Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 180184 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
Αφενος το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν.

Αφετερου δεν εχω σκοπο να γραψω κανα σεντονι για να αποδειξω κατι που ειναι ξεκαθαρο.
ΣΙΓΑΛΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΦΑΕ ΠΑΤΑΤΑΚΙ

Offline Català

• Αλλαγή
 :D :D :D :D :D

Τουλάχιστον γελάμε

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
Καλο ειναι και αυτο

Offline Català

• Αλλαγή
Ναι, όταν είσαι το ακροατήριο και όχι ο γελωτοποιός

Offline ΠunderΑΟgroundΚ

• Αποστολή
  • **
To δομημένο φιλοσοφικό σύστημα λειτουργίας ανθρώπινης κοινωνίας εμπεριεχει και γκουλαγκ?

Τεσπα μην το κουραζουμε,ιδια σκατα ηταν.

Όχι. Αυτά ήταν επινόηση του Στάλιν για να ξεφορτωθεί τα αστικά υπολείματα. Βασικά ο Στάλιν, καθότι τσέλιγκας, παρανόησε τα κείμενα και τους λόγους των θεωρητικών του κομμουνισμού. Αυτά συμβαίνουν στην ανθρώπινη ιστορία. Για παράδειγμα άλλα εννοούσε ο Χριστός και άλλα έκαναν οι θρησκευτικοί ηγέτες αργότερα.

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
Ναι, όταν είσαι το ακροατήριο και όχι ο γελωτοποιός

βασικα καταλα,δεν ειπα οτι ο κομμουνισμος δεν ειναι ενα φιλοσοφικο συστημα,ειπα οτι ο σταλιν εκανε τα ιδια με τον χιτλερ κατι που ειπες και εσυ.

τωρα γιατι σε ετσουξε....

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
To δομημένο φιλοσοφικό σύστημα λειτουργίας ανθρώπινης κοινωνίας εμπεριεχει και γκουλαγκ?

Όχι. Αυτά ήταν επινόηση του Στάλιν για να ξεφορτωθεί τα αστικά υπολείματα. Βασικά ο Στάλιν, καθότι τσέλιγκας, παρανόησε τα κείμενα και τους λόγους των θεωρητικών του κομμουνισμού. Αυτά συμβαίνουν στην ανθρώπινη ιστορία. Για παράδειγμα άλλα εννοούσε ο Χριστός και άλλα έκαναν οι θρησκευτικοί ηγέτες αργότερα.

ναι ρε φιλε,εκανε εγκληματα?
ναι.
τωρα δε πα να τα εκανε γιατι ειχε ημικρανιες,δεν το ψαχνω παραπερα.

Offline lik4

• Αλλαγή
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΕΛΛΗΣ ''ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΟΥ'' ΝΕΟ 2012

Offline Català

• Αλλαγή
τωρα γιατι σε ετσουξε....

Δεν με έτσουξε, εκτός κι αν σε τσούζει εσένα τίποτα και κρίνεις με τον ίδιο τρόπο και για τους άλλους. Αν έχεις τέτοια προβλήματα πάντως, πάνε σε κάποιο φαρμακείο και φαντάζομαι ότι θα σε βοηθήσουν.

Επειδή τα ελληνικά μου είναι λίγο καλύτερα από των χρυσαύγουλων, είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι πως όταν λες κάτι τέτοιο, προφανώς ειρωνεύεσαι ότι ΔΕΝ ήταν φιλοσοφικό σύστημα. Αν πάλι τα δικά σου τα ελληνικά είναι σαν του φύρερ και άλλα λες και άλλα εννοείς, πάω πάσο και παίρνω πίσω ό,τι έγραψα.
Εγώ αυτό με το οποίο γέλασα πάντως είναι το αυταπόδεικτο των απόψεών σου, "μην το κουράζουμε" και είναι "ξεκάθαρο", άρα γιατί να γράφουμε. Και ότι μπερδεύεις την κουβέντα για να βγεις σωστός.

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
Ελληνικα για αρχαριους.

-Ο σταλιν και ο χιτλερ δεν ηταν ιδιοι

-τι διαφορα ειχαν?

-ο ενας εκπροσωπουσε ενα δομημενο φιλοσοφικο συστημα λειτουργιας ανθρωπινης κοινωνιας

-που περιειχε και γκουλαγκ? (για οσα εγιναν επι των ημερων του)

-...

ξυδι τοπ

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
Τι προσπαθεις να αποδειξεις screw? Να εξισωσουμε τους ναζιστες μαχαιροβγαλτες της Χρυσης Αυγης με τους κουμμουνιστες? Η ειναι κατι αλλο που δε το πιανω?

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
Προς Θεου.

απο 2 λεξεις πιαστηκα ετσι για το ιστορικο ενδιαφερον (σταλιν-χιτλερ)

τωρα γιατι εγινε ολο αυτο μαλλον υπαρχει κομπλα.

