Λες εσύ ότι είναι καμμένη γη μια ομάδα με μετριότατο υλικό, της οποίας το μπάτζετ ξέρεις ότι μπορείς να σηκώσεις και βάσει της προηγούμενης σεζόν ξέρεις ότι μπορεί να σε βγάλει μέχρι και 3ο; Και ταυτόχρονα τα χέη προηγούμενων ετών μπαίνουν σε σειρά εξόφλησης.
Αν ζητήσεις μεταγραφές θα γίνουν. Αλλά θα γίνουν με ψέματα και θα χρεωθεί τα τριπλάσια ο ΠΑΟΚ.
Δηλαδή ένας επιπλέον λόγος που είμαι ευγνώμων στον Άγγελο πέρα από τα αποτελέσματα που αναγνωρίζεις κι εσύ, είναι ότι ήταν ο μοναδικός προπονητής που δεν αύξησε την μαύρη τρυπα της ΠΑΕ χωρίς να θυσιάσει κάτι αγωνιστικά.
Επιμένεις δυστηχώς, και ενώ θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα, ότι μια ΠΑΕ επειδή τυχαίνει στο οικονομικό σκέλος να έχει την δομή μιας συμβατικής ΑΕ, λειτουργεί πάνω στην ίδια λογική μεγιστοποίησεις των κερδών, μέσα σε ένα περιβάλλον χωρίς συναισθήματα στο οποίο οι ενέργειες των μελών του διακατέχονται από πέντε έξι χρυσούς κανόνες.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, λειτουργεί κατά βάση όχι στην μεγιστοποίηση των κερδών αλλά στην ικανοποίηση των οπαδών:
Τί να τα κάμω εγώ τα εκταντάδες εκατομμύρια που δηλώνει κάθε χρόνο ο Rummenige στην Μπάγιερν ως κέρδος, όταν αυτή η ομάδα έχει από το 2001 να φθάσει στα ημιτελικά του Champions League???
Γιατί ο Μάγκατ διώχθηκε από τον πάγκο της εν λόγω ομάδας παρότι είχε κερδίσει δύο ντάμπλ στη σειρά???
Δύο μόνο από τις κλασσικές ερωτήσεις για να γίνει φανερό αυτό που εννοώ.
Η δουλειά δεν είναι να διώξεις τα βαριά συμβόλαια και μετά, αν σου καθίσει να βγεις τρίτος, αν όχι "εντάξει ρε παιδιά, με τέτοιους παίχτες να στε και ευτυχισμένοι που βγήκαμε πέρσυ τρίτοι, μπροστά από το...αιγάλεω".
Η δουλειά είναι να επενδύσεις στην ποιότητα, δηλαδή να ρισκάρεις, και με πολύ και μεθοδική δουλειά να επιζητήσεις την δικαίωσή σου.
Με τσάμπα μαγκιά και υπομονή τον Μάη, δεν ξέρω καμία ομάδα στον πλανήτη να έχει φθάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δυστηχώς αυτή είναι η αλήθεια. Μακροπρόθεσμα σχέδια με υπομονή και εκ του ασφαλούς δεν φθάνεις στην επιτυχία, θέλει ρίσκο η δουλειά, τόσο δύσκολο να το καταλάβουμε???