοησης. Σταλινικους δε τους λενε οι δεξιοι; Σταλινικα επρεπε να τους ξηγηθει. Κλεισιμο στα παρανομα καναλια, ολη η νουδου στην μπουζου, και ξυλο και σφαιρες στις συγκεντρωσεις των γερμανοτσολιαδων. Δε ξερεις τι θα πει δεξια μαλακα τσιπρα, παρε τωρα ενα πραξικοπημα απο δευτερα να γουσταρεις.

Επισης αν δεν μενεις εδω, δικαιωμα σου να ενδιαφερεσε, αλλα μη ψηφιζεις. Αμα ψηφιζεις κατσε εδω να τα λουστεις.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline bane

• Αλλαγή
πολυ επιεικής με τους πρωην πολυ αυστηρος με τους νυν .φυσικα και ειναι τα προσωπα.5 μηνες κυβερνηση και ασχολειται μονο με την συμφωνια οταν οι πρωην πηραν παραταση με χρι τον φλεβαρη εσκεμμένα
εδω το κλεινω εγω γιατι δεν εχει αλλο νοημα. κουραζουμε και τους αλλους

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
Για αυτό ψηφίστηκε, για να αλλάξει πολλά και για να καταπολεμήσει τη σαπίλα, τη διαφθορά, για να βάλει φυλακή τους κλέφτες, να κλείσει τα κανάλια όπως λες κτλπ (σφαίρες και βόμβες ευρτυχώς δεν ήταν στην προεκλογική τους καμπάνια). Τίποτα δεν έκανε, βόλεψε και αυτός κόσμο, υπέγραψε σχεδόν αυτούσιο το κείμενο που τώρα είναι σε δημοψήφισμα και δε τα έβαλε με κανένα κατεστημένο. Γι αυτό δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη σε κανένα Ελληνικό κόμμα και κανέναν Έλληνα πολιτικό. Ακόμη και να μας μηδενίσουν το χρέος, σε λίγα χρόνια πάλι τα ίδια θα χρωστάμε (μόνο που αυτή τη φορά δε θα σου δανείσει κανείς να κάνεις ντολτσε βίτα στη Μύκονο και να αγοράζεις Καγιεν -δε μιλάω για σένα προφανώς-)

Offline bane

• Αλλαγή
σε πετανε εξω ? σου λενε δραχμουλα ? ανοιξε τα συνορα αυριο κιολας να προωθηθουν οσοι μεταναστες θελουν να πανε στην ευρωπη . μηδενικο φπα σε καυσιμα και νησια. μαζεξε ολο το χρημα .δεχομεθα κι ευρω κυριοι και κυριες που θελετε να γαμηθειτε απο ελληνες ευρωπαιοι .αντε γιατι μας πρηξανε τα αρχιδια .και αυτα για αρχη λεμε

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
Βασικά δε μπορούν να σε διώξουν, μπορούν να σου κόψουν τη χρηματοδότηση (που το έκαναν) και να αναγκαστείς να τυπώσεις χρήμα (δραχμή) για να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις και να μη γίνει πόλεμος στο εσωτερικό.

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Χωρίς παρεξήγηση επειδή κανεις πολλά λάθη στις paradoxes σου (δεν αναφέρομαι στην άποψη σου με την οποια διαφωνώ κάθετα), μπορείς να μου πεις σε ποιο κλάδο εργάζεσαι?

Offline Euthemes

• Αλλαγή
Συριζανελοχα εναντιον νουδουπασοκοποταμιου, με το κκ σε ρολο ποντιου πιλατου

Να παρακαλας να χασουν και οι δυο, να ταπεινωθουν και να κανουν οικουμενικη μπας και αποφυγουμε ακομα μεγαλυτερη καταστροφη

Εγω διαλεγω αποχη και κραζω οποιον μου λεει οτι ενισχυω τη μια ή την αλλη επιλογη του πιο ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ δημοψηφισματος σε ολο τον πλανητη. Η πολωση ειναι μεγαλη οποτε η αποχη δε βλεπω να πιανει 40% δυστυχως, ετσι παρακαλαω να μην κερδισει καμια επιλογη με πανω απο 52%.
Ευτυχώς υπάρχει ο ΠΑΟΚ κι υποφέρεται η ζημιά

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
Χωρίς παρεξήγηση επειδή κανεις πολλά λάθη στις paradoxes σου (δεν αναφέρομαι στην άποψη σου με την οποια διαφωνώ κάθετα), μπορείς να μου πεις σε ποιο κλάδο εργάζεσαι?

