Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 179825 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

baron

• Guest
Απ: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...
« Reply #3140 on: November 16, 2012, 06:18:02 »
Βασικά επειδή μέχρι τέλους του χρόνου στην εξωτερική πολιτική θα ασχοληθούμε με το derby Ισραήλ - παλαιστίνη και στα εσωτερικά με το derby χορτάτοι - πεινασμένοι, ας πάρω την ευκαιρία να γράψω για τα αγαπημένα μου θέματα:

Πλησιάζει η ημερα μνήμης του πολυτεχνείου.

Την ημερα που μια χούφτα φοιτητές και 780 εργάτες αντιστάθηκαν στην δικτατορία.

Δικτατορία που ανέχθηκαν 99 % των ελλήνων χωρίς να κουνήσουν το δακτυλάκι τους και σήμερα το παίζουν όλοι δημοκράτες.

Για άλλους βεβαια η ημερα του πολυτεχνείου είναι γιορτή!

Λεγε με ΠΑΣΟΚΟ. Συνεργάτης του φασισμού στην επταετία - αντιστασιακός επί ανδρέα. Και φυσικά η χωρα γαμήθηκε όταν οι  99 % πουτάνες γιοι καταδότες και συνεργάτες του παττακού έγιναν καπηλευτές του αίματος μερικών ηρώων,

κάποιοι ξυλοκόπησαν κάτι αλήτες της ΠΑΣΠ είδη - και άτομα της X.A να ήταν : καλά τους έκαναν

Εύχομαι να γίνει της πουτάνας το kakgelo αύριο

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3141 on: November 16, 2012, 09:03:34 »
Εγώ ξέρω πως όταν ήταν να έρθουν είχαν εγγυηθεί πως δε θα γίνουν απολύσεις.  

Εντάξει, αν το είχαν εγγυηθεί οι άνθρωποι...   :D

Κι επιπλέον μια εταιρία όπως η Cosco δε νομίζω πως έχει τους εργαζομένους της να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα ή χωρίς να τους σέβεται πχ.

Αλοίμονο, θα πέσει φωτιά να μας κάψει.
Άκου ρε πράματα, σε λίγο θα μας πουν και ότι ο καπιταλισμός στηρίζεται στην εκμετάλλευση.
Αν και τα συντρόφια από την κίνα είναι αγνοί κομμουνισταράδες, γνήσια εγγόνια του κάρολου, οπότε σίγουρα δεν παίζει εκμετάλλευση.
Εξάλλου μια ματιά στις καταπληκτικές συνθήκες εργασίας στην λαϊκή δημοκρατία (λέμε και κανά ανέκδοτο) της κίνας αρκεί για του λόγου το αληθές.

Και στην τελική, ακόμη και να γινόταν απολύσεις, τι είναι πιο άδικο; Να έχεις ένα λιμάνι σε ένα γεωγραφικό σημείο όπως η Θεσσαλονίκη και να μη το εκμεταλλεύεσαι επειδή είσαι άχρηστος και διεφθαρμένος ως κράτος ή να το δώσεις σε ιδιώτες που να θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή και δουλειά σε πολύ κόσμο;

Αδερφέ, πιο μεγάλο παπά δεν γίνεται να φάει κάποιος, σόρυ κιόλας. Και καλή τη πίστη θεωρώ για σένα ότι είναι παπάς και ότι δεν πας να το περάσεις δήθεν πούστικα και "αθώα" όπως τα σκυλιά του νεοφιλελευθερισμού εδώ και δεκαετίες, ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ :a1006: :a1006:

Πριν από αυτό όμως κάνεις το βασικό και κλασσικό λάθος: ποιον εννοείς όταν λες "εκμεταλλεύεσαι"; Όλοι μαζί θα τα φάμε; Ο χαμάλης και ο κινέζος γραφειοκράτης και μαζί καπιταλιστής; Όλοι μαζί θα ευνοηθούμε, όλων μαζί οι τσέπες θα φουσκώσουν;
Και για να τελειώσει η μαλακία ότι δήθεν είναι τοπικό το πρόβλημα και φταίει το διεφθαρμένο κράτος στην ελλάδα, αλλιώς θα τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια, κοίτα λίγο την ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων και θα δεις ότι παντού αυτό γίνεται. Και ξεκίνα από την Αγγλία, τρένα, british gas και πάει λέγοντας. Χάρισμα σε κάποιον μαφιόζο σε εξευτελιστική τιμή, ανάληψη των λειτουργικών εξόδων από τον μαλάκα φορολογούμενο, όλα τα κέρδη για τον μαφιόζο, διάλυση-πτώχευση-αγορά από το κράτος πάλι.
Αυτό πάει και για τον αδερφό Homo που επίσης το περιόρισε στην ψωροκώσταινα, λες και είναι θέμα προσώπων και όχι οικονομικής πολιτικής.

