Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 183368 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Català

• Αλλαγή
Ωραία όλα αυτά και συμφωνούμε. Αλλά δεν θα προλάβεις ποτέ να φτάσεις σε μια τέτοια κοινωνία που λες, γιατί θα σε έχει ισοπεδώσει ο φασισμός ή ο νεο-φιλελευθερισμός που πάνε χέρι-χέρι. Ή θα δεις τα όνειρα του ξεσηκωμού σου να γίνονται σταλινισμός.
Αν δεν σε πληρώνει ο κόκκαλης πάντως, ξέρεις εσύ... Κάντο Τούμπα εκεί μέσα  8)

Athinaios--4

• Guest
Ναι το πιστεύω ότι δε θα το δω ούτε γω ούτε τα παιδιά μου. Ελπίζω όμως να είμαι ικανοποιημένος για την προσπάθεια μου..

Το έχω κάνει ήδη 1-2 φορές και πλέον διανύω τις τελευταίες μέρες μου εδώ μέσα στο μπουρδέλο. Και μιλάω για τον γιο όχι τον μεγάλο. Όχι πως τον έχω σε υπόληψη τον μεγάλο. Αλλά ο μικρός είναι 2 φορές μαλάκας.

Να σαι καλά φίλε

Offline mgm

• Αποστολή
  • **
Ìåóù ðëçêôñïëïãéïõ ôåôïéåò óõæçôçóåéò äåí ãéíïíôáé. Åäþ öáôóá-öáôóá äåí ïäçãïõí ðïõèåíá.
Íá ôï óêéóù ëéãï êáé ãù? Èá ôï áìðåëïöéëïóïöéóù ëéãï…åùò ðïëý.
Ðïôå ôùí ðïôùí (ü÷é áëêïïëïõ÷ùí) äåí ëõèçêáí áõôÜ ôá èåìáôá êáé ðïôå äåí èá ëõèïõí ãéáôé ïé áíôéèåóåéò åßíáé ôåñáóôéåò. Êáé üôáí ëåù áíôéèåóåéò äåí åííïù ðëïõôïò-öôù÷åéá éó÷õñïò-áíéó÷õñïò êëð.  Åííïù óôç âáóç. ÊÜèå éäåïëïãéá ðáôáåé óå ìéá âáóç ïõôïðéêç-áíõðáñêôç. Âáóéæïíôáé óå åéêáóéåò üôé ï áíèñùðïò åßíáé êáôé ðïõ äåí åßíáé êáé äåí ðñïêåéôáé ðïôå íá ãéíåé. Ìðåñäåõïõìå ôç íïçìïóõíç ðïõ ìáò îå÷ùñéæåé áðü ôá õðïëïéðá æùá ìå ôçí áðáéôçóç ãéá ðïëéôéóìï êáé ôçí áðáãêéóôñùóç áðü ôá âáóéêá ìáò åíóôéêôá. Ìáèáéíåéò íá æåéò áðü ôç ãåííçóç óïõ ìåóá óå Ýíá ðåñéâáëëïí «ðïëéôéóìïõ» , «áîéïêñáôéáò», êáé «äçìïêñáôéáò» êáé óôçí ðïñåéá áíôéëáìâáíåóáé üôé ôá ìåóá óïõ, óïõ ëåíå áëëá. Äåí åéóáé áõôïò. Åéóáé æùï. Êáé áí êáðïéïò ðåéñáîåé ôï ðáéäé óïõ èåò íá ôïõ öáò ôï ìáôé êáé íá ôïõ âãáëåéò ôá íõ÷éá Ýíá Ýíá. Ôï íá öáåé éóïâéá óôçí ðñáãìáôéêïôçôá äåí óïõ ëååé êáôé. Ãéáôé ç öõóç ìáò åßíáé åêäéêçôéêç åíù ôï óõóôçìá äéêáéïóõíçò äåí åßíáé. Êáé êáðùò åôóé äïõëåõïõí üëá. Äåí åéóáé ìïíïãáìéêïò. Áíáãêáæåóáé íá ðñïóðïéçèåéò üôé åéóáé. Êëð êëð
Ðïõ èåëù íá êáôáëçîù….ôï íá ëåò êáôáäéêáæù ôç âéá äåí óôåêåé. ¼ôáí åéóáé ôñéôïò ðáñáôçñçôçò ðïëëá ìðïñåéò íá êáôáäéêáóåéò üðùò áíôéóôïé÷á èá êáôáäéêáóïõí êé åóåíá ðïëý åõêïëá êáðïéïé áëëïé. ¼ôáí ôï ðñïâëçìá áããéîåé ôç óïõöñá óïõ ôïôå ïé éäåïëïãéåò ðáíå ðåñéðáôï.
Æåéò óå Ýíá êïóìï ÷áïôéêçò áíéóïôçôáò ðåñéôõëéãìåíï ìå êïñäåëá íïìéìïôçôáò êáé çèéêçò. Ðïéáíïõ íïìéìïôçôá êáé çèéêç âåâáéá åßíáé áëëïõíïõ ðáðá åõáããåëéï.
Ðïëëåò öïñåò ôïí ôåëåõôáéï êáéñï ðéáíù ôïí åáõôï ìïõ íá êáíåé åðéêßíäõíåò óêåøåéò ôïõ ôõðïõ “åßíáé äõíáôïí ñå ãìô íá å÷ïõí ïëïé ó’áõôüí ôïí ôïðï éóáîéï äéêáéùìá øçöïõ?”….ôóïõð íá êáé ï êñõììåíïò öáóéóôáò….èá âéáóôåé íá ðåé êáðïéïò.
Ðáñåðéðôïíôùò ïëïé öáíôáæïìáé ãíùñéæïõí üôé âáóç óõíôáãìáôïò åéìáóôå õðï÷ñåùìåíïé íá ðáñïõìå ôá ïðëá óå ðåñéðôùóç êáôáëõóçò ôçò äçìïêñáôéáò. Âáóéêá ïðïéïò äåí ôï êáíåé èåùñçôéêá åßíáé åèíéêïò ðñïäïôçò. Ôï ôé áêñéâùò óçìáéíåé êáôáëõóç äçìïêñáôéáò üìùò ðïéïò ôï ïñéæåé? Ðïóï áðå÷åé ï ôñïìïêñáôçò áðü ôïí åðáíáóôáôç êáé áðü ôçí Üëëç ìåñéá ï íïìïôáãçò áðü ôïí ðñïäïôç? ¼ëá åê ôïõ áðïôåëåóìáôïò  êñéíïíôáé êáé ç éóôïñéá ãñáöåôáé áðü ôïõò å÷ïíôåò.
Ôï êïâù åäþ ãéáôé èá ìðïñïõóá íá áìðåëïöéëïóïöù ãéá ùñåò… :tsigaro:

Offline savage republic

• Βασικός
Γάμησες, ψηλέ!  :thumbok: Στο μοναδικό που διαφωνώ είναι το «περί φύσης», το οποίο λίγο-πολύ μαζεύεις μέσα στο ίδιο σου κείμενο. Αυτό που αποκαλούμε ως «φύση μας» το φτιάχνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό μόνοι μας, αυτή είναι η μόνη ένσταση στην κειμενάρα σου.

baron

• Guest
Σόρρυ για την αργοπορία αλλά είμαι στη δουλειά. Όπου μια άλλη μέρα θα μιλήσουμε για τη βία του πουτάνας γιου κόκκαλη κ το ότι είμαστε μήνες απλήρωτοι.

Δεν θέλω να μπλεχτώ στην συζήτηση εξήγησε μονο σε παρακαλώ αυτό που υπογραμισα ean θέλεις με νούμερα: πόσους μήνες , πόσους αφορά , ποσα xrhmata για εσένα και σύνολο όλων των εργαζομενων και τέτοια)

Athinaios--4

• Guest
Σόρρυ για την αργοπορία αλλά είμαι στη δουλειά. Όπου μια άλλη μέρα θα μιλήσουμε για τη βία του πουτάνας γιου κόκκαλη κ το ότι είμαστε μήνες απλήρωτοι.

Δεν θέλω να μπλεχτώ στην συζήτηση εξήγησε μονο σε παρακαλώ αυτό που υπογραμισα ean θέλεις με νούμερα: πόσους μήνες , πόσους αφορά , ποσα xrhmata για εσένα και σύνολο όλων των εργαζομενων και τέτοια)

Φίλε αυτά είναι θέματα τα οποία δεν αναλύονται σε ένα φόρουμ. Όλα έχουν πάρει το δρόμο που πρέπει να έχουν πάρει. Γιατί εγώ προσωπικά έτσι λειτουργώ. Υπάρχει ο νόμος για όλα.
Τώρα για τα χρήματα είναι ξεκάθαρο αυτό που είπα. Όταν λέω για μήνες προφανώς δεν εννοώ 1-2 αλλά παραπάνω. Και δεν εννοώ και 12. Είναι λιγότεροι.
Τώρα τι σημασία να σου πω πόσα λεφτά ακριβώς σε μένα? Τον μισθό επί κάποιους μήνες.
Ούτε έχει σημασία πόσους αφορά. Γιατί οι μεγάλοι όμιλοι έχουν πολλές εταιρείες (θυγατρικές κτλ) όπου δε ξέρεις ποτέ πόσοι είναι.

Offline Lennon_

• Αποστολή
  • **
οι περισσότεροι κατηγορούμενοι άλλαξαν τις καταθέσεις τους κατά τη διάρκεια της δίκης των εκβιαστών στην πόλη του έρωτα και μάλιστα άλλοι 2 κρίθηκαν αναξιόπιστοι. οι κατηγορούμενοι από σήμερα είναι ελεύθεροι.

δε πρόκειται να αλλάξει κάτι σ' αυτό το μπουρδέλο. όχι ότι δε το ξέρουμε απλά κάθε μέρα το αντιλαμβανόμαστε όλο κ πιο πολύ.

ΛΑΕ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΞΥΠΝΑ

baron

• Guest

Φίλε αυτά είναι θέματα τα οποία δεν αναλύονται σε ένα φόρουμ. Όλα έχουν πάρει το δρόμο που πρέπει να έχουν πάρει. Γιατί εγώ προσωπικά έτσι λειτουργώ. Υπάρχει ο νόμος για όλα.
Τώρα για τα χρήματα είναι ξεκάθαρο αυτό που είπα. Όταν λέω για μήνες προφανώς δεν εννοώ 1-2 αλλά παραπάνω. Και δεν εννοώ και 12. Είναι λιγότεροι.
Τώρα τι σημασία να σου πω πόσα λεφτά ακριβώς σε μένα? Τον μισθό επί κάποιους μήνες.
Ούτε έχει σημασία πόσους αφορά. Γιατί οι μεγάλοι όμιλοι έχουν πολλές εταιρείες (θυγατρικές κτλ) όπου δε ξέρεις ποτέ πόσοι είναι.

ξέρεις για αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει το internet και τα forum

δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποιο να μην εκμεταλλευτείς το Pworld για την δημοσίευση του προβλήματος σου.Άλλωστε εάν δεν αγωνιστούν οι εργαζόμενοι ποιος θα το κάνει ? Οι δημοσιογράφοι που πληρώνονται από το αφεντικό σου?

και εάν ακόμα έχει κάποιος την άποψη ότι τέτοια θέματα δεν έχουν χώρο σε ένα forum του ΠΑΟΚ - έπαιξε και έχασε γιατί αυτή η ιστορία έχει σχέση με έναν παραδοσιακό εχθρό του ΠΑΟΚ, έτσι δεν είναι?

--- Γραφεις: Όλα πήραν τον δρόμο τους. Δεν πιστεύω να εννοείς την δικαστική οδό? περιμένεις σοβαρά δικαίωση?

--- γραφεις: Ούτε σημασία έχει πόσους αφορά. Κανεις λάθος αδελφέ αθηναίε. Όχι μονο πόσους αφορά αλλα μάλλον αφορά όλους. Γιατί απλήρωτοι εργάτες σημαίνει και απλήρωτο ΙΚΑ "(ασφαλιστικα ταμεία) Επομένως το προσωπικό σου πρόβλημα αφορά μάλλον όλους.

Εγώ προσωπικά λέω, άσχετα με την πίεση που δέχεται κάποιος, όταν είναι απλήρωτος ΠΡΕΠΕΙ να φωνάξει με οποιον τρόπο μπορεί.

Δεν πιστεύω Παόκι στο forum να έχει πρόβλημα με την προβολή τέτοιων θεμάτων

Athinaios--4

• Guest
Φίλε μου εννοώ ότι τα φόρουμ δεν είναι για να δημοσιοποιείται τι μισθό παίρνω εγώ.
Για τον αριθμό των εργαζομένων σου είπα ότι δεν τον ξέρω. Σίγουρα πάνω από 50. Αλλά δε μπορώ να πω κάτι άλλο γιατί δεν το ξέρω. Ούτε για πόσα λεφτά μιλάμε. Δε ξέρω δηλ. τι εννοείς να δημοσιοποιήσω.

Όσο για την πίεση και την αντίδραση που αναφέρεις συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μάλιστα έπεσες και σε ένα άνθρωπο που δεν ανέχεται τέτοιες μαλακίες. Μπορεί να σκοτώνομαι στη δουλειά για να πετύχω κάποια πράγματα που εγώ θεωρώ καλά για μένα, αλλά μαλάκας δεν είμαι, ούτε θα με κάνει έτσι ο πετράκης. Άρα συμφωνώ στην αντίδραση κι εγώ προσωπικά την έχω εφαρμόσει αρκετές φορές.
Από την άλλη πιστεύω ότι όσο κ αν έχουν αφαιρέσει δικαιώματα, ο εργαζόμενος έχει ακόμα όπλα στη φαρέτρα του. Κ επίσχεση εργασίας μπορεί να κάνει, κ στην επιθεώρηση εργασίας μπορεί να πάει, κ απειλή για δυσφήμιση της εταιρείας μέσω των πελατών και πολλά πολλά άλλα. Το θέμα της αγωγής είνια άλλο γιατί είναι χρονοβόρο. Αν όμως έχεις φιλαράκι δικηγόρο ώστε να μη σου πάρει πολλά λεφτά του πατάς μια αγωγή και την αφήνεις να υπάρχει. Εταιρείες που μέχρι τώρα δεν έχουν ακουστεί για απλήρωτους εργαζόμενους, χέζονται να αρχίσει να βγαίνει η βρώμα στην αγορά.
Το θέμα των συνδικαλιστών το αφήνω έξω γιατί δε θέλω να έχω καμία επαφή με μαλάκες-τσιράκια των αφεντικών και των κομμάτων
Πάντως το ΙΚΑ και τα ένσημα πληρώνονται κανονικά άσχετα με τον μισθό. Το έψαξα το θέμα.

Άρα για να κλείσω καμιά πίεση αφεντικού προσωπικά δε με αγγίζει. Ίσως γιατί είμαι ανύπαντρος κ σίγουρα οι ανάγκες μου είναι διαφορετικές από το να είχα οικογένεια.
Έχω πάρει τα μέτρα μου μέχρι τώρα.

Offline mgm

• Αποστολή
  • **
Άρα για να κλείσω καμιά πίεση αφεντικού προσωπικά δε με αγγίζει. Ίσως γιατί είμαι ανύπαντρος κ σίγουρα οι ανάγκες μου είναι διαφορετικές από το να είχα οικογένεια.

Πω πω ΚΑΙ ανυπαντρος χωρις αντιστοιχες υποχρεωσεις ΚΑΙ μακρια απο ερπετα....εσυ ζεις ζωαρα!!!  ;D

Περα απο το χαβαλε τα καλυτερα σου ευχομαι μαν και να βρεις τα λεφτα και το δικιο σου.

Athinaios--4

• Guest
Χαχαχα! Κάπως έτσι φίλε!

Thanks!

Offline Lennon_

• Αποστολή
  • **
το ΙΚΑ είναι υποχρεωμένη η εταιρεία από τη νομοθεσία να το πληρώσει στην ώρα της. όπως επίσης δώρα εορτών. το .. υπόλοιπο ... όμως του μισθού δε την ελέγχει κανείς.

επίσης στο γιουνανιστάν δεν υπάρχει επιθεώρηση εργασίας. παράδειγμα: Νομός Χαλκιδικής όπου υπάρχουν αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις. Όπου ειδικά το καλοκαίρι ο αριθμός των εργαζομένων αυξάνεται κατακόρυφα λόγω τουρισμού. Ξέρετε πόσους υπαλλήλους έχει η Επιθεώρηση Εργασίας στο Νομό Χαλκιδικής?  1 (ΈΝΑ ολογράφως) ή 2 (ΔΥΟ). Το είχα ψάξει πριν 1.5 χρόνο όταν είχα προσωπικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
Δεν υπάρχει ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.

Έχω μείνει απλήρωτος 4 μήνες από δημόσιο φορέα όπου ήμουν συμβασιούχος. Και μάλιστα στην αρχή της σύμβασης. Με το καλημέρα. Η γραφειοκρατία ... έτσι μου έλεγαν για να τα μπαλώσουν. Πλήρωναν μόνο το ΙΚΑ στην ώρα τους. πάνω στο χρόνο έφυγα και ήρθα εξωτερικό.

αθηναίε καλό κουράγιο. υπομονή και επιμονή. εσύ έχεις το πάνω χέρι. όχι αυτοί.

υγ. mgm σωστός!
ΛΑΕ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΞΥΠΝΑ

Offline savage republic

• Βασικός

αθηναίε καλό κουράγιο. υπομονή και επιμονή. εσύ έχεις το πάνω χέρι. όχι αυτοί.

Offline scouser4

• Αλλαγή
Δικαστική δικαίωση για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα τον Δεκέμβριο του 2008 καταλόγισε στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.

Με απόφασή του την Παρασκευή το δικαστήριο επιδίκασε στην εταιρεία το ποσό των 250.000 ευρώ, εκ των οποίων τις 80.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει άμεσα.

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η ΟΙΚΟΜΕΤ (εργολάβος εταιρεία καθαρισμού των σταθμών του ΗΣΑΠ) φέρει ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κ. Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου του 2008.

Η επίθεση αναγνωρίζεται ως "εργατικό ατύχημα", καθώς έγινε αμέσως μετά την αποχώρηση της Κούνεβα από την εργασία της και ενώ η εταιρεία είχε αρνηθεί την αλλαγή βάρδιας που ζητούσε η εργαζόμενη, έχοντας επισημάνει στους προϊσταμένους της τις διαδοχικές απειλές που δεχόταν για τη ζωή της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου 2013 απουσία της η Κ. Κούνεβα η οποία βρίσκεται στο Παρίσι για χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι δικηγόροι της, Δάφνη Βαγιανού και Βαρβάρα Βολτέα, κατέθεσαν σωρεία εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων που καταδείκνυαν ότι η Κούνεβα είχε μπει στο στόχαστρο της εργοδοσίας εξαιτίας της έντονης συνδικαλιστικής δράσης που είχε αναπτύξει.

Σημειώνεται ότι η κ.Κούνεβα, μετά και τις ευθείες απειλές κατά της ζωής της, είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων προς την εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή, αλλά και τη μετακίνησή της από το Μαρούσι στο Θησείο, όπου διέμενε. Ουδέποτε όμως έγινε δεκτό το αίτημά της. Ανάμεσα στους λόγους που ανέφερε, ήταν και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε το ανήλικο παιδί της, την επιμέλεια του οποίου είχε εξ ολοκλήρου η ίδια.

Η Κ. Κούνεβα εργαζόταν ως καθαρίστρια σε συνεργείο καθαρισμού των ΗΣΑΠ. Τα μεσάνυχτα της 22ας Δεκεμβρίου το 2008, όταν μετά τη λήξη της βάρδιάς της επέστρεφε στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους οι οποίοι την περιέλουσαν με βιτριόλι.

Στη συνέχεια τής άνοιξαν το στόμα και την πότισαν με το ίδιο καυστικό υγρό, προκαλώντας σοβαρότατες βλάβες στα ζωτικά της όργανα.

Η υπόθεσή της προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και ταυτόχρονα έφερε στο φως τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στις εταιρείες καθαρισμού με τους νοικιασμένους εργαζομένους.

Παρά τις συνεχείς επεμβάσεις, ο οισοφάγος της είναι κατεστραμμένος, αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην αναπνοή και στην κατάποση, γι' αυτό και πολλές φορές κοιμάται καθιστή.

http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=373390

Athinaios--4

• Guest
Τι να την κάνεις αυτή τη δικαίωση? Αυτά τα καθίκια που το έκαναν έπρεπε να γνωρίσουν την θανατική καταδίκη. Και το ίδιο για αυτούς που τους πλήρωσαν

baron

• Guest
πια δικαίωση? Πρωτόδικο μονομελές.. μέχρι να τελειώσει η φάση η κούνεβα θα έχει πεθάνει και εμείς θα το έχουμε ξεχάσει. Πέντε χρονια reeeeeeee...

Jordan-4

• Guest
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

φίλος ξε φίλος, αδερφός ξε αδερφός την επόμενη που θα προκαλέσεις μέλος θα φας δυο μέρες μπαν
« Last Edit: July 07, 2013, 15:50:29 by tsakalaki »

phantom

• Guest
ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ
11 Ιουλίου 2013
Δεκτό έκανε το αίτημα αποφυλάκιστης του Κώστα Σακκά το Συμβούλιο Εφετών σήμερα, Πέμπτη 11/7, μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας, και ενώ η ζωή του κρεμόταν πια από μια κλωστή. παράλληλα όμως όρισε ως εγγύηση το εξοντωτικό ποσό των 30.000 ευρώ, που μόνο ρεβανσισμό από τη μεριά του κράτους προδίδει. Στον Κώστα Σακκά, μόνο κρατούμενος στην Ελλάδα που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυόμισι χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί, συμπαραστάθηκε ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που συχνά αντιμετώπισε  και την άγρια κρατική καταστολή.

Offline kanel

• Αποστολή
  • **
μια φωτό από τη θάλασσα στις σκουριές
βέβαια είναι από τον απρίλιο αλλά δεν την είδα πουθενα στην τιβι (τι μας είπες τώρα)

http://fileleutheros.pblogs.gr/2013/04/h-anaptyxh-stis-skoyries-halkidikhs.html

Offline savage republic

• Βασικός
Από Στρατώνι είναι, όχι Σκουριές...