Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 185171 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
!!!!

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
Τελειωστε τους ο καθενας απο την παρεα του απο την γειτονια του απο την πολη του..

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
η συνομιλία είναι υπαρκτή; ή απλά φανταστικό επεισόδιο;

πέρα από το ότι είναι δεδομένο ότι οι φόροι έρχονται γιατί δεν κόβονται οι δαπάνες (απολύσεις, κλείσιμο οργανισμών που δεν εξυπηρετούν τπτ, μείωση επιδομάτων των "δικών μας", επιδότηση NGO χωρίς αντικείμενο, οργάνωση συστήματο γενικά ρε παιδί μου,  να γίνουμε κράτος δλδ) και το οποίο το έχουν καταλάβει όλοι τι λέει; ότι θα τους δώσει πλέον και η τρόικα... ΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. οι έξω θέλουν να οργανωθούμε, εμείς ανύμποροι (και βολεμένοι) λέμε οκ θα βάλουμε νέους φόρους να λύσουμε το πρόβλημα.  εμείς και οι Άγγλοι βασιλιάδες το μεσαίωνα. ίδια μοντέρνα οικονομική πολιτική. ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΡΕ.

ΥΓ. άντε πάμε τώρα να κάψουμε τα mcdonalds και τα Public στο Σύνταγμα γιατί βγήκαν οι τσέοι από εκεί και κάτι σίστες και κάτι... ξύστες. θα κάνουμε την επανάσταση της Τετάρτης. την Πέμπτη θα πληρώσουμε τον αναλογούντα φόρο να περάσουμε όλοι μαζί ξανά την υπερτιμημένη εργολαβία για τα σπασμένα πλακάκια της πλατείας Συντάγματος... ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΞΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ!

CLUB LARISA

• Guest
Δυστυχώς η χώρα αυτή έπιασε υπόγειο και ο ανελκυστήρας δεν λειτουργεί για να τη σηκώσει όροφο. Στο ίδιο υπόγειο στοιβάζονται ή πρόκειται να κουλουριάσουν όλοι οι πολίτες της ,οι οποίοι χίμαξαν σε πλήρη απομονωτισμό την τελευταία τριαντακονταετία. Είμαι τέρμα απαισιόδοξος για ο, τιδήποτε πρόκειται να συμβεί, βλέποντας πάντως ξανά τον μεγάλο δάσκαλο Κασιμάτη στο κουτί, αυτόν που δίδαξε πολλούς τι σημαίνει Σύνταγμα, αρχή της Αναλογικότητας, πίστη και υπακοή στον Κριεζιώτη, τον Δεληγιώργη και χιλιάδες ανώνυμους που κάποτε άνοιξαν το δρόμο σ' αυτούς που σήμερα αντιδρούν στην άλλοτε πλατεία Ανακτόρων , θλίβομαι που πέρασαν τόσες γενιές μετά τον Σεπτέμβρη του 1843 και φτάσαμε πάλι σε ολοκληρωτική, λυσσαλέα Εκτροπή, δίχως ν' ανοίξει ρουθούνι. Γιατί ο αγώνας για δικαιώματα, ο αγώνας για αύριο και αξιοπρέπεια περνάει ΜΟΝΟ μέσα απο αίμα.
As of 2day, μας τέλειωσε η χώρα, ας τη χαίρονται τη κατάντια της, εκείνα τα εκατομύρια που απο το 74 και μετά κουνούσαν πράσινα/μπλε/κόκκινα σημαιάκια, στο τόπο που θυμήθηκαν σήμερα να δώσουν τον αγώνα.