Και μην παρεξηγιέσαι για τον σκάι, εκεί τα λένε αυτά. Το ότι η ηγεσία των συνδικαλιστών είναι διεφθαρμένη και ξεπουλημένη (επειδή ακριβώς κάνει τα χατήρια της εργοδοσίας κυρίως) δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει συνδικαλισμός (άλλου είδους σίγουρα, άλλη κουβέντα όμως αυτό) και να υπερασπίζεσαι τα κεκτημένα και τα αυτονόητα.
Φτάσαμε στον μεσαίωνα του να μας λέει πρωθυπουργός ότι μίλησε με τον θεό και πήρε το οκ για τα μέτρα και από την άλλη να λέμε ότι είναι λαϊκισμός όταν διεκδικείς κάτι.

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
« Reply #3142 on: November 16, 2012, 10:32:13 »
Καταρχάς δε χρειάζεται να ειρωνεύεσαι κάποιον για τις απόψεις του. Ούτε κανέναν παπά έχω φάει, η γνώμη μου είναι χωρίς να πιστεύω και να υποστηρίζω καμιά ιδεολογία. Σιχαίνομαι τις ιδεολογίες και τους ιδεολόγους και η άποψη μου βασίζεται καθαρά στην εμπειρία, στη γνώση και στην κρίση μου.

Από κει και πέρα, ειδικά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχουν πετυχημένες ιδιωτικοποιήσεις και αποτυχημένες. Όσο σωστά κι αν είναι αυτά που λες, υπάρχουν κι άλλα τόσα εξίσου σωστά επιχειρήματα υπέρ της άλλης άποψης. Προσωπικά είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που κυριαρχεί η διαφθορά, η ασυδοσία και η χυδαία σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Είμαι υπέρ των άμεσων ιδιωτικοποιήσεων όχι μόνο στη δημόσια περιουσία αλλά και στις κοινωνικές υπηρεσίες πλην της υγείας και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, όταν γίνεται μια επένδυση προφανώς και δεν επωφελούνται όλοι άμεσα. Ανάπτυξη φέρνει το ξένο κεφάλαιο. Οικονομική και ορισμένες φορές κοινωνική. Κάποιοι επωφελούνται περισσότερο, κάποιοι λιγότερο, κάποιοι έχουν έμμεσο κέρδος (εμπόριο, τουρισμός, θέσεις εργασίες, κίνηση χρήματος κτλπ) και κάποιοι καθόλου. Η Ελλάδα είναι μέλος μιας ελεύθερης οικονομικής ζώνης που λέγεται Ευρωπαϊκή ένωση κι επίσης τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της είναι ελεύθερες εμπορικές ζώνες. Η γεωγραφική της θέση επίσης είναι από μόνη της ικανή να εξασφαλίσει ξένο κεφάλαιο. Γιατί λοιπόν να πω όχι στο ξένο κεφάλαιο;
Η παγκοσμιοποίηση και ο καπιταλισμός δεν είναι πολιτικές, ούτε τακτικές. Ειδικά η παγκοσμιοποίηση είναι φαινόμενο και αποτέλεσμα της ανάπτυξης και της τεχνολογίας. Οι πολιτικές σου επομένως ως χώρα, θεωρώ, θα πρέπει να επικεντρωθούν στο να βγεις κερδισμένος σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία
...:::Η Τούμπα δε κάνει. Νέο γήπεδο στον ΠΑΟΚ:::...

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
« Reply #3143 on: November 16, 2012, 11:08:44 »
η αναπτυξη πως θα ερθει ρε wild δλδ; με τους μισθους και τα μεροκαματα πεινας;

αναπτυξη για ποιους; γι αυτους που εχουν λεφτα;

συγνωμη αλλα αντιλαμβανεται κανεις τι γινεται;

οι ιδιωτικοποιησεις ειναι ξεφτιλα μονο στη σκεψη
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3144 on: November 16, 2012, 11:27:03 »
w|lD ShaRK
-Äåí åéñùíåýïìáé åóÝíá, ôéò áðüøåéò åéñùíåýïìáé. Êáé Ý÷ù êÜèå äéêáßùìá íá ôï êÜíù åäþ ìÝóá ôïõëÜ÷éóôïí ðïõ ôïí èåùñþ ðéï äéêü ìïõ ÷þñï, ôç óôéãìÞ ðïõ áõôÞ ôçí ðñïðáãÜíäá ðïõ áíáðáñÜãåéò ôçí áêïýìå üëç ìÝñá êáé ðáíôïý. Êáé üôáí ëÝù ðáíôïý, åííïþ óå ÷þñïõò ðïõ óßãïõñá äåí ôïõò èåùñþ äéêïýò ìïõ Þ ïéêåßïõò. Ôï áí åßíáé äéêÞ óïõ Üðïøç, áí óå Ý÷ïõí êÜíåé íá íïìßæåéò üôé åßíáé äéêÞ óïõ Þ ï,ôéäÞðïôå Üëëï, äåí ìáò áðáó÷ïëåß åäþ ðÝñá, Üëëï åßíáé ôï èÝìá ìáò.

