δεν κολησαν οι αγανακτισμενοι κατ,,συνταγμα ηταν εδω και ενα μηνα.
Τώρα, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Σου λέω για τρίτη φορά ότι η πορεία δεν ανήκε σε αυτούς, αν έχεις να μου πεις κάτι για αυτό. Εγώ μίλησα για το ποιος έκανε το κάλεσμα και τι έγινε με τα επεισόδια στο σύνταγμα. Στο κάτω κάτω, και η "λαϊκή συνέλευση" από πού κι ως πού εκπροσωπεί όλο τον κόσμο στην πλατεία; Το κάτω μέρος της ίσως, όλη την πλατεία σίγουρα όχι.
Αυτό το οποίο θα μπορούσαν να κάνουν ως συνέλευση είναι να μην αφήνουν να καβατζώνονται οι μπάχαλοι στην πλατεία για να χώνουν, αλλά δεν ανήκει όλη η ευρύτερη περιοχή του συντάγματος στους αγανακτισμένους, μην τρελαθούμε.
για μενα νικη ειναι να παρει την εξουσια ο λαος και να εχουν αξιοπρεπη ζωη ολοι.
Καλά, φίλε ved, αυτά τα λέγαν οι πρώτοι κομμουνιστές πριν 150 χρόνια. Τώρα, το να πάρει την εξουσία ο λαός, ευχαριστώ, δεν θα πάρω, αρκετά πέρασαν πολλοί "λαοί που πήραν την εξουσία". Ο λαός αν θέλει τέτοια φάση, ας κοιτάξει να ανοίξει τα στραβά του πρώτα και σε 1000 χρόνια μπορεί κάτι να γίνει με αυτή τη λογική.
Και όχι, νίκη δεν είναι μόνο αυτό που περιγράφεις. Νίκη είναι και μια υποχώρηση της εξουσίας (βλέπε εκπαιδευτικά 1990-91), νίκη είναι να τους κάνεις να έχουν χεστεί πάνω τους για ένα μήνα και να έχουν λυσσάξει οι κονδυλοφόροι τους. Εσύ μιλάς για την τελική νίκη. Στην τελική και με τη δική σου λογική ακόμα, με πολλές μικρές νίκες πας μπροστά (όπως και με τις ήττες συχνά) για να γίνει μια μέρα αυτό που λες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια απαξίωση στον Δεκέμβρη. Αυτό που έγινε τότε σε τέτοιο βαθμό, με τέτοια συμμετοχή και σε όλη τη χώρα, δεν είχε γίνει ούτε επί Χούντας. Αν αρχίσουμε τα politically correct, δεν θα μας βγάλει πουθενά. Αμόλυντοι και αναμάρτητοι δεν υπήρχαν ποτέ στην ιστορία. Αλλά ως κοινωνικό γεγονός δεν έχει όμοιό του. Αντίθετα, όπως σου είπα και τις προάλλες, αυτό το οποίο περιγράφεις δεν έχει γίνει ακόμα στην ιστορία και ούτε πρόκειται να γίνει μάλλον (η κουβέντα που είχαμε περί μαζών, μειοψηφιών-πλειοψηφιών κτλ)
να βγω να τα σπασω δεκα μερες η ενα μηνα και να γυρισω στη δουλεια μου με το αφεντικο παλι πρωτο μαγκα τον υπουργο στην θεση του τον βολευτη παλι να με εκπροσωπει ντεμεκ λεσ και ειμαι κανα προιον τους λατσηδες ατσαλακωτους, τον κολητο ανεργο, τους μισθους στα 500 ευρω τους διας με το μαυρο γυαλι να πουλανε τρελιτσα, ολον τον κοσμο αδιαφορο να ασχολειται με τον μπεο και το τοπι , τον πρετεντερη στον ρολο του κλπ κλπ κιεμεις με σκυμενο κεφαλι απογοητευμενοι παλι δεν λεγετε νικη.
