Πρωτον, απο τις καταθεσεις αυτοπτων μαρτυρων δε προκυπτει κινδυνος της ζωης τους.
Δευτερον, οταν φορας μια στολη, με δικη σου επιθυμια, αναλαμβανεις την ευθυνη ολων οσων αυτη αντιπροσωπευει, σε ολη τη διαρκεια της ιστοριας της που ξεκινα απο την ιδρυση του νεοελληνικου κρατους. Δεν ειναι μια απλη στολη, εχει πολυ ασχημο παρελθον, αλλα και παρον, γι'αυτο και οι -μη δολοφονικες- επιθεσεις αντιεξουσιαστων εναντια σε ο,τι αυτη η στολη συμβολιζει, οχι στα προσωπα που τη φορουν. Εγω θα προτιμουσα να πεινασω παρα να φορεσω αυτο το πραγμα.
Φιλε μου και αδερφε μου, επειδη νομιζω οτι αφορμη για το ποστ σου, ητανε τα δικα μου γραφομενα, πρεπει να δεις οτι το "κινδυνευουν" το συνοδευει ενα ερωτηματικο, διοτι δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τι ακριβως εγινε. Αλλα και να μαθω, οπως προειπα, για μενα το θλιβερο ειναι οτι χαθηκε μια ζωη αδικα. Αδικα, γιατι ακομα και ο μεγαλυτερος εγκληματιας να ητανε, επρεπε να δικαστει και οχι να σκοτωθει.
Αθωος η μη, δυστυχως χαθηκε απο την ζωη..και δικαιωση δεν μπορει να υπαρξει.Δικαιωση δεν ειναι ουτε να σκοτωθει σημερα η αυριο ενας αστυνομικος ουτε καν να δικαστει σε ισοβια ο ειδικος φρουρος. Και ακριβως αυτο με λυπει αφανταστα.
Οσον αφορα τα γραφομενα σου περι της στολης, δυστυχως δεν μπορω να συμφωνησω μαζι σου. Σε δικαιολογω εν μερη αν ειναι αποτελεσμα θυμου λογω του γεγονοτος, αλλα και παλι...
Το επιχειρημα του οποιος φοραει στολη καλα να παθει..αφου αναλαμβανει την ευθυνη ολων οσων αυτη αντιπροσωπευει, μπορει καλλιστα να γυρισει μπουμερανγκ ως εξης: Οποιος φοραει κουκουλα και ανηκει στον αντιεξουσιαστικο χωρο καλα να παθει..αφου αναλαμβανει την ευθυνη ολων οσων αυτη (ος) αντιπροσωπευει. Οποτε καλαβαινεις φανταζομαι οτι ειναι ενας φαυλος κυκλος, ενας κυκλος μισους και αιματος..με 15χρονα παλικαρακια θυματα, και ενστολους, οικογενειαρχες να κινδυνευει η σωματικη τους ακεραιοτητα. Γιατι οπως δεν ειναι ολοι αλητες, κωλοπαιδα και δολοφονοι, δεν ειναι και ολοι οι αστυνομικοι γουρουνια.
Και κλεινω κανοντας quote το παρακατω που με εκφραζει απολυτα !
Οταν χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος, πολύ περισσότερο ένα παιδί, τότε όλα τα άλλα είναι απλά γραφικά, είτε υπέρ είτε κατά.
Τίποτε από όλα αυτά που συμβαίνουν δεν έχει λογική. Ολα βρίσκονται στη σφαίρα του άκρατου και στείρου φανατισμού (είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά).
Προστατεύστε τη ζωή σας όσο καλύτερα μπορείτε. Οι πραγματικοί ήρωες είναι αυτοί που κατορθώνουν να παραμένουν ζωντανοί ενάντια στις αντιξοότητες. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο ή να αποκαταστήσει τη ζωή που χάνεται.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το νεαρό παιδί που χάθηκε.