Όσον αφορά την επανάσταση όχι δεν την καταδικάζω γιατί μιλάμε για απελευθέρωση του έθνους από κατοχή.
Δηλαδή τελικά δεν καταδικάζεις τη βία ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ, άρα ανακαλείς ό,τι έγραψες πριν.
Με κάλυψες.
Είδες κι εσύ ότι βάζεις αστερίσκους περί απελευθέρωσης του έθνους κτλ. Βλέπεις λοιπόν ότι αστερίσκους μπορούν να αρχίσουν να βάζουν όλοι. Ο ένας έτσι θα σου πει ότι η βία δικαιολογείται για την κοινωνική απελευθέρωση, ο άλλος θα σου πει για εβραιομασόνους και λαθροϊσλαμιστές που θέλουν να καταστρέψουν τον ελληνισμό και πρέπει να τους αφανίσουμε, και η λίστα είναι ατελείωτη.
Άρα βλέπεις ότι το ζήτημα είναι λίγο πιο περίπλοκο, αυτό ήθελα να δείξω πιο πολύ, παρά να μου απαντήσεις ένα προς ένα.
Σε αυτό με τον πολιτισμό και την παιδεία που λες, ωραίο ακούγεται, συμφωνώ, αλλά δεν ξέρω αν εννοούμε όλοι το ίδιο πράγμα. Και είναι επίσης κάτι πολύ αόριστο και ίσως πάλι επιφανειακό.
Αν εννοούμε ας πούμε την παιδεία ως εκπαιδευτικό σύστημα, αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα ακριβώς προωθεί τις πιο σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες και οπισθοδρομικές απόψεις από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη, αυτό το σύστημα γεννά τους χρυσάβγουλους, δηλαδή τον κάθε ούγκανο. Άλλη μεγάλη κουβέντα λοιπόν κι αυτή.
Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει ότι ο Έλληνας είναι ο τελευταίος σε ανάγνωση βιβλίων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι από τα πιο τραγικά. Στα κωλάδικα όμως της μυκόνου και της παραλιακής είμαστε πρώτοι. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι νεολαίες και οι φοιτητικές παρατάξεις των μεγάλων κομμάτων, προώθησαν αυτήν ακριβώς την κουλτούρα της παρακμής τόσα χρόνια: βλαχόκλαμα της κακιάς ώρας ντεμέκ "ιν", μπιτσόμπαρα ναοί της φλωριάς, σκυλάδικα της συμφοράς και λοιπά πολιτιστικά κέντρα όπως τα είχε αποκαλέσει ένας σκατόψυχος υπουργός ενός σκατόψυχου "ηγέτη".
Ούτε είναι τυχαίο ότι από τους χώρους αυτούς προέρχονται τα μεγαλοστελέχη των νεοναζί, δηλαδή από μπραβιλίκια, νταβατζιλίκια και πόρτες, ούτε ότι πολλοί "καλλιτέχνες" αυτών των χώρων τους έχουν εκθειάσει, σφακιανάκης, γονίδης, προχτές είδα ο βέρτης.