Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 180018 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
Απ: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...
« Reply #3500 on: January 27, 2013, 16:20:19 »
Αναγκαστικοί δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες από τον Ιούνιο! [βίντεο]

Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα θεωρούνται σε πέντε μήνες από τώρα... όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, επί Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου.

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτέλεσε αφορμή για την παραίτηση του προεδρείου του ΕΟΜ και την έντονη δυσαρέσκεια των Γιατρών των ΜΕΘ, καθώς θεωρούν πως η χώρα μας θα αποτελέσει τροφοδότη οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη, ενώ το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ασκεί πια κυριότητα σε αυτό.

Για το θέμα μίλησε στο Star ο συντονιστής μεταμοσχεύσεων για την Στερεά και επιμελητής Α΄ της ΜΕΘ, Γιώργος Κυριαζόπουλος.

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B9%CE%BF---%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF--101530753.html
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΑ

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
« Reply #3501 on: January 27, 2013, 16:57:47 »
Αυτο σοβαρα ισχυει?
Τι ειναι το λαμιασταρ? Καναλι?
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

baron

• Guest
« Reply #3502 on: January 27, 2013, 17:24:33 »
ύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, επί Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ι

Είπαμε να ποστάρουμε τα περίεργα τα εξοργιστικά και γενικά τα "η ώρα της πιπας"

όχι ότι νάναϊ

ποιον "σύμφωνα με νομο"? τι δημοσιογραφία είναι αυτή? Ο νομος δεν έχει αριθμό και FAQ?

Γενικά μην ποστάρουμε κάθε πίπα -------------το θέμα με τα μοσχεύματα είναι σοβαρότατο καθώς παγκόσμια μια άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί τους πεινασμένους του τρίτου κόσμου ως ανταλλακτικά για μερικά ψωροχιλιάρικα

http://www.lamiastar.gr/

το παραπάνω είναι αρχίδια καπλαμά από ARD"σ που ελέγχονται από τον "καρατσαφουρερ"

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
« Reply #3503 on: January 27, 2013, 19:46:56 »

Εδώ δεν μιλάει ένας δημοσιογράφος αλλά επιμελητής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και απλά έκανε το λάθος να μην αναφέρει το ΦΕΚ.
Μπορείς να ψάξεις να το βρεις την ημερομηνία την αναφέρει το ρεπορτάζ. Στο 1:22 ανεφέρει ο γιατρός τι ίσχυε και τι θα ισχύσει.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
« Reply #3504 on: January 27, 2013, 22:22:09 »
ανθρωπια σε οποιον παιρνει 1000 και οχι 4000 ομως..οσο για τους καφεδες που λεει ο πιο πανω μαλλον το λεει για τον εαυτο του

οσο γι αυτο που λεει ο αντιπροεδρος των εργαζομενων στο μετρο,και οι υπαλληλοι της βουλης λενε οτι παιρνουν ψιχουλα..εσυ τους πιστευεις|?εγω παντως οχι

πολυ σωστα. Ας παμε σε αξιοπιστες πηγες οπως ο Κεδικογλου, ο Σαμαρας, η Ολγα Τρεμη και ο Νικος Ευαγγελατος. Ολοι αυτοι που φημιζονται για την αξιποιστια τους. Ολοι αυτοι που θελουν να εξυγιανουν και να κοψουν ολα τα ρετιρε σαν των συγκεκριμενων, για το καλο της χωρας παντοτε.Να αλλαξει η ασχημη κατασταση στην οποια βρισκεται η χωρα, στην δημιουργια της οποιας ουδεμια ευθυνη ειχαν.
Φιλε εγω δεν θα σου πω να πας για καφεδακι σε τοπικη ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. ουτε θα πω οτι εκανες το παγωνι για οσα σου εχουν πει πολλοι φιλοι παραπανω. Θα σου πω οτι εχεις ιδια μυαλα και αποψεις με της μανας μου. Μονο που αυτη ειναι αμορφωτη και 70 χρονων, εσυ 29. Εισαι τραγικος φιλε, σου ευχομαι να αλλαξεις μυαλα

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
« Reply #3505 on: January 28, 2013, 22:23:14 »
ýìöùíá ìå íüìï ðïõ ðÝñáóå êáé øçößóôçêå ôï 2011, åðß ÐáðáíäñÝïõ óôï 1ï Ìíçìüíéï, ç áöáßñåóç ôùí ïñãÜíùí èá ìðïñåß íá ãßíåôáé áðü Íïóïêïìåßá, ÉäéùôéêÝò êëéíéêÝò Þ åôáéñåßåò êáé ü÷é áðü ôïí Åèíéêü Ïñãáíéóìü Ìåôáìïó÷åýóåùí, ðïõ ãéíüôáí ìÝ÷ñé óÞìåñá, êáé ìÜëéóôá ÷ùñßò ôçí óõãêáôÜèåóç ôùí ïéêåßùí ôïõ áóèåíïýò Þ ôçí ðñïçãïýìåíç ãñáðôÞ áßôçóç ôïõ é

Åßðáìå íá ðïóôÜñïõìå ôá ðåñßåñãá ôá åîïñãéóôéêÜ êáé ãåíéêÜ ôá "ç þñá ôçò ðéðáò"

ü÷é üôé íÜíáú

ðïéïí "óýìöùíá ìå íïìï"? ôé äçìïóéïãñáößá åßíáé áõôÞ? Ï íïìïò äåí Ý÷åé áñéèìü êáé FAQ?

ÃåíéêÜ ìçí ðïóôÜñïõìå êÜèå ðßðá -------------ôï èÝìá ìå ôá ìïó÷åýìáôá åßíáé óïâáñüôáôï êáèþò ðáãêüóìéá ìéá Üñ÷ïõóá ôÜîç ÷ñçóéìïðïéåß ôïõò ðåéíáóìÝíïõò ôïõ ôñßôïõ êüóìïõ ùò áíôáëëáêôéêÜ ãéá ìåñéêÜ øùñï÷éëéÜñéêá

http://www.lamiastar.gr/

ôï ðáñáðÜíù åßíáé áñ÷ßäéá êáðëáìÜ áðü ARD"ó ðïõ åëÝã÷ïíôáé áðü ôïí "êáñáôóáöïõñåñ"

ÍÝï èåóìéêü ðëáßóéï èá äéÝðåé ôç äùñåÜ ïñãÜíùí óôç ÷þñá ìáò áðü ôçí 1ç Éïõíßïõ 2013, êáèþò åíåñãïðïéåßôáé ãéá ðñþôç öïñÜ ç ðåñßöçìç åéêáæüìåíç óõíáßíåóç ôïõ äüôç áëëÜ êáé ç óõíáßíåóç ôùí ïéêåßùí ôïõ ùò ðñïûðïèÝóåéò ãéá ôç äéáäéêáóßá, êáô’ åöáñìïãÞ ôùí äýï ôåëåõôáßùí ó÷åôéêþí íüìùí (Í.3984/2011 êáé 4075/2012).

Ùóôüóï, ðÝíôå ìÞíåò ðñéí áðü ôçí åöáñìïãÞ ôïõ íÝïõ ðëáéóßïõ ôï ôïðßï ðáñáìÝíåé åîáéñåôéêÜ ïìé÷ëþäåò, ðñïêáëþíôáò «áôõ÷Þìáôá» êáé «êáñáìðüëåò» êáé áíáãêÜæïíôáò ôïõò áñìüäéïõò öïñåßò íá åêäßäïõí óõíå÷þò äéåõêñéíéóôéêÝò áíáêïéíþóåéò óå ìéá áðÝëðéäá ðñïóðÜèåéá íá äéáëýóïõí ôç èïëÞ åéêüíá êáé êõñßùò íá ìçí êáôáãñÜøïõí áðþëåéåò óôçí ìéêñÞ áõîçôéêÞ ôÜóç ôùí ôåëåõôáßùí ÷ñüíùí óå ü,ôé áöïñÜ ôéò äùñåÝò ïñãÜíùí êáé óõíåðþò ôéò ìåôáìïó÷åýóåéò. Ðåñéóóüôåñïé áðü 1.000 Üíèñùðïé âñßóêïíôáé óôç ÷þñá ìáò óôç ëßóôá áíáìïíÞò ãéá Ýíá óõìâáôü ìüó÷åõìá, ðñïóìÝíïíôáò êõñéïëåêôéêÜ ãéá Ýíá «äþñï» æùÞò.

«Äïëïöïíßá» Þ ýøéóôç ðñÜîç áëëçëåããýçò;
Ôåëåõôáßï ÷áñáêôçñéóôéêü ðáñÜäåéãìá áðïôåëåß ç áíáêïßíùóç ôçò ÉåñÜò Ìçôñüðïëçò ÃëõöÜäáò óôï æÞôçìá ôçò äùñåÜò ïñãÜíùí êáé ï ÷áñáêôçñéóìüò «äïëïöïíßá» ðïõ ôçò åðåöýëáîå ï Ìçôñïðïëßôçò Ðáýëïò, áíáöÝñïíôáò óõãêåêñéìÝíá üôé «Åßìáóôå üëïé õðïøÞöéïé ãéá íá ìáò óêïôþóïõí ðñéí íá ðåèÜíïõìå».

Ï Åèíéêüò Ïñãáíéóìüò Ìåôáìïó÷åýóåùí (ÅÏÌ) áðÜíôçóå åðáíáëáìâÜíïíôáò ôçí «êáñäéÜ» ôçò ðñüóöáôçò íïìïèåôéêÞò ñýèìéóçò, óýìöùíá ìå ôçí ïðïßá «ç áöáßñåóç åíüò Þ ðåñéóóïôÝñùí ïñãÜíùí áðü åíÞëéêï, èáíüí ðñüóùðï ðñáãìáôïðïéåßôáé åöüóïí, üóï æïýóå, äåí åß÷å åêöñÜóåé ôçí áíôßèåóÞ ôïõ êáé êáôüðéí óõíáßíåóçò ôçò ïéêïãÝíåéÜò ôïõ». ÅðéðëÝïí, ï öïñÝáò õðåíèýìéóå ôçí åðßóçìç èÝóç ôçò Åêêëçóßáò óôï åõáßóèçôï áõôü æÞôçìá, üðùò áõôÞ áðïôõðþíåôáé Üëëùóôå êáé ìå ôç óõììåôï÷Þ ôïõ Ìçôñïðïëßôç Ìåóïãáßáò Íéêüëáïõ óôï ÄÓ ôïõ ÅÏÌ, üôé ç äùñåÜ ïñãÜíùí áðïôåëåß ýøéóôç ðñÜîç áõôïèõóßáò êáé áëëçëåããýçò.

ÓçìåéùôÝïí üôé ç «åéêáæüìåíç óõíáßíåóç», ç óõíáßíåóç äçëáäÞ ðïõ èåùñåßôáé üôé äüèçêå åöüóïí äåí äéáôõðþèçêå ñçôÜ ç áíôßèåóç, éó÷ýåé óôçí Éóðáíßá áðü ôï 1979, áëëÜ äåí Ý÷åé ÷ñåéáóôåß íá ÷ñçóéìïðïéçèåß ðïôÝ. Ç éäÝá ôçò ìåôáìüó÷åõóçò óôçí ÉâçñéêÞ ÷þñá åßíáé ôüóï äéáäåäïìÝíç, þóôå äåí õðÜñ÷åé ðåñßðôùóç ïé óõããåíåßò íá áñíçèïýí íá ìåôáìïó÷åõèïýí ôá üñãáíá ôïõ íåêñïý ôïõò. Ï áñéèìüò ôùí äïôþí, 32 áíÜ 1 åêáô. ðëçèõóìïý, ôçí þñá ðïõ óôçí ÅëëÜäá äåí îåðåñíïýí ôïõò 7 áíÜ 1 åêáô. ðëçèõóìïý, åðéâåâáéþíåé ôï Ýñåéóìá ôïõ èåóìïý óôçí êïéíùíßá.

ÅëÜ÷éóôåò ïé «áñíçôéêÝò» äçëþóåéò
Óå áíÜëïãç äéåõêñßíéóç åß÷å áíáãêáóôåß íá ðñïâåß ï ÅÏÌ êáé óôçí åêðíïÞ ôïõ ðåñáóìÝíïõ Ýôïõò, ìå áöïñìÞ áíáñôÞóåéò óôï äéáäßêôõï, óýìöùíá ìå ôéò ïðïßåò öåñüôáí ùò «êáôáëçêôéêÞ çìåñïìçíßá õðïâïëÞò ÝããñáöÞò äÞëùóçò Üñíçóçò äùñåÜò ïñãÜíùí ìåôÜ èÜíáôïí ç 12ç Äåêåìâñßïõ 2012».

Ï öïñÝáò áðïóáöÞíéóå êáé ðÜëé üôé ç ãñáðôÞ äÞëùóç Üñíçóçò äùñåÜò ïñãÜíùí ìåôÜ èÜíáôïí, ç ëåãüìåíç «áñíçôéêÞ» äÞëùóç, äåí Ý÷åé óõãêåêñéìÝíç ðñïèåóìßá õðïâïëÞò êáé ëÞîçò.

«Åßíáé áõôïíüçôï üôé, ïðïéáäÞðïôå óôéãìÞ êÜðïéïò ðïëßôçò ôï åðéèõìåß, áðü ôç óôéãìÞ ðïõ èá åöáñìïóôåß ï íüìïò, èá ìðïñåß íá äçëþíåé åããñÜöùò ôçí ÜñíçóÞ ôïõ óôçí ìåôÜ èÜíáôïí äùñåÜ ïñãÜíùí» ëÝåé óôï protothema.gr o ðñüåäñïò ôïõ ÅÏÌ, ê. ÁíáóôÜóéïò ×áôæÞò.

Óýìöùíá ìå ôïí ßäéï, ïé ó÷åôéêÝò õðåýèõíåò äçëþóåéò «áñíçôþí» ôçò äùñåÜò ðïõ Ýöôáóáí óôïí ÅÏÌ óôï åéäéêü ÔìÞìá ÁñíÞóåùí äåí îåðåñíïýí ôéò ìåñéêÝò äåêÜäåò.
«ÅèéìéêÜ êáé íïìéêÜ, ç üëç äéáäéêáóßá ëÞøçò ïñãÜíùí ãéíüôáí, ãßíåôáé êáé èá ãßíåôáé ðÜíôïôå óõíáéíåôéêÜ. Êáëýðôåôáé Ýôóé áðüëõôá êáé äéáóöáëßæåôáé üôé ç åëÜ÷éóôç äéáöùíßá Þ Üñíçóç ëáìâÜíåôáé õð’ üøç êáé êáìßá ðñÜîç äåí ëáìâÜíåé ÷þñá õðï÷ñåùôéêÜ. ÔÝôïéåò áôåêìçñßùôåò èÝóåéò ôï ìüíï ðïõ ðåôõ÷áßíïõí åßíáé íá ïäçãïýí óôï èÜíáôï óõíáíèñþðïõò ìáò, ðïõ ìüíï ç ìåôáìüó÷åõóç ôïõò ÷áñßæåé ôç æùÞ» ëÝåé ï ê. ×áôæÞò.

Ìüíïí áðü ãéáôñïýò ôùí ÊÝíôñùí Ìåôáìüó÷åõóçò ç áöáßñåóç ïñãÜíùí
Óýìöùíá ìå ôïí ÅÏÌ, ç äéáäéêáóßá áöáßñåóçò ôùí ïñãÜíùí ðñáãìáôïðïéåßôáé óôéò ÅíôáôéêÝò äçìüóéùí Þ éäéùôéêþí íïóïêïìåßùí ìüíïí áðü ãéáôñïýò ðéóôïðïéçìÝíïõò áðü ôï õðïõñãåßï Õãåßáò êáé ôïí ÅÏÌ ùò ãéáôñïýò ÏìÜäáò Ìåôáìüó÷åõóçò. ÏìÜäåò Ìåôáìüó÷åõóçò äéáèÝôïõí ôá äçìüóéá íïóïêïìåßá ôçò ÷þñáò óôá ïðïßá ëåéôïõñãïýí ÊÝíôñá Ìåôáìüó÷åõóçò (Ëáúêü, Åõáããåëéóìüò, ÉððïêñÜôåéï Èåóóáëïíßêçò, ÐáíåðéóôçìéáêÜ íïóïêïìåßá ÐÜôñáò êáé Éùáííßíùí, ÙíÜóóåéï).

Ôï 2012 áíáöÝñèçêáí óôïí ÅÏÌ áðü ôéò ÌÅÈ ôçò ÷þñáò 204 åãêåöáëéêïß èÜíáôïé, ðéóôïðïéçìÝíïé áðü ïìÜäá ãéáôñþí üðùò ïñßæåé ï íüìïò, äçëáäÞ áðü åíôáôéêïëüãï, íåõñïëüãï êáé áíáéóèçóéïëüãï, ìåôÜ ôçí ïëïêëÞñùóç ôùí åéäéêþí äïêéìáóéþí ôïõ áóèåíÞ. Áðü áõôÜ ôá ðåñéóôáôéêÜ ôï åîåéäéêåõìÝíï ðñïóùðéêü ôùí ÊÝíôñùí Ìåôáìüó÷åõóçò áîéïðïßçóå ôá 77, ëáìâÜíïíôáò ôç óõíáßíåóç ôùí óõããåíþí óôéò ðåñéóóüôåñåò ðåñéðôþóåéò. Ï áñéèìüò ôùí áíèñþðùí ðïõ Ýëáâáí ôï óùôÞñéï ìüó÷åõìá Þôáí ó÷åäüí ôñéðëÜóéïò: 195 áóèåíåßò õðïâëÞèçêáí óå ìåôáìüó÷åõóç, êåñäßæïíôáò ìéá óðÜíéá, óôçí ÅëëÜäá ôïõëÜ÷éóôïí, åõêáéñßá óôç æùÞ ôïõò, ôçí åõêáéñßá ãéá æùÞ.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=253247

Áíáãêáóôéêïß äüôåò ïñãÜíùí üëïé ïé ¸ëëçíåò ÷Üñç óôïí ÃÁÐ

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/274221/anagkastikoi-dotes-organon-oloi-oi-ellines-hari-ston-gap#ixzz2JIuLFPWu

Ðüóïé ¸ëëçíåò ãíùñßæïõí Üñáãå üôé ôï äéêáßùìá íá åßíáé «äùñçôÝò» ïñãÜíùí ÷Üíåôáé êáé ôç èÝóç ôïõ ðáßñíåé íüìïò ðïõ õðï÷ñåþíåé üëïõò íá åßíáé ðëÝïí «äüôåò» ïñãÜíùí;

Ôï äéêáßùìá ôçò ðñïóöïñÜò ãßíåôáé õðï÷ñÝùóç, óå ìéá ðáãêüóìéá ðñùôïôõðßá ðïõ ìüíï êéíäýíïõò åãêõìïíåß.

ÌÝ÷ñé ôþñá, ç ëÞøç ïñãÜíùí ãéíüôáí áðü üóïõò åß÷áí åêöñÜóåé ãñáðôþò ôçí åðéèõìßá ôïõò áõôÞ óôïí ÅÏÌ (Åèíéêüò Ïñãáíéóìüò Ìåôáìïó÷åýóåùí) Þ üôáí õðÞñ÷å ç óõãêáôÜèåóç ôùí óõããåíþí ãéá ôçí áöáßñåóç êáé äùñåÜ ïñãÜíùí ðñïò ìåôáìüó÷åõóç. Ôç äå áðïêëåéóôéêÞ áñìïäéüôçôá ãéá ôçí áöáßñåóç ïñãÜíùí åß÷å ï ÅÏÌ, êÜôé ðïõ óõìâáßíåé åîÜëëïõ êáé ðáãêïóìßùò.

Óýìöùíá ìå ôïí íÝï íüìï (íüìïò 3984/ÖÅÊ 150/Á/27.06.2011) , ç áöáßñåóç ïñãÜíùí èá ðñáãìáôïðïéåßôáé áðü «Ïñãáíéóìïýò Áöáßñåóçò» ðïõ åßíáé íïóïêïìåßá Í.Ð.Ä.Ä. Þ Í.Ð.É.Ä. êïéíùöåëïýò êáé ìç êåñäïóêïðéêïý ÷áñáêôÞñá Þ éäéùôéêÝò êëéíéêÝò, ðïõ Ý÷ïõí ëÜâåé ôç ó÷åôéêÞ Üäåéá.

Ðáñá÷ùñåßôáé Ýôóé, ôï äéêáßùìá áöáßñåóçò ïñãÜíùí óå ôñßôïõò, ïé ïðïßïé ìÜëéóôá åñãÜæïíôáé óôïí éäéùôéêü ôïìÝá, åíþ ç áöáßñåóç ïñãÜíùí äéåèíþò ãßíåôáé áðü ôéò ïìÜäåò ôùí ìåôáìïó÷åõôéêþí êÝíôñùí êáé ü÷é áðü éäéþôåò.

Óôçí ðåñßðôùóç ëïéðüí ðïõ êÜðïéïò äåí åðéèõìåß ôïí ôåìá÷éóìü ôïõ, èá ðñÝðåé íá Ý÷åé ðñïëÜâåé íá åêöñÜóåé ìå íüìéìåò äéáäéêáóßåò ôçí áíôßèåóÞ ôïõ, áí êáé åöüóïí Ý÷åé ðñþôá åíçìåñùèåß, ãéá Ýíá íüìï ôüóï óïâáñü ðïõ Ý÷åé ðåñÜóåé óôá øéëÜ ãñÜììáôá åí ôù ìÝóù ìéáò êñßóçò ðïõ ìáóôßæåé ôç ÷þñá.

¸íáí íüìï ðïõ «âéÜóôçêå» íá ðñïùèÞóåé êáêÞí êáêþò ï ôüôå õðïõñãüò Õãåßáò ê. ÁíäñÝáò ËïâÝñäïò ìå ôç óýìöùíç ãíþìç ôïõ ðñþçí ðñùèõðïõñãïý ê. Ãéþñãïõ ÐáðáíäñÝïõ óôéò 16 Éïõíßïõ 2011, ÷ùñßò ïíïìáóôéêÞ øçöïöïñßá, áðü Ýíá Êïéíïâïýëéï ðïëéïñêïýìåíï áðü ðëÞèïò ÅëëÞíùí ðïëéôþí, ìåôáîý Ìíçìïíßïõ êáé Ìåóïðñüèåóìïõ, êé åíüóù üëç ç ÅëëÜäá ðåñßìåíå íá äåé áí ï ðñùèõðïõñãüò ôçò ðáñáéôåßôáé Þ ü÷é. Óôéò 16 Éïõíßïõ, áíÞìåñá ôùí ãåíåèëßùí ôïõ, ï ôüôå ðñùèõðïõñãüò âéÜóôçêå êÜíåé Ýíá áêüìá äþñï óôïí åëëçíéêü ëáü...

Ðüóïé ¸ëëçíåò ãíùñßæïõí ôï íüìï; Ðþò åîáóöáëßæåôáé ç Ýãêáéñç åíçìÝñùóç ôùí éáôñþí îåðåñíþíôáò ôá ãñáöåéïêñáôéêÜ ðñïâëÞìáôá üðùò åßíáé ôï Ýãêõñï ôçò õðïãñáöÞò êáé ðüóïé óõããåíåßò èá åßíáé óå èÝóç íá ÷åéñéóôïýí ôáõôü÷ñïíá ôï ÷áìü ôïõ áíèñþðïõ ôïõò êáé ôçí áãùíßá íá ãßíåé óåâáóôÞ ç åðéèõìßá ôïõ èáíüíôá;

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/274221/anagkastikoi-dotes-organon-oloi-oi-ellines-hari-ston-gap#ixzz2JIu7QCpS

Êáëü ëïéðüí åßíáé ðñéí ðñïóðáèÞóåéò íá ìáò ðåéò ðùò ôá îÝñåéò üëá øÜ÷íåóáé, åêôüò áí áðï ôï ðïëý øÜîéìï Ý÷åéò ÷áèåß.

baron

• Guest
« Reply #3506 on: January 29, 2013, 10:28:09 »
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63774033

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΖΗΓΡΑ
Αθωώστε με και θα μιλήσω για όλα!
Νέα τροπή στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου δίνει νέο απολογητικό υπόμνημα του Νίκου Ζήγρα, με το οποίο ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, που θεωρούνταν δεξί του χέρι στην υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος από τις μίζες για τις συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων TORM1 και υποβρύχια, ζητάει να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες λόγω παραγραφής, για στο δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας!

Ενα βήμα πριν από την τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών, που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι σε δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, της κόρης του Αρετής, της πρώην συζύγου του Γκούντρουν και ακόμη 17 συγκατηγορουμένων, ο Ν. Ζήγρας με νέο υπόμνημά του, το οποίο κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του στο δικαστικό συμβούλιο, ζητάει την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος για τον εαυτό του, επειδή, όπως ισχυρίζεται, «η οποιαδήποτε συμμετοχή μου στις παράνομες διαδικασίες ξεπλύματος των παράνομα κτηθέντων χρημάτων έπαυσε λόγω προβλημάτων της υγείας μου το καλοκαίρι του 2005», όταν τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, τιμωρούνταν ως πλημμελήματα και έχουν παραγραφεί.
Οπως αναφέρει, «από το σύνολο της δικογραφίας και την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών προκύπτει ότι ένα σημαντικό μέρος του κατηγορητηρίου αποδεικνύεται από τη συνδρομή μου κατά την ανάκριση. Ακόμα πιο σημαντική θα ήταν επομένως η εξέτασή μου ως μάρτυρα κατά τη δίκη που θα ανοίξει κατά των συγκατηγορουμένων μου, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα στο παρόν στάδιο.
Εισήγηση

Η μαρτυρία μου είναι το μόνο αποδεικτικό μέσο για μια σειρά αδικημάτων συγκατηγορουμένων μου, τονίζει ο εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρας
Με βάση και την εισήγηση είναι απόλυτα βέβαιο πως στο ακροατήριο ή σε μεταγενέστερη δίκη θα γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής μου για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Κατά συνέπεια, θα ήταν σώφρον να απαλλαγώ τον κατηγοριών μου ήδη από την παρούσα φάση, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξέτασή μου ως μάρτυρα κατηγορίας στο ακροατήριο, δεδομένου ότι, σε αντίθεση με την ανάκριση, κατά το στάδιο της ακροαματικής διαδικασίας... μόνο η μαρτυρική κατάθεση ή η απολογία προσώπου συγκατηγορουμένου για την ίδια πράξη δεν είναι αρκετή για την καταδίκη του κατηγορουμένου και η μαρτυρία μου είναι το μόνο αποδεικτικό μέσο για μια σειρά αδικημάτων συγκατηγορουμένων μου».
Το μήνυμα
«Είχα την τόλμη να ομολογήσω αδικήματα»

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού επικαλείται επίσης το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ενώ υποστηρίζει ότι «στέλνεται άσχημο μήνυμα τόσο στους συγκατηγορουμένους μου όσο και στους εμπλεκομένους στα αδικήματα που διερευνώνται. Αφού ο Ζήγρας, παρά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, την ομολογία των κατηγοριών και την καθοριστική συνδρομή του στη διαλεύκανση της υπόθεσης, παραμένει προσωρινά κρατούμενος, δεν υπάρχει περίπτωση η ελληνική Δικαιοσύνη ούτε να εκτιμήσει τυχόν ομολογίες στο μέλλον ούτε να αντιμετωπίσει επιεικώς ή θετικά περιπτώσεις συνδρομής στο ανακριτικό έργο όπως γίνεται σε άλλες έννομες τάξεις, αλλά θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της.
Επομένως ποιο το νόημα που βοήθησα το έργο της ανάκρισης πέρα από το να μου επιρριφθούν 4 νέες κατηγορίες που εγώ αυτοβούλως ομολόγησα και για τις οποίες δεν κατηγορούμουν πριν την ομολογία μου; Πώς πιστεύετε πως θα φερθούν οι κατηγορούμενοι στις υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται στο στάδιο της ανάκρισης μετά από αυτήν τη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης; Είμαι ο μόνος κατηγορούμενος σε υπόθεση διαφθοράς που είχα την τόλμη να ομολογήσω τα αδικήματά μου, ...αυτοβούλως έχω συνδράμει το έργο της ανάκρισης με δεκάδες στοιχεία, ...που έχω συναινέσει να δεσμευθούν και να επιστραφούν άμεσα στο Δημόσιο όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία και στο άνοιγμα όλων των τραπεζικών μου λογαριασμών, ...που κρατείται προσωρινά με τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας, πρόβλημα υγείας που είχε αναγκάσει τους ίδιους τους συγκατηγορουμένους ήδη από το 2005 να με αντικαταστήσουν με άλλο άτομο στην ομάδα τους...».
Κλήση και από τις κυπριακές αρχές
«Η μεταμέλειά μου είναι ειλικρινής »
Ο Ν. Ζήγρας, για να καταδείξει τη σημασία που θα είχε, όπως ισχυρίζεται, μια τέτοια εξέλιξη στην υπόθεση, αναφέρει ότι «στις 21.1.2013, κλήθηκα από τις κυπριακές αρχές διά του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή να καταθέσω ως μάρτυρας ενώπιον των κυπριακών ανακριτικών αρχών, αίτημα στο οποίο συναίνεσα, διότι εγώ το είχα ζητήσει ήδη από τον Νοέμβριο...
Αυτό το αίτημά μου προς τις κυπριακές ανακριτικές αρχές, που αποδεικνύει ατράνταχτα τόσο τη μεταμέλειά μου όσο και την ειλικρινή μου πρόθεση να συνδράμω στη διαλεύκανση της υπόθεσης, δεν ήταν γνωστό στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών όταν εξέτασε το ζήτημα της άρσης της προσωρινής μου κράτησης λόγω παρέλευσης του εξαμήνου. Εγινε γνωστό στον Ελληνα ανακριτή μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και είναι απόλυτα βέβαιο πως αν η εξέλιξη αυτή είχε λάβει χώρα πριν την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, θα είχε διατάξει την άρση της προσωρινής μου κράτησης.
Και τούτο διότι ένας από τους σκοπούς της προσωρινής κράτησης είναι να εμφανιστώ στην ανάκριση και στο ακροατήριο ενώ εγώ, αυτοβούλως, ζητώ να βοηθήσω και τις κυπριακές ανακριτικές αρχές στο ανακριτικό τους έργο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά εμπράκτως την ειλικρινή μου μεταμέλεια και την αληθινή μου βούληση να βοηθήσω στην ανεύρεση της αλήθειας...».
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