Σε εμένα νομίζω αναφέρεσαι. Public health και Public administration στον ΟΗΕ

Offline mikro

• Αποστολή
  • **
Γιατί πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η λειτουργία του κράτους. Δεν είδα καμιά διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συριζα γαμιεται πατοκορφα, ξερεις γιατι; Γιατι ειναι πιο light και απο μαγιονεζα. Εχουμε κανονικο πολεμο και ο αλλος εγινε κυβερνηση και το παιζει αριστερα της διανοησης. Σταλινικους δε τους λενε οι δεξιοι; Σταλινικα επρεπε να τους ξηγηθει. Κλεισιμο στα παρανομα καναλια, ολη η νουδου στην μπουζου, και ξυλο και σφαιρες στις συγκεντρωσεις των γερμανοτσολιαδων. Δε ξερεις τι θα πει δεξια μαλακα τσιπρα, παρε τωρα ενα πραξικοπημα απο δευτερα να γουσταρεις.

Επισης αν δεν μενεις εδω, δικαιωμα σου να ενδιαφερεσε, αλλα μη ψηφιζεις. Αμα ψηφιζεις κατσε εδω να τα λουστεις.

Μόνο η νουδού μέσα ; όχι λάθος κάνεις , όλα τα κόμματα και βουλευτές από το 1974 και μετά που συμετείχαν σε κυβερνήσεις. Όχι φυλακή , πάλι λάθος. Καταναγκαστικά έργα μέχρι να ψοφήσουνε ....
Π.Α.Ο.Κ. σουβλάκι και το μαλλί καρφάκι ...

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Εγώ δούλευα στην Moody's στην αξιολόγηση τραπεζών και τώρα δουλεύω στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στον εποπτικό μηχανισμό των τραπεζών.
Δυο βασικές ενστάσεις τις paradoxes σου (και πολλών άλλων):

Όχι συνεπάγεται αυτομάτως έξοδο.
Ασφαλώς και όχι. Όπως όλοι δηλώνουν, από βδομάδα ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Dεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Αλλα είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα ήταν δυνατόν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι δανειστές με την ίδια (η χειρότερη) πρόταση για συμφωνία. Πλέον δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο βαρουφάκης η ο τσίπρας.
Είναι θέμα δημοκρατίας κι η ΕΕ δεσμεύεται από τις συνθήκες της σε αυτά τα θέματα.
Αντίστοιχα και για κούρεμα καταθέσεων πχ που ακούγεται τώρα ως έμμεσο τρόπο (όπως αναφέρεις κι εσύ με τι διακοπή χρηματοδότησης). Θέλω να δω πως θα αποφασιστεί κούρεμα καταθέσεω σε οποιαδήποτε τράπεζα που σήμερα είναι υπό την εποπτεία τις ECB.
Και ακόμα περισσότερο, για τις αsφαλισμενες καταθέσεις που πάλι ακούστηκε χθες, όταν ρητά αναφέρεται σε οδηγία της ΕΕ (BRRD) ότι είναι προστατευμένες.
Φυσικά όλα γίνονται. Αλλα πραγματικά σε μια ΕΕ που τσαλαπατά όλες τις συνθήκες της και άρα λειτουργεί χωρίς κανόνες μονο με τον νομο του ισχυρού, θέλεις να συνεχίσεις να συμμετέχεις?
Αν γίνει κάτι τέτοιο και με αυτόν τρόπο οδηγηθεί σε έξοδο η Ελλάδα, η καταστροφή της ΕΕ συνολικά είναι πολύ πιθανή.

