Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 179832 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
gαρντασι εμεις εχωμεν Συνταγμα ομως, οταν αρχισει η επανασταση που θα τους τρεχετε;

στο ring road? aka περιφερειακη; λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Gkaz αυτος  ο Catala  μπορει να ειναι χαζος,γραφικος κτλ αλλα εχει δικιο

Δυστυχως επειδη εχω δουλεια δεν μπορω να απαντω. Ειπα εγω οτι αυτος ο καταλας ειναι χαζος ή ειμαι κανα παιδακι και θα του κραταω μουτρα για το τι πιστευει για μενα, χαχα?
Σε αυτη τη ζωη υπαρχουνε πολλα δικια. Εχω βαρεθει να κουω μιρλα οποταν μιλαω στην ελλαδα, αλλα ολοι περιμενουν το μαννα απο τον ουρανο. Τεσπα το σταματω εδω, στην τελικη δεν μου δοθηκε καν η δυνατοτητα να ψηφισω στις τελευταιες 3 εκλογες, γιατι ετσι βολευει τους προυχοντες, με τους ηλιθιους νομους τους. Καποια πραγματα τα εκτιμας ισως οταν δεν τα εχεις δεδομενα.

εντιτ. κισσ, πηγε για να ψηφισει ή για μπανια?  :P
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Offline savage republic

• Βασικός
Για να μην ξεχνιόμαστε

baron

• Guest
Ο μεγαλος εχθρος δεν ειναι ουτε το δντ, ουτε οι τραπεζες, ουτε η μερκελ. Ο εχθρος μενει στη γειτονια σου, στην πολυκατοικια σου.
2,5 εκατομμυρια εχθροι σου ζουν διπλα σου. Απο δω και περα ο καθενας καθοριζει τη μοιρα του. Αν δε τους φας θα σε φανε.

poses φορες το είπα αυτό?

αλλα αυτήν την φορα μην ανησυχούμε... το πλιάτσικο στα περιουσιακά του καθενός τελειωσε. Άλλωστε δεν έμεινε φράγκο στους πληβείους.

τώρα έρχεται η PHASE 2: Εκποίηση δημοσιου πλούτου

(αλήθεια: όλοι αυτοί που ψηφισαν νδ και ανησυχούν για το "ευρωπουλο" ... έχουν χρήμα ακόμα και τρέμουν?.. µµµµµ ... ίσως μια δεύτερη επιδρομή να έχει ακόμα ψωμί αντώνη: σκέψου το. Άλλωστε έχεις και τον χοντρό μαζί σου τώρα όλα meli -gala)

Καλά γαμήσια

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Καπου στη μεση ειναι η αληθεια.. εκτος αν νομιζετε οτι το 40% της αποχης προερχεται απο κοσμο που απεχει συνειδητα γελαει η πλαση.. μακαρι να ταν ετσι να τους γαμουσαμε τον αδοξαστο ολους.. φραπογαλο μπανακι και αγιος ο θεος χτες για τους ζα μαν φου σταρχιδιστες που με την 1η στραβη αρχιζουν να το παιζουν αγανακτισμενοι πολιτες.. αυτο το γαμημενο κομματι ειναι χειροτερο απο αυτους που ψηφιζουν νδ-πασοκ..

Καλα στομαχια για οσους μεινουν πισω να αγωνιστουν και καλη τυχη σε οσους την κανουν για να γλιτωσουν.. δυστυχως 3η ενναλακτικη δε βλεπω.. η μαλλον την βλεπω σε ενα τεραστιο κομματι αυτου του 40%.. γαμηστε μας πατοκορφα αλλα πιασε και ενα μετριο χωρις, μια καιπιρινια, τις ρακετες και κατσε να δουμε και κανα κωλαρακι στην παραλια δικε μου..
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

CLUB LARISA

• Guest
συγνωμη αλλα δεν ειναι εποχη για "αποχές" αλλά για "απόχες"

τες πα, με κανετε ηδη να νιωθω ΜΑΛΑΚΑΣ που ψηφισα αριστερα, ΕΠΡΕΠΕ ΣΑΜΑΡΑ απ την αρχη

γκαζ συνηθως διαφωνουμε σε ολα αλλα πως ειναι δυνατον να μην εχει αποψη αυτος που εκανε 2 ωρες να παει χαλκιδικη και άλλες 3 να γυρισει; ΜΕ ΛΛΛΛΕΣ;  

Πόσο στεναχωριέμαι ρε γκαρντάσι που αισθάνεσαι έτσι. Επίσης στεναχωριέμαι που οι αποκλίσεις ενός συγκεκριμένου χώρου τσουβαλιάζονται έτσι, ούτως ώστε να συγκαταλέγονται στην α-πολιτικ κουλτούρα του star channel και τους αστείους που ψηφίζουν κόμματα εξουσίας. Τις πολιτικές μου θέσεις τις ξέρεις, μετά λύπης  δεν πίστεψα σε κανέναν σύριζα , δεν μου δωσε κανένας Τσίπρας όραμα ή αριστερή προγραμματική θέση.  Το γιατί θα 'θελα πολύ να το συζητήσουμε απο κοντά, μην σέρνω την κουβέντα εδώ μέσα. Αντι-ιεραρχικά πρότυπα ΕΝΔΟΣΥΣΤΗΜΙΚΑ, ενδοκαθεστωτικός συνδικαλισμός και πλαστοί διαχωρισμοί με πισωγυρίσματα μόλις οι ψήφοι γίνουν πολλές, εντείνουν την προκατάληψη. Μολονότι, πολύς κόσμος που χω σε εκτίμηση για την ιδεολογική του καθαρότητα, πίστεψε, δοκίμασε, συντάχθηκε στο "νέο".
Ανήκω σε κείνους που συνειδητά απέχουν της φαύλης διαδικασίας. Θα θελα να κάνω πολύ περισσότερα για να στηρίξω αυτούς που με συγκινούν ιδεολογικά, δυστυχώς όμως η ρήξη που επιτάσσει ο χώρος, η διαρκής πάλη στο πεζοδρόμιο και στα κλουβιά των πόλεων απαιτεί πολλά κιλά αρχίδια, καταστροφή της όποιας δομημένης κοινωνικής ζωής τoυ ατόμου και ζάρια με την (έστω τσεκουρεμένη και simulated) ελευθερία που ταίζουν τα τρομαγμένα ανθρωπάκια για να τους κρατάνε φρόνιμους, μακρυά απο επαναστατικές εξεγέρσεις και ανατροπές ζωής. Το ξέρω οτι με τον βερμπαλισμό δεν βοηθάς στον ερχομό της άνοιξης, ούτε βοηθάς μένοντας απλά αλληλέγγυος  στον πόνο που βλέπεις περπατώντας στο δρόμο. Γνωρίζω επίσης οτι δεν εντασσόμαστε στο ίδιο πλαίσιο όλοι όσοι απείχαμε και απέχουμε και είμαστε ΞΑΝΑ 1ο κόμμα. Αν αυτό ήταν το σενάριο, τότε θα μιλούσαμε πραγματικά για συθέμελη αλλαγή. Ελπίζω πάντως πως θα ξημερώσει εκείνη η μέρα που ΟΛΟΙ οι απέχοντες θα βλέπανε την κάλπη σαν σκουπιδοτενεκέ (όπως δλδ είναι), τα ψευτοδιλήμματα ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία της μάζας θα εξέλιπαν μια και καλή. Το βρίσκω πιο πιθανό απο το να αναγνωρίσει η μάζα οτι ζει σε μια ανεπανάληπτη αστική χουντοκρατία, με καταπίεση που δύσκολα συναντάται στο κοντινό παρελθόν.
Αυτά και καλό είναι να μην τσουβαλιάζετε όσους προτίμησαν αυτό τον δρόμο, τσουβαλιάζοντάς τους όλους, μολονότι η αλήθεια είναι πιο κοντά σ αυτά που λέει ο biv. Επίσης σαφώς και υπάρχει ιδεολογικός διαχωρισμός της αριστεράς. Και όταν το άκρο της είναι ρηξικέλευθο, είναι αδύνατον να βρεθεί κοινή συνιστώσα. Δεν γίνεται το άκρο της να νερώνει το κρασί για να συναντήσει τη δυναμική του σύριζα και ο σύριζα να νερώνει το κρασί για να εγκολπώσει περισσότερη μάζα. Υπάρχουν κ άνθρωποι που προτίμησαν να πεθάνουν απο τη σφαίρα, απο το να παραδώσουν τα όπλα.  Και δεν μιλάω για τον εμφύλιο, ούτε για πριν την Βάρκιζα, ούτε για την επταετία. Μιλάω για πολύ κοντινά παραδείγματα.

@@ Τέλος εγω θα επιμείνω οτι ο ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ τεράστιος χθεσινός νικητής είναι ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ. ΤΑ ΚΑΘΙΚΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 400 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ. Ουτε "απο εκδίκηση", ούτε για "σπάσιμο", ούτε "για πλάκα" τους ψήφισαν. Καμια δικαιολογία, ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ
« Last Edit: June 18, 2012, 17:28:26 by CLUB »

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
το θεμα τσουβαλιαστηκε απο την αρχη σημερα club, δες πιο πισω plz

γαμω και τον τσιπρα κ τον συριζα, τι να κανω αφου υπηρχε ο τσιπρας απεναντι απ τον σαμαρα; να αφησω την ζωη μου στην τυχη της ή να ψηφισω συριζα για να μην βγει νδ; ποιος απο εδω μεσα που ψηφισε τσιπρα πειστηκε για κατι;

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
http://www.thestival.gr/society/item/38861-i-apantisi-toy-dimarxoy-kordelioy-eyosmoy-stin-antarsya

Ç áðÜíôçóç ôïõ äçìÜñ÷ïõ Êïñäåëéïý- Åõüóìïõ óôçí ÁÍÔÁÑÓÕÁ

Ç áðÜíôçóç ôïõ äçìÜñ÷ïõ Êïñäåëéïý- Åõüóìïõ óôçí ÁÍÔÁÑÓÕÁ

Ôçí äéêÞ ôïõ áðÜíôçóç óôçí êáôáããåëßá ôçò ÁÍÔÁÑÓÕÁ (äåßôå ÅÄÙ) Ýäùóå ï äÞìáñ÷ïò Êïñäåëéïý- Åõüóìïõ, ÓôÜèçò Ëáöáæáíßäçò. Áíáöåñüìåíïò...

óå üóá áíÝöåñáí ôá ìÝëç ôçò ÁÍÔÁÑÓÕÁ ðåñß åðßèåóçò, óôçí áíáêïßíùóç ôïõ äÞìïõ ôïíßæåôáé: "Ôçí ÐáñáóêåõÞ 15 Éïõíßïõ 2012 êáé þñá 11.30 ì.ì., êïììáôéêÞ ïìÜäá ðÝíôå áôüìùí ôçò ÁÍÔ.ÁÑ.ÓÕÁ êïëëïýóå áíåîÝëåãêôá áößóåò óôïí êåíôñéêü äñüìï ôïõ ôïðéêïý äéáìåñßóìáôïò Åëåõèåñßïõ- Êïñäåëéïý ôïõ ÄÞìïõ Êïñäåëéïý- Åõüóìïõ.

Ï ÄÞìáñ÷ïò, ÓôÜèçò Ëáöáæáíßäçò, ðåñíþíôáò ôõ÷áßá áðü ôï óçìåßï åêåßíï åßäå áößóåò êïëëçìÝíåò ôüóï ìå êïëëçôéêÞ ôáéíßá üóï êáé ìå êüëëá ÐÁÍÔÏÕ: óå ôæáìáñßåò êáôáóôçìÜôùí, êïëþíåò çëåêôñïäüôçóçò, êïëþíåò óÞìáíóçò, ðÜíù óå ÷Üñôåò ôïõ äÞìïõ êáé áëëïý. Ãíùñßæïíôáò ôçí ìåãÜëç ðñïóðÜèåéá ðïõ êÜíïõí ôá óõíåñãåßá êáèáñéüôçôáò ôïõ äÞìïõ ãéá íá áöáéñÝóïõí ôÝôïéïõ åßäïõò áößóåò (Ýñãï ðïõ åðéâáñýíåôáé áðü ôçí Ýëëåéøç ðñïóùðéêïý åîáéôßáò ôçò âåâáñõììÝíçò ïéêïíïìéêÞò êáôÜóôáóçò) ï äÞìáñ÷ïò ñþôçóå ôç óõãêåêñéìÝíç ïìÜäá åÜí ðñüêåéôáé íá ðñïâïýí óôçí áðïøßëùóç ôùí óõãêåêñéìÝíùí áöéóþí ìåôÜ ôéò åêëïãÝò.

Ôüôå ôá ðÝíôå Üôïìá ôçò ÁÍÔ.ÁÑ.ÓÕÁ ôïõ åðéôÝèçêáí öñáóôéêÜ, ìå áðïôÝëåóìá –ëüãù ôïõ ðåñáóìÝíïõ ôçò þñáò- ïé öùíÝò íá áêïýãïíôáé ó÷åôéêÜ ìáêñéÜ. Äçìüôåò ðïõ Ýôõ÷å íá âñßóêïíôáé óå êïíôéíÞ êáöåôåñßá, Ýóðåõóáí óôï óçìåßï ôïõ óõìâÜíôïò êáé ðñïóðÜèçóáí íá õðåñáóðéóôïýí ôïí ÄÞìáñ÷ï êáôáêñßíïíôáò ôéò åíÝñãåéåò ôçò óõãêåêñéìÝíçò ïìÜäáò.

Ðáñüëá áõôÜ, ôá äýï Üôïìá åê ôùí ðÝíôå ôçò ïìÜäáò ôïõ «ÁÍÔ.ÁÑ.ÓÕÁ» óõíÝ÷éóáí íá ðñïêáëïýí ôïõò äçìüôåò, ÷ùñßò íá ôïõò ãíùñßæïõí, áðïêáëþíôáò ôïõò Öáóßóôåò êáé Üëëá êïóìçôéêÜ åðßèåôá, áíåâÜæïíôáò Ýôóé ôïõò ôüíïõò ìå êßíäõíï ðñüêëçóçò óýññáîçò (ãåíéêåõìÝíïõ åðåéóïäßïõ).

Ãéá ôçí áðïöõãÞ äõóÜñåóôùí êáôáóôÜóåùí êáé ãéá ôçí ðñïóôáóßá ôùí äçìïôþí, ï ÄÞìáñ÷ïò êÜëåóå ôçí áóôõíïìßá.

Åõôõ÷þò, ç öñáóôéêÞ áíôéðáñÜèåóç óôáìÜôçóå êáé áðïìáêñýíèçêáí üëïé.

Óôçí ðáñáðÜíù ðåñéãñáöÞ äåí Ý÷åé ðñïóôåèåß Þ áöáéñåèåß ôßðïôá.

Ôá óõìðåñÜóìáôá äéêÜ óáò.

Ç áíáêïßíùóç óõíå÷ßæåé:

ï ÄÞìáñ÷ïò åõ÷áñßóôçóå êé åõ÷áñéóôåß ôïõò óõíäçìüôåò ôïõ ãéá ôçí óõìðáñÜóôáóç, áëëÜ êõñßùò ãéáôß êáôüñèùóáí , ðáñ’ üëåò ôéò ðñïêëÞóåéò ðïõ äÝ÷èçêáí áðü ôïõò äýï åê ôùí ðÝíôå ôçò óõãêåêñéìÝíçò ïìÜäáò, íá äéáôçñÞóïõí ôçí øõ÷ñáéìßá ôïõò êáé íá ìçí ðñï÷ùñÞóïõí óå ðñÜîåéò âßáò ðïõ äåí ôéìïýí êáíÝíá óôç óçìåñéíÞ åðï÷Þ.

Ìå áöïñìÞ ôï ãåãïíüò áõôü, ï ÄÞìáñ÷ïò  ðáñáêáëåß üëïõò ôïõò äçìüôåò íá âïçèÞóïõí ìå ôéò ðñÜîåéò ôïõò óôçí äéáôÞñçóç êáèáñþí äçìüóéùí ÷þñùí, ôüóï áðü ôïõò ßäéïõò áëëÜ êáé  óõìâïõëåýïíôáò êáé êÜèå ôñßôï ùò ðñïò ôçí ôÞñçóç ôçò êáèáñéüôçôáò ðïõ ìáò áöïñÜ üëïõò. Åßíáé èÝìá ðáéäåßáò üðùò êáé üëåò ïé åíÝñãåéåò ìáò, ðïõ ìáò ÷áñáêôçñßæïõí êé åîáóöáëßæïõí ôçí ðïéüôçôá æùÞò ìáò.

åð ôé å÷ïõìå åäù; ãéá áíôå ìáæåõôåéôå åêåé ðáíù, ìçí å÷ïõìå áëëá

CLUB LARISA

• Guest
Δεν ψέγω εσένα για το τσουβάλιασμα αδερφέ.  Για το 2ο κομάτι, το ξέρω οτι αυτό καθοδήγησε την ψήφο σου κ το σέβομαι. Απλά πολλών αυτό και μόνο αυτό δεν είναι αρκετό για να συνασπιστούν. Τ' άλλα απο κοντά   ;)

parizianos

• Guest
... Άλλωστε έχεις και τον χοντρό μαζί σου τώρα όλα meli -gala)

Καλησπέρα αδέρφια,

Είμαστε σίγουροι πως ο Μπένι θα του "κάτσει" του Αντωνάκη; Αν ναι, τότε είναι μαλάκας, αφού θα μπορούσε να του έχει "κάτσε" από το Μάη (μαζί με τη ΔΗΜΑΡ) και να γλυτώσουμε 2ες εκλογές και 40 μέρες ακυβερνησίας. Αν όχι, τότε πάλι είναι μαλάκας, γιατί όλη η Ευρώπη (και υποτίθεται και οι Έλληνες) θέλουν να προκύψει κυβέρνηση.

Άρα, τελικά μήπως ο μεγάλος χαμένος (ή μήπως κερδισμένος) των εκλογών είναι το ΠΑΣΟΚ;

Είδομεν...

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
Εγω παντως ξερω τι ψηφισε ο lik....

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline scouser4

• Αλλαγή

Offline Català

• Αλλαγή
Η υψιστη πολιτικη πραξη φιλε Γιαν ειναι να εχεις αξιοπρεπεια και να αγωνιζεσαι για να αλλαξεις κατι, οχι να δεχεσαι αμοιρος τις αποφασεις της πλεμπας. Οποιος ονειρευεται επαναστασεις μπορει διακριτικα να αλλαξει πλευρο. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ δεν εχει επαναστασεις κλπ.
Ο μονος τροπος να κερδισεις ειναι να παιξεις και να τους κερδισεις στο ιδιο τους το παιχνιδι.

Τελοσπαντων βαριεμαι αυτο το θεμα. Ουτε αποψη θελω ή προσπαθω να σας αλλαξω ουτε οτιδηποτε. Εγω απλα τονισα οτι αυτοι που δεν ψηφισαν, και εφοσων παραδεχονται μεσω των πραξεων τους οτι δεν εχουνε πολιτικα δικαιωματα, δεν πρεπει να βγαλουν τσιμουδια. Οπως σε καθε καλο βιασμο να σιωπησουν και να ευχαριστηθουν το πλοκαμι.

Καταλα, εσενα προφανως σε νοιαζει να παραδεχτει ο αλλος οτι εχεις δικιο, και οτι εισαι ο λαμπρος φωστηρας. Δοξα τον αλλαχ εχω μια χαρα εκπαιδευση και γνωσεις και υποδειξεις κανω μονο στον καθρεφτη.

Μάλιστα.
Μας λες να το βουλώσουμε, μας λες ότι είμαστε της καφετέριας, μας λες να φάμε σκατά.
Μετά μας λες σταρχιδιστές (μετά από τόσα χρόνια που μας ξέρεις προσωπικά τον καθένα και το παρελθόν του) και ότι δεν έχουμε λόγο στα κοινά, τα οποία μπερδεύεις με την πολιτική.
Και μόλις σου απαντάω με τρόπο πολύ πιο κόσμιο από τον δικό σου, αρχίζεις τα "βαρέθηκα", δε θέλω να κουβεντιάσω και την κάνω. Φοριέται πολύ εδώ μέσα τελευταία.
Δεν απαντάς σε τίποτα από όσα θίγω, ούτε σε ένα σημείο. Αντιθέτως, το μόνο που κάνεις είναι να με κατηγορείς προσωπικά για όσα ακριβώς έχεις κάνει εσύ μέσα από τα ποστ σου. Και κλείνεις με ακόμα μια πολύ συνηθισμένη σύγχυση ανάμεσα στην εκπαίδευση και τη γνώση.
Εύγε.

Εμένα πάντως δε με νοιάζει για το δίκιο μου, όπως λες. Με νοιάζει όταν κάνω κουβέντα, ακόμα και σε μερικές περιπτώσεις που είναι προσβλητικός ο συνομιλητής, να απαντά και να μην το βάζει στα πόδια όταν αρχίζουν τα ζόρια. Εσύ μίλησες πρώτος με τον χειρότερο τρόπο για όσους δεν ψηφίζουν, ας είχες τα αρχίδια να το υπερασπιστείς.
Αφού δεν τα έχεις, τέλος από μένα.

Και κάτι ακόμα: σπουδές μπορεί να έχεις ένα σωρό, αλλά από τα συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία μιλάμε εδώ, δεν γνωρίζεις ούτε τα βασικά και κάνει μπαμ αυτό. Είναι άλλο η γνώση, άλλο οι σπουδές και η εκπαίδευση, και άλλο η πληροφορία, έτσι ενημερωτικά

Offline AK4

• Αποστολή
  • **
http://www.youtube.com/watch?v=fYGNYaILE8I

Μόλις eida το video...στον απέναντι καναπέ, η γυναικα μου ασχολείται με τα δικά της, δεν βλέπει αλλα προφανώς ακούει..."τι είναι αυτό το πράμα που μιλάει ρέ;;"

:smiley4: :smiley4: :smiley4:

Offline Català

• Αλλαγή
@@ Τέλος εγω θα επιμείνω οτι ο ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ τεράστιος χθεσινός νικητής είναι ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ. ΤΑ ΚΑΘΙΚΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ 400 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ. Ουτε "απο εκδίκηση", ούτε για "σπάσιμο", ούτε "για πλάκα" τους ψήφισαν. Καμια δικαιολογία, ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ

Αδερφέ club, o μεγάλος νικητής χθες είναι η συνταγή που οδηγεί ακόμα μια φορά τον πλανήτη στην κατάρρευση. Η συνταγή του τρόμου της νέας ιστορικής επίθεσης του φιλελευθερισμού και των πιο μαύρων κομματιών των αφεντάδων της γης. Δεν είναι μόνο οι κάτω που δεν μαθαίνουν από τα ιστορικά τους λάθη, είναι και οι πάνω, κι ας έχουν πολύ καλύτερη δικαιολογία οι τελευταίοι: την απληστία.
Κομμάτι αυτής της συνταγής είναι ο σαμαράς, κομμάτι αυτής της συνταγής οι πρετεντεροτρέμηδες και ο σκάι, κομμάτι αυτής της συνταγής τα μνημόνια και τα μέτρα, κομμάτι της ίδιας συνταγής και τα χρυσά αυγά. Τυχαίο δεν είναι τίποτα, ο ένας δεν μπορεί χωρίς τον άλλον, θέλει όλα τα υλικά για να δέσει το φαγητό. Όχι τώρα, εδώ και πολλές δεκαετίες.

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
Το 37 % που απηχε ειτε συνειδητα ειτε οχι, δεν εχει κανενα δικαιωμα να ομιλει ή να γκρινιαζει και να υποδεικνυει.
Εσεις οι ιδιοι αφησατε αυτα τα σιχαμενα γερασμενα μυαλα να κρινουν την δικη σας ζωη. Φατε τα σκατα τους τωρα, και πατε για διαμαρτυρια στην πλησιεστερη καφετερια.

ΥΓ2: DarkLord παραληρείς παλικάρι μου. Εκτός ότι πρέπει να κόψεις λίγο την τιβί, εσένα ποιος σου είπε ότι αγχωνόμαστε εδώ μέσα για το αν θα γίνει κυβέρνηση ο τσίπρας;  :D :D

Που πιστευεις οτι εχω αδικο; Για το "αγχωνεστε" γενικα το εγραψα, οχι προς ολο το φορουμ, αυτο εννοειται.
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
Σούπερ άποψη και βαθειά πολιτικοποιημένη. Εντελώς τυχαία την ίδια άποψη έχουν όλα τα κόμματα, όλοι οι αρδ, η δασκάλα μου η κυρία Αφροδίτη στο δημοτικό και ο χουντικός παππούς δίπλα μου.
Για αυτόν χορέψτε όλοι στον υπέροχο χορό του στημένου παιχνιδιού της τηλεοπτικής δημοκρατίας των αγορών. Εξάλλου η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων που τα πράγματα άλλαξαν μέσω των εκλογών.  :D :D :D

Το να ειναι καποιος πολιτικοποιημενος (και οχι κομματικοποιημνος) και να εχει αποψη υπερ του να ψηφιζεις στις εκλογες, δεν ειναι αντικρουομενο, ουτε δειχνει ελλειψη IQ. Συνεπως οτι λεω το λεω γιατι ειμαι πολιτικοποιημενος και οχι γιατι ακουω το δελτιο ειδησεων του μεγκα που προσπαθει να λανσαρει 'υπευθυνοτητα' μεσω της ψηφου. Αν δεν φοβοντουσαν τις εκλογες και δεν επελεγαν να προστατευσουν τα κεκτημενα τους τοτε θα επετρεπαν και στους Ελληνες του εξωτερικου που εχουνε αλλα βιωματα να ψηφισουν. Για εμενα αυτο (οπως και το οτι δεν υπαρχει απλη αναλογικη στην ελλαδα) μου αρκει για να συνεχισω να πιστευω οτι με σωστη διεργασια πριν τις εκλογες κατι μπορει να αλλαξει.

Για μενα αυτοι που ειναι πολιτικοποιημενοι και δεν ψηφιζουν ειναι κανουν 2 φορες περισσοτερο κακο απο τους καφενειακους τυπους που ητανε παραλια την κυριακη για τον πολυ απλο λογο οτι σε μια συζητηση με τον οποιονδηποτε μη πολιτικοποιημνο θα επιχειρηματολογησουν (ορθα κατα την αποψη τους) και θα καταφερουν να διαμορφωσουν συνειδησεις. Θα συνεισφερουν στη συνειδηση του 'Δεν Ψηφιζω' και η αποχη θα πολλαπλασιαστει, οπως και εγινε. Και ολοι λενε 40 % αποχη. Ε και τι εγινε δηλαδη? Αν η αποχη ητανε 60 % θα αλλαζε τιποτα? Το 30 % του εκλογικου σωματος αποτελειται απο βλαμμενους που θα συνεχισουν να ψηφιζουν τα ιδια ο,τι και να γινει. Εναποκειται στο υπολοιπο κομματι να υπερκερασει αυτους για να γινει κατι.

Που ειδες εσυ πετυχημενη επανασταση απο το 90 και μετα, οταν πλεον καταλαβαν οι χωρες/επιχειρησεις οτι το πραγματικο παιχνιδι βρισκεται στην 'χρηματοπιστωτικη τρομοκρατια'? Οταν τα μεσα σου λανσαρουν την χρυση αυγη σαν κατι το επαναστατικο, μιας και η αρνητικη διαφημιση ειναι η καλυτερη διαφημιση, θεωρεις οτι υπαρχει εστω και μια πιθανοτητα να αλλαξει κατι? Εδω στα διαρκειας του ΠΑΟΚ ο κοσμος κανει αποχη και βαφτιζεται οικονομικη κριση, σε κατι πιο υποτιθεται σημαντικο οπως ειναι η διακυβερνηση μιας χωρας δεν θα βρουνε δικαιολογιες?

Γι αυτο το λογο ξαναλεω οτι ζουμε στην εποχη της πληροφοριας και της προπαγανδας. Οποιος θελει να κανει πραγματικα κατι εκει πρεπει να στραφει και να κερδισει το παιχνιδι τους.

Και τελος ουτε προσωπικα σε κατηγορω (ουτε σε ξερω και προφανως δεν θα σε μαθω) και ουτε ειναι θεμα πτυχιων εκπαιδευσης και αλλων λοιπων παπαριων.
Καπου το χανω με τα ελληνικα μιας και ελληνικα μονο εδω μεσα γραφω.

Απλα μια ερωτηση απο ολους εσας που δεν ψηφιζετε. Απο τη στιγμη που οπως λετε ειστε πολιτικοποιημνοι και απεχετε συνειδητα, δηλαδη σε τι ελπιζετε για να αλλαξει κατι?

ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

baron

• Guest
Αν δεν φοβοντουσαν τις εκλογες και δεν επελεγαν να προστατευσουν τα κεκτημενα τους τοτε θα επετρεπαν και στους Ελληνες του εξωτερικου που εχουνε αλλα βιωματα να ψηφισουν.

κάθετα και οριζόντια ΟΧΙ

Αυτοί έχουν το αυγό στον κώλο αυτοί as τα βρούνε κιόλας
Εσύ εγώ και οι άλλοι "εξωτερικοί" το καθήκον μας:

Ούτε ένα euro που να στηρίζει το σύστημα.
ούτε διακοπές ούτε συναλλαγές
και ούτε βοήθεια σε αυτούς που μονοι τους σκάβουν τον λάκκο τους έχοντας σκάψει πιο μπροστά τον λάκκο ΟΛΩΝ των παιδιών μας.

ας τους να δούμε που θα το πάνε ρε!
να δούμε μέχρι πιο σημείο δέχονται να αυτοξευτελιζονται

Offline Català

• Αλλαγή
-Δεν υπερασπίζομαι τους απέχοντες, υπερασπίζομαι την αποχή ως συνειδητή μη συμμετοχή στο γελοίο παιχνίδι τους μια φορά στα τέσσερα χρόνια να έχεις την ψευδαίσθηση ότι είσαι μέρος των αποφάσεων. Όταν όλη η δράση κάποιου εξαντλείται σε αυτό, τότε είναι ένα τίποτα, ένας σκυμμένος υπήκοος με μπόλικες αυταπάτες. Ο μηχανισμός κυριαρχίας είναι συγκεκριμένος, έχει δομικά χαρακτηριστικά πάλι συγκεκριμένα και στον πυρήνα του παραμένει ο ίδιος εδώ και μερικούς αιώνες. Εσύ τώρα μπορείς να πιστεύεις ότι έχεις λόγο στη λήψη των αποφάσεων. Το μόνο που κάνεις είναι να παραδίδεις σε κάποιους επαγγελματίες όλες τις κοινωνικές (και πολλές προσωπικές μαζί) υποθέσεις, να παραιτείσαι από την ίδια σου τη ζωή και να βάζεις μεσάζοντες, όπως υπάρχουν παντού και στα πάντα. Αυτοί υπάρχουν και χωρίς εμάς, αλλά τη νομιμοποίηση εγώ δεν τους τη δίνω τυπικά, όπως προσπαθώ να μην τους τη δίνω και ουσιαστικά σε άπειρους τομείς στην καθημερινή ζωή.
-Η αποχή δεν πάει ποτέ μόνη της, εννοείται ότι συνοδεύεται από μια παράλληλη δραστηριότητα σε άλλο επίπεδο. Ό,τι μπορεί ο καθένας να κάνει σε τοπικό ειδικά επίπεδο, καλό είναι. Αλλά και τίποτα να μην κάνει, αν συνειδητά δεν δίνει έστω αυτή τη στήριξη μέσω της συμμετοχής, πάλι καλύτερο είναι από το να ζούσε στην αυταπάτη. Είναι πιο κοντά στο να κάνει κάτι κάποια στιγμή στο μέλλον.
-Με την αποχή φυσικά και δεν αλλάζει κάτι, δεν είναι ενέργεια η αποχή, είναι άρνηση. Εδώ έχουμε ένα κλασσικό παράδοξο σχήμα, όπως με αυτούς που σου ζητάνε να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει θεός. Εκ του μη όντος και εφόσον δεν είναι κάτι αυταπόδεικτο και φανερό, δεν υπάρχει δράση. Εσύ πρέπει να με πείσεις ότι με τις εκλογές μπορεί να αλλάξει κάτι και όχι εγώ πως δεν αλλάζει με την αποχή. Το λάθος που κάνεις είναι ότι παίρνεις ως δεδομένο το πρώτο, ενώ δεν είναι καθόλου. Είναι σαν να σου λέω ότι εγώ είμαι σαύρα, εσύ να το αμφισβητείς και εγώ να σου ζητάω να αποδείξεις ότι δεν είμαι σαύρα. Είναι το μπλέξιμο του λόγου με την πίστη.
-Με βάση τα παραπάνω, θεωρώ εντελώς αστείο το να νομίζεις ότι οι κρατούντες φοβούνται το να ψηφίζουν όσοι ζουν έξω. Το ακριβώς αντίθετο, που κάποτε έφερναν καραβάνια για αυτή τη δουλειά. Εκτός κι αν νομίζεις εσύ ότι όσοι ζουν έξω έχουν τόσο γαμάτη άποψη που θα άλλαζαν τα πράγματα με την ψήφο τους (που ούτως ή άλλως δεν γίνεται). Να μην πάμε σε αυτό που ήδη έχουμε πει, ότι όσοι ζουν έξω ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ  ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΔΩ. Ζήτα δικαίωμα ψήφου εκεί που ζεις, από πού κι ως πού να παίρνεις μέρος (κατά τα δικά σου λεγόμενα μάλιστα) στη διαμόρφωση κυβέρνησης που δεν θα σου επηρεάζει τη ζωή; Θα έρχεσαι εσύ από το εξωτερικό, θα μου βγάζεις κυβέρνηση και θα φεύγεις να αφήνεις να γαμάει εμένα η κυβέρνηση; Ωραία λογική. Και μην αρχίσεις πάλι για την οικογένειά σου, για σένα μιλάμε τώρα. Κανένα δικαίωμα δεν θα έπρεπε να έχουν σε ψήφο όσοι ζουν έξω, ούτε για αστείο. Αντίθετα, θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου οι ξένοι που ζουν και εργάζονται εδώ.
Που ειδες εσυ πετυχημενη επανασταση απο το 90 και μετα, οταν πλεον καταλαβαν οι χωρες/επιχειρησεις οτι το πραγματικο παιχνιδι βρισκεται στην 'χρηματοπιστωτικη τρομοκρατια'?
Αν και δε μίλησα πουθενά για επανάσταση γιατί δεν πιστεύω σε καμία τέτοια, είναι κομματάκι προχειρότητα να κάνεις ιστορική αναδρομή μέσα σε 20 λέξεις και να νομίζεις ότι αποδεικνύεις και κάτι. Άσε που δεν ισχύει αυτό που λες, το χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτουργεί σχεδόν κατά τον ίδιο τρόπο εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα (και λίγο λέω). Κάτι γραφικοί φασίστες που μιλάνε με αστειότητες του τύπου «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ανακάλυψαν ξαφνικά ότι οι τράπεζες είναι κακές.
-Η προπαγάνδα είναι τεράστιο ζήτημα για να το αναπτύξουμε εδώ. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να κερδίσεις παίζοντας στο γήπεδο του αντιπάλου, ειδικά με τέτοιον αντίπαλο που η κυριαρχία του είναι πλήρης. Ακόμα κι αν κερδίζεις στην αρχή, στο τέλος θα χάσεις σίγουρα. Έχω πολλά παραδείγματα ιστορικά που το αποδεικνύουν, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο που να δείχνει το αντίθετο.
Αυτά και χαίρομαι που μου απάντησες και μου αναγνώρισες το δικαίωμα να μιλάω παρόλο που είμαι υπέρ της αποχής.

Darklord, υπάρχουν ένα σωρό στραβά στον σύριζα και πιο ουσιαστικά, δεν υπάρχει λόγος να αναπαράγουμε τις παπαριές των μμε, ειδικά που τα πιο πολλά από αυτά είτε είναι και ψέματα.

Κατά τα άλλα όπως είπε ο gian, ήρθε η ώρα να γίνουν πολλών τα όνειρα πραγματικότητα.  ;D

Offline bozik

• Αλλαγή
αδερφέ μου Català ,  ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα άτομο που ήταν άνεργος επί αρκετά χρονια στην ελλάδα και αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο του από εδώ ,για να βρει μια δουλειά...αυτό το άτομο δεν θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να ψηφίζει εδώ ..μήπως και αναπτυχθεί κάποτε αυτό το μπουρδέλο και γυρίσει στο χωριο του?
Δεν ελπιζω Τιποτα                     Î”εν φοβουμαι Τιποτα                      Ειμαι  λεφτερος