Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 183887 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
Απ: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...
« Reply #3480 on: January 25, 2013, 02:30:33 »
Φιλε εχω ακουσει καμποσους εργαζομενους στο ραδιο, καλεσμενους σε στουντιο, εχουν παρουσιασει καταστασεις μισθοδοσιας στους δημοσιογραφους με ονοματεπωνυμα και νουμερα. Μαξιμουμ 1400 ευρω. Εχουν προκαλεσει να τους διαψευσει οποιος θελει με στοιχεια.  Και προφανως δεν ειναι αυτα που λες εσυ που μαλλον εντελως τυχαια ειναι αυτα που λεει η κυβερνηση και τα μμε της.

Να σου πω εγω για τα νουμερα των μμε... Σε αλλη εταιρια....

Σουμα μισθολογιων εργαζομενων και golden boys μαζι απο τα μμε, με αποτελεσμα μ.ο. απο 1000ευρο το μηνα που ηταν κανονικα, εμφανιστηκε ξαφνικα νουμερο μ.ο. 2,500ευρο στις τηλεορασεις...
Εν τελη γινανε μειωσεις μισθων μονο στους εργαζομενους και οι golden εξερεθηκαν. μονο για την σουμα και τον παπα. Φυσικα, ο αιμοδυψης λοβοτομημενος λαουτζικος πανηγυριζε για την εξελιξη, χωρις φυσικα ποτε να μαθει ποσος ηταν τελικα ο μ.ο. και που τελικα γιναν οι μειωσεις... Ευχαριστουμε εχω να πω εγω..

Εταιρια δεν λεω (πολλοι ξερετε αλλωστε..), το παραδειγμα ειναι πραγματικο και περσινο.

ΑΡΔ γαμω τα σπιτια σας και τα αφεντικα σας.

« Last Edit: January 25, 2013, 02:38:22 by king »

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **
« Reply #3481 on: January 25, 2013, 17:57:26 »
Είμαι ηλεκτρολόγος με 22 χρόνια προϋπηρεσία.
Δουλεύω σε βάθος 20 και 30 μέτρων κάτω από τη γη, που υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία. Εχω περάσει λεπτοσπείρωση από ποντίκι.
Συντηρώ συστήματα με τάση 20.000 Βολτ, όπου για ένα λάθος μπορείς να γίνεις κάρβουνο. Δουλεύω νυχτερινά και τρεις Κυριακές υποχρεωτικά τον μήνα. Ολα αυτά δεν υπολογίζονται πλέον. Στον βασικό μισθό των 750 ευρώ, δικαιούμαι 150 ευρώ τον μήνα γιατί... δουλεύω σε ιδιαίτερες συνθήκες και 110-120 ευρώ για τρεις Κυριακές τον μήνα. Ολα μικτά".
Σπύρος Ρεβύθης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **
« Reply #3482 on: January 25, 2013, 18:00:51 »
οχι δεν συμφωνω φυσικα με 300 ευρω μισθο..εγω ας πουμε με 9 χρονια στην ιδια δουλεια παιρνω 900 ευρω..και αυτοι του μετρο μαζι με επιδοματα και κατι τετοια κοντα 3500 ευρω..το βλεπεις δικαιο εσυ αυτο ειδικα εαν σκεφτεις οτι στον ιδιωτικο δινουν 400 ευρω πλεον?

Δουλεύω σε βάθος 20 και 30 μέτρων κάτω από τη γη, που υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία. Εχω περάσει λεπτοσπείρωση από ποντίκι.
Συντηρώ συστήματα με τάση 20.000 Βολτ, όπου για ένα λάθος μπορείς να γίνεις κάρβουνο. Δουλεύω νυχτερινά και τρεις Κυριακές υποχρεωτικά τον μήνα. Ολα αυτά δεν υπολογίζονται πλέον. Στον βασικό μισθό των 750 ευρώ, δικαιούμαι 150 ευρώ τον μήνα γιατί... δουλεύω σε ιδιαίτερες συνθήκες και 110-120 ευρώ για τρεις Κυριακές τον μήνα. Ολα μικτά".

Πήρες την απάντησή σου, αντε για κανένα καφεδάκι τώρα σε καμιά τοπική της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ (αν έχει μείνει καμιά).