-Ôá ðåñß éäåïëïãßáò ôá áöÞíù íá ôá äïõí üóïé îÝñïõí. Ôï êÜèå ðñÜãìá ðÜíôùò Ý÷åé Ýíá üíïìá, äåí åßíáé êáêü íá ôï ëÝìå. ÁíôéèÝôùò, êáêü åßíáé íá ôï êñýâïõí üóïé ðñïöáíþò íôñÝðïíôáé ãéá áõôü Þ Ý÷ïõí Üëëïõò óêïðïýò. Ïé íåïíáæß Ýãéíáí ëáúêïß åèíéêéóôÝò êáé ïé íåïöéëåëåýèåñïé Ýãéíáí "êïéíÞ ëïãéêÞ". Åäþ ìÝóá ôïõëÜ÷éóôïí èá Þèåëá íá ìçí êïñïúäåõüìáóôå Ýôóé. Åßíáé ðïëý ÷åéñüôåñï áðü ïðïéáäÞðïôå åéñùíåßá. ÁõôÜ ðïõ ëåò ïíïìÜæïíôáé áêñáßïò íåïöéëåëåõèåñéóìüò, åßôå óïõ áñÝóåé åßôå ü÷é. Áí áðëþò äåí ôï îÝñåéò, ôþñá ôï Ýìáèåò.
Íá óïõ ðù êáé êÜôé áêüìá: åßíáé ï ëüãïò êáé áõôÞò ôçò ïéêïíïìéêÞò êñßóçò ðáãêïóìßùò. Áí íïìßæåéò üôé åßíáé ç ëýóç, åãþ óïõ ëÝù üôé åßíáé ôï ðñüâëçìá, åêôüò êé áí ðéóôåýåéò óôçí åöáñìïãÞ ôçò ïìïéïðáèçôéêÞò óôçí ïéêïíïìßá.

¼óï óùóôÜ êé áí åßíáé áõôÜ ðïõ ëåò, õðÜñ÷ïõí êé Üëëá ôüóá åîßóïõ óùóôÜ åðé÷åéñÞìáôá õðÝñ ôçò Üëëçò Üðïøçò  

ÐåñéìÝíù íá ôá áêïýóù. ÅéäéêÜ åöüóïí åßíáé ìéóÜ-ìéóÜ üðùò ëåò. Íá äïýìå áí ôá óùóôÜ åðé÷åéñÞìáôá åßíáé üóá ïé íåêñïß ôùí åêôñï÷éáóìÝíùí ôñÝíùí óôçí Áããëßá áðü ôç óôéãìÞ ðïõ éäéùôéêïðïéÞèçêáí.

ÐÝöôåéò üìùò ðÜëé óôçí ßäéá ëïýìðá üôáí ëåò "åßìáé õðÝñ ôùí éäéùôéêïðïéÞóåùí óå ìéá ÷þñá üðùò ç ÅëëÜäá ðïõ êõñéáñ÷åß ç äéáöèïñÜ, ç áóõäïóßá êáé ç ÷õäáßá óðáôÜëç ôïõ äçìïóßïõ ÷ñÞìáôïò".
Ç siemens åßíáé åëëçíéêü êñÜôïò; ¹ (ãéá íá óå ðñïëÜâù) ìüíï óôçí åëëÜäá ëÜäùóå; Êáé ïé ðÝôñåò îÝñïõí üôé ç äéáöèïñÜ åßíáé áíáðüóðáóôï êïììÜôé ôçò åëåýèåñçò ïéêïíïìßáò. Ïé ðïëéôéêïß äåí åßíáé äéåöèáñìÝíïé åðåéäÞ ôñþíå êé áõôïß, áëëÜ åðåéäÞ óå áõôÞ ôçí ïéêïíïìßá áðïôåëïýí ôï ðñïóùðéêü ôùí åðé÷åéñçìáôéþí åäþ êáé áéþíåò óå üëï ôïí ðëáíÞôç. Áí äåí óõìöùíïýìå óå áõôü ôï áðëü, êáëýôåñá íá ìéëÞóåéò ìå êáíÝíá ðáéäÜêé ôïõ íçðéáãùãåßïõ, áõôü ìðïñåß íá ôï ðåßóåéò. Óôï êÜôù êÜôù ç äéáöèïñÜ áðïôåëåß ðáñÜâáóç ôïõ íüìïõ êáé üðùò ôïí íüìï ôïí êüâïõí êáé ôïí ñÜâïõí óôá ìÝôñá ôïõò, Ýôóé êÜíïõí êáé ìå ôçí ðáñáíïìßá. Åäþ êüâïõí êáé ñÜâïõí ïëüêëçñá ðïëéôåýìáôá êáé ðïëÝìïõò, óå áðëïýò íüìïõò èá êïëëÞóïõí…

Åßìáé õðÝñ ôùí Üìåóùí éäéùôéêïðïéÞóåùí ü÷é ìüíï óôç äçìüóéá ðåñéïõóßá áëëÜ êáé óôéò êïéíùíéêÝò õðçñåóßåò ðëçí ôçò õãåßáò êáé ôçò ðñùôïâÜèìéáò êáé äåõôåñïâÜèìéáò åêðáßäåõóçò.