Η δραχμή είναι καταστροφή
Δεν ξέρω πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα. Είναι τόσο υποθετικό το ερώτημα και τόσες πολλές οι υποθέσεις που αδυνατώ να καταλήξω σε συμπέρασμα.
Φυσικά δεν μπορώ να απορρίψω απόψεις διεθνώς αναγνωρισμένων οικονομολόγων (μερικοί ακόμα κι νομπελίστες)  και να υιοθετήσω ακριτα τις απόψεις της βούλτεψη και του άδωνη...
Το μονο σίγουρο είναι το νόμισμα εφευρέθηκε ως μέσο ανταλλαγής προϊόντων, και σε καμια περίπτωση δεν έχει επίπτωση στις οικονομικές επιδόσεις μιας οικονομίας. Οποτε σε μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα είναι αδιάφορο για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Και η περίοδος των πέντε ετών (2010-2015) είναι ο ορισμός του μεσοπρόθεσμου ορίζοντα.
Πιο σημαντικό είναι να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό οικονομικό μοντέλο, και σίγουρα όχι αυτό που ανέπτυξαν επί 35 χρονια πασοκ και νδ
Με βάση τα παραπάνω, δεν κατανοώ πως τρομοκρατείται κάποιος από τη δραχμή και όχι από την επανάληψη τις προηγουμενης 5ετίας η την προοπτική επανόδου στην εξουσία του σαμαρά, του βενιζέλου και τους λοιπούς

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Οταν οι τελευταιοι 4 αποτυχημενοι πρωθυπουργοι σου, ατομα που οχι απλα συνεισεφεραν αλλα κατα ενα μεγαλο μεριδιο προκαλεσαν ολο αυτο το βοθρο που ζειτε εκει κατω σημερα, βγαινουν και τασσονται με το ΝΑΙ, τοτε κατι τρεχει με τη Μαιρη.
Οταν ο ιδιος ο κοινοβουλευτικος εκπροσωπος της αντιπολιτευσης αιτειται την επιβολη Capital Controls τοτε κατι τρεχει με τη \Μαιρη.

Καρχαρια, εγω εχω ζησει σε 5 χωρες τα τελευταια 10 χρονια. Εγω πουθενα δεν εχω δει τα παραπανω.

I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did
But people will never forget how you made them feel.

ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
Μπράβο ρε λιακο επιτέλους! Εγώ δεν είπα πουθενά ότι εχω δίκιο σώνει και καλά.
Θα το διαβάσω αυτό που έβαλες σε λίγο

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
Να παρακαλας να χασουν και οι δυο, να ταπεινωθουν και να κανουν οικουμενικη μπας και αποφυγουμε ακομα μεγαλυτερη καταστροφη

τι να πεις και τι να μην πεις, τες πα, τσαμπα θα πανε οι παναγιες

@abaloutsake εισαι πολυ light στους χαρακτηρισμους, κατ τ αλλα μπραβο για το κειμενο

ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **
Αγαπητέ καρχαρια και αγαπητοί καρχαριομαχοι, νομιζω οτι με το να αλληλλοβριζομαστε, παίζουμε ακριβως το παιχνιδι όσων μας έφεραν εδώ.
Σε μια δημοκρατία, υποτίθεται οτι όλες οι αποψεις, είναι σεβαστές. Αλλο αν στην δική μας δημοκρατία οι αντιφρονούντες διαγράφονται κλπ... Είναι δική μας εφεύρεση ΚΑΙ αυτή η "δημοκρατία"...
Καρχαρία, με δικο μου ποστ ξεκινησες να ξεσπας, οπου εβριζα χυδαία τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που μεροληπτουν και προβάλλουν μονο το ναι, ως άποψη, κανοντας τρελή προπαγάνδα και πλυση εγκεφαλου.
Τον κόσμο, αντίθετα με αυτό πιθανως νομίζεις, δεν τον έβρισα. Οι δούλοι και προσκυνημενοι, είναι οι θιασαρχες. Ο λαος, είναι φοβισμένος, παραπλανημενος, έχει τραβήξει τοσα, δεν αντέχει άλλα...
Οχι οτι δεν φταίει, έχει μερίδιο ευθύνης. Αλλα τι να πεις σε κάποιον που δεν καταλαβαίνει; τόσο του κόβει, τόσο πράττει. Αυτό είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας, ακόμη και ο πιο πτωχός τω πνεύματι, να έχει δικαίωμα ψήφου και να καθορίζει το μέλλον τόσο το δικο του, όσο και των αλλων, πλουσιότερων ή και πλουσιοτατων τω πνευματι... Γιατί η βλακεια, να ξέρεις, είναι ΚΑΙ κολλητική. Γιαυτό, όσο μπορείς, να από φεύγεις τους βλάκες. Αυτους που είναι ταγμενοι στα συμφέροντα τους, που ομως στην πραγματικοτητα τα συμφεροντα, ειναι αλλων και απλα τους εξυπηρετουν,ως εκτελεστικα όργανα, που προσπαθουν να παρασύρουν όσους μπορούν περισσότερους στην βλακεία τους.
Βλέπεις να τάσσονται υπέρ του ναι,όλο το αφαν γκατε αυτών που δεν τους άγγιξε η κρίση. Αυτών που ειτε πλούτισαν περισσότερο,ειτε εμειναν σχεδόν αλώβητοι.
Και βλέπεις όλη την νεολαία, που
έως τώρα ένοιωθε πως δεν έχει μέλλον, να βρίσκει ξαφνικα μια ελπίδα.
Ισως αν ψηφισουμε όχι, αν φύγουμε και απο το ευρώ, να περάσουμε δύσκολα. Αλλα δημιουργούμε βάσεις για το μέλλον, σε αντίθεση με τώρα,που δεν έχουμε μέλλον.
Αυτό, όποιος δεν το έχει βιώσει, δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Οποτε, τόσες χιλιάδες άτομα που έχουν πτυχία, μόρφωση, επίπεδο, καλλιέργεια και ζουν χωρίς καν τα απαραίτητα, που θα στραφούν; υπέρ οσων τους έφθασαν εκεί; έχω το πτυχίο μου και ξυνεται εδώ κσι κάποια χρονια, κάνω λαμογιες για να επιβιωσω και στην μοναδική ευκαιρία που μου δίνεται να πω την γνώμη μου, θα στησω παλι κώλο;
Ε ΟΧΙ...
« Last Edit: July 03, 2015, 17:11:36 by ELENH »

