http://www.metrosport.gr/modules.php?name=FirstPageNews&func=viewcurrent&varid=86417Αγγελος Αναστασιάδης για όλους και για όλα
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Κύπρου, Αγγελος Αναστασιάδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την διοίκηση Ζαγοράκη, τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ και πραγματικά μίλησε για όλους και για όλα...
Ο Αγγελος Αναστασιάδης εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη λέγοντας: «Κάθε καινούργιο και έντιμο είναι καλό. Ελπίζω να τα καταφέρουν. Όλοι τα παιδιά είναι καλά, έντιμα, αυτή η λύση είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Έχουν και την οικονομική δυνατότητα να βάλουν κάποια χρήματα. Πάντα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να έχει τουλάχιστον 20.000 διαρκείας. Εμείς όταν βγήκαμε τρίτοι είχαμε μόλις 2.500 διαρκείας. Είναι αυτονόητο να βοηθήσει ο κόσμος με την αγορά των διαρκείας. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρέη, ακόμη και με την ρύθμιση θα υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι άφθαρτοι. Ο Ζαγοράκης και οι υπόλοιποι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι. Οι προηγούμενοι πήγαιναν να πάρουν από τον ΠΑΟΚ όχι να δώσουν όπως συμβαίνει με αυτή την διοίκηση. Εγώ δεν θα έκαναν μεταγραφές. Θα ανέβαζα επτά παιδιά από τους μικρούς. Θα το έλεγα από την αρχή στον κόσμο για να μην περιμένει μεταγραφές. Με τους μικρούς μπορεί να πάει καλύτερα, θα βγουν και τρεις, τέσσερις. Φέρανε κάποιους βραζιλιάνους που δεν τους ξέρει η μάνα τους. Μόνο και μόνο για να κάνεις μεταγραφές; Θα πρέπει πρώτα ο ΠΑΟΚ να ενδιαφερθεί για να κάνει το δικό του... σπίτι, για να προπονείται. Ο Ηρακλής έχει εγκαταστάσεις, ο Αρης το ίδιο, εμείς ήμαστε... καφενές. Ας στηρίξουμε όλοι αυτοί την προσπάθεια».
Όσον αφορά στην σύγκριση με την περίπτωση Ντέμη Νικολαίδη είπε: «Μην συγκρίνουμε την περίπτωση Νικολαίδη με τον Ζαγοράκη. Ο Νικολαίδης όταν πήγε η ΑΕΚ είχε μπει στο άρθρο 44 και δεν χρωστούσε πουθενά. Αλλη εκείνη η κατάσταση, άλλη τώρα. Τώρα βρισκόμαστε σε χρονιά εκλογών, υπάρχει και η ρύθμιση».
Ο Αγγελος Αναστασιάδης συνέχισε λέγοντας: «Εγώ έλεγα στον κόσμο την αλήθεια. Και τρίτοι που βγήκαμε έλεγα στον κόσμο και να μην περάσουμε στο δεν τρέχει τίποτα. Εμείς θέλαμε να πάμε τον ΠΑΟΚ στο μηδέν. Σπίτι που χρωστάει δεν μπορεί να πάει μπροστά. Ο Γούμενος έλεγε στους Συνδέσμους ότι έχει 1.000.000 για μεταγραφές και δεν είχαμε λεφτά για να πληρώσουμε την συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Και τι έγινε; Από τα 15 εκ. πήγαμε στα 40 εκ. στα χρέη. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Όταν ο Βουλινός ήθελε να δώσει την ομάδα στον Παντελάκη και άλλους επιχειρηματίες. Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει τους ίδιους και τους ίδιους. Οι προηγούμενοι ήρθαν για να πάρουν. Όλους τους κυνηγούσαν και γι αυτό έφυγαν κυνηγημένοι. Οι φίλαθλοι επίσης έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους αλλά δεν είναι μεγάλο. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο Σικαμπάλα κόστισε 2.800.000 ευρώ; Ίσως 280.000 μπορεί. Είμαι αισιόδοξος από την φύση μου. Ήμουν επιφυλακτικός με ορισμένους ανθρώπους που λειτουργούσαν στον ΠΑΟΚ και δυστυχώς δικαιώθηκα. Απόδειξη ήταν ότι τον Μάιο δεν ήμασταν καλά. Όταν έφυγα από τον ΠΑΟΚ, μέχρι να πάω στο σπίτι του είχα πέντε προτάσεις. Μάλλον εγώ το έμαθα τελευταίος και κάποιοι άλλοι το ήξεραν νωρίτερα. Κάποιοι αν φύγουν από τον ΠΑΟΚ δεν θα δουλέψουν πουθενά. Ας φωτίσει ο Θεός τον Ζαγοράκη για να πάνε καλά.Αυτοί που ήρθαν για εξυγίανση δεν έκαναν τίποτα. Τα άφησαν στην επόμενη διοίκηση. Ποιος Βεζυρτής και Οικονομίδης; Η ουρά του Γούμενου; Ποιος έβαλε τον Βεζυρτή στην προεδρία του ΠΑΟΚ; Τα λεφτά του; Έλεγαν ότι ήταν έμμισθος. Δηλαδή ο ΠΑΟΚ έκανε εξυγίανση και είχε πρόεδρο που πληρώνονταν. Αν είναι αλήθεια βέβαια, αλλά δεν τα διέψευσε κανείς. Ήρθαν τώρα και πήραν δάνειο».
Ο Αγγελος Αναστασίάδης μίλησε επίσης για την Εθνική Κύπρου λέγοντας: «Τη Κύπρο θα την... βολέψουμε. Αρκετά παιδιά δεν έχουν ομάδα, ήμαστε λίγο μπερδεμένοι αλλά θα τα καταφέρουμε. Ευχή κάνω να προκριθεί και η Ελλάδα, ο Ρεχάγκελ είναι πολύ καλός προπονητής, το κλίμα είναι εξαιρετικό».
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πέσει γιατί πάει ανάποδα με την Ευρώπη. Στην Ελλάδα πρωταγωνιστές δεν είναι οι παίκτες αλλά οι πρόεδροι, οι διαιτητές, αυτοί που δεν πρέπει. Αν δεν το καταλάβουμε γρήγορα τότε θα έχουμε πρόβλημα. Δεν πάει πιο κάτω, γιατί αν δεν μπορέσουμε να πάρουμε βαθμούς από τα ευρωπαικά παιχνίδια. Το 75% των παιδιών που παίζουν στην Εθνική ομάδα είναι διωγμένοι από την πατρίδα τους και το πρωτάθλημα. Εμείς φταίμε όλοι μας, λέγαμε στον κόσμο ότι ήταν άχρηστοι και ο κόσμος το πίστεψε».
Για τον Γιώργο Παράσχο τόνισε: «Έχω εμπιστοσύνη στον Γιώργο Παράσχο, είναι η ιδανικότερη λύση. Ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη επιλογή. Εγώ είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα κάνει κριτική στον Παράσχο και την διοίκηση».
26/06/2007 11:47:19
Metrosport