Óôçí ïéêïãÝíåéÜ óïõ åßìáé óßãïõñïò üôé 5 ãåíéÝò ðñïò ôá ðßóù èá åíèïõóéÜæïíôáí ìå ôçí éäÝá üôé ôéò äçìüóéåò õðçñåóßåò  (ôï êåñäïöüñï êïììÜôé âåâáßùò ìüíï) ðïõ ðëÞñùíáí åðß äåêáåôßåò êáé Ýöôéáîáí ôéò õðïäïìÝò ôïõò ìáæß ìå êÜôé åêáôïììýñéá êáôïßêïõò áõôÞò ôçò ÷þñáò, èá ôéò îåðïõëÞóïõìå åðåéäÞ "åßíáé æçìéïãüíåò" êáé "õðÜñ÷åé äéáöèïñÜ". Äåí âëÝðù íá áíáñùôéÝóáé üìùò ãéáôß ïé ßäéïé áõôïß ðïëéôéêïß ïé äéåöèáñìÝíïé êôë ðïõ åõíïïýíôáí ðñþôïé áðü ôéò êñáôéêÝò åôáéñåßåò, åßíáé ïé ßäéïé ðïõ ëõóóÜíå íá ðïõëÞóïõí ôéò äåêï. Ôïõò Ýðéáóå ï ðüíïò íá óþóïõí ôï êñÜôïò êáé ôçí ïéêïíïìßá ôïõò;
Êáé îáíáëÝù: íá Ýëçãå åêåß ôï æÞôçìá, èá Þôáí êáëÜ. ÊÜðïéá óôéãìÞ èá áðïöáóßóïõí íá ôéò öïõíôÜñïõí êáé îáíáãüñáæÝ ôéò ìáëÜêá öïñïëïãïýìåíå.
Ôï üíïìá "ÊáñáìáíëÝíéí" ôï Ý÷åéò áêïõóôÜ;

Ôçí ôåëåõôáßá ðáñÜãñáöï ôçí áöÞíù åíôåëþò áó÷ïëßáóôç, åßíáé ãåìÜôç áðëïúêÜ êëéóÝ.
Íá ðù Ýíá ðñÜãìá ìüíï, ðïõ äåß÷íåé ãåíéêÜ ôé ðáðÜò ðáßæåé: ìåãáëýôåñï øÝìá áðü ôçí ðáãêïóìéïðïßçóç äåí õðÜñ÷åé. Ôï êåöÜëáéï ðÜíôá Þôáí ðáãêïóìéïðïéçìÝíï êáé "ðáãêïóìéïðïéïýìåíï", óå ìéêñüôåñï Þ ìåãáëýôåñï âáèìü. Êáé êÜèå ïéêïíïìßá óôçí éóôïñßá ôçò áíèñùðüôçôáò åß÷å ôçí åããåíÞ ôÜóç íá åðåêôåßíåôáé, Ýôóé ÷ôßóôçêáí êáé ïé áõôïêñáôïñßåò åîÜëëïõ. Ôï ðÝñáóìá ôçò áíáôïëéêÞò Åõñþðçò êáé ìéáò ôåñÜóôéáò ÷þñáò üðùò ç ñùóßá áðü ôïí êñáôéêü êáðéôáëéóìü óôçí åëåýèåñç áãïñÜ, äåí ìðïñåß ïýôå ãéá ðëÜêá íá èåùñçèåß "ðáãêïóìéïðïßçóç" ôïõ êåöáëáßïõ.

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
« Reply #3145 on: November 16, 2012, 11:29:55 »
Οκ, αφού αναπαράγω απλοϊκά κλισέ και προπαγάνδα γάμησε το, τι να πούμε; Βαριέμαι κιόλας 