Offline TheKingOfNothing

• Αποστολή
  • **
Áêïëïõèåß ôï óçìåßùìá ðñïò ôá ìÝëç ôçò ÍÄ áðü ôï åðéôåëåßï ôïõ êüììáôïò ãéá ôï ðþò íá ãßíåé ç ÷åéñáãþãçóç:

ÓÇÌÅÉÙÌÁ ÓÔÑÁÔÇÃÉÊÇÓ ÃÉÁ ÔÏ ÄÇÌÏØÇÖÉÓÌÁ
Ï ôñüðïò ðïõ èá øçößóïõí ïé ¸ëëçíåò óôï äçìïøÞöéóìá èá åîáñôçèåß êáôÜ êýñéï ëüãï áðü ôï ðïéü äéáêýâåõìá èá åðéêñáôÞóåé óôï óõëëïãéêü õðïóõíåßäçôï.
ÁõôÞ ôç óôéãìÞ ãéá ôá êñßóéìá äéåêäéêïýìåíá êïéíÜ ôá äéáêõâåýìáôá åßíáé áêüìá óõãêå÷õìÝíá.
ÊÑÉÓÉÌÁ ÊÏÉÍÁ:
ÕÐÅÑ ÔÏÕ Ï×É

• ÄõíáìéêÝò çëéêßåò 25-55 (êõñßùò 35-45)
• ÁóôéêÜ êÝíôñá
• Øçöïöüñïé ÓÕÑÉÆÁ 2015 ( ̴ 70%)

ÕÐÅÑ ÔÏÕ ÍÁÉ

• Óõíôáîéïý÷ïé
• ÐåñéöÝñåéá
Ïé øçöïöüñïé ôùí êïììÜôùí ôïõ Öéëïåõñùðáúêïý Ìåôþðïõ ( ÍÄ - ÐÏÔÁÌÉ – ÐÁÓÏÊ - ÄÇÌÁÑ), Ý÷ïõí óå ìåãÜëï âáèìü ôïðïèåôçèåß èåôéêÜ, ìå åîáßñåóç Ýíá ü÷é áóÞìáíôï ðïóïóôü Íåïäçìïêñáôþí øçöïöüñùí ðïõ õðåñâáßíåé ôï 10%.
ÁÍÁÐÏÖÁÓÉÓÔÏÉ / ÄÉÅÊÄÉÊÏÕÌÅÍÏÉ

• Ãõíáßêåò
• Ðïëý íÝåò çëéêßåò 18-25
• Ðáóïêïãåíåßò øçöïöüñïé ÓÕÑÉÆÁ ( ̴ 30%)

