Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 179897 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ved

• Αλλαγή

συν το οτι αυτοι που αντιστεκονται καθημερινα με πορειες καθε τρεις και λιγο μπας και ξυπνησει ο ανθρωπισμος του ελληνα,αποφευγουν να συμμετασχουν σε κατι που ξεκινησε απο το ιντερνετ δικαιολογημενα μαλλον

απο το ιντερνετ ξεκινησαν οι ανατροπες στον αραβικο κοσμο..και ναι συμμετεχουν και αυτοι που αντιστεκονται καθημερινα.

Offline xaotikos

• Αποστολή
  • **

Ήμουν και εγώ εκεί στην Πλατεία συντάγματος...... 
Η πλατεία ήταν γεμάτη, με το νόημα που ''χει κάτι απ΄τις φωτιές .......... 
Η πορεία ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή διέκρινα τον Μάκη, δεν ξέρω τι δουλειά κάνει, τόσα χρόνια συνδικαλιστή τον ξέρω. 

Δίπλα του η ξαδέρφη μου η Μάρθα από τα 37 της συνταξιούχος ! γιατί είχε κλείσει 15 ετία στον Ευαγγελισμό με ανήλικο τέκνο. 
Μαζί της η φίλη της η Στέλλα, που 30 χρόνια τώρα έπαιρνε σύνταξη σαν άγαμη θυγατέρα. 
Παραδίπλα ο Στάθης, η εθελουσία από τον ΟΤΕ του είχε αποφέρει 120.000 ευρω!! 
και τώρα αγωνιζόταν στο ψάρεμα. 
Μαζί και ο Κώστας 46 χρονών, πυροσβέστης, που έχει καταθέσει εδώ και ένα μήνα τα χαρτιά του για σύνταξη (είχε προλάβει να κατοχυρώσει, λέει) και περιμένει και κάποιο χοντρό εφάπαξ. 

Δίπλα τους ο θειος μου, δεξιός από σοι, που κατεβαίνει σε πορείες μόνο όταν είναι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση. 
Και από κοντά τα δυο αδέρφια: ο Στέλιος, που του είχε βάλει το κόμμα τα 2 παιδιά στο Δημόσιο, και ο Γρήγορης, που έπαιρνε τα έργα του Δήμου υπερτιμολογημένα λόγω γνωριμιών. 
Πίσω, στην δεύτερη σειρά, ακολουθούσε ο Γιάννης, πατέρας: εδώ και κάτι μήνες έκανε εξάσκηση του νέου νόμου περί αδείας και του πατέρα στο Δημόσιο, αγκαλιά με την γυναίκα του την Μάρω, που με τρεις γέννες είχε να πατήσει στην δουλειά της 3 χρόνια. 

Και από κοντά ο Μιχάλης. 
Εργολάβος με συνεργείο 27 ανασφάλιστους αλλοδαπούς πακιστανούς και.. -3 - έλληνες. 
Στα δεξιά τους ο Λάκης: φοιτητής ετών 32!! παρέα με τον Γιώργο, γιατρό , τον επονομαζόμενο και "ταχυδρόμο" από τα φακελάκια. 

Μαζί τους και ο Θόδωρος, γιατρός του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικό του ιατρείο δεν έκοβε ποτέ του αποδείξεις, με τον Κυριάκο της Εφορίας, που δεν είχε δει ποτέ του παράβαση τα τελευταία 6 χρόνια... 
Και φυσικά δεν θα έλειπε και ο Βασίλης, λιμενικός, πρώτος ταβλαδόρος στο τελωνείο. 
Να και ο Μηνάς, που είχε ξεχάσει πότε έκοψε το τελευταίο του τιμολόγιο, μαζί με τον Ορέστη επιδοτούμενο χρόνια αγρότη, που δεν ήξερε πού ήταν τα χτήματα του. 

Όλοι μαζί με άλλους τόσους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και με σφιγμένες τις γροθιές βροντοφώναξαν, "Κάτω τα χέρια απ'' τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !" 
Ο Στέφανος, αδερφικός μου φίλος, άνεργος οικοδόμος με κοίταξε με γουρλωμένα μάτια: "-Ρε, Σπύρο , εμείς εδώ τι κάνουμε ?" 

-Έλα, ντε! Βρε, μήπως τελικά "μαζί τα φάγαμε ?" !!!!!

το διάβασα κάπου και όντως με στεναχώρησε........ γιατί αυτή τελικά είναι η αλήθεια

Εγώ που κατεβαίνω πάντως όποτε μπορώ, εύκολα μπορώ να το αντικρούσω λέγοντας πως η πλειοψηφία είναι νέοι άνθρωποι.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει πολλοί είναι πως το κίνημα του συντάγματος δεν έχει σκοπό να φέρει πίσω τα κλεμμένα και να τα μοιράσει στον κόσμο (ασχέτως αν γίνονται συζητήσεις περί χρέους και πιθανούς τρόπους εξόδου από την κρίση με επιστήμονες) αλλά να αλλάξει με όποιο τρόπο μπορεί το πολιτικό status της Ελλάδας, επαναφέροντας μια πιο άμεση δημοκρατία. Σε αυτό που συμφωνούν πάντως όλοι είναι πως δεν πιστεύουν στα κόμματα όπως είναι σήμερα. Να δούμε που θα πάει...
http://real-democracy.gr/

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Καλυτερα στις πλατειες και στους δρομους, παρα στους καναπεδες με το δελτιο του μεγκα μεσα στη μουρη σου. Απλα ειναι τα πραγματα, δε χρειαζονται φιλοσοφικες αναλυσεις κουμμουνιστικου τυπου. Μπορει να μη γινει τιποτα απ'αυτη την ιστορια, μπορει να γινουν και πολλα. Το μονο σιγουρο ειναι πως μενοντας απραγοι, ποτε δε καταφεραμε τιποτα.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
+1821

Offline Català

• Αλλαγή
Skyclad, λίγα για το δελτίο του μέγκα ρε, εγώ μια χαρά το βρίσκω (καλύτερο και από την υενέδ 1967-1974). Συνδυάζει την φωνή των δυνάμεων προστασίας του πολίτη με την παρουσίαση του έργου των μεγάλων τεχνικών εταιρειών που σώσαν τον κόσμο μετά τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελλοπόνησο, την ευαισθησία της κυρίας πρέσβειρας καλής θελήσεως της Ουνέσκο και προέδρου του ιδρύματος Ελπίδα, καθώς και όλους τους έγκριτους-έγκυρους δημοσιογράφους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και του πολιτιστικού ομίλου Λαμπράκη. Τι άλλο θέλετε;
Αντί να το παρακολουθείτε μέρα-νύχτα και να σηκωθείτε να πάτε να βοηθήσετε να μπει μια τάξη στην Κερατέα που τόσο καιρό αλωνίζουν 50 τραμπούκοι με μολότοφ (όπως είπε ο γίγας της δημοσιογραφικής διανόησης Μανόλης Καψής), κάθεστε και το λοιδωρείτε. Ααααχ, δεν έχετε νιώσει τι θα πει Δεξιά μου φαίνεται, για αυτό κράζετε την πασοκαρα...

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
Τραγικο, ισοπεδωτικο κειμενο που παρεθεσες tsaxtsis, με εξοργισε.
Βγαλμενο απο τους νεο-ειρωνες του twitter οπως καταλαβαινω...
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
πέρα από το να σιχτιρίζουμε όμως ας αποδεχτούμε και στο βαθμό που πρέπει ότι, μπορεί να είναι ισοπεδωτικό αλλά αν εξαιρέσεις τις 2 πρώτες σειρές είναι και η αλήθεια για την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. εξ' άλλου αν δεν ήταν δε νομίζω να είχαμε καταντήσει εδώ που είμαστε τώρα. βάλε και την μειοψηφία των ρεμούλων που ανέφερε ο toy... ε οκ.

τεσπά, δείτε και αυτό:
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=215183

Offline tsaxtsis

• Αλλαγή
καλημέρα garntasia.to κείμενο δεν είναι δικό μου έτσι για να μην parexigiomaste.to διάβασα και με problimatise.ke γουστάρω που το syzitame.an προσέξατε ασχολείται μονο με δημοσιους,συνδικαλιστές,εργολάβους,γιατρούς.ξέχασε φυσικά τους δικαστικούς που είναι τα μεγαλύτερα λαμόγια.γουστάρω να "συζιταταμε" αλλα "γαρντασια" χωρίς ειρωνείες ειρωνείες και χαρακτηρισμούς ;).χαίρομαι πολύ αφάνταστα που οι νέοι σήμερα δεν τρώνε πρόλογο από kommata.sta λόγια τουλάχιστον.τώρα ήρθε νομίζω ο καιρός να δούμε και την πράξη

Offline Català

• Αλλαγή
Τι ακριβώς είναι αλήθεια για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας Rabbit;
Θα έπρεπε να είμαστε το πιο πλούσιο έθνος της γης αν ήταν η πλειοψηφία μας συνταξιούχοι από τα 40, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και εργολάβοι.
Ό,τι πιο άκυρο έχω διαβάσει τελευταία

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
Το κείμενο αυτό εντάσσεται στην γνωστή προπαγανδιστική γραμμή που προσπαθεί να περάσει το σύστημα στον κόσμο ότι "δεν φτάνει που σε γαμάω,πρέπει να νοιώσεις υπαίτιος κιόλας για την κατάντια σου".

Όσοι θεωρείτε ότι σας εκφράζει by all means αισθανθείτε τύψεις,κάντε χαρακίρι κλπ και φυσικά αφήστε το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα να ρουφάει τον ιδρώτα σας
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
Διάβασα σήμερα αυτο το καινούργιο μνημόνιο. Με το προηγούμενο μας είχαν βάλει τον πούτσο και τα αρχίδια μέσα στον κώλο, τώρα με αυτό θέλουν να μας βάλουν και τα πόδια από τις καρέκλες. Άμα δεν μπουκάρουν στην βουλή προκοπή δεν έχουμε και όταν τελειώσουν και τα πόδια από τις καρέκλες κάτι άλλο θα βρουν να μας βάλουν.
ΦΑΤΕ ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΔ

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
Το κείμενο αυτό εντάσσεται στην γνωστή προπαγανδιστική γραμμή που προσπαθεί να περάσει το σύστημα στον κόσμο ότι "δεν φτάνει που σε γαμάω,πρέπει να νοιώσεις υπαίτιος κιόλας για την κατάντια σου".

Όσοι θεωρείτε ότι σας εκφράζει by all means αισθανθείτε τύψεις,κάντε χαρακίρι κλπ και φυσικά αφήστε το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα να ρουφάει τον ιδρώτα σας

Πες τα χρυσοστομε.
+απειρο γαμω την υπνηλια

Offline scouser4

• Αλλαγή
πιστευω οτι αν οι 'αγανακτισμενοι' ενωθουν με τους 'γνωστους-αγνωστους αλητες κουκουλοφορους' κατι καλο μπορει να γινει..ισως

αλλα αν οι μεν δεν δεχονται τους δε , ε δε γινεται τιποτα..και το κολλημα ειναι καθαρα των 'αγανακτισμενων'
που τα θελουν ολα ειρηνικα και ωραια..ε δεν γινεται ρε μαγκες ετσι ομως, οταν το κρατος σου χει βαλει το καυλι στον κωλο και συ καθεσαι και τους κοιτας και απλα μαζευεις κοσμο χωρις να υπαρχει καμια ουσιωδης αντιδραση, στο τελος θα παρεις τα 3.

οταν σου κανουν πολεμο, συμμετεχεις δεν το παιζεις ειρηνοποιος πας και τους γαμας.γνωμη μου.

Offline nikos 1988

• Αλλαγή
+1
παντως εγω πιστευω οτι την ημερα αυτου εκτρωματος θα γινουν χοντρα ντραβαλια και θα επιχειρηθουν σταντε και προβοκατσιες.
ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.Ο ΠΑΟΚ!!!!

Offline ved

• Αλλαγή
το θεμα ειναι οι αγανακτισμενοι να γινουν οι ιδιοι κουκουλοφοροι  ;)

θελει πολυπλευρο αγωνα σε ολα τα μετωπα για να τουσ γαμησεις...ουτε μονο βια ουτε μονο χωρισ βια θα καταφερεις τπτ.

θελει οικονομικο κοινωνικο πολιτικο επικοινωνιακο πολεμο σε συνδιασμο και με μπαχαλα οπου πρεπει και οπου επικοινωνιακα θα εισαι κερδισμενος.

πρεπει π.χ. να γινει ενα ξεκαθαρα αναιτιο χτυπημα απο τους μπατσους στους αγανακτισμενους και αυτο να γινει παντου επικοινωνιακα γνωστο για να υπαρξει αντιφραση με βια απο πολλους.

αν αρχισεις τα μπαχαλα πρωτος και χωρις στοχο το χαος θα οδηγησει τους πολλους παλι στον καναπε και το συστημα κερδισμενο.

το θεμα ειναι οκ αρκετα αραξαμε πλατεια,ηπιαμε μπυρες ειδαμε κωλους ειπαμε 10 μαλακιες ειπαμε και 3 καλα,,κατεβηκε και κοσμος που δεν ξανακατεβηκε,,ακουσες και ακουσαν καινουργια πραγματα...τωρα παμε να τους γαμησουμε! αυτο μας ενωνει ο κοινος εχθρος. ας μην μας χωρισει ο τροπος.

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
έτσι
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
Τι ακριβώς είναι αλήθεια για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας Rabbit;
Θα έπρεπε να είμαστε το πιο πλούσιο έθνος της γης αν ήταν η πλειοψηφία μας συνταξιούχοι από τα 40, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και εργολάβοι.
Ό,τι πιο άκυρο έχω διαβάσει τελευταία

η ελληνική κοινωνία στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ Catala είναι βολεμένοι, πρώην κάτι, νυν κάτι άλλο.
το ότι υπάρχουν και αβόλευτοι δεν αναιρεί αυτό που λέω. μπορείς να βλέπεις όποια θέλεις σαν πλειοψηφία τελικά. κατανοώ ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ σε αυτό. αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι κατά καιρούς ο καθένας βρίσκεται σε κάποιο σημείο του κύκλου οπότε τα βλέπει και σχετικά.

στο δεύτερο σκέλος σε έχασα. δεν το κατάλαβα.

πως ακριβώς το προκαλεί αυτό το κείμενο (αυτή η μαλακία τέλως πάντων) Capri; και γιατί πρέπει να νοιώσουμε τύψεις επειδη αναγνωρίζουμε σημεία τα οποία είναι ΔΕΔΟΜΕΝΑ στην κοινωνία που ζούμε; σημεία τα οποία έχουν γαμήσει τη δομή της κοινωνίας μας σχεδόν τόσο,  ΟΣΟ και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα που ΔΕΔΟΜΕΝΑ ρουφάει τον ιδρώτα μας; και για μένα όποιος πιστεύει ότι είμαστε χωρίς ευθύνες για ότι ζούμε εθελοτυφλεί.  ζούμε στη χώρα της πατέντας, της ήσσονος προσπάθειας και της λογικής για όλα φταίει το σύστημα.

Offline Català

• Αλλαγή
ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΤΕ ΑΦΟΡΗΤΑ

http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_17_%CE%9D%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7

:prosk: :prosk: :prosk: :prosk: :prosk: :prosk:

το θεμα ειναι οι αγανακτισμενοι να γινουν οι ιδιοι κουκουλοφοροι  ;)

θελει πολυπλευρο αγωνα σε ολα τα μετωπα για να τουσ γαμησεις...ουτε μονο βια ουτε μονο χωρισ βια θα καταφερεις τπτ.

Σωστός ο σαμπκομμαντάτε Vedder, ήρθε η ώρα να δείξουν οι πολλοί ότι δεν χρειάζονται την πρωτοπορία και τους ειδικούς της βίας, να δούμε αν στα αλήθεια έχουν αγανακτήσει.
Και να διώξουν κλωτσηδόν όποιον πάει να τους σπρώξει προς μια κατεύθυνση, κόμματα, αριστεριστές, αναρχικούς, οποιονδήποτε. Γιατί κι αυτοί τις πρώτες μέρες χλεύαζαν, τώρα έχουν αρχίσει και προσπαθούν να χωθούν

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
ΠΑΟΚΑΡΑ Σ'ΑΓΑΠΩ

:headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
το θεμα ειναι να συνειδητοποιησει  απο πρωτο χερι, βιωματικα θα ελεγα , ο απλος πολιτης μεχρι τον καθε αποχαυνωμενο τι παιζει με τη βια στη χωρα..εκει να δεις..αντε..μακαρι..

ποτε θα πε, ποτε θα πεεε σουυυν τα σουτιααααα