Τετελεσται (και στ αρχίδια μας κιόλας)

Offline scouser4

• Αλλαγή
η συνομιλία είναι υπαρκτή; ή απλά φανταστικό επεισόδιο;

πέρα από το ότι είναι δεδομένο ότι οι φόροι έρχονται γιατί δεν κόβονται οι δαπάνες (απολύσεις, κλείσιμο οργανισμών που δεν εξυπηρετούν τπτ, μείωση επιδομάτων των "δικών μας", επιδότηση NGO χωρίς αντικείμενο, οργάνωση συστήματο γενικά ρε παιδί μου,  να γίνουμε κράτος δλδ) και το οποίο το έχουν καταλάβει όλοι τι λέει; ότι θα τους δώσει πλέον και η τρόικα... ΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. οι έξω θέλουν να οργανωθούμε, εμείς ανύμποροι (και βολεμένοι) λέμε οκ θα βάλουμε νέους φόρους να λύσουμε το πρόβλημα.  εμείς και οι Άγγλοι βασιλιάδες το μεσαίωνα. ίδια μοντέρνα οικονομική πολιτική. ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΡΕ.

ΥΓ. άντε πάμε τώρα να κάψουμε τα mcdonalds και τα Public στο Σύνταγμα γιατί βγήκαν οι τσέοι από εκεί και κάτι σίστες και κάτι... ξύστες. θα κάνουμε την επανάσταση της Τετάρτης. την Πέμπτη θα πληρώσουμε τον αναλογούντα φόρο να περάσουμε όλοι μαζί ξανά την υπερτιμημένη εργολαβία για τα σπασμένα πλακάκια της πλατείας Συντάγματος... ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΞΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ!

rabbit εσυ που ξερεις τι φταιει δοκιμασε να πας να μπεις στη βουλη μαζι με τους υπολοιπους που τα θεωρειτε ολα τοσο ευκολα.

για να πας εκει πρεπει πρωτα να αντιμετωπισεις τα σκυλια που τους φυλανε και ειναι τριγυρω οχι μονο εκει

τωρα αν εσυ νομιζεις οτι τα σκυλια δεν ειναι εχθρος σου κανε οτι νομιζεις

ο καθενας να κανει γενικα οτι νομιζει και οτι περναει απο το χερι του αλλα να κραζεις ετσι κοσμο που τουλαχιστον προσπαθει ειναι αστειο

Offline Català

• Αλλαγή
δεν κολησαν οι αγανακτισμενοι κατ,,συνταγμα ηταν εδω και ενα μηνα.

Τώρα, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Σου λέω για τρίτη φορά ότι η πορεία δεν ανήκε σε αυτούς, αν έχεις να μου πεις κάτι για αυτό. Εγώ μίλησα για το ποιος έκανε το κάλεσμα και τι έγινε με τα επεισόδια στο σύνταγμα. Στο κάτω κάτω, και η "λαϊκή συνέλευση" από πού κι ως πού εκπροσωπεί όλο τον κόσμο στην πλατεία; Το κάτω μέρος της ίσως, όλη την πλατεία σίγουρα όχι.
Αυτό το οποίο θα μπορούσαν να κάνουν ως συνέλευση είναι να μην αφήνουν να καβατζώνονται οι μπάχαλοι στην πλατεία για να χώνουν, αλλά δεν ανήκει όλη η ευρύτερη περιοχή του συντάγματος στους αγανακτισμένους, μην τρελαθούμε.

για μενα νικη ειναι να παρει την εξουσια ο λαος και να εχουν αξιοπρεπη ζωη ολοι.