Åðéóçìáßíïõìå üôé ç ìåãÜëç ìÜæá ôùí ðïëéôþí ðïõ ìðïñåß íá ìåãáëþóåé êáé íá êáôï÷õñþóåé ìå ìßá éó÷õñÞ ðëåéïøçößá ôçí åðéëïãÞ ôïõ ÍÁÉ, åßíáé øçöïöüñïé ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ðïõ ðñïÝñ÷ïíôáé áðü ôï ÐÁÓÏÊ. Áðåõèõíüìáóôå êõñßùò óå áõôïýò. Åðéóçìáßíïõìå ôç äéåèíÞ áðïìüíùóç ôçò ÷þñáò êáé ôï ãåãïíüò üôé ÷þñåò üðùò ç Ñùóßá êáé ç Êßíá ðáßñíïõí óáöÞò áðïóôÜóåéò áðü ôéò åðéëïãÝò ôçò ÊõâÝñíçóçò ÓÕÑÉÆÁ. Ãé’ áõôü, ôüóï ï ðïëéôéêüò ìáò ëüãïò, üóï êáé ïé óõìâïëéóìïß ôçò åðéêïéíùíßáò ìáò ðñÝðåé íá åßíáé ôÝôïéïé ðïõ íá ðåßèïõí, áëëÜ êõñßùò íá áêïýãïíôáé. Äåí ôïõò ðåßèïõí óôåëÝ÷ç ôçò ìíçìïíéáêÞò ÍÄ. Äåí ôïõò áêïýíå êáí.
Äåí åßíáé ç þñá íá áðïäåßîïõìå üôé ôï óåíÜñéï ôçò áñéóôåñÞò ðáñÝíèåóçò Þôáí óùóôü, ïýôå íá ðÜñïõìå ôç ñåâÜíò ôùí ÷áìÝíùí åêëïãþí ôïõ Éáíïõáñßïõ. Ôï äçìïøÞöéóìá Ý÷åé åèíéêü êáé ü÷é êïììáôéêü ÷áñáêôÞñá.
¹ôáí åîáéñåôéêÞ ç åêðñïóþðçóç áðü ôï äßäõìï ôùí ÄçìÜñ÷ùí ÁèÞíáò êáé Èåóóáëïíßêçò, Êáìßíç êáé ÌðïõôÜñç óôç ÷èåóéíÞ óõãêÝíôñùóç ôçò ÁèÞíáò êáé áõôïß ðñÝðåé íá ôåèïýí åðéêåöáëÞò êáé ôçò óõãêÝíôñùóçò ôçò ÐáñáóêåõÞò, ðëáéóéùìÝíïé áðü êáëëéôÝ÷íåò, åðáããåëìáôßåò, åðé÷åéñçìáôßåò, Üíåñãïõò-öïéôçôÝò, ü÷é üìùò êïììáôéêÜ óôåëÝ÷ç (ìÝ÷ñé ôþñá Ý÷ïõí êÜíåé åîáéñåôéêÞ äïõëåßá Üíèñùðïé üðùò ï ×ñÞóôïò ×ùìåíßäçò, ï Ðýññïò ÄÞìáò, ï ÄçìÞôñçò Áèåñßäçò, êáèþò êáé ïé åêðñüóùðïé ôùí ðáñáãùãéêþí öïñÝùí êáé ôùí åìðïñéêþí óõëëüãùí ðïõ Ý÷ïõí de facto ìåãáëýôåñç ðëåéïøçößá).
Åßíáé ðñïôéìüôåñï óôá ôçëåðáñÜèõñá íá áíôéðáñáôßèåíôáé óôåëÝ÷ç ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ìå äçìïóéïãñÜöïõò Þ åêðñïóþðïõò ðáñáãùãéêþí öïñÝùí ê.á., ü÷é ìå óôåëÝ÷ç ôçò ÍÄ. ¼óï äçìéïõñãïýíôáé äßðïëá êïììáôéêÜ, ÷Üíïõìå ôï äßêéï ìáò êáé ìáæß êáé ôéò åíôõðþóåéò.
Åßíáé ç þñá ôùí ðïëéôþí, ü÷é ôùí ðïëéôéêþí!
ÅíäåéêôéêÜ áíáöÝñïõìå üôé üóï ïé åéêüíåò ðïõ êõñéáñ÷ïýí åßíáé ïé ïõñÝò Ýîù áðü ôéò ÔñÜðåæåò êáé ôá Supermarkets, ïé äéáöïñÝò óôá exit polls õðÝñ ôïõ ÍÁÉ åßíáé äéðëÜóéåò óå ðïóïóôü. ÓÞìåñá ôï ðñùß óå êÜðïéåò áðü ôéò åôáéñåßåò åñåõíþí ôï ðïóïóôü Ýöôáíå ôï 10% ! ¼ôáí ìðÞêå óôçí áôæÝíôá ôï èÝìá ôïõ debate ôï ðïóïóôü Ýðåóå.

