Author Topic: Κοινωνια, οικονομία - Η ώρα της ΠΙΠΑΣ...  (Read 182740 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
@Capri...
ποιός διαφωνεί;

η Dexia πάντως είναι γνωστό ότι έχει πρόβλημα εδώ και καιρό (δεν είναι τυχαίο ότι ήταν η πρώτη που μπήκε στο μηχανισμό στήριξης τραπεζών πριν ένα χρόνο) καθώς μη ξεχνάς ότι δραστηριοποιείται σε μια χώρα που... δεν έχει καν κυβέρνηση!

σσυμφωνώ σε όλα σχεδόν. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ όχι η έκθεση.

ωραία πάντως που στο συζητάμε!

Offline Suicidal

• Βασικός
Αγανακτισμένοι στο paokworld !
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline ved

• Αλλαγή
ØÇÖÉÓÌÁ ÔÇÓ ÓÕÍÅËÅÕÓÇÓ ÔÏÕ ËÅÕÊÏÕ ÐÕÑÃÏÕ 30/05

Åäþ êáé ðïëý êáéñü ðáßñíïíôáé áðïöÜóåéò ãéá åìÜò ÷ùñßò åìÜò.

Åßìáóôå åñãáæüìåíïé, Üíåñãïé, óõíôáîéïý÷ïé, íÝïé, ìåôáíÜóôåò, ðïõ Ý÷ïõìå Ýñèåé óôï Ëåõêü Ðýñãï ãéá íá ðáëÝøïõìå êáé íá áãùíéóôïýìå ãéá ôéò æùÝò ìáò êáé ôï ìÝëëïí ìáò.

Åßìáóôå åäþ ãéáôß ãíùñßæïõìå üôé ïé ëýóåéò óôá ðñïâëÞìáôÜ ìáò ìðïñïýí íá ðñïÝëèïõí ìüíï áðü åìÜò. Äåí øÜ÷íïõìå ôé ìáò ÷ùñßæåé, âñßóêïõìå ôé ìáò åíþíåé.

Åêåß óôéò ðëáôåßåò èá óõíäéáìïñöþóïõìå üëá ìáò ôá áéôÞìáôá êáé ôéò äéåêäéêÞóåéò ìáò.

ÊáôáããÝëëïõìå ôï îåðïýëçìá êáé ôçí äéÜëõóç ôùí êïéíùíéêþí õðçñåóéþí (ðáéäåßá, õãåßá, êïéíùíéêÞ áóöÜëéóç)

Êáëïýìå üëïõò ôïõò åñãáæüìåíïõò ìå ôá óùìáôåßá ôïõò, ÷ùñßò êüììáôá, ðïõ èá áðåñãÞóïõí ôçí åðüìåíç ðåñßïäï íá êáôáëÞãïõí êáé íá ðáñáìÝíïõí óôï Ëåõêü Ðýñãï.

Íá ðÜñïõí ðßóù ôá ìÝôñá ðïõ ìáò êëÝâïõí ôï ðáñüí êáé ôï ìÝëëïí ìáò. Äéåêäéêïýìå ôïí ðëïýôï ðïõ åìåßò ðáñÜãïõìå êáé áõôïß ìáò êëÝâïõí.

Äåí èá öýãïõìå áðü ôéò ðëáôåßåò, ìÝ÷ñé íá öýãïõíå áõôïß ðïõ ìáò ïäÞãçóáí åäþ: ÊõâåñíÞóåéò, Ôñüéêá, ÔñÜðåæåò, Ìíçìüíéá, üëïé üóïé ìáò åêìåôáëëåýïíôáé êáé ïé ðïëéôéêÝò ôïõò. Ôïõò äéáìçíýïõìå üôé ôï ÷ñÝïò äåí åßíáé äéêü ìáò.

ÁÌÅÓÇ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁ ÔÙÑÁ

ÅÍÙÍÏÕÌÅ ÔÇÍ ÖÙÍÇ ÌÁÓ ÌÅ ÏËÅÓ ÔÉÓ ÐËÁÔÅÉÅÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÁÓ, ÔÇÓ ÅÕÑÙÐÇÓ ÊÁÉ ÔÏÕ ÊÏÓÌÏÕ

ÉÓÏÔÇÔÁ - ÄÉÊÁÉÏÓÕÍÇ – ÁÎÉÏÐÑÅÐÅÉÁ

Ï ìüíïò áãþíáò ðïõ ÷Üíåôáé åßíáé áõôüò ðïõ äåí äüèçêå ðïôÝ

http://aganaktismenoi-thess.blogspot.com/2011/05/3005.html

baron

• Guest
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους, χωρίς κόμματα, που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Λευκό Πύργο.

όλα καλά και όλα ωραία. Για πια σωματεία μιλα όμως που δεν είναι σε άμεση σχέση με κόμμα?

Offline GkaZ4

• Αλλαγή
http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/326132.html

WSJ: ÈÝëåôå íá áãïñÜóåôå Ýíá åëëçíéêü íçóß;

Áõôüò åßíáé ôßôëïò ôïõ Üñèñïõ ôçò Wall Street Journal ðïõ ðñïôñÝðåé ôïõò áíáãíþóôåò ôçò íá áãïñÜóïõí Ýíá åëëçíéêü íçóß, êáèþò óõìðëçñþíåé “ôþñá åßíáé ç åõêáéñßá” ìå ôï ðñüãñáììá ôùí éäéùôéêïðïéÞóåùí ðïõ åöáñìüæåé ç åëëçíéêÞ êõâÝñíçóç.

Óôï Üñèñï ôçò, ç Wall Street Journal, áíáöÝñåé ôï ðëÞñåò ðñüãñáììá ôùí áðïêñáôéêïðïéÞóåùí, ëÝãïíôáò ðùò ç êõâÝñíçóç ðñïóâëÝðåé óôçí ðþëçóç ôçò áêßíçôçò ðåñéïõóßáò ôçò ÅëëÜäáò, ðïõ áíÝñ÷ïíôáé óå ðåñßðïõ 75.000 áêßíçôá, áíÜìåóá ôïõò ôï Êáæßíï ôïõ Ìïí ÐáñíÝò, îåíïäï÷åßá êáé èÝñåôñá.

Ïé ðñþôåò 20 ìå 30 éäéùôéêïðïéÞóåéò èá ãßíïõí ôïõò åðüìåíïõò ìÞíåò , åíþ ï ÁñéóôïñÝëçò Êáñõôéíüò, ãåíéêüò äéåõèõíôÞò ôïõ ôìÞìáôïò áêéíÞôùí ôçò ÅèíéêÞò ÔñÜðåæáò äçëþíåé óôçí áìåñéêáíéêÞ åöçìåñßäá ðùò ç ÅëëÜäá áðïóêïðåß óå Ýóïäá 15 äéóåêáôïììõñßùí äïëáñßùí.

¼ðùò áíáöÝñåé ôï äçìïóßåõìá, ôá ðåñéóóüôåñá áêßíçôá ôçò ÅëëÜäáò åßíáé õðïáíÜðôõêôåò ðåñéï÷Ýò Þ åãêáôáëåëåéììÝíåò ôïðïèåóßåò, üðùò ôï ðñþçí áåñïäñüìéï Åëëçíéêïý.

“Ç óôñáôçãéêÞ ìáò (ó.ó. ôçò êõâÝñíçóçò) åßíáé íá åðéôý÷ïõìå åêìéóèþóåéò äéÜñêåéáò 30 ìå 40 ÷ñüíùí, áíáëüãùò ôïõ áêéíÞôïõ, áëëÜ ôï êñÜôïò óßãïõñá èá äéáôçñÞóåé ôçí éäéïêôçóßá”, ëÝåé ï ê. Êáñõôéíüò óôçí WSJ. 

Ïé ìáêñïðñüèåóìåò åêìéóèþóåéò åßíáé åëêõóôéêÝò ãéá ðïëéôéêïýò ëüãïõò.

Ç áíÜðôõîç ðïõ èá åðéöÝñïõí ïé îÝíïé åðåíäõôÝò èá ãßíåé ðéï “åýðåðôç” ãéá ôïõò ¸ëëçíåò ðïëßôåò áí îÝñïõí üôé ç åëëçíéêÞ Ãç ðáñáìÝíåé óôï êñÜôïò.

ÊÜôé ôÝôïéï ìðïñåß íá ôï ðñïôéìïýí êáé ïé åðåíäõôÝò, õðïóôçñßæåé ç WSJ, áöïý ïé ðåñéóóüôåñåò ôïðïèåóßåò âñßóêïíôáé êïíôÜ óôç èÜëáóóá, ðñÜãìá ðïõ êáèéóôÜ áðáãïñåõôéêÞ ôçí ðþëçóç ôïõò ëüãù ôçò õøçëÞò ôïõò ôéìÞò.
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Athinaios--4

• Guest
Τα σωματεία αποτελούν την προέκταση του κόμματος στον χώρο εργασίας. Στα πανεπιστήμια έχουν τις νεολαίες τους και στους χώρους εργασίας τα σωματεία.

Θα φάνε το ίδιο κράξιμο με τους πολιτικούς! Κανένα λαμόγιο πολιτικός ή εργατοπατέρας σε αυτή την κίνηση.

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω κείμενο φαίνεται να υπάρχουν τρεις  τύποι  «τζάμπα»  ανάλογα με το  πόσο δεν ντρέπεται κάποιος.

Υπάρχει το:

"τζάμπα" το   

"εντελώς τζάμπα" και το 

"τζάμπα τα λεφτά μας"

Για τις μετακινήσεις των βουλευτών με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. (τζάμπα)

Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς. (εντελώς τζάμπα)

Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης (εκτός από τις ατέλειες  και τα τζάμπα εισιτήρια) στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)

ενώ στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ,

και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ. (τζάμπα)

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing. (εντελώς τζάμπα)

Επιπλέον οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως εξής:

για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς (1.200 ευρώ) (τζάμπα)

και για τους βουλευτές της περιφέρειας (1.500 ευρώ) (τζάμπα).

Τα  ποσά αυτά είναι αφορολόγητα. (τζάμπα τα λεφτά μας)

Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί).  (τζάμπα τα λεφτά μας)

Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό  (τζάμπα) που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ. (εντελώς τζάμπα)

Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet. (τζάμπα τα λεφτά μας)

Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία  (τζάμπα) γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών. (τζάμπα τα λεφτά μας)

Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν  (εντελώς τζάμπα) σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ. (τζάμπα τα λεφτά μας)

Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως (τζάμπα τα λεφτά μας)

Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός (εντελώς τζάμπα)  για την προσωπική φρούρησή του.

Και όλα αυτά βέβαια εκτός των «παχυλών» αμοιβών τους.

Ποιοι είναι οι ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ κύριε Ρέππα;

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Διαβαστε αυτο

!!!...ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΙΑΤΙ!!!
-ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ...
-ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΦΕΤΕΣ...
-ΓΙΑΤΙ ''ΚΑΜΑΚΙ'' ΚΑΙ ''ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ...
-ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ...
-ΓΙΑΤΙ ''ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΟΛΕΜΟΣ'' ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ...

-ΓΙΑΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ...
-