Offline ΠunderΑΟgroundΚ

• Αποστολή
  • **

ναι ρε φιλε,εκανε εγκληματα?
ναι.
τωρα δε πα να τα εκανε γιατι ειχε ημικρανιες,δεν το ψαχνω παραπερα.

Μη μένεις σε επιφανειακές λογικές. Δεν κρίνω την προσωπικότητα του ενός και του άλλου. Προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι έκανε εγκλήματα λόγω παρανόησης του φιλοσοφικού συστήματος που εκπροσωπούσε. Η διαφορά από τον χίτλερ είναι τεράστια γιατί ο χίτλερ έκανε εγκλήματα λόγω του ότι αυτό που εκπροσωπούσε ήταν εγκληματικό. Ελπίζω να κατάλαβες.

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
Τεσπα φιλε δεν θελω να το συζητησω αλλο.

Offline savage republic

• Βασικός
Ρε συ screw γκαρντάσι μου, με στεναχωρείς τώρα. Γιατί ανοίγεις συζήτηση και μετά δείχνεις ότι δεν θες να μπεις σ' αυτήν; Κρίμα, δηλαδή άσε το τι πιστεύει ο καθένας. Μιλάω για το γαμώτο του πράγματος.

Offline the_screwdriver4

• Αποστολή
  • **
Μαγκα μου,εγω απο τις λιγες γνωσεις που εχω, για τον σταλιν μιλησα, ουτε για το ΚΚΕ ουτε για την κα γκε μπε.

Οταν ρωτησα τις διαφορες το εννουσα,ηθελα να το δω πως το βλεπει ο λιοστε.

Για μενα οι 2 αυτες προσωπικοτητες ειναι ιδιες..τωρα αν το θεμα ειναι η παρανοηση ενος συστηματος,και οι χιλιαδες νεκροι εξαιτιας του ειναι επιφανειακη προσεγγιση και οχι η ουσια,και αν καταληξαμε να μιλαμε για τις εκλογες του 1940 ε σορρυ τι αλλο να πω?

ive4

• Guest
Τη μεγαλύτερη κάψα και τα περισσότερα σχόλια για τις εκλογές την έχουν όσοι προτείνουν εκλογική απεργία. Ενδιαφέρον αυτό.

Κατά τα άλλα :
Η Χρυσή Αυγή καλώς ή κακώς ψηφίστηκε από ένα 7%, σε ένα κλίμα θαψίματος της ίδιας της έννοιας του έθνους για δεκαετίες και λοιδωρίας και χτυπημάτων εναντίον της στην προεκλογική περίοδο. Με αυτά τα δεδομένα η Χρυσή Αυγή δεν ήρθε μόνη της, αλλά κάποιοι την έφεραν, κάποιοι οδήγησαν πολύ κόσμο σε αυτήν.
Οι υποστηρικτές του διεθνισμού, των ανοικτών συνόρων, της λαθρομετανάστευσης και των δουλεμπόρων, όσοι χαλάσανε τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων, αλλά και οι υποστηρικτές δοσίλογων πολιτικών και προδοτών, έφεραν την ανάγκη στήριξης πατριωτικών κινημάτων είτε με την συνήθη πολιτική έκφραση, είτε με την ακραία έκφρασή τους (πάντως όχι περισσότερο ακραία από τις οργανωτικές δομές του νομιμοποιημένου στα μάτια όλων ΚΚΕ). Επίσης η αριστερόστροφη πορεία της κοινωνίας, δημιούργησε κάποιες κοινωνικές δυσλειτουργίες, και κάπου έπρεπε να ισορροπήσει το πράγμα.

Οι νοσταλγίες του κάθε παρανοϊκού αρχιμαλάκα (Χίτλερ, Στάλιν κ.α), δεν είναι ο λόγος ενίσχυσης των ακραίων δεξιών ή αριστερών κομμάτων. Υπάρχουν πραγματικά σημερινά δεδομένα που μπορούν να σε οδηγήσουν στα άκρα, και δεν υπάρχει κανένα θέμα νοσταλγίας. Σχεδόν όλα πάνε χάλια και ο κόσμος βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα.   

CLUB LARISA

• Guest
Όσοι απείχαν συνειδητά, είχαν το θάρρος και το είπαν. Εσύ έχεις το θάρρος να μας πεις ως πιο συνειδητοποιημένο ον που τιμά το δικαίωμα στο εκλέγεσθαι, τι ψήφισες?