Καλά, φίλε ved, αυτά τα λέγαν οι πρώτοι κομμουνιστές πριν 150 χρόνια. Τώρα, το να πάρει την εξουσία ο λαός, ευχαριστώ, δεν θα πάρω, αρκετά πέρασαν πολλοί "λαοί που πήραν την εξουσία". Ο λαός αν θέλει τέτοια φάση, ας κοιτάξει να ανοίξει τα στραβά του πρώτα και σε 1000 χρόνια μπορεί κάτι να γίνει με αυτή τη λογική.
Και όχι, νίκη δεν είναι μόνο αυτό που περιγράφεις. Νίκη είναι και μια υποχώρηση της εξουσίας (βλέπε εκπαιδευτικά 1990-91), νίκη είναι να τους κάνεις να έχουν χεστεί πάνω τους για ένα μήνα και να έχουν λυσσάξει οι κονδυλοφόροι τους. Εσύ μιλάς για την τελική νίκη. Στην τελική και με τη δική σου λογική ακόμα, με πολλές μικρές νίκες πας μπροστά (όπως και με τις ήττες συχνά) για να γίνει μια μέρα αυτό που λες. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια απαξίωση στον Δεκέμβρη. Αυτό που έγινε τότε σε τέτοιο βαθμό, με τέτοια συμμετοχή και σε όλη τη χώρα, δεν είχε γίνει ούτε επί Χούντας. Αν αρχίσουμε τα politically correct, δεν θα μας βγάλει πουθενά. Αμόλυντοι και αναμάρτητοι δεν υπήρχαν ποτέ στην ιστορία. Αλλά ως κοινωνικό γεγονός δεν έχει όμοιό του. Αντίθετα, όπως σου είπα και τις προάλλες, αυτό το οποίο περιγράφεις δεν έχει γίνει ακόμα στην ιστορία και ούτε πρόκειται να γίνει μάλλον (η κουβέντα που είχαμε περί μαζών, μειοψηφιών-πλειοψηφιών κτλ)

να βγω να τα σπασω δεκα μερες η ενα μηνα και να γυρισω στη δουλεια μου με το αφεντικο παλι πρωτο μαγκα τον υπουργο στην θεση του τον βολευτη παλι να με εκπροσωπει ντεμεκ λεσ και ειμαι κανα προιον τους λατσηδες ατσαλακωτους, τον κολητο ανεργο, τους μισθους στα 500 ευρω τους διας με το μαυρο γυαλι να πουλανε τρελιτσα, ολον τον κοσμο αδιαφορο να ασχολειται με τον μπεο και το τοπι , τον πρετεντερη στον ρολο του κλπ κλπ κιεμεις με σκυμενο κεφαλι απογοητευμενοι παλι δεν λεγετε νικη.

Το ίδιο πάλι, ή επανάσταση ή τίποτα δηλαδή, ενδιάμεσο δεν υπάρχει χωρίς να είναι ήττα. Δεν είναι μαθηματικά οι κοινωνικές σχέσεις, το δεν νικάω και δεν πηγαίνω ως το τέλος δεν είναι ήττα. Αυτή η "κατάσταση" ήττας υπήρχε από πριν εξάλλου. Το αν κάποιος σκύβει το κεφάλι μετά από τέτοια γεγονότα είναι κάπου και δικό του πρόβλημα.

νομιζω πιο πολυ τους τρομαζει να κατεβει ολος ο κοσμος και να συζητανε πως θα ανατραπει η ολη φαση και να βρουν λυσεις που τους ενωνουν εναντια σε ολα αυτα(συνελευσεις).

Και με τις συζητήσεις θα ανατραπεί; Θα μου πεις όχι, αλλά ως πότε θα συζητάει ο κόσμος;
Εγώ λέω κάτι απλό αν δεν γουστάρει ο κόσμος συνταγματα και λευκούς πύργους, το είπε και ο bivάρας πιο πάνω: απεργία επ'αόριστον. Να καταρρεύσει οριστικά η κλινικά νεκρή (ανύπαρκτη) οικονομία και να οδηγηθεί η χώρα έστω και με αυτό τον τρόπο στη χρεοκοπία. Τότε θα αναγκαστούν οι πολιτικοί να ξεχάσουν ό,τι ετοίμαζαν και ή να την δουν αλλιώς και να σώσουν έστω ένα μέρος της παρτίδας για τα αφεντικά τους (ντόπια και ξένα) ή να την κάνουν από τη χώρα ως ανεπιθύμητοι από τον κόσμο και αποτυχημένοι/άχρηστοι για τα αφεντικά τους και να τα χάσουν όλα και οι ίδιοι και κυρίως τα αφεντικά τους (καλά θα τους μείνει λίγο cash σε ελβετικές τράπεζες βέβαια, δεν θα είναι και για λύπηση).