Offline Vorious

• Αλλαγή
« Reply #3483 on: January 25, 2013, 18:08:24 »
Φιλε εχω ακουσει καμποσους εργαζομενους στο ραδιο, καλεσμενους σε στουντιο, εχουν παρουσιασει καταστασεις μισθοδοσιας στους δημοσιογραφους με ονοματεπωνυμα και νουμερα. Μαξιμουμ 1400 ευρω. Εχουν προκαλεσει να τους διαψευσει οποιος θελει με στοιχεια.  Και προφανως δεν ειναι αυτα που λες εσυ που μαλλον εντελως τυχαια ειναι αυτα που λεει η κυβερνηση και τα μμε της.

Να σου πω εγω για τα νουμερα των μμε... Σε αλλη εταιρια....

Σουμα μισθολογιων εργαζομενων και golden boys μαζι απο τα μμε, με αποτελεσμα μ.ο. απο 1000ευρο το μηνα που ηταν κανονικα, εμφανιστηκε ξαφνικα νουμερο μ.ο. 2,500ευρο στις τηλεορασεις...
Εν τελη γινανε μειωσεις μισθων μονο στους εργαζομενους και οι golden εξερεθηκαν. μονο για την σουμα και τον παπα. Φυσικα, ο αιμοδυψης λοβοτομημενος λαουτζικος πανηγυριζε για την εξελιξη, χωρις φυσικα ποτε να μαθει ποσος ηταν τελικα ο μ.ο. και που τελικα γιναν οι μειωσεις... Ευχαριστουμε εχω να πω εγω..

Εταιρια δεν λεω (πολλοι ξερετε αλλωστε..), το παραδειγμα ειναι πραγματικο και περσινο.

ΑΡΔ γαμω τα σπιτια σας και τα αφεντικα σας.

ολοσωστος ο king
η κοινωνια θα παραμενει διαιρεμενη οσο ψαχνουμε να βγαλουμε το ματι του διπλανου μας.
WAKE UP
ειπαμε και ΠΑΟΚ να μην ημουνα παλι ΠΑΟΚ θα μουνα

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #3484 on: January 25, 2013, 19:15:02 »
αφου οι ιδιοι οι εργαζομενοι λενε οτι παιρνουν 1400 ευρω περιπου,εσυ πως λες 1000 και κατι?μηχανικος μοτοσυκλετων δουλευω .ειμαι δηλαδη ιδ.υπαλληλος
Εσύ φίλε μπορεί να έχεις κι ένα σπίτι κληρονομιά, και καμμιά καβάτζα από τους γονείς σου. Μπορεί και να έχεις και γυναίκα που δουλεύει και να μην έχετε παιδιά και να βγαίνετε άνετα. Δεν ξέρω, λέω. Αλλά ρε γαμώτο, με άνεργη γυναίκα, με 2 παιδιά, φροντιστήρια, νοίκια κ.ο.κ. να έχεις, να έβλεπα αν θα σου έφταναν αυτά που λες ότι σου φτάνουν. Εκτός κι αν τα λες από ζήλια. Δηλαδή γαμώ το κέρατό μου, λίγη ανθρωπιά ρε συ, λίγη ανθρωπιά!

trelos4

• Guest
« Reply #3485 on: January 25, 2013, 20:04:29 »
ανθρωπια σε οποιον παιρνει 1000 και οχι 4000 ομως..οσο για τους καφεδες που λεει ο πιο πανω μαλλον το λεει για τον εαυτο του

οσο γι αυτο που λεει ο αντιπροεδρος των εργαζομενων στο μετρο,και οι υπαλληλοι της βουλης λενε οτι παιρνουν ψιχουλα..εσυ τους πιστευεις|?εγω παντως οχι
« Last Edit: January 25, 2013, 20:17:49 by trelos4 »

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #3486 on: January 25, 2013, 20:52:50 »
Επειδή εσένα σε γαμάνε, πρέπει και τους άλλους να τους γαμάνε; Δεν πάει έτσι, φίλος. Δικαίωμά σου να την έχεις δει εναλλακτικά, αλλά διαφωνούμε ως προς τα γούστα. Ούτε ο δικός σου ο μισθός είναι αξιοπρεπής, ούτε όμως και όσων είναι σχετικά αξιοπρεπής (γιατί τα 1400 δεν τα λες και μισθάρα, έλεος δηλαδή) θα πρέπει να γίνει αναξιοπρεπής. Όσο για τα 4 χιλιάρικα, σου έδωσε την απάντηση ο king πριν. Ούτε στον ύπνο τους. Μην αναπαράγουμε ψέμματα μεταξύ μας. Γνωριζόμαστε πολλοί μεταξύ μας και γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις λίγο-πολύ όλοι. Όσο και να θέλουμε, το άσπρο δεν είναι μαύρο. Το κόστος ζωής είναι Χ. Αν ο μισθός είναι 1,5 Χ δεν είναι μισθάρα. Αν ο μισθός είναι 15Χ, τότε είναι μισθάρα. Και δεν τα παίρνει από μένα ο 15Χ, εκτός κι αν δουλεύει στην τράπεζα. Έτσι;

Offline bane

• Αλλαγή
« Reply #3487 on: January 25, 2013, 22:10:34 »
δε γουσταρω να γραφω σε αυτο το τοπικ για πολλους λογους αλλα μιας και πιασατε την συζητηση για τα μισθολογικα να προσθεσω κατι. ξεχαντε ολοι τα μαυρα χρηματα .σε πολλους .δ/ντες υποδ/ντες ακομη και απλοι υπαλληλοι κυριως δημοσιου.και πιστεψτε με ,ειναι παρα πολλα .καρτες ,κινητα δωροεπιταγες ενα καρο μαλακιες που δεν φαινονται πουθενα.υπαρχει λιπος το ξερουν μας γαμανε ,δεν μιλαμε γιατι ο ελληνας εχει στο λεξιλογιο και στην καρδια του την γαμημενη λεξη ελπιδα.δεν εχω ομως παρα να συμφωνησω με οσα παιδια γραψανε για καμμενα μυαλα .
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
« Reply #3488 on: January 25, 2013, 22:40:00 »

Αν είναι όπως τα λέει ο μάστορας, προσωπικά αμφιβάλω με το εννιαίο θα πάρει θα πιάσει τα 1000 καθαρα χωρις τα νυχτέρια και τις κυριακές, τα οποία είναι γύρω στα 250 ευρω τον μήνα.

Δεν λέω πως μπορείς να ζήσεις πλέον με αυτά τα λέφτα τον μήνα σήμερα, όσοι με γνωρίζεται ξέρετε τις απόψεις μου, αλλά δεν πιστεύω ηλέκτρολόγος σε δημόσια υπηρεσία η και σε ιδιωτική εργασία να έπερνε κάτω απο 1500 τον μήνα προ κρίσης.
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΑ

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
« Reply #3489 on: January 25, 2013, 23:04:59 »
ολοι οι ηλεκτρολογοι ΔΕ στους δημους μαζι με εξοδα κινησης φτασανε μεχρι 1340 ευρω

σημερα γνωστος μου πατερας τριων παιδιων παιρνει 840-850 περιπου

Offline tsakalaki

• Global Moderator
  • Αλλαγή
    • PAOK WORLD
« Reply #3490 on: January 25, 2013, 23:21:44 »
ειναι πολλα που πρεπει να υπολογισεις για μεχρι πριν ενα χρονο και μεχρι χθες

σημερα ο μισθος εξαρταται απο τα χρονια υπηρεσιας και την θέση στην προκειμενη ΔΕ
και απο το ποια χρονια πρωτοασφαλίστηκες.

φιλος μου σημερα στο δημοσιο με 20 χρονια, ΔΕ, πριν το 93 χωρις παιδια γιατί ειναι μεγάλα παιρνει καθαρα 980 ευρω, χωρις νυχτες, χωρίς κυριακες.
κυριακή καθαρα για ενα που ειναι 20 χρονια βγαινουν περιπου 25 ευρω ισως παραπανω και νυχτερινα κανα 200 οπως ειπα και πιο πανω
ΠΑΟΚ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΑ

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **
« Reply #3491 on: January 25, 2013, 23:50:43 »
ανθρωπια σε οποιον παιρνει 1000 και οχι 4000 ομως..οσο για τους καφεδες που λεει ο πιο πανω μαλλον το λεει για τον εαυτο του

οσο γι αυτο που λεει ο αντιπροεδρος των εργαζομενων στο μετρο,και οι υπαλληλοι της βουλης λενε οτι παιρνουν ψιχουλα..εσυ τους πιστευεις|?εγω παντως οχι

Αυτός βγαίνει επώνυμα και λέει πόσος είναι ο μισθός του. Εσύ ποιός είσαι κι από πού ξέρεις πόσο παίρνει αυτός; Από τον Κεδίκογλου;

Offline alter4

• Αποστολή
  • **
« Reply #3492 on: January 26, 2013, 10:13:33 »
Μειωσεις μισθων και απολυσεις γινονταν χιλιάδες εδω και 30 χρονια οταν επιχειρησεις και εργοστασια κρατικοδιαιτων (!) καπιταλιστων με την ευλογια του κρατους κλειναν το ενα μετα το αλλο, αλλα το ΠΑΣΟΚ πηγε στο 5% το 2013  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Κατα τα αλλα ο κοσμος τωρα διαιρεθηκε...κλαινε και τα δακρυα...συγκινιθηκα, παω να παρω χαρτοπετσετα

Τετοια βλεπεις και μετα λες γιατι να μην παρω Βουλγαρικο ή Τουρκικο διαβατηριο?
Ελλας-Ελλας η χωρα της πουστιας.

Οσο για το μετρό, οταν ο ΠΑΟΚτσής θα κατεβαινει σταση Toumba Statium τα ξαναλεμε

Τον ΠΑΟΚ τον κληρονομησαμε απο τους παππουδες μας και τον δανειστικαμε απο τα εγγονια μας...

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3493 on: January 26, 2013, 10:19:22 »
Έλα ρε πάλι στη λούμπα του στημένου πέφτετε και ανοίγετε κουβέντα με τον "εγώ δεν είμαι τίποτα πολιτικά, απλά βλέπω κάτι καλό πάει να γίνει με τα άουσβιτς του δένδια" και με τον "μα γιατί μου κολλάτε ταμπέλες άραγε;" με το ντεμέκ αθώο ύφος.
Χειροκροτητής της καταστολής είναι, ήμαρτον, μόλις προχτές βγαίναν στα ράδια οι δικοί μας και έλεγαν τι τράβηξαν και τι τραβάνε επειδή υπάρχουν κάποιοι σαν αυτόν να γουστάρουν μπατσοκρατία, μη μας τρελαίνετε άλλο, είπαμε δεν είμαστε πουστομάνια και υπάρχει ελευθερία έκφρασης στο φόρουμ, οκ αφήστε τον να ξεράσει τον εμετό του, μη συζητάμε όμως κιόλας πάνω από τον εμετό, βρωμάει.
Από την προηγούμενη φορά ακόμα μια απάντηση περιμένουμε, αλλά "δεν άξιζε τον κόπο". Δυο μέρες τώρα πάλι εντελώς ξαφνικά άρχισε να αξίζει.
Όσο για τα στοιχεία, αυτά ακούει από τον σκάι, αυτά λέει κι αυτός
όταν τα δικά του 900 γίνουν 400 επειδή του εργαζόμενου στο μετρό έγιναν 750 και προχωράμε συνεχώς προς τα κάτω, ίσως ξυπνήσει, αν και δύσκολο το βρίσκω. Αν έχει δουλειά βέβαια, γιατί ως τότε μπορεί η κυβέρνηση που ο ίδιος βλέπει πως "πάει να κάνει μερικά καλά πράγματα", να έχει πάει τη βενζίνη στα 3 ευρώ και να μην έχει ο κόσμος ούτε για το μηχανάκι.
Άντε πότε θα ανοίξει ο καιρός να πάμε καμιά μύκονο με τη δαπ, τώρα που είναι και οι ΠΑΟΚτσήδες στη φυλακή νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια για ταξιδάκια

Με αγάπη,
η κλίκα του paokworld (εν αναμονή των σούπερ μεταγραφών του μεσσία απ'τη ρωσία)

Offline disorder

• Αποστολή
  • **
    • 4-10-1999 ÁÄÅÑÖÉÁ ÆÅÉÔÅ
« Reply #3494 on: January 26, 2013, 13:07:11 »
Τι γίνεται ηλίθιε ανθρωπάκο;

Ησύχασες τώρα, που θριάμβευσαν ο Νόμος και η Τάξη;
Ησύχασες, που οι εργαζόμενοι του μετρό θα πληρώνονται πια όσο κι εσύ;
Ησύχασες που κάποιοι από αυτούς, θα μείνουν άνεργοι, όπως κι εσύ;
Ησύχασες. που τα μαγαζιά σου θα γεμίσουν από τους άφραγκους πελάτες;
Ησύχασες, που η κυβέρνηση φροντίζει να μετακινήσαι ελεύθερα, τι κι αν ανεβάζει κι άλλο τα διόδια;
Ησύχασες, που η κυβέρνησή σου πέτυχε ακόμη μιαν νίκη εναντίον σου;
Ξέρεις κάτι, ανθρωπάκο;
Είσαι άξιος της μοίρας σου.
Κι εγώ σε βαρέθηκα, δεν σε αντέχω άλλο.
Θα προχωρήσω χωρίς εσένα, επειδή φοβάμαι πως αν περιμένω κι άλλο την αντίδρασή σου, να βουλιάξω μαζί σου....
Και αυτό δεν θα επιτρέψω να συμβεί, το χρωστάω στο μέλλον!
 Vassilis Tsanakas

http://vathiprasino.blogspot.gr/2013/01/blog-post_26.html#more
ΟΜΑΔΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΜΑΡΙ

Offline nik4

• Κερκίδα
  • *
« Reply #3495 on: January 26, 2013, 15:16:11 »
...
όταν τα δικά του 900 γίνουν 400 επειδή του εργαζόμενου στο μετρό έγιναν 750 και προχωράμε συνεχώς προς τα κάτω, ίσως ξυπνήσει, αν και δύσκολο το βρίσκω.

Μπα, και τότε θα κράζει τον εργαζόμενο του μετρό ότι παίρνει τα διπλάσια απ' αυτόν.

trelos4

• Guest
« Reply #3496 on: January 26, 2013, 15:23:17 »

catala βαλε εσυ τα λεφτα σου και κανε εσυ τις μεταγραφες να γινεις εσυ ο μεσσιας.και ναι ειμαι στημενος γιατι ειμαι ξαδερφος του σαμαρα και ανηψιος του δενδια

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3497 on: January 27, 2013, 14:53:50 »
Ç éóôïñßá ìéëÜåé

http://info-war.gr/2013/01/1943-2013-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/

1943-2013: Ðùò áêõñþíåéò ìéá åðéóôñÜôåõóç

Ïé äéáäçëùôÝò öþíáæáí “åðéóôñÜôåõóç ßóïí èÜíáôïò” êáé “ÈÜíáôïò óôïí ÐÜãêáëï”. Ç áðåéëÞ ôçò ðïëéôéêÞò åðéóôñÜôåõóçò, ãéá ôçí åîõðçñÝôçóç ôùí ïéêïíïìéêþí óõìöåñüíôùí ôçò Ãåñìáíßáò, áíôéìåôùðßóôçêå ìå ïñãÞ áðü ôïí ðëçèõóìü êáé ç êéíçôïðïßçóç ôùí äçìïóßùí õðáëëÞëùí áíÜãêáóå ôçí êõâÝñíçóç íá áêõñþóåé ôá ó÷ÝäéÜ ôçò.

Ôï ìüíï ðñüâëçìá åßíáé üôé ôï çìåñïëüãéï äåí Ýãñáöå 2013 áëëÜ 1943. Ïé ãåñìáíéêÝò êáôï÷éêÝò äõíÜìåéò æçôïýóáí Üìéóèïõò åñãÜôåò (ðåñßðïõ üôé ðñüôåéíå ðñüóöáôá ï ÐÝôñïò Äïýêáò) áëëÜ âñÝèçêáí áíôéìÝôùðåò ìå Ýíá ëáúêü êßíçìá ðïõ ôïëìïýóå íá áìöéóâçôÞóåé áêüìç êáé ôá óôñáôåýìáôá êáôï÷Þò.

Ðñïöáíþò ïé åðï÷Ýò äåí ìðïñïýí êáé äåí ðñÝðåé íá óõãêñéèïýí ìåôáîý ôïõò. Áêñéâþò üìùò åðåéäÞ äåí ìðïñïýí íá óõãêñéèïýí ìÞðùò ðñÝðåé íá óêåöôïýìå äéáöïñåôéêÜ; ÅÜí êÜðïéïé êáôÜöåñáí íá óôáìáôÞóïõí ìéá áðüöáóç ðïõ ëáìâÜíïíôáí õðü ôçí áðåéëÞ ôùí üðëùí ìÞðùò óÞìåñá èá ìðïñïýóáìå ôïõëÜ÷éóôïí íá óôåßëïõí Ýíá ìÞíõìá áíõðáêïÞò óôçí ïéêïíïìéêÞ êáôï÷Þ óôçñßæïíôáò ìå êÜèå ôñüðï ôçí áðåñãßá óôá ìÝóá ìåôáöïñÜò;

Ç óõíÝ÷åéá áðïôåëåß êåßìåíï ôïõ ÃéÜííç ÃêëáñíÝôáôæç ðïõ äçìïóéåýôçêå óôï alterthess.gr

“Êáèþò ïé ìÞíåò ôïõ ðïëÝìïõ ðåñíïýóáí êé ç ÂÝñìá÷ô ÷ñåéáæüôáí üëï êáé ðåñéóóüôåñïõò óôñáôéþôåò óôï Áíáôïëéêü ÌÝôùðï, «Üíïéãáí» ðïëëÝò èÝóåéò åñãáóßáò óôéò ðáñáãùãéêÝò ìïíÜäåò óôçí ßäéá ôç Ãåñìáíßá. ÁõôÝò ôéò èÝóåéò êëÞèçêáí íá êáëýøïõí åñãÜôåò áðü ôéò êáôå÷üìåíåò ÷þñåò. Ìå ôï äÝëåáñ ìéáò êáëýôåñçò æùÞò óôçí áñ÷Þ. ¸ôóé, óå «ñåðïñôÜæ» ôïõ –åëåã÷üìåíïõ áðü ôéò áñ÷Ýò êáôï÷Þò– ñáäéïöùíéêïý óôáèìïý óôá ôÝëç ôïõ 1941, áêïýãåôáé êÜðïéïò áíþíõìïò ¸ëëçíáò åñãÜôçò óôç Ãåñìáíßá íá ëÝåé: «Ôñþìå… øùìß, ìáñãáñßíç, áõãÜ, ìáñìåëÜäá, ìáêáñüíéá… Äåí ìáò ëåßðåé ôßðïôá», ãéá íá Ýñèåé ï åêöùíçôÞò íá ðñïóèÝóåé: «Åóåßò äçëáäÞ Ý÷åôå ðïëëÜ ðåñéóóüôåñá áð’ üóá Ý÷ïõìå åìåßò».[1] Ðáñüìïéáò õöÞò äçìïóéåýìáôá âñßóêïõìå êáé óôïí Ôýðï: «Ïé îÝíïé åñãÜôáé åí Ãåñìáíßá åðùöåëïýíôáé ôùí êïéí. áóöáëßóåùí», ôéôëïöïñåßôáé ó÷åôéêü åêôåíÝò Üñèñï ðïõ ìåôáîý Üëëùí ôïíßæåé üôé «áé êïéíùíéêáß áóöáëßóåéò ìÜëéóôá äåí ðåñéïñßæïíôáé ìüíïí åéò ôïí åñãáæüìåíïí, áëë’ åðåêôåßíïíôáé êáé åéò ïëüêëçñïí ôçí ïéêïãÝíåéÜí ôïõ».[2] Óôç Èåóóáëïíßêç (ç ïðïßá âñéóêüôáí áðü ôçí áñ÷Þ õðü ãåñìáíéêÞ êáôï÷éêÞ äéïßêçóç áíôßèåôá áðü ôçí ÁèÞíá êáé ôï ìåãáëýôåñï êïììÜôé ôçò ÷þñáò ðïõ Þôáí õðü éôáëéêÞ) óõãêñïôÞèçêå, ìÜëéóôá, ôïí ÉáíïõÜñéï ôïõ 1942 ç «ÅðéôñïðÞ Óôñáôïëüãçóçò ÅëëÞíùí Åñãáôþí ãéá Åñãáóßá óôçí ÁëëïäáðÞ».[3]

«Óôéò áñ÷Ýò ôïõ 1943», ðÜíôùò, üðùò ãñÜöåé ï Mazower, «ôï åèåëïíôéêü ðñüãñáììá åñãáóßáò ôùí Ãåñìáíþí åß÷å óáöþò áðïôý÷åé. Óôï ìåôáîý, ïé åñãÜôåò ðïõ åß÷áí åðéóôñÝøåé áðü ôï ÑÜé÷ ãéá ôá ×ñéóôïýãåííá äéÝäéäáí öïâåñÝò éóôïñßåò óôïõò ãíùóôïýò ôïõò, ðåñéãñÜöïíôáò áðáßóéåò óõíèÞêåò æùÞò, óõ÷íïýò îõëïäáñìïýò êáé ðåñéðôþóåéò åêôåëÝóåùí áðü ôïõò Ãåñìáíïýò åðéóôÜôåò êáé ôçí áóôõíïìßá».[4] Áöïý ëïéðüí äåí Ýðéáíå ôüðï ç åîáðÜôçóç ïé áñ÷Ýò êáôï÷Þò êáé ç äùóéëïãéêÞ êõâÝñíçóç Ëïãïèåôüðïõëïõ óôñÜöçêáí ðñïò ôçí õðï÷ñåùôéêÞ ðïëéôéêÞ åðéóôñÜôåõóç. Êáé áðÝôõ÷áí ðáôáãùäþò. «ÅðéóôñÜôåõóç ßóïí èÜíáôïò – ¼ëïé áíôÜñôåò» êñáýãáæå ôï ÅÁÌ ìå ìåãÜëá êüêêéíá ãñÜììáôá óôïõò ôïß÷ïõò. Ôï ðñþôï ôñßìçíï ôïõ 1943 óõãêåíôñþóåéò êé áðåñãßåò Þôáí åîáéñåôéêÜ óõ÷íÝò óôéò ìåãÜëåò ðüëåéò. ÅéäéêÜ óôçí ÁèÞíá õðÞñîå ç ìåãáëåéþäçò êçäåßá ôïõ ÊùóôÞ ÐáëáìÜ óôéò 27.2. Ëßãåò ìÝñåò áñãüôåñá, óôéò 5.3, èá ãßíåé ç ìáæéêüôåñç äéáäÞëùóç åíÜíôéá óôçí ðïëéôéêÞ åðéóôñÜôåõóç. ÐáñÜ ôï ôóïõ÷ôåñü êñýï ôïõëÜ÷éóôïí 7.000 äçìüóéïé õðÜëëçëïé, åñãÜôåò êëð. ìå åðéêåöáëÞò áíÜðçñïõò óôñáôéþôåò êáé öïéôçôÝò, âãÞêáí óôïõò äñüìïõò öùíÜæïíôáò «ÊÜôù ç åðéóôñÜôåõóç!», «ÈÜíáôïò óôïí Ëïãïèåôüðïõëï!» êáé «ÈÜíáôïò óôïí ÐÜãêáëï!». Ç êáôÜóôáóç åêôñá÷ýíèçêå. Äßðëá óôï õðïõñãåßï Åñãáóßáò (ïäüò Ðáíåðéóôçìßïõ) ôï ðëÞèïò óõãêñïýóôçêå ìå ôçí áóôõíïìßá ðïõ ðõñïâüëçóå óêïôþíïíôáò ðÝíôå êáé ôñáõìáôßæïíôáò ðåñßðïõ ðåíÞíôá Üôïìá. Áêïëïýèçóå ìéá Üëëç óýíôïìç ïäïìá÷ßá óôá ÅîÜñ÷åéá, åíþ äéáäçëùôÝò åéóÝâáëáí óôï äçìáñ÷åßï èÝëïíôáò íá êÜøïõí ôïõò åêëïãéêïýò êáôáëüãïõò ãéá íá ìçí ÷ñçóéìïðïéçèïýí óôçí åðéóôñÜôåõóç. Ôçí åðïìÝíç ï ðñùèõðïõñãüò Ëïãïèåôüðïõëïò áíáêïßíùíå üôé äåí èá ãéíüôáí ðïëéôéêÞ åðéóôñÜôåõóç.[5] Áêüìá êáé ôá ðéï áõôáñ÷éêÜ êáèåóôþôá ÷ñåéÜæïíôáé êÜðïéï âáèìü êïéíùíéêÞò óõíáßíåóçò ãéá íá ëåéôïõñãÞóïõí”.

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #3498 on: January 27, 2013, 14:55:57 »
Και φυσικά να σου και τα πανηγύρια των ακροδεξιών της χουντικής πορνοφυλλάδας στόκος για τη λύση της απεργίας προχτές.
Οι "αντικαπιταλιστές" αντισυστημικοί και φιλοεργάτες φασίστες  :smiley4: :smiley4:

ΥΓ: χειροκροτητή της καταστολής και των μπάτσων, δεν έχω να σου πω τίποτα άλλο, τα "επιχειρήματά" σου μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζεται απάντηση ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη πρότασή σου.

Offline kriti 4

• Αποστολή
  • **
    • www.paokfans.gr
« Reply #3499 on: January 27, 2013, 15:49:50 »
Aυτό μόνο...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