ÄÉÐÏËÁ / ÄÉËÇÌÌÁÔÁ
ÐÑÏÂÁÄÉÓÌÁ
Åõñþ VS Äñá÷ìÞ Íáé
Åõñþðç VS ÅëëÜäá ÏñéáêÜ ü÷é
ÌÝôñá êáé Ìíçìüíéï ¼÷é
Ôóßðñáò VS ÓáìáñÜò ¼÷é
Ôóßðñáò VS Üëëá ìç ðïëéôéêÜ ðñüóùðá Íáé

ÓÕÌÐÅÑÁÓÌÁ:
Ôï âáóéêü ðïëéôéêü óõìðÝñáóìá åßíáé üôé ãéá íá åðéêñáôÞóåé ôï ÍÁÉ óôï äçìïøÞöéóìá, ç êáìðÜíéá ìáò ðñÝðåé íá åðéêåíôñùèåß óôç ÆÙÇ, ôçí ÁÎÉÏÐÑÅÐÅÉÁ, ôç ÓÔÁÈÅÑÏÔÇÔÁ ôùí Åëëçíßäùí êáé ôùí ÅëëÞíùí ìå ôï Åõñþ ìÝóá óôçí Åõñþðç.
Ôçí ÊõñéáêÞ øçößæïõìå ãéá ôçí ÐÁÔÑÉÄÁ ìáò, øçößæïõìå ãéá ôç ÆÙÇ ìáò.

CONCEPT ÓÕÍÈÇÌÁÔÏÓ
ÍÁÉ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅËËÁÄÁ
ÍÁÉ ÃÉÁ ÔÇ ÆÙÇ ÌÁÓ

(Íá óõìðßðôåé ìå ôï concept ôçò êáìðÜíéáò ðïõ ôñÝ÷åé óôï äéáäßêôõï «NAI ãéá ôçí ÅëëÜäá, ÍÁÉ ãéá ôï Åõñþ»)
ÕÐÏÓÕÍÈÇÌÁ
Ôçí ÊõñéáêÞ üëïé ïé ¸ëëçíåò ìáæß øçößæïõìå ÍÁÉ ãéá ôçí ðáôñßäá ìáò.
ÅðéëÝãïõìå èåôéêÜ óôáèåñüôçôá êáé áîéïðñÝðåéá.