Offline trelammenos

• Αποστολή
  • **
« Reply #3146 on: November 16, 2012, 11:33:56 »
Και τι να είναι ρε συ φίλε Kiss δημόσια όλα?Που όλοι κάθονται και τα ξύνουν?Να γίνουν ιδιωτικά αλλά με νόμους που θα προστατεύουν τον κάθε εργαζόμενο.Με 8ρα με σωστό μισθό και ένσημα και αποζημιώσεις στην απόλυση.Όχι τώρα που ούτε καν 3μήνες πριν όποτε θέλουν θα σε απολύουν και δε πα να κόψεις τον λαιμό σου...
Αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεσαι ένα σωστό κράτος με σωστούς πολιτικούς πράγμα απίθανο.... και ουτοπικό
Και δεν είμαι ούτε καπιταλιστής ούτε τπτ... Απλά έχω δει τι γίνεται στο δημόσιο στην Ελλάδα... Από διαφορές σε καθηγητές δημόσιων σχολείων με φροντιστηρίων μέχρι την οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία που και είναι ανίδεοι πλέον με υπολογιστές κτλ και πουλάνε υφάκη και εξουσία. (εννοείτε όχι όλοι αλλά ενα 70-80%)
Δυστυχώς  για την Ελλάδα η μονιμότητα πρέπει να καταργηθεί..... Αλλά από την άλλη να μην αφήσουν να γίνουμε και δούλοι των ιδιωτών...
Όταν σαν κράτος χρέωσες μία ολυμπιακή, όταν είσαι μονοπώλιο όπως ο ΟΣΕ (και η μπουτίκ του Π.Α.Ο.Κ.) και μπαίνεις μέσα....
Που να αναλάβουν άλλα και άλλα...
Δυστυχώς η μίζα και τα βολέματα από μπάσταρδα κομματόσκυλα άσχετα και ανίδεα με την δουλειά που τους δίνανε οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση...
Το θέμα είναι να μπορέσουν να θέσουν κάποιους νόμους και κανόνες...
Αφού έχω εσένα ζωή μου και λατρεία ζω μες την μαγεία....

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
« Reply #3147 on: November 16, 2012, 12:03:31 »
συμφωνω τρελαμενε, οταν δεν θα μπορεις να πιεις ουτε νερο, θα τα ξαναπουμε

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3148 on: November 16, 2012, 12:05:21 »
Οκ, αφού αναπαράγω απλοϊκά κλισέ και προπαγάνδα γάμησε το, τι να πούμε; Βαριέμαι κιόλας 

Αν πράγματι βαριέσαι, οκ (να το παίξω εγώ τώρα παρεξηγημένος και να πω ότι σου φαίνομαι βαρετός;).
Αν ξεπερνούσες όμως τις παρεξηγήσεις σου, θα είχε ενδιαφέρον να μου απαντούσες έστω σε μερικά από αυτά που θέτω, γιατί ως τώρα ελάχιστες απαντήσεις πήρα και σε ασήμαντα πράγματα.

Να γίνουν ιδιωτικά αλλά με νόμους που θα προστατεύουν τον κάθε εργαζόμενο.Με 8ρα με σωστό μισθό και ένσημα και αποζημιώσεις στην απόλυση.

Να μου πεις πού το παίζει αυτό το έργο να πάω να το δω.

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
« Reply #3149 on: November 16, 2012, 12:10:36 »
τρελαμενε σχετικα με μισθους και απολυσεις που αναφερεις, ξερεις τι ψηφισαν προχθες;

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #3150 on: November 16, 2012, 12:18:21 »
Νόμοι υπάρχουνε. Το ότι δεν εφαρμόζονται, θεωρώ ότι έχει να κάνει με την έλλειψη πολιτικής κουλτούρας. Πάντα πάει στο εύκολο ο άλλος. Πάντα θα πάει να διαμαρτυρηθεί στην αντιπολεμική ενάντια στην εισβολή στο ΙΡΑΚ (π.χ., που καλά κάνει και πάει), αλλά δεν θα πάει να την πει στον κολλητό του, που ενώ έχει κλέψει σαν δημόσιος υπάλληλος στην εφορία και έχει χτίσει βίλα στο Πανόραμα. Αντίθετα, θα πάει επίσκεψη και θα του πάρει και μία γλάστρα κι ένα ουίσκι να πιούνε. Κράξιμο παντού και όχι μόνο όπου μας παίρνει. Άμα την είχαν ψιλιαστεί όλοι αυτοί ότι δεν τους παίρνει, τότε δεν θα είχε φτάσει σε αυτά τα επίπεδα το χρέος. Ούτε η διαχείρισή του από τον ΓΑΠ και τη συμμορία του θα ήταν τέτοια. Αλλάζουμε κι εμείς, αλλάζοντας τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος είναι σχέσεις. Αλλά ρε φίλε wild shark, όταν  εμείς δεν τα καταφέρνουμε σαν ομάδα, αντί να βρούμε τι φταίει, με λες να πάμε να δηλώσουμε υποταγή στον Χ και Ψ, παραχωρώντας του τα δικαιώματα από κομμάτι της ζωής μας, τότε είσαι λάθος. Επειδή δεν έχουμε βρει τα κότσια να αντιπαρατεθούμε με τον κακό μας εαυτό, να βάλουμε κεχαγιά πάνω απ' τα κεφάλια μας, πάει πολύ. Αν πάλι νιώθεις παιδί, που ψάχνει την στοργικότητα και την αποφασιστικότητα του πατέρα, τότε α) μην βγαίνεις και μεταφέρεις αλλού το παιχνίδι, αλλά κάτσε και βρες τα με την πάρτη σου ή/και β) αν δεν θεωρείς τον εαυτό σου ικανό να εκφραστεί σε σημείο να επιρρεάσει τους γύρω του, τότε έπραξες σοφά
γάμησε το, τι να πούμε; Βαριέμαι κιόλας  

Είναι η ίδια παραίτηση. Από τη στιγμή που δεν πάμε καλά στο σπίτι με τη γυναίκα μου, ας το σκοτώσουμε σε μία εταιρία ή ας το βάλουμε φωτιά, σαν να λες. Εγώ πάλι σε λέω, κάτσε και πάλεψε. Την τρέλα μου μέσα, τα ίδια θέλουμε αφού!

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
« Reply #3151 on: November 16, 2012, 12:22:21 »
Όχι Català δε λέω πως είσαι βαρετός.
Αλλά αφενός ο τρόπος που μιλάς είναι μειωτικός και αυτόματα υποβαθμίζεις το συνομιλητή σου υποχρεώνοντας τον ουσιαστικά να απολογηθεί για τις απόψεις του (κάτι που δεν έχω υποχρέωση να κάνω) και αφετέρου έχεις θέσει τόσα ζητήματα, από εθνικοσοσιαλισμό μέχρι την Αγγλία της Θάτσερ και ηθικά ζητήματα για το τι θα ήθελαν οι προπαππούδες μας. Επιπλέον, λες ότι δε μπορώ να πείσω κανέναν. Σκοπός μου δεν είναι να πείσω κανέναν, ούτε και θέλω να πείσω κανέναν ότι έχω δίκιο.

Για να γίνει μια τέτοια κουβέντα λοιπόν χρειάζονται ώρες και πολλές σελίδες. Κάτι που δεν έχω χρόνο να κάνω τώρα και δε μπορώ κιόλας. Με κουράζει να πληκτρολογώ, δεν είμαι των υπολογιστών πολύ

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3152 on: November 16, 2012, 12:32:53 »
Όχι, δεν έχω καμία πρόθεση ούτε να σε μειώσω ούτε να σε βάλω να απολογηθείς και αν ένιωσες έτσι, ζητάω συγγνώμη. Σε απόψεις επιτίθεμαι, ξαναλέω, και αυτοί που έχουν φέρει πάλι τον κόσμο σε αυτή την κατάσταση, πρέπει σίγουρα να απολογηθούν.
Το ότι δεν μπορείς να πείσεις πήγαινε μόνο στο συγκεκριμένο εκείνης της πρότασης περί σχέσης πολιτικών-επιχειρηματιών, εννοείται ότι κάνουμε κουβέντα και δεν προσπαθούμε πείσουμε ντε και καλά κάποιο ακροατήριο.

Offline w|lD ShaRK

• Αποστολή
  • **
« Reply #3153 on: November 16, 2012, 12:41:32 »
Έχει ενδιαφέρον πάντως το προηγούμενο ποστ σου. Όταν σχολάσω θα βρω χρόνο να γράψω 2-3 πραγματακια σχετικά

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #3154 on: November 16, 2012, 12:46:28 »
Και τι να είναι ρε συ φίλε Kiss δημόσια όλα?Που όλοι κάθονται και τα ξύνουν?

Κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεσή του, θα συμφωνήσουμε. Αλλά μην κάνεις την εξαίρεση κανόνα. Εκτός κι αν δεν έχεις πάρε/δώσε με ΔΥ. Μην τρελλαθούμε κιόλας. Χέζεις 800 χιλιάδες κόσμο με μία πρόταση. Σκέψου το ξανά.

Να γίνουν ιδιωτικά αλλά με νόμους που θα προστατεύουν τον κάθε εργαζόμενο. Με 8ρα με σωστό μισθό και ένσημα και αποζημιώσεις στην απόλυση.

ΟΚ, σε ποιον πλανήτη παίζουν αυτά είπαμε; Στον πλανήτη της φαντασίας σου. Γαμιώντας παράλληλα με τις άστοχες ευχές σου δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Το φάγαμε το τυράκι των αποικιοκρατών (εγχώριων κυρίως). Γιατί εσύ πέρα από μία δουλίτσα, δεν παίζει να έχεις παραπάνω.

Όχι τώρα που ούτε καν 3μήνες πριν όποτε θέλουν θα σε απολύουν και δε πα να κόψεις τον λαιμό σου...

Πάλι στο φαντασία μου πλανεύτρα το έριξες.

Αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεσαι ένα σωστό κράτος με σωστούς πολιτικούς πράγμα απίθανο.... και ουτοπικό

Ποιοι είναι οι σωστοί πολιτικοί και ποιο το σωστό κράτος; Και ποιοι θα τους ορίσουν αυτούς. Πάλι η μπάλα στην εξέδρα. Ποτέ δεν μπαίνεις στο δια ταύτα, παρά μόνον αναπαράγεις ανέξοδα λόγια αμάσητα, του συρμού. Επειδή σε βρήκαν μπόσικο και σε πάσαραν την προπαγάνδα τους οι κλεφταράδες σαν τον Μυτιληναίο και τη λοιπή αφορολόγητη συμμορία, κάθεσαι και μας δείχνεις την άγνοιά σου και την ευκολοπιστία σου. Φίλε, δεν θέλει μόνο καλή καρδιά. Θέλει και μυαλό.

Και δεν είμαι ούτε καπιταλιστής ούτε τπτ...

Ε, πως δεν είσαι. Αφού ξεκινάς την επόμενη πρόταση με το "αλλά". Σαν το ανέκδοτο «δεν είμαι ρατσιστής, ΑΛΛΑ αυτοί είναι μαύροι»

Απλά έχω δει τι γίνεται στο δημόσιο στην Ελλάδα... Από διαφορές σε καθηγητές δημόσιων σχολείων με φροντιστηρίων μέχρι την οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία που και είναι ανίδεοι πλέον με υπολογιστές κτλ και πουλάνε υφάκη και εξουσία. (εννοείτε όχι όλοι αλλά ενα 70-80%)

Οι μαύροι που λέγαμε. Κι εσύ τι έκανες γι' αυτό; Είμαι σίγουρος. Από τίποτα, μέχρι να τους πας γλάστρες στα σπίτια τους, που έγραψα παραπάνω.

Δυστυχώς  για την Ελλάδα η μονιμότητα πρέπει να καταργηθεί..... Αλλά από την άλλη να μην αφήσουν να γίνουμε και δούλοι των ιδιωτών...

Ωραία. Και γω μαζί σου σ' αυτό. Αλλά πως σκέφτεσαι να γίνει; Γιατί το μόνο που βλέπω να έχεις σαν πρόταση είναι η δεύτερή σου πρόταση. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ. Ε, όχι ρε φίλε! Μπάστα! Δεν θα μας τρελλάνεις κι εμάς. Εσύ μπορεί να είσαι τρελλαμένος (:P), αλλά εμείς - λέμε ότι - την παλεύουμε ακόμα και σκεφτόμαστε τις συνέπειες αυτού που λέμε. Οπότε η πρώτη πρόταση απορρίπτεται, μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο.

Όταν σαν κράτος χρέωσες μία ολυμπιακή, όταν είσαι μονοπώλιο όπως ο ΟΣΕ (και η μπουτίκ του Π.Α.Ο.Κ.) και μπαίνεις μέσα....
Που να αναλάβουν άλλα και άλλα...

Ρε ψηλέ, τα είχαν αναλάβει όλα αυτά που σκέφτεσαι. Από το '85 και μετά όλο ιδιωτικοποιήσεις γίνονται. :D Και δεν μπήκαν όμως όλα μέσα. Π.χ. ο ΟΤΕ, δεν ήταν μέσα. Και πουλήθηκε. Βρες το λάθος.

Δυστυχώς η μίζα και τα βολέματα από μπάσταρδα κομματόσκυλα άσχετα και ανίδεα με την δουλειά που τους δίνανε οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση...

Τώρα τα λες ωραία, αλλά η αντίφαση με τα προλεγόμενά σου βγάζει μάτι. Με άλλα λόγια, μιλάς με την καρδιά σου μεν, παπαγαλίζοντας αυτά με τα οποία σε πρήζουν τα συκώτια κάθε μέρα εδώ και δεκαετίες στις ειδήσεις και στις «ενημερωτικές εκπομπές». Για να το πάρουμε από την αρχή, για να έχεις μία όμορφη πολιτική κοινωνία, θέλεις να έχεις ικανοποιημένους πολίτες. Βρες πως θα τους έχεις όλους αυτούς ικανοποιημένους, με τους οποίους συναλλάσσεσαι καθημερινά (στη δουλειά σου, στον ελεύθερό σου χρόνο, στο γήπεδο κ.ο.κ.) και θα έχεις βρει τη λύση. Για μένα πάλι είναι η σύνθεση των απόψεων. Γι' αυτό και θέλω όλοι να έχουν λόγο και όλοι να συζητάνε με όλους (με κάποιες εξαιρέσεις, αυτών που δεν θέλουν να συζητήσουν, αλλά να επιβληθούν ετσιθελικά. Από την τελευταία παρατήρηση εξαιρούνται οι αμυνόμενοι για τα δικαιώματά τους, που προσπαθούν να περάσουν το δίκαιό τους από το μηδέν, βλ. εργάτες στον 19ο και 21ο αιώνα, γυναίκες στον 19ο και τις αρχές του 20ου και βάλε ό,τι σχετικό σου 'ρχεται). Άμα δεν μιλάμε για σεβασμό και με σεβασμό για τον άλλον που είναι δίπλα μας, τότε το ψοφήσαμε. Το κάναμε ζούγκλα και τα κατεβάσαμε όλοι μαζί. Γιατί δεν τα κατεβάζει μόνον ο άλλος δίπλα σου, όταν γίνεται. Τα κατεβάζεις κι εσύ. Κατεβαίνει το επίπεδο διαβίωσής σου.

Το θέμα είναι να μπορέσουν να θέσουν κάποιους νόμους και κανόνες...

Επαναλαμβάνω, νόμοι και κανόνες υπάρχουν υπεραρκετοί. Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε εμείς τις σχέσεις μας. Και όποιοι νόμοι  είναι να αλλάξουν, θα αλλάξουν. Όποιοι νόμοι είναι να εφαρμοστούν, θα εφαρμοστούν. Από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται, αυτό έχει να κάνει με τις σκατά σχέσεις μας. Με την κακιασμένη αντίληψη «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Κάθε φορά που ακούω από μεροκαματιάρη άνθρωπο «όλοι στο δημόσιο τα ξύνουνε» και «εγώ έχω ζήσει αυτήν την περίπτωση, άρα αυτός είναι ο κανόνας», αυτό σκέφτομαι. Ανθρώπους έρμαια των παθών τους, αυτοκαταστροφικούς, που θέλουν να πάρουν όλους μαζί τους στην κόλαση. Μα σκοπός μας δεν είναι η κόλαση, αλλά ο παράδεισος. Έτσι δεν είναι; Την κόλαση εντός μας και εκτός μας την αφήνουμε για τον ΠΑΟΚ και τον ΝΑΟ μας. Εκεί, μάλιστα. Εκεί είναι το φάρμακό μας. Το γιατρικό.

ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΖΩ ΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ. ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
« Reply #3155 on: November 16, 2012, 13:10:33 »
Προσωπικα θα μιλησω μονο για ενα πραγμα,τον ΟΣΕ τον οποιο και ξερω πολυ καλα

ελπιζω και ευχομαι να τον παρουν οι γαλλοι,η οι πορτογαλοι η οποιος στον πουτσο θελει αρκει να σταματησει σαν εταιρια να μας πουλαει τρελα με υπηρεσιες χειροτερες και απο την ινδια και με προσωπικο χειροτερο και απο την εφορια.

και φυσικα αυτονοητο (αν και το αυτονοητο στην ελλαδα δεν ειναι και τοσο αυτονοητο) ο ανθρωπος που τον εβαλε μεσα εκατονταδες εκατ. ευρω για τον εκσυγχρονισμο του -με την οπισθεν- να παει φυλακη.
ΣΙΓΑΛΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΦΑΕ ΠΑΤΑΤΑΚΙ

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
« Reply #3156 on: November 16, 2012, 13:33:44 »
Ποιοι είναι οι σωστοί πολιτικοί και ποιο το σωστό κράτος;

Διορθωσε με εαν κανω λαθος αλλα οι σωστοι πολιτικοι και το σωστο κρατος εκλεγονται και εφαρμοζονται απο τους σωστους πολιτες. Εαν το κρατος σεβεται τον πολιτη τοτε και ο πολιτης σεβεται το κρατος. Οι σημερινοι πολιτιοι δεν σεβονται τους πολιτες αλλα τους ψηφοφορους τους (και το αντιστροφο) οποτε για ποιο λογο δεν ειναι ουτοπικο αυτο στην ελληνικη κοινωνια?
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3157 on: November 16, 2012, 14:28:34 »
και φυσικα αυτονοητο (αν και το αυτονοητο στην ελλαδα δεν ειναι και τοσο αυτονοητο) ο ανθρωπος που τον εβαλε μεσα εκατονταδες εκατ. ευρω για τον εκσυγχρονισμο του -με την οπισθεν- να παει φυλακη.

Δεν ξέρω σε ποιον ακριβώς αναφέρεσαι, αλλά μπορώ να βρω αμέσως δύο μεγάλους ενόχους που χρωστάνε στον οσε αμέτρητα, όπως και στην ολυμπιακή: τα δυο μεγάλα κόμματα που κουβαλούσαν τους μαμελούκους τους τσάμπα σχεδόν 40 χρόνια.
Και η φυλακή δε με νοιάζει τόσο, τα φράγκα μπορεί να τα επιστρέψει; Και αυτά που έφαγαν και αυτά που έχασε η εταιρεία.

Offline NearlyGod

• Κερκίδα
  • *
« Reply #3158 on: November 16, 2012, 14:35:15 »
Για Cosco δε ξερω, εχω ακουσει ακομα και θεωριες του στυλ "οι κινεζοι αγοραζουν ολο το χρεος της χωρας με ανταλλαγμα 2-3 λιμανια" τα οποια δε ξερω αν στεκουν.

Δεν στέκει απλά, 3-4 λιμάνια με κόστος 350 δις ευρο? ούτε το λιμάνι του Ρότερνταμ της Αμβέρσας και του Αμβούργου μαζί, με 10πλαίσια κίνηση δεν στοιχίζουν τόσο
working class hero

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
« Reply #3159 on: November 16, 2012, 14:47:40 »
http://www.youtube.com/watch?v=ZwH4pU6uvAI (Embedding disabled, limit reached)
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