Rabbit, δεν μίλησα ποτέ για συνωμοσία και διαφωνώ κάθετα με τέτοιες πίπες ακροδεξιάς προέλευσης. Δε συμμερίζομαι την άποψη ότι «θα μας πάρουν οι ξένοι τα πάντα», γιατί, ακόμα κι αν ισχύει, πολύ απλά δεν μου κάνει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ αν θα είναι κάτι στα χέρια έλληνα ή ξένου επιχειρηματία: τα ίδια ακριβώς σκατά είναι. Ή μάλλον είναι πολύ χειρότεροι οι ελληνες, απείρως πιο αφαιμακτικοί και πλιατσικολόγοι, μια ματιά στα βαλκάνια και τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν επεκταθεί εκεί αρκεί για του λόγου το αληθές. Αν δεν μας πείθουν δηλαδή οι μισθοί που δίνουν εδώ...
Αλλά άλλο μεταξύ ξένου και έλληνα επιχειρηματία, και άλλο μεταξύ του δημοσίου (με τα χίλια κακά του επαναλαμβάνω) και ενός οποιουδήποτε επιχειρηματία που θα του ξεπουλήσουμε μπιρ παρά τις ΔΕΚΟ που έχουμε χρυσοπληρώσει ΟΛΟΙ ΜΑΣ όλα αυτά τα χρόνια. Αν το θέλει τόσο πολύ η Ντορούλα και ο Πρετεντέρης με τον Λοβέρδο, ας σκοτώσουν πρώτα τις περιουσίες τους. Εμείς οι μαλάκες από κάτω δεν καταλαβαίνω γιατί να δεχόμαστε τέτοιες λογικές.
Δε συμμερίζομαι ούτε την άποψη ότι όλα είναι σκατά εδώ και έξω γαμάνε και δέρνουν, ότι ο καπιταλισμός είναι ένας παράδεισος, αλλά φταίμε εδώ που έχουμε συνδικαλιστές και λαϊκιστές πολιτικούς και δεν πάει μπροστά η οικονομία. Η siemens δεν πιέστηκε από κανέναν να λαδώσει, παρά μόνο από το συμφέρον της. Ούτε η εταιρεία που πούλησε τα υποβρύχια που γέρνουν. Μην πάμε σε αυτό που είπα το πρωί, είδαμε πόσο πρόκοψαν οι εγγλέζοι πχ με τις συγκοινωνίες τους και την ενέργειά τους όταν πέρασε σε ιδιώτες.
Αν πιστεύεις ότι ο κίνδυνος για τις ξένες τράπεζες δεν υπάρχει, επαναλαμβάνω ότι είσαι ανενημέρωτος. Το ίδιο ισχύει και για τα δις που θα χάσουν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι από τις εισαγωγές τους, τους εξοπλισμούς τους κτλ. Όταν λες ότι θα βγάλουν τα σπασμένα πουλώντας οδοντογλυφίδες, επαναλαμβάνω και πάλι ότι είσαι ανενημέρωτος, σόρυ. Μου λες δηλαδή ότι θα παραιτηθούν αυτοί οι νονοί από τα κέρδη τους, έστω κι αν πρόκειται για ψίχουλα. Εφόσον θεωρείς τις αμυντικές δαπάνες της χώρας ψίχουλα. Εξήγησέ μου τότε πώς γίνεται να έχει ο ελληνικός στρατός τα ολοκαίνουργια συστήματα της γερμανικής βιομηχανίας όπλων, τη στιγμή που δεν τα έχει ακόμα ο γερμανικός στρατός. Εκτός κι αν τα υπόλοιπα 7 δισεκατομμύρια του πλανήτη τρώγαν σουβλάκια και χρειάζονται τις οδοντογλυφίδες της Krupp και της Krauss-Maffei, οπότε ντάξει, ρέφαραν οι γερμανοί από κει.
Δε λέει λοιπόν κανείς ότι μας χρειάζονται τόσο πολύ όπως λες, αλλά δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση να παρατήσουν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα και να μη νοιαστούν, ούτε στο τελευταίο χωριό δεν θα το έκαναν αυτό.
Τώρα για την γεωπολιτική, συγγνώμη αλλά κι εδώ εμμένω σε ό,τι είπα με αυτά που λες. Αν δεν σου λέει τίποτα ότι κάποτε ήρθε εδώ ο μεγάλος νικητής του Β Παγκοσμίου πολέμου Τσόρτσιλ, μεσούσης της αναμπουμπούλας ακόμα, για να διασφαλίσει το μέλλον του λάφυρού του, τότε μάλλον περιμένουμε να έρθει ο Χριστός για να πειστούμε.
Ή νομίζεις ότι θα μας μπουλάρουν από την ΕΕ (που μπορεί, αλλά για άλλους λόγους και όχι τόσο απλά) και δεν τρέχει κάστανο για αυτούς, έχουν την Λετονία και τη Ρουμανία. Πάσο και πάλι.
Και προχτές έγραψες κάτι που διαφωνώ κάθετα: ότι χρεωκόπησε το δημόσιο και όχι ο ιδιωτικός τομέας. Στον κλάδο ειδικά που είσαι, νομίζω ότι βλέπεις πως τα πάντα έχουν «κάτσει» λόγω ακριβώς του ότι έκατσε το δημόσιο. Ξέρω τουλάχιστον 4 ανθρώπους τον τελευταίο καιρό μέσα από τον κλάδο σου που το έχουν παραδεχτεί (δεν είναι μυστικό). Εκεί κι αν γίνεται πάρτυ με το δημοσιο. Μη μου λες λοιπόν για ανεξάρτητες εταιρείες και οικονομίες, όταν όλοι από τον Μπόμπολα μέχρι το τελευταίο γραφείο εξαρτώνται από το κράτος. Έτσι σου κάνω κι εγώ τον καπιταλιστή, ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΡΙΣΚΟ. Σόρυ, αν αγαπάμε τόσο πολύ τον φιλελευθερισμό, ας δείξουν τα αρχίδια τους οι εταιρείες τότε. Ρίχτους τη φορολογία σε επίπεδα Κύπρου, αλλά πες τους "μάγκες, δεν θα σας ταΐζει μόνο το δημόσιο". Να γελάσει κι ο κάθε πικραμένος.
Έχεις δίκιο που λες ότι ο ξένος μας ζει με δανεικά εδώ και 200 χρόνια, μόνο που ξέχασες κάτι: όλοι έτσι ζουν. Μπορεί εδώ σε μεγαλύτερο βαθμό και να κάναμε κι ένα σωρό άλλες πουστιές (μεγάλε αντρέα, για ψύλλου πήδημα έπαιρναν φωτιά τα μηχανήματα του νομισματοκοπείου

), αλλά η πίστωση και η εξάρτηση των χωρών από αυτήν, είναι διεθνές φαινόμενο και αφορά όλες τις χώρες. Ειδικά τις ανεπτυγμένες. Άρα δεν είναι ελληνικό ίδιον ούτε αυτό.
Capri, άψογος και εμπεριστατωμένος όπως πάντα σε ό,τι λες
Baron, συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες, αλλά μιας και μίλησες για τυράκια και φάκες, αυτό με το οποίο κλείνεις περί φάμπρικας, γερμανίας, αυστραλίας κτλ, ΑΥΤΟ κι αν είναι κλισέ και κινδυνολογία αρδ.