ÐÑÏÂËÅØÇ ÔÅËÉÊÏÕ ÁÐÏÔÅËÅÓÌÁÔÏÓ:
Èåùñïýìå üôé ïé ðñïïðôéêÝò ôïõ ÍÁÉ åßíáé áéóéüäïîåò, áëëÜ ç åìðÝäùóç ôçò áëëáãÞò ôçò óôÜóçò ôçò êïéíÞò ãíþìçò (swing), åðåéäÞ ãßíåôáé ìå ôñïìåñÜ ãïñãïýò ñõèìïýò, äåí ðñïëáâáßíåé íá ãßíåé ðéóôåõôÞ ïýôå áêüìá êáé áðü áõôïýò ðïõ áëëÜæïõí ôç óôÜóç ôïõò (ðñïò ôï ÍÁÉ).
Ãé’ áõôü, óôï âáèìü ðïõ åßíáé äõíáôü, èá ðñÝðåé ç äçìïóêïðéêÞ/êïéíùíéêÞ äõíáìéêÞ õðÝñ ôïõ ÍÁÉ íá áðïôõðùèåß êëéìáêïýìåíç áðü ôéò åôáéñåßåò ìåôñÞóåùí, íá öáíåß äçëáäÞ üôé õðÜñ÷åé ìßá äõíáìéêÞ – ñåýìá õðÝñ ôïõ ÍÁÉ, ç ïðïßá åßíáé óôáèåñÞ. ¼÷é üìùò ìå ïìïåéäÞ ðïóïóôÜ, ãéáôß ï êüóìïò ðáñáìÝíåé êá÷ýðïðôïò áðÝíáíôé óôïõò äçìïóêüðïõò. Ôïõò èåùñåß êïììÜôé ôïõ óõóôÞìáôïò.
Áðü ôçí Üëëç, ôçí ÐáñáóêåõÞ 3/7, ðïõ åßíáé êáé ç ôåëåõôáßá ìÝñá ðïõ åðéôñÝðåôáé âÜóåé íüìïõ íá äçìïóéåõèïýí ìåôñÞóåéò, èá ðñÝðåé íá áðïôõðþíåôáé ìßá êáèïëéêÞ õðåñï÷Þ ôïõ ÍÁÉ, ðïõ äåí èá ÷ùñåß áìöéóâÞôçóç, ÷ùñßò üìùò íá äçìéïõñãåß êáé åðáíÜðáõóç. Ìßá äéáöïñÜ ðïõ èá êõìáßíåôáé áðü 5 Ýùò 10 ìïíÜäåò áíÜëïãá ìå ôçí åôáéñåßá. Óçìåéþíïõìå üôé óå áíÜëïãá äçìïøçößóìáôá óôï åîùôåñéêü ôï ÍÁÉ óõíÞèùò õðïáíôéðñïóùðåýåôáé.
ÅÐÉ×ÅÉÑÇÌÁÔÁ / ÓÇÌÅÉÁ ÊËÅÉÄÉÁ:
Ç óõæÞôçóç åêôüò áðü ôï äéáêýâåõìá ôïõ ôïõñéóìïý ðïõ åßíáé åðßêáéñï, ðñÝðåé íá óôñáöåß êáé óå ôñßá Üëëá æçôÞìáôá:
Ôé èá ãßíåé ôçí ÅÐÏÌÅÍÇ ÌÅÑÁ áí åðéêñáôÞóåé ôï ü÷é ìå:
• ôï ÅÓÐÁ
• ôéò áãñïôéêÝò åðéäïôÞóåéò êáé
• ôéò ôñáðåæéêÝò êáôáèÝóåéò
ÐÑÏÓÏ×Ç!
ÐñÝðåé íá áðïöýãïõìå – åéäéêÜ ìå ôç óçìåñéíÞ ôïðïèÝôçóç ôïõ ÁëÝîç Ôóßðñá – ôï åñþôçìá: «Ðïéüò öôáßåé ãéá ôï ãåãïíüò üôé Ýêëåéóáí ïé ÔñÜðåæåò;». Åêåß ïé áðüøåéò ôïõ êüóìïõ åßíáé ìïéñáóìÝíåò, ôï æÞôçìá åßíáé ôå÷íéêü êáé åîçãåßôáé ðïëý äýóêïëá.
Ãé’ áõôü, áíôß íá óõæçôÜìå ôï ãéáôß Ýêëåéóáí ïé ÔñÜðåæåò, áðåõèýíïõìå óôïõò ðïëßôåò ôï áðëü åñþôçìá: «ÌÅ ÐÏÉÁ ÊÕÂÅÑÍÇÓÇ ÅÊËÅÉÓÁÍ ÏÉ ÔÑÁÐÅÆÅÓ;» .

Offline Euthemes

• Αλλαγή

τι να πεις και τι να μην πεις, τες πα, τσαμπα θα πανε οι παναγιες

Αν οι αλλες επιλογες ειναι δικτατορια και ξερονησια για τους ηττημενους, συνεχιση του χοντρου δουλεματος απο μερους τσιπρα-καμμενου κι επιστροφη σε σαμαροβενιζελους με ολιγη απο λαγοχειλου και σημιτοποταμι, χιλιες φορες αποχη και οικουμενικη.

Βρισιδια εχω ακουσει στερεοφωνικα αυτες τις μερες και απο ατομα του ναι και απο ατομα του οχι και απο ατομα του κκ. Δε με πτοησαν. Σε δημοψηφισμα-παρωδια δεν παω παροτι απο το 2006 που ψηφιζω δεν εχω κανει αποχη ουτε απο τις σαπιες φοιτητικες εκλογες. Εδω μεσα παντως χριστοπαναγιες σε ΠΑΟΚτσηδες δεν κατεβαζω και μαλιστα για ασχετο με τον ΠΑΟΚ λογο.
Ευτυχώς υπάρχει ο ΠΑΟΚ κι υποφέρεται η ζημιά