Το ίδιο πάλι, ή επανάσταση ή τίποτα δηλαδή, ενδιάμεσο δεν υπάρχει χωρίς να είναι ήττα. Δεν είναι μαθηματικά οι κοινωνικές σχέσεις, το δεν νικάω και δεν πηγαίνω ως το τέλος δεν είναι ήττα. Αυτή η "κατάσταση" ήττας υπήρχε από πριν εξάλλου. Το αν κάποιος σκύβει το κεφάλι μετά από τέτοια γεγονότα είναι κάπου και δικό του πρόβλημα.
νομιζω πιο πολυ τους τρομαζει να κατεβει ολος ο κοσμος και να συζητανε πως θα ανατραπει η ολη φαση και να βρουν λυσεις που τους ενωνουν εναντια σε ολα αυτα(συνελευσεις).
Και με τις συζητήσεις θα ανατραπεί; Θα μου πεις όχι, αλλά ως πότε θα συζητάει ο κόσμος;
Εγώ λέω κάτι απλό αν δεν γουστάρει ο κόσμος συνταγματα και λευκούς πύργους, το είπε και ο bivάρας πιο πάνω: απεργία επ'αόριστον. Να καταρρεύσει οριστικά η κλινικά νεκρή (ανύπαρκτη) οικονομία και να οδηγηθεί η χώρα έστω και με αυτό τον τρόπο στη χρεοκοπία. Τότε θα αναγκαστούν οι πολιτικοί να ξεχάσουν ό,τι ετοίμαζαν και ή να την δουν αλλιώς και να σώσουν έστω ένα μέρος της παρτίδας για τα αφεντικά τους (ντόπια και ξένα) ή να την κάνουν από τη χώρα ως ανεπιθύμητοι από τον κόσμο και αποτυχημένοι/άχρηστοι για τα αφεντικά τους και να τα χάσουν όλα και οι ίδιοι και κυρίως τα αφεντικά τους (καλά θα τους μείνει λίγο cash σε ελβετικές τράπεζες βέβαια, δεν θα είναι και για λύπηση).
Τέλοσπάντων, χτες απαράδεκτα λίγος κόσμος και μην πει κανείς ότι τον έδιωξαν τα επεισόδια, λιγότερα από ποτέ ήταν χτες και αυτά. Οι σκύλοι λύσσαξαν στις απρόκλητες επιθέσεις, ενώ οι φίλοι-συνέταιροι τους εγγονοί των γερμανοτσολιάδων (οι "πολίτες" όπως τους είχε αποκαλέσει και ο perseas πριν κάνα μήνα) πράγματι έκαναν αυτό που είπε ο biv.
Ελπίζω σήμερα να έχει πολύ περισσότερο κόσμο και να γίνουν όλα όπως πρέπει.
Πάμε και τον ύμνο να γουστάρουμε λίγο
ΥΓ: Rabbit, πάμε να ψηφίσουμε ντορούλα και καρατζαφέρη λέω εγώ καλύτερα, να γίνουν επιτέλους και οι πολυπόθητες και από σένα αποκρατικοποιήσεις που είναι το πρόβλημα της χώρας μαζί με τα υπερτιμημένα μάρμαρα της πλατείας και τους ντεμέκ εξεγερμένους βολεψάκηδες της κερατέας.
Εξάλλου ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος, οι έλληνες πολιτικοί φταίνε που είναι διεφθαρμένοι, το σύστημα μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει, αρκεί να "αφεθεί η αγορά στους νόμους της μητέρας φύσης".
Και όποιος διαφωνεί δεν μπορεί να αντιληφθεί τους καιρούς, είναι ξεπερασμένος και λαϊκιστής.
ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΣΩΣΤΑ
ΥΓ2: club, ακριβώς το ίδιο λέω και εγώ, αν δεν κατέβουν και σήμερα ένα μύριο που χλωμό το κόβω, να βουλιάξει το μπουρδέλο και δε με νοιάζει καθόλου, να έρθουν τα μεμέτια να μας γαμάν στα 4 όλη μέρα, αυτοί τουλάχιστον έχουν και μια υπόσταση σαν χώρα διεθνώς, δεν είναι καραπουτσαριό όπως εδώ