Τέλοσπάντων, χτες απαράδεκτα λίγος κόσμος και μην πει κανείς ότι τον έδιωξαν τα επεισόδια, λιγότερα από ποτέ ήταν χτες και αυτά. Οι σκύλοι λύσσαξαν στις απρόκλητες επιθέσεις, ενώ οι φίλοι-συνέταιροι τους εγγονοί των γερμανοτσολιάδων (οι "πολίτες" όπως τους είχε αποκαλέσει και ο perseas πριν κάνα μήνα) πράγματι έκαναν αυτό που είπε ο biv.
Ελπίζω σήμερα να έχει πολύ περισσότερο κόσμο και να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Πάμε και τον ύμνο να γουστάρουμε λίγο  ;D ;D ;D

ΥΓ: Rabbit, πάμε να ψηφίσουμε ντορούλα και καρατζαφέρη λέω εγώ καλύτερα, να γίνουν επιτέλους και οι πολυπόθητες και από σένα αποκρατικοποιήσεις που είναι το πρόβλημα της χώρας μαζί με τα υπερτιμημένα μάρμαρα της πλατείας και τους ντεμέκ εξεγερμένους βολεψάκηδες της κερατέας. 
Εξάλλου ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος, οι έλληνες πολιτικοί φταίνε που είναι διεφθαρμένοι, το σύστημα μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει, αρκεί να "αφεθεί η αγορά στους νόμους της μητέρας φύσης".
Και όποιος διαφωνεί δεν μπορεί να αντιληφθεί τους καιρούς, είναι ξεπερασμένος και λαϊκιστής.
ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΣΩΣΤΑ

ΥΓ2: club, ακριβώς το ίδιο λέω και εγώ, αν δεν κατέβουν και σήμερα ένα μύριο που χλωμό το κόβω, να βουλιάξει το μπουρδέλο και δε με νοιάζει καθόλου, να έρθουν τα μεμέτια να μας γαμάν στα 4 όλη μέρα, αυτοί τουλάχιστον έχουν και μια υπόσταση σαν χώρα διεθνώς, δεν είναι καραπουτσαριό όπως εδώ

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΟΦΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ : ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΠΛΕΥΡΑ
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
@Catala ο καθένας έχει τη συνείδηση του. η δικιά μου είναι καθαρή. τα περί ντόρας και καρατζαφέρη αστεία, αλλά συνεχίζεις να δημιουργείς εντυπώσεις πετώντας τα κάθε φορά που μιλάω, πότε θα είναι ο μάνος, πότε θα είναι η ντόρα πότε θα είναι ο θείος σούλης. οι απόψεις του καθενός είναι σεβαστές υποτίθεται εδώ μέσα εκτός και αν η "παρορμητική επαναστατική καφτρα" διαφωνεί. τότε το διαφορετικό είναι λαικίστικο και γραφικό. κρίμα ειλικρινά

βαρέθηκα...

@scouser σε λάθος γωνία επέλεξαν να χτυπήσουν τα σκυλιά που τους προστατεύουν αδερφέ. αυτή που λες ήταν η απέναντι αντιδιαμετρικά... συμπληρωματικά δε θυμάμαι ποτέ να θεώρησα λύση το να κάψεις τη βουλή και να το παίζω van dam με τις φάπες εγώ... να μην στέλνεις λαμόγια να σε κυβερνάνε είναι η δικιά μου λύση και σε αυτό ξαναλέω η συνείδηση μου είναι καθαρή.

Offline scouser4

• Αλλαγή
ενταξει τ αφηνω εδω γιατι δεν εχει νοημα ο καθενας λεει τις πιπες του και θα γινουμε πουτανα..τι αντιδιαμετρικα κ μαλακιες ρε ραμπιτ..πολεμο εχεις

οποιος νιωθει κ ΜΠΟΡΕΙ, να κατεβει σημερα να κανει οτι νομιζει αλλα κανενα μουνοπανο που αραζει κ πινει το καφεδακι του να μην ξαναμιλησει ενω αλλους τους μαζευουν στη γαδα

Offline Català

• Αλλαγή
@Catala ο καθένας έχει τη συνείδηση του. η δικιά μου είναι καθαρή. τα περί ντόρας και καρατζαφέρη αστεία, αλλά συνεχίζεις να δημιουργείς εντυπώσεις πετώντας τα κάθε φορά που μιλάω, πότε θα είναι ο μάνος, πότε θα είναι η ντόρα πότε θα είναι ο θείος σούλης. οι απόψεις του καθενός είναι σεβαστές υποτίθεται εδώ μέσα εκτός και αν η "παρορμητική επαναστατική καφτρα" διαφωνεί. τότε το διαφορετικό είναι λαικίστικο και γραφικό. κρίμα ειλικρινά

βαρέθηκα...

Εδώ κάνεις ένα πολύ μεγάλο λάθος φίλε rabbit. Εγώ σεβάστηκα κάθε φορά που μιλούσαμε, δεν σου μίλησα με το ύφος που σου μίλησε τις προάλλες ας πούμε ο kriti. Σήμερα όμως εσύ μίλησες ακόμα μια φορά απαξιωτικά και ειρωνικά. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα ήθελες στην πραγματικότητα να γίνει ποτέ ξανά πορεία, κάνει κακό στην οικονομία, είναι λαϊκιστές όλοι τους κτλ. Αυτά είναι λόγια που τα έχεις πει.
Επίσης, πάντοτε απέφυγες, και κάτι δείχνει αυτό, να σχολιάσεις τα περί νεοφιλελευθερισμού. Αυτές οι απόψεις που έχεις σου ξανάγραψα ότι είναι οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες, αυτές οι απόψεις έφεραν την κατάσταση της οικονομίας εδώ σήμερα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και αυτές οι απόψεις του πιο σκληρού και επιθετικού καπιταλισμού έκαναν παγκόσμιους πολέμους και αιματοκυλούν τον πλανήτη ακόμα και σήμερα. Και την έχουν κι αυτοί ήσυχη τη συνείδησή τους. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε ο λάμπρος φούντας ούτε η παπαρήγα για να το δεις αυτό, και εγώ σίγουρα δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Εσύ όμως αποφεύγεις συστηματικά να μιλήσεις για αυτό. Εκεί πηγαίνει το περί καρατζαφέρη, ντόρας, μάνου κτλ, και όχι ότι ντε και καλά τους ψηφίζεις. Άσε λοιπόν τα κόλπα ότι εγώ τάχα δημιουργώ εντυπώσεις, γιατί εσύ κάνεις συνεχώς τρίπλες.
Και άσε και τα μελό "κρίμα" προς εμένα, σε λίγο θα είστε νικητές ακόμα μια φορά και με τη βούλα και δεν θα λες κανένα κρίμα. Και είμαι σίγουρος ότι θα την έχεις και τότε ήσυχη τη συνείδησή σου και μπράβο σου και σε πιστεύω, μόνο που δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.
Το να μιλάμε γενικά και αόριστα και να κράζουμε είναι εύκολο και μας κάνει όλους μάγκες, όταν έρχεται η κουβέντα στο δια ταύτα είναι που δυσκολεύει το πράμα.
Όσο για την "παρορμητική επαναστατική καφτρα" και την υπόλοιπη χλεύη σου, να σου πω ότι η ανθρωπότητα πήγε πάντοτε μπροστά σε όλους τους τομείς από ανθρώπους που κοντράρονταν και όχι από τα συνέδρια νεωτερικότητας του ΣΕΒ, που σίγουρα θα προτιμούσαν κάποιοι να γίνονται αυτές τις μέρες αντί για πορείες.
Και λαμόγια ξαναλέω δεν είναι μια φάρα συγκεκριμένη, είναι ο τρόπος λειτουργίας του μηχανισμού που σε κάνει λαμόγιο. Και αυτό συμβαίνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια σε όλο τον πλανήτη, δεν είναι ελληνικό και της εποχής μας όπως πάτε διάφοροι να μας πείσετε. Βρες μου εσύ τα μη λαμόγια.
Εγώ να δεις πόσο βαρέθηκα...

Offline ved

• Αλλαγή
cat δεν μπορω να απαντησω σε ολο αυτο το συνοθυλευμα γιατι δεν σε καταλαβαινω.εισαι μπερδεμενοσ γιατι νομιζω τελικα ολοι ειμαστε.

αυτο με το καλεσμα δεν το καταλαβα καθολου τελικα. ειχαν καλεσμα οι αγακακτισμενοι σε συγκεντρωση και συνδικατα κλπ σε πορειες. απο κει και περα που θες να καταληξεις δεν ξερω.

ναι η τελικη νικη με ενδιαφερει. δεν απαξιωνω καμια προσπαθεια αλλα τα θελω ολα! αν το ειπαν οι κουμουνιστες πρωτοι η οι αναρχικοι και ποτε δεν με ενδιαφερει παντως σιγουρα δεν το ειπα εγω   ;)

εσυ τελικα σε ποιον τροπο πιστευεις στα μπαχαλα του δεκεμβρη η στην γενικη απεργια του μπιβ( το εγραψα κιεγω πιο πριν αλλα δεν το προσεξες).

η τελικα δεν θα ερθει ποτε οπως λες. αρα ουτε μπαχαλα ουτε απεργιες να αραξουμε καναπε δεν προκειτε ποτε να καταφερουμε παρα μονο μικρες αναβολες η υποχωρησεις στα σχεδια τους?

οι συνελευσεις να φερουν αποφασεις σχεδιο προταση συνολικη και γενικη πολιτικη απεργια για την ολικη ανατροπη αυτη ειναι η δικη μου γνωμη αλλα οχι φυσικα ευαγγελιο. respect  σε ολους οσους αγωνιζοντε με οποιονδηποτε τροπο γιατι κανενας αγωνας δεν παει χαμενος.

rab κανεις δεν μπορει να εχει την συνειδηση του καθαρη ολοι κατι μπορουσαμε παραπανω να κανουμε.

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
"rab κανεις δεν μπορει να εχει την συνειδηση του καθαρη ολοι κατι μπορουσαμε παραπανω να κανουμε."

σοφή κουβέντα vedder... ας αρκεστώ λοιπόν στο ότι αφού το καταλάβαμε ας ΒΑΛΟΥΜΕ ένα ΛΙΘΑΡΑΚΙ να γίνουμε κάτι καλύτερο.

Offline dave

• Αλλαγή
προταση για μορφη αγωνα και κυριως ΣΤΟΧΟ του αγωνα δεν εχω και δε νομιζω να καταληξω καπου ποτε. 2 πραγματα δε κανω, να κρινω τον αγωνα καποιων επειδη βλεπω εγω προσωπικα τη ματαιοτητα του, και δευτερο να τα κρινω αυτα απο τον καναπε. οποτε, ελλειψη συναινεσης, κοινου στοχου και αποδοχης μορφη αγωνα, ο καθενας στο δρομο και οπως κρινει καλυτερα

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
@Catala
θα το ξαναπώ κρίνεις το τι πιστεύω λάθος, ίσως και να φταίω εγώ που δεν αναλύω κάθε φορά και αφήνω χώρο για τις όποιες παρερμηνείες. δεν μπορώ να κάτσω να αναλύσω κατεβατα και να συνδιαλλεγόμαστε καθώς από μέρους μου γίνεται κατανοητό ότι ο δογματισμός σου στο συγκεκριμένο θέμα δεν αφήνει χώρο για συζητήσεις. αναφορικά με τη χλεύη θσ συμφωνήσω... είδες λοιπόν πως νοιώθω εγώ κάθε φορά;

Επίσης, πάντοτε απέφυγες, και κάτι δείχνει αυτό, να σχολιάσεις τα περί νεοφιλελευθερισμού.

αυθαίρετη άποψη Catala. πως πρέκυψε; επειδή στα δικά σου δεδομένα οι απόψεις μου είναι "νεοφιλελύθερες" εγώ έγινα νεοφιλελευθερος; ποιός εγώ; που θεωρώ πάσα θεωρία σκατό πατημένο;

για να πάμε όμως παρακάτω εγώ θα πρότεινα το εξής:
να αναρωτηθεί ο καθένας σε τι κοινωνία σε τι πόλη σε τι δομή θέλει να ζει. Εγω ξέρω.εσύ έχεις καταλήξει; το έχεις αναλογιστεί;

πχ (σχηματικό και απλοικό το παράδειγμα)
θες να καλλιεργείς τη γη και να τρώει το σπίτι σου μόνο;
θες να καλλιεργείς τη γη και να πουλάς τα προιόντα στο χωριό;
θες να καλλιεργείς τη γή και να πουλάς τα προιόντα στα δίπλα χωριά;
δε θες να καλλιεργείς τη γή;
έχεις επιλογές

έχεις καταλήξει που είναι κοντά η κοινωνία που θες να ζείς; θες παράδειγμα να έχουμε μια πλατεία όπως του Βερολίνου ή θες μια πλατεία όπως στη Δαμασκό όπου θα καθόμαστε και θα παίζουμε μετα δάκτυλα των ποδιών μας;

εγώ λοιπόν έχω καταλήξει στο τι θέλω και ο τρόπος ζωής μου είναι ακόλουθος ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑ για το τι έχει επιλέξει να κάνει αλλά δε δέχομαι και από κανένα να κρίνει εμένα. απλά γίατί εγώ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΩ.
εσύ έχεις αναλογιστεί;
ας καταλήξουμε τελικά λοιπόν κάπου και ας κινηθούμε στο στόχο. ας αναλογιστούμε που θέλουμε να πάμε.
τίποτα άλλο, ούτε θεωρίες ούτε δόγματα. ΤΙΠΟΤΑ μόνο στόχος. ποιος είναι τελικά;

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
http://www.youtube.com/watch?v=OVKLmpALMFc (Embedding disabled, limit reached)
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline ved

• Αλλαγή

kostas4

• Guest
Απ: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑ&
« Reply #1096 on: June 29, 2011, 20:49:04 »
μηπως βγηκανε παλι μελη της Χ.Α. πισω απο τα ματ και αρχισαν τα επεισοδια? πιο πολυ θα τους φοβιζαν 500.000 κοσμος παρα 1000-2000 που οποτε θελουν τους ελεγχουν
« Last Edit: June 29, 2011, 21:02:38 by kostas4 »

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
προταση για μορφη αγωνα και κυριως ΣΤΟΧΟ του αγωνα δεν εχω και δε νομιζω να καταληξω καπου ποτε. 2 πραγματα δε κανω, να κρινω τον αγωνα καποιων επειδη βλεπω εγω προσωπικα τη ματαιοτητα του, και δευτερο να τα κρινω αυτα απο τον καναπε. οποτε, ελλειψη συναινεσης, κοινου στοχου και αποδοχης μορφη αγωνα, ο καθενας στο δρομο και οπως κρινει καλυτερα

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός