Δίαβασε καλύτερα πριν γράψεις τις εξυπνάδες σου......
Μαζι σου δεν θα ασχοληθώ baron γιατί γράφεις μόνο και μόνο για να δημιουργείς εντυπώσεις.
Català δεν πιάνω το σχόλιο σου.... ο καθένας όπως το βλέπει,
Να σου κάνω τη μετάφραση, με την ξεκάθαρη θέση ότι εγώ δεν είμαι στη θέση σου, δηλαδή μιλάω από απόσταση και χωρίς συναισθηματική εμπλοκή. Οπότε μπορείς να γράψεις τα παρακάτω στα κάκαλά σου.
Εξηγούμαι λοιπόν κι εξηγώ πως καταλαβαίνω τον Καταλά: Εσύ κι εγώ μπορεί να είμαστε αγροίκοι ή υπερευαίσθητοι τρελλοί, που λέμε ότι άμα αγριοκοίταξες το εγγονάκι μου, θα ξεκληρίσω εσένα κι όλο σου το σόι. Αλλά ο νόμος υποτίθεται ότι είναι εκεί για να μας προστατεύει ή τουλάχιστον έτσι προέκυψε, ως συμφωνία εντός της κοινωνίας, για να μην είμαστε σε μία διαρκή μάχη ο ένας με τον άλλον. Και είπαμε/αποφασίσαμε και το κάναμε νόμο, ότι η ποινή γι' αυτό το αδίκημα είναι αυτή (10 χρόνια ξέρω γω). Για την επικίνδυνη οδήγηση είναι η άλλη, κ.ο.κ. Από κεί και πέρα, πέρα από το ότι οι περισσότεροι θα σκεφτόμασταν όπως κι εσύ άμα μας τύχαινε κάτι τέτοιο, πάλι οι ίδιοι θα σκεφτόμασταν εντελώς διαφορετικά, αν αυτοί ήταν έμποροι πρέζας ή κάτι το εντυπωσιακά γκαγκστερικό, που (μας) προκαλεί τρόμο. Τώρα όμως που είδαμε ότι είναι παιδιά της διπλανής πόρτας, που είδαμε ότι είναι κάποια τσογλανάκια ούτε καν 25 ετών, που δεν έχουν ζήσει πέντε πράγματα και θέλουν ν' αλλάξουν τον κόσμο ληστεύοντας τράπεζες, δηλαδή τις εκκλησίες του καιρού μας, και προσπαθούν να φύγουν οδηγώντας βλακωδώς μέσα σε στενάκια, τότε θέλουμε όλοι ξαφνικά να τους δούμε να υποφέρουν. Κι αναπαράγεται αυτός ο κύκλος βίας, που το μόνου που αποδεικνύει είναι την ύπαρξη δύο στρατοπέδων, που και τα δύο είναι σίγουρα για το δίκιο τους. Κι αυτό το ονομάζω εγώ ψυχρό εμφύλιο πόλεμο, που σε στιγμές γίνεται θερμός. Μην ξεχνάμε πως ο μικρότερος απ' όλους, ο πιτσιρίκος, ήταν στην παρέα του Αλέξη, όταν τον δολοφόνησε ο Κορκονέας. Και όλη αυτή η ιστορία εξελίσσεται σε κοινωνικό σκάνδαλο, σε έναν μονομερή, μέχρι προχθές, ψυχρό εμφύλιο στην ελληνική κοινωνία.
Τέλος, ήθελα να ρωτήσω το εξής απλό: Εσύ τσακαλάκι, που η γυναίκα σου κινδύνεψε από το κυνηγητό μέσα στην πόλη ανάμεσα σε κλέφτες κι αστυνόμους, αναρωτήθηκες ποτέ πώς και από που βρήκαν τα πιτσιρίκια τα καλάζνικωφ και κάναν τη ληστεία και μετά το γκαζώνανε μέσα στην πόλη; Να υπενθυμίσω ότι ήταν δέκα άτομα, με δέκα όπλα, από ένα ο καθένας. Είναι δυνατόν να είναι σεσημασμένοι και καταζητούμενοι οι δύο από τους τέσσερις, ο τρίτος γνωστός επειδή του φάγανε στο ψαχνό μπορστά στα μάτια του τον κολλητό όταν ήταν 16 και ο τέταρτος επίσης πολιτικοποιημένος να βρίσκουνε τόσο εύκολα τέτοιες ποσότητες όπλων; Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι μπάτσοι δεν ήξεραν ή δεν παρακολουθούσαν. Απλά τους άφησαν να πέσουν στη φάκα - και γκαυλωμένοι όπως είναι σαν πιτσιρικάδες - έπεσαν κι έφαγαν το τυράκι. Αλλά είναι τόσο ηλίθιοι σε τελική ανάλυση (όχι αυτοί, ο εισαγγελέας που το επέτρεψε), που έβγαλε τα σαπισμένα στο ξύλο μούτρα τους στη φόρα, μετατρέποντας μία στημένη νίκη, έναν σικέ θρίαμβο, σε πανωλεθρία. Εκτός κι αν το σχέδιό τους λέει αυτό: «Ορμάτε τους, ξυλοφορτώστε τους κι εξοργείστε τους άλλους να φερθούν το ίδιο βλακωδώς και να τους μπουντρουμιάσουμε όλους μια και καλή».
Τελευταία παρατήρηση, λογική σκέψη: Σιγά μην δεν υπήρχε ένας ρουφιάνος στους δέκα.