Η νομιμοποίηση των ναζιστών πλασαρισμένη ως απόπειρα εξεύρεσης νέου σχήματος απο ταλαιπωρημένους πολίτες δεν θα περάσει. Ο κόσμος μπορεί να λοβοτομήθηκε, αλλά ακόμα αναπνέει. Τα τρικ αυτά αλλού για τους εραστές της προσοχής αγράμματου λοχία και της εθνοφυλετικής μπουρδολογίας. Όσες γιαγιές και να συνοδεύσετε στην λαική

« Last Edit: May 08, 2012, 00:53:19 by CLUB »

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
να πω κι εγω την μαλακια μου

ο πολεμος ιστορικα εναντια στους συγκεκριμενους παρακρατικους της χ.α ξεκινησε απο το 84

δυστυχως μεχρι το σωτηριον ετος 2012 οσοι ελαχιστοι κατεβαιναν σε καθε πολη για αντιφασιστικες πορειες

και οσοι ελαχιστοι κατεβαιναν για συγκρουσεις εναντια στο δημιουργημα του καπιταλιστικου μας συστηματος

χαρακτηριζοταν ως γραφικοι απο τις πολιτικες παραταξεις που σημερα σοκαρονται απο την εισοδο της χ.α στο κοινοβουλιο.

ολες τις πολιτικες παραταξεις μηδενος εξαιρουμενου.χαρακτηριστικο συμβαν το γιαουρτωμα στον δημοσιογραφο στα γιαννενα

που το καταδικασαν ολοι ανεξαιρετως.

μην τρελαινομαστε λοιπον.ας τα λουστουμε

η χ.α κατα την προσωπικη μου γνωμη πατησε πανω στην αδυναμια της αριστερας στο να καταφερει να κανει τα λαικα στρωματα

να την νιωσει ως την δικια του εκφραση στο πολιτικο συστημα.εκανε διεισδυση στα λαικα στρωματα θρεφοντας τον φασισμο

σε ανθρωπους που το κυριο γνωρισμα τους ητανε η μη διαθεση για σκεψη,σε ανθρωπους που μαθανε να μισουνε τον γειτονα επειδη εχει περισσοτερα

και τον μεταναστη επειδη μας κλεβει τις δουλειες(δεν ειναι τυχαιο πως εξαιτιας αυτης της λογικης αρκετοι αλβανοι που μπηκαν στην χωρα την δεκαετια του 90 εχουνε γινει χρυσαυγιτες.νιωθουν οτι απειλουνται απο τους υπολοιπους μεταναστες ξεχνοντας κι αυτοι τι ηταν)

ειναι ειρωνικο στο περαμα να βλεπεις εν ετει 2012 πορεια της χ.α που ξεκιναει απο το δημαρχειο

ειναι τραγικο να ακους για ανθρωπους μαρτυρικων χωριων λογω του ναζισμου να δινουν την ψηφο τους στην χ.α

ειναι λυπηρο για μια χωρα που θελει να περηφανευεται οτι γεννησε την δημοκρατια(γαμω την δημοκρατια σας) και τον πολιτισμο

να αναφερονται τα ξενα ειδησειογραφικα πρακτορεια με πηχαιους τιτλους για την εισοδο των νεοναζιστων στο κοινοβουλιο

για να το τελειωσω προσωπικα δεν χαλαστηκα και τοσο μιας και το περιμενα βλεποντας το καθημερινα στους δρομους στα σχολεια

και στα γηπεδα...ισως να ειναι και καλυτερα.ισως ολο αυτο να αποτελεσει αφορμη για ακομα μεγαλυτερη αντιεξουσιαστικη κινηση

σε αυτη την χωρα,για περισσοτερους γραφικους αντιφασιστες,για απαλλαγη αρκετων σωστα σκεπτομενων ανθρωπων απο τα δεσμα της αριστερας

για μια κοινωνικη συγκρουση και για εναν πολεμο ταξικο εναντια στο κρατος και στα δημιουργηματα του που θα μας οδηγησει σε καλυτερη κοινωνια

ελευθεριακη,αυτοοργανωμενη και δικαιως καταμερισμενη στον καθενα μας

προσοχη ομως....για να κανεις ομελετα χρειαζεται να σπασεις αυγα(χρυσα στην προκειμενη)...χωρις διαθεση για θυσιες(ανθρωπινες) δεν προκειται ποτε να γινει κατι

Offline bergkamp

• Αποστολή
  • **
Εγω δεν ασχολουμαι με τα πολιτικα,στ'αρχιδια μου τους γραφω ολους και στις φετινες εκλογες,οπως και σε ολες τις προηγουμενες ψηφισα ΠΑΟΚ..

ΑΛΛΑ εχω να πω ΣΚΑΤΑ στη χρυση αυγη και σε οσους τη ψηφισαν,ειτε ξεραν ειτε δεν ξεραν τι εκπροσωπει...(απλα και δημοκρατικα  ;D )
ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΩ ΚΙ ΑΝ ΒΡΟΜΑΩ ΚΙ ΑΝ ΜΠΑΤΙΡΗΣ ΤΡΙΓΥΡΝΩ ΛΕΩ Π.Α.Ο.Κ. ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