Offline lik4

• Αλλαγή
« Reply #3507 on: January 30, 2013, 19:28:33 »
tsak  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=nDBtzYvZXzY (Embedding disabled, limit reached)

Offline scouser4

• Αλλαγή
« Reply #3508 on: February 02, 2013, 00:41:27 »
γελαει ο κοσμος βλακες

Υπόθεση Marfin: Ελεύθεροι και οι 2 κατηγορούμενοι

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο 30χρονος κατηγορούμενος για τον φονικό εμπρησμό της Marfin Bank.

Οι δικαστές που κλήθηκαν να αποφανθούν για την διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και Εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης, υιοθέτησαν την άποψη του ανακριτή ο οποίος έκρινε ότι τα στοιχεία δεν επαρκούν για να οδηγηθεί στην φυλακή ο κατηγορούμενος.Ο ανακριτής πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος, ωστόσο υπήρξε διαφωνία εισαγγελέα και έτσι εντός της ημέρας ο ύποπτος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να λάβει την τελική απόφαση το δικαστικό συμβούλιο.

Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του επιβάλει τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση κάθε 1η και 16 του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Νωρίτερα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του, ενώπιον του 2ου τακτικού ανακριτή, ο έτερος κατηγορούμενος για τα επεισόδια της 5ης Μαΐου 2010, που είχαν ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό της Μαρφίν.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο που αφορά τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης που, όπως διευκρινίστηκε, αφορούν την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ που είχε προηγηθεί της ΜΑΡΦΙΝ.

Στον κατηγορούμενο που είναι 32 ετων, ομογενής απο το Καζακστάν, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 32χρονος αρχικά αναγνωρίστηκε από υπάλληλο του βιβλιοπωλείου να έχει ομοιότητες με έναν από τους δράστες της επίθεσης, με βάση φωτογραφίες της αστυνομίας από το πλήθος των διαδηλωτών. Στην συνέχεια, όμως, όταν στον εν λόγω υπάλληλο επιδείχθηκαν φωτογραφίες του 32χρονου κατέθεσε ότι δεν τον αναγνωρίζει.

Το ίδιο συνέβη και με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος, αρχικά από φωτογραφίες πλήθους, έδωσε πιθανότητα εβδομήντα τοις εκατό να είναι δράστης της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο ο 32χρονος, αλλά εκ των υστέρων δεν τον αναγνώρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε από την Αστυνομία με μια ανώνυμη επιστολή πολίτη, που, όπως αναφέρει, είναι ανίσχυρη νομικά. Στην επιστολή σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος και άλλα 2 άτομα που κατονομάζονται, ήταν «επικεφαλής» των επεισοδίων στην Κερατέας και «μπροστάρηδες στο κάψιμο της τράπεζας».

Φέρεται, επίσης, να επισημαίνει ο 32χρονος, πως ο ανακριτής της υπόθεσης έλαβε αρνητική απάντηση όταν ζήτησε, τον περασμένο Νοέμβριο από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ),να ταυτοποιήσει φωτογραφίες του με αυτήν του μασκοφόρου δράστη του εμπρησμού.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, στις 6 Νοεμβρίου, η ΔΕΕ ανέφερε προς το 2ο Ανακριτή: «Εξαιτίας της χαμηλής ποιοτικής επάρκειας των φωτογραφιών και των καλυμμένων χαρακτηριστικών δεν επιτρέπεται η διενέργεια οποιασδήποτε συγκριτικής εργαστηριακής εξέτασης».

Ο κατηγορούμενος επικαλείται φωτογραφίες του από κάμερες ασφαλείας, στις οποίες φαίνεται στις 13.44 μ.μ. της ημέρας εκείνης, να βρίσκεται στην Ομόνοια και να φορά διαφορετικά ρούχα από αυτά που φορά σε φωτογραφίες ο δράστης, στις 14.00 μμ έξω από την ΜΑΡΦΙΝ. Οι επίμαχες φωτογραφίες του κατηγορουμένου, τον δείχνουν να φορά σκούρου χρώματος τζόκεϊ, μαύρο πουκάμισο, ανοιχτό τζιν παντελόνι, χωρίς σακίδιο, με κράνος στο χέρι και να έχει ακάλυπτο πρόσωπο.

Η φωτογραφία του δράστη, έξω από την ΜΑΡΦΙΝ, τον απεικονίζει με τζόκεϊ χρώματος μπεζ, μαύρο κοντομάνικο μπλουζάκι και από μέσα άσπρο μπλουζάκι, σκούρο παντελόνι, να έχει καλυμμένο πρόσωπο και να φέρει σακίδιο.
Από τους έξι αστυνομικούς που έχουν καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μόνο φαίνεται να υποστηρίζει ότι τα χαρακτηριστικά και ο σωματότυπος του κατηγορουμένου μοιάζουν με αυτά του δράστη.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=189193&catid=4

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3509 on: February 02, 2013, 13:39:58 »
http://info-war.gr/2013/01/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%87%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B2%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B5/

Ïãäüíôá ÷ñüíéá óõìðëçñþíïíôáé óôéò 30 Éáíïõáñßïõ áðü ôçí åêëïãÞ ôïõ Áäüëöïõ ×ßôëåñ óôçí êáãêåëáñßá, üðùò ìáò èýìéóå ï Fritz Lustig óå Üñèñï ôïõ óôç âñåôáíéêÞ åöçìåñßäá Guardian.

¹ôáí üðùò ëÝåé êáé ï ßäéïò ôï áðïôÝëåóìá ôçò äåîéÜò óôñïöÞò ðïõ åß÷å ðñáãìáôïðïéÞóåé ç óõíôçñçôéêÞ ðáñÜôáîç óõíåñãáæüìåíç ìå ôçí Üêñá äåîéÜ.

Èá óõìðëçñþíáìå áðëþò ìéá áêüìç ìéêñÞ ëåðôïìÝñåéá: Ï ×ßôëåñ îåêßíçóå ôçí ðñïåêëïãéêÞ ôïõ åêóôñáôåßá ìå ôçí ïìéëßá ôïõ óôéò 27 Éáíïõáñßïõ ôïõ 1932 óôï êëáìð ôïõ ÓõíäÝóìïõ Âéïìç÷Üíùí ôïõ Íôßóåëíôïñö.

ÊáíÝíá íáæéóôéêü êáé öáóéóôéêü êüììá ôïõ 20ïõ áéþíá äåí êáôÜöåñå íá Ýñèåé óôçí åîïõóßá ÷ùñßò íá Ý÷åé åîáóöáëßóåé ôç óôÞñéîç ôùí ïéêïíïìéêþí åëßô áëëÜ êáé ôçí áíï÷Þ ôïõ ðïëéôéêïý êÝíôñïõ, ôï ïðïßï üðùò óõíÝâç êáé óôç Ãåñìáíßá ôïõ ìåóïðïëÝìïõ, åß÷å ùò ðñïôåñáéüôçôá íá êáôáðíßîåé ìå êÜèå ôñüðï ôçí ÁñéóôåñÜ – ðÜíôá ìå ðñüó÷çìá üôé ìÜ÷åôáé ôá «Üêñá».

Ðñïôåßíïõìå ãé’ áõôü ôï ëüãï ôçí åêðïìðÞ ôïõ Infowar ãéá ôçí Üíïäï ôïõ ×ßôëåñ óôçí åîïõóßá ìÝóá áðü ôá ìÜôéá ôïõ Âñåôáíïý éóôïñéêïý ¸ñéê ×ïìðóìðÜïõì.

http://info-war.gr/2012/10/o-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%87%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%83%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BC/

Ðïëý ðåñéóóüôåñï üìùò ðñïôåßíïõìå ôï ðáñáêÜôù êåßìåíï ðïõ áíôéãñÜöïõìå áðü ôçí åöçìåñßäá ÐÑÉÍ

ôïõ Ãéþñãïõ Äåëáóôßê

Îáíá÷ôýðçóáí ïé áóöáëßôåò íý÷ôá ôá êïõäïýíéá ÷éëéÜäùí óðéôéþí – áõôÞ ôç öïñÜ ãéá íá åðéäþóïõí öýëëá ðïñåßáò ðïëéôéêÞò åðéóôñÜôåõóçò áðåñãþí óôá ìÝóá ìáæéêÞò ìåôáöïñÜò êáé ü÷é ãéá íá óõëëÜâïõí ôïõò ðïëßôåò ðïõ ìÝíïõí åêåß êáé íá ôïõò ïäçãÞóïõí êñáôïýìåíïõò óôá ãÞðåäá êáô’ åíôïëÞí êÜðïéáò óôñáôéùôéêÞò ÷ïýíôáò ðñáîéêïðçìáôéþí.

Ç äçìïêñáôéêüôáôá åêëåãìÝíç «÷ïýíôá» ôïõ äåîéïý ÓáìáñÜ êáé ôùí äåêáíÝùí ÂåíéæÝëïõ êáé ÊïõâÝëç áñêåßôáé ãéá ôçí þñá óôçí êáôáíáãêáóôéêÞ åñãáóßá ôùí åêáôïììõñßùí ÅëëÞíùí åñãáæïìÝíùí ÷ùñßò ó÷åäüí áìïéâÞ. ¢ëëùóôå, ìÝ÷ñé ôþñá ôïõëÜ÷éóôïí, ôïõò «áíõðüôáêôïõò» ôçò ðïëéôéêÞò åðéóôñÜôåõóçò ôïõò äéêÜæïõí êáé ôïõò êáôáäéêÜæïõí óå ôïõëÜ÷éóôïí ôñåéò ìÞíåò öõëáêÞ ôá ðïëéôéêÜ äéêáóôÞñéá êáé ü÷é ôá Ýêôáêôá óôñáôïäéêåßá!

Äåí åßíáé üìùò ìüíï Þ êõñßùò ôï åîüöèáëìá áíôéóõíôáãìáôéêü ìÝôñï ôçò ðïëéôéêÞò åðéóôñÜôåõóçò áðåñãþí (ôï Óýíôáãìá ôï ðñïâëÝðåé óå ðåñéðôþóåéò åèíéêÞò Üìõíáò, öõóéêþí êáôáóôñïöþí, êéíäýíùí ãéá ôç äçìüóéá õãåßá) áõôü ðïõ ìáò ðñïêáëåß áíçóõ÷ßåò ãéá ôéò ðñïèÝóåéò ôçò ÍÄ, ôïõ ÐÁÓÏÊ êáé ôçò ÄÇÌÁÑ, ôùí äïóßëïãùí ðïëéôéêþí êïììÜôùí ðïõ õëïðïéïýí ôéò åíôïëÝò ôùí Ãåñìáíþí åðéêõñßáñ÷ùí êáé äñïõí ùò óýã÷ñïíç åêäï÷Þ ôçò êáôï÷éêÞò êõâÝñíçóçò ÔóïëÜêïãëïõ. Ç óõóôçìáôéêÞ ïéêïäüìçóç åíüò üëï êáé ðéï áõôáñ÷éêïý êñÜôïõò ðïõ öëåñôÜñåé ìå ôçí éäÝá ôïõ ïëïêëçñùôéóìïý óõíÜãåôáé êáé áðü Üëëá ãåãïíüôá. Ëéãüôåñï ßóùò èåáìáôéêÜ, áëëÜ ðïëý óïâáñÜ óå ðïëéôéêü óõìâïëéóìü. ¼ôáí ï áêñïäåîéüò õðïõñãüò Äçìüóéáò ÔÜîçò, Íßêïò ÄÝíäéáò ôïëìÜåé ìå äçìüóéåò äçëþóåéò ôïõ íá êáôçãïñåß ôï êüììá ôçò áîéùìáôéêÞò áíôéðïëßôåõóçò üôé …åíèáññýíåé ôçí ôñïìïêñáôßá(!) êáé éó÷õñßæåôáé ðùò åëðßæåé «üôé ï ÓÕÑÉÆÁ èá óõíå÷ßóåé íá óôñÝöåôáé ðñïò ôç íïìéìüôçôá(!)», õðïíïþíôáò üôé ôþñá âñßóêåôáé åêôüò ôïõ ðëáéóßïõ íïìéìüôçôáò, èá Ýðñåðå íá óçìÜíåé óõíáãåñìüò óå üëç ôçí ÁñéóôåñÜ. Ç åñìçíåßá ôùí áñéóôåñþí üôé ï ÄÝíäéáò ìå ôç «óôñïöÞ ðñïò ôç íïìéìüôçôá» ôïõ ÓÕÑÉÆÁ åðéóçìáßíåé áðëþò ðùò ï ÓÕÑÉÆÁ áêïëïõèåß äåîéüôåñç ðïëéôéêÞ êáé óôáäéáêÜ åíóùìáôþíåôáé óôï óýóôçìá ðáñáâëÝðåé ôï ãåãïíüò üôé óôç óõíåßäçóç ôïõ êüóìïõ ðïõ äåí åßíáé áñéóôåñüò, ç äéáôýðùóç «óõíÝ÷éóç ôçò óôñïöÞò ðñïò ôç íïìéìüôçôá» äñá åíôåëþò äéáöïñåôéêÜ. Ðáãéþíåé ôçí áíôßëçøç üôé áêüìç êáé ç ðéï ìåôñéïðáèÞò äýíáìç ôçò ÁñéóôåñÜò, ï ÓÕÑÉÆÁ, âñßóêåôáé åêôüò íüìïõ, Üñá êÜèå áñéóôåñü êüììá åßíáé åêôüò íïìéìüôçôáò! Áí ï ÓÕÑÉÆÁ âñßóêåôáé åêôüò íïìéìüôçôáò, ðïý âñßóêåôáé ôï ÍÁÑ, ç íÊÁ Þ ç ÁÍÔÁÑÓÕÁ;

Äåí åßíáé ôï ìïíáäéêü ðåñéóôáôéêü. ¼ôáí ôï ìÝãáñï Ìáîßìïõ óôÞíåé ôüóï ÷ïíôñïêïììÝíç ðñïâïêÜôóéá ìïíôÜñïíôáò âßíôåï ìå ïìéëßá ôïõ âïõëåõôÞ ôïõ ÓÕÑÉÆÁ Â. Äéáìáíôüðïõëïõ þóôå íá åìöáíßæåôáé üôé ëÝåé ôá áíôßèåôá áðü áõôÜ ðïõ åßðå óôçí ðñáãìáôéêüôçôá êáé óôç óõíÝ÷åéá âãáßíåé ï êõâåñíçôéêüò åêðñüóùðïò êáé êáëåß ôç äéêáéïóýíç íá ôïí …óõëëÜâåé ùò çèéêü áõôïõñãü ôçò ôïðïèÝôçóçò âüìâáò óôï Mall (!!!) êáé ùò õðïêéíçôÞ …Ýíïðëçò åîÝãåñóçò (!) äåí Ý÷ïõìå íá êÜíïõìå ìå ìéá áðëÞ ðñïóðÜèåéá äõóöýìçóçò ôçò ðïëéôéêÞò ôïõ ÓÕÑÉÆÁ. Äåí äåß÷íåé áðëþò ðüóï áçäéáóôéêÜ áêñïäåîéïß åßíáé ï ÓáìáñÜò êáé ï ÂåíéæÝëïò Þ ðüóï ðñïóêõíçìÝíïò ðïëéôéêüò äïýëïò ôçò ÄåîéÜò åßíáé ï ÊïõâÝëçò. Åäþ Ý÷ïõìå íá êÜíïõìå ìå ðñïâïêÜôóéá óáí åêåßíåò ðïõ Ýêáíáí ï Ðáðáäüðïõëïò êáé ïé Üëëïé ðñÜêôïñåò ôùí Áìåñéêáíþí ôç äåêáåôßá ôïõ 1960, ðñéí áðü ôï ðñáîéêüðçìá ðïõ Ýöåñå ôç ÷ïýíôá óôçí åîïõóßá!

Áí õðÜñ÷ïõí äå áñéóôåñïß ðïõ èåùñïýí ôïí ÄÝíäéá áðëþò ùò Ýíáí áêñïäåîéü áóôü äçìïêñÜôç, åßíáé âáèéÜ íõ÷ôùìÝíïé. Áìåôáíüçôïò íïóôáëãüò ôçò ÷ïýíôáò åßíáé, áí êñßíåé êáíåßò áðü ôç äÞëùóÞ ôïõ «Åßíáé ìåãÜëï óôïß÷çìá íá êáèáñßóïõìå ôá ðñïâëÞìáôá ôïõ ’74 åßôå áõôÜ åßíáé óôçí êïéíùíßá åßôå óôçí ïéêïíïìßá åßôå óôçí Ýííïìç ôÜîç»! Ôá «ðñïâëÞìáôá» äçëáäÞ ðïõ äçìéïýñãçóå óôïí ÄÝíäéá ç áðïêáôÜóôáóç ôçò áóôéêÞò äçìïêñáôßáò ìåôÜ ôçí êáôÜññåõóç ôçò ÷ïýíôáò! Ëßãï áêüìç äçëáäÞ êáé ï ÓáìáñÜò êáé ïé õðïõñãïß ôïõ èá óõíåëÜìâáíáí Ýíï÷ï ìÝ÷ñé êáé ôïí …Êùíóôáíôßíï ÊáñáìáíëÞ ðïõ åðß ðñùèõðïõñãßáò ôïõ äçìéïõñãÞèçêáí «ôá ðñïâëÞìáôá ôïõ ’74»! Äåí ðñüêåéôáé ðåñß õðåñâïëÞò. Åäþ ç êõâÝñíçóç ÓáìáñÜ êáôçãüñçóå äéÜ óôüìáôïò ôïõ õðïõñãïý Äçìüóéáò ÔÜîçò üðïéïí äéêáóôÞ äåí öõëáêßæåé ùò «Ýíï÷ï ãéá ôñïìïêñáôßá» êÜèå Üôïìï ðïõ ôïõ óôÝëíåé ç ÁóöÜëåéá, üôé «åðéëÝãåé íá åèåëïôõöëåß» êáé üôé åßíáé «åíôåôáëìÝíï üñãáíï ðïõ öïâÜôáé» êáé Ýôóé «åîáíáãêÜæåé ôçí ðïëéôåßá íá ðáñáéôçèåß áðü ôçí åöáñìïãÞ ôïõ íüìïõ»!!! Öáíôáóôåßôå ðüóï åðéêßíäõíá áêñïäåîéÜ åßíáé ìéá êõâÝñíçóç ðïõ Ýñ÷åôáé óå ïëïìÝôùðç óýãêñïõóç ìå Ýíá ôüóï óõíôçñçôéêü óþìá üðùò åßíáé ïé äéêáóôÝò, ôïõò ïðïßïõò ïõóéáóôéêÜ êáôçãïñåß ùò …«öïâéóìÝíá üñãáíá ôùí ôñïìïêñáôþí»!

¼÷é áñéóôåñïß ïðïéáóäÞðïôå áðü÷ñùóçò, áëëÜ ç óõíôçñçôéêüôáôç ¸íùóç Äéêáóôþí êáé ÅéóáããåëÝùí åßíáé áõôÞ ðïõ êáôáããÝëëåé ÷ùñßò ðåñéóôñïöÝò óå áíáêïßíùóÞ ôçò üôé äçëþóåéò óáí áõôÝò ôïõ ÄÝíäéá «áðïôåëïýí ðëÞãìáôá óôï êñÜôïò äéêáßïõ êáé óôçí ïìáëÞ ëåéôïõñãßá ôïõ äçìïêñáôéêïý ðïëéôåýìáôïò»! ÌÞðùò üôáí ïé äéêáóôÝò êáé ïé åéóáããåëåßò êáôáããÝëëïõí ôç óõãêõâÝñíçóç ÍÄ, ÐÁÓÏÊ, ÄÇÌÁÑ ùò áðåéëÞ ãéá ôç äçìïêñáôßá ðñÝðåé íá áíçóõ÷Þóåé êáé ç ÁñéóôåñÜ;»

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #3510 on: February 02, 2013, 16:34:16 »
πραγματική όαση τα γραπτά του Δελαστίκ μέσα σε αυτόν τον τυφώνα προσκυνημένης δημοσιογραφίας
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

baron

• Guest
« Reply #3511 on: February 02, 2013, 17:12:58 »
Η αηδιαστική καμπανια της καθημερινής συνεχίζεται. Απόλυτα δεμένη στο άρμα του "law and order"

λάθος topic? Με τίποτα. Ο δρόμος προς τον φασισμό περνα από τέτοια άρθρα.

Με 5 σειρές να ξεχάσουμε ότι πριν μερικές μέρες ξηλώθηκε ολόκληρη η δίωξη ναρκωτικών (τρομάρα σας)  στο βόλο, η απόπειρα δολοφονίας 2 πιτσιρικάδων στην κρήτη , οι aproklhtes επεμβάσεις των MAT σε κάθε απεργία η κινητοποίηση, .....

Αλλα οι εργολάβοι του νέο-φασισμού δίνουν ρεσιτάλ:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_02/02/2013_481868

Το έργο της ΕΛ.ΑΣ.
Κύριο Αρθρο
Η Ελληνική Αστυνομία έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της. Είναι εντυπωσιακό το πόσες σοβαρές υποθέσεις εξιχνιάζονται, ακόμη κι έπειτα από μήνες ή χρόνια. Αυτό δείχνει επαγγελματισμό και συστηματικότητα από την πλευρά των ζωτικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα, φανερώνει ότι το προσωπικό της εργάζεται σκληρά και με αφοσίωση, παρά τις μεγάλες και άδικες περικοπές που έχει υποστεί. Υπάρχουν, λοιπόν, τμήματα του κράτους που ακόμη και μέσα στις πολύ αντίξοες σημερινές συνθήκες κάνουν τη δουλειά τους με συνέπεια. Το κράτος οφείλει να βρει τρόπους να ενισχύσει αυτούς τους ανθρώπους όπως μπορεί, με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που υπάρχουν.

Offline objector4

• Αποστολή
  • **
« Reply #3512 on: February 02, 2013, 21:53:17 »
 :emetos:
ΠΑΟΚ ο ένας,στον κόσμο άλλος κανένας

trelos4

• Guest
« Reply #3513 on: February 02, 2013, 22:19:32 »
Ñåêüñ âéáóìþí óôçí Óïõçäßá áðü ìïõóïõëìÜíïõò
Ç Óïõçäßá Ý÷åé ôï áñíçôéêü ñåêüñ íá åßíáé ç äåýôåñç ÷þñá óôïí êüóìï óôïõò âéáóìïýò ãõíáéêþí ìåôÜ ôç Íüôéá ÁöñéêÞ êáé Ýîé öïñÝò ðéï ðÜíù...
–áíáëïãéêÜ ìå ôïí ðëçèõóìü ôçò- áðü ôéò ÇÐÁ.
Ðéï óõãêåêñéìÝíá ï äåßêôçò âéáóìþí ãõíáéêþí áíÜ 100.000 êáôïßêïõò Þôáí ãéá ôï 2003 óôï 9,24, ôï 2005 ï äåßêôçò áõôüò åêôïîåýôçêå óôï 36,8 êáé ôï 2008 áíÝâçêå óôï 53,2.
Óýìöùíá ìå ôéò óôáôéóôéêÝò 1 óôéò 4 ãõíáßêåò óôç Óïõçäßá ðÝöôïõí Þ ðñüêåéôáé íá ðÝóïõí èýìáôá âéáóìïý. Ç áéôßá ãéá áõôÞ ôçí îáöíéêÞ Üíïäï ôùí âéáóìþí ç óçìáíôéêÞ åéóñïÞ óôç ÷þñá ìåôáíáóôþí êáèþò óôï 77% ôùí åîé÷íéÜóåùí âéáóìþí åõèýíïíôáé ìïõóïõëìÜíïé ìåôáíÜóôåò, ôç óôéãìÞ ðïõ ïé ìïõóïõëìÜíïé äåí îåðåñíïýí ôï 5% ôïõ ãåíéêïý ðëçèõóìïý ôçò ÷þñáò[/color].
Êõñéüôåñï ðåäßï äñÜóçò ôùí âéáóìþí ôá áóôéêÜ êÝíôñá. Ôï ðåñáóìÝíï êáëïêáßñé óôç Óôïê÷üëìç ï ñõèìüò ôùí âéáóìþí êõìáéíüôáí óå 5 ôçí çìÝñá!
Ï ðëçèõóìüò ôçò Óïõçäßáò áõîÞèçêå áðü 9 óå 9,5 åêáô, ìåôáîý ôùí åôþí 2004 êáé 2012 êõñßùò ìå ìåôáíÜóôåò áðü ôï ÁöãáíéóôÜí, ôï ÉñÜê êáé ôç Óïìáëßá.

ìáëëïí êáé ïé óïõçäïé åéíáé ðñïðáãáíäéóôåò êáé ñáôóéóôåò ìå ôïõò "áìïéñïõò "ìåôáíáóôåò.îåñù ôé å÷ù íá áêïõóù ôùñá!

Offline scouser4

• Αλλαγή
« Reply #3514 on: February 02, 2013, 23:31:23 »
 :nianiania: :nianiania:

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **
« Reply #3515 on: February 02, 2013, 23:32:34 »
Ο αντικειμενικός φίλος μας ξαναχτυπά.
Σήμερα είναι η επέτειος της πούτσας του Στάλινγκραντ. Περαστικά.

Offline cosmopaok

• Αποστολή
  • **
« Reply #3516 on: February 02, 2013, 23:42:49 »
τρελός δεν είσαι , σίγουρα το 7 αντί για το 4 σου ταιριάζει καλύτερα, μιας και οι κόκκινες πουτάνες του πειραιά οι περισσότεροι είναι "ομοδιατες" σου... όσο για το τρελός...συνεχίζει να με βασανίζει...μάλλον θα καταλήξω στο Μπούφος
φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

▒▓█▀▄▀▄▀Π▄▀▄Α▀▄▀Ο▄▀Κ▄▀▄▀▄▒

trelos4

• Guest
« Reply #3517 on: February 02, 2013, 23:43:00 »
ασχετο,αλλα γεννηθηκα αρκετα κοντα στο Volgograd..Α και ο εισαγγελεας της μοσχας ειπε οτι πρεπει να ελλατωθει η εισροη μεταναστων,μαλλον και αυτος φασιστας ειναι

cosmopaok δεν ασχολουμαι με σενα

Offline cosmopaok

• Αποστολή
  • **
« Reply #3518 on: February 02, 2013, 23:45:30 »
καλά κάνεις, έτσι και αλλιώς δεν σε παίρνει
φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας

▒▓█▀▄▀▄▀Π▄▀▄Α▀▄▀Ο▄▀Κ▄▀▄▀▄▒

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3519 on: February 02, 2013, 23:46:57 »
Κι έλεγα ρε περσέα πού είσαι χαμένος τόσο καιρό, τώρα σε κατάλαβα μπαγασάκο, άργησα λίγο η αλήθεια, γιατί το παιζες ωραία όλο αυτό το διάστημα.
Απάνω τους και μη μασάς μία
στω ταιλως θα νηκυσουν ι αιλάς κε ι ωρθωδωκσεια
ζιτο ι κιβαιρνεισοι κε ι αστεινωμοια

« Last Edit: February 02, 2013, 23:56:59 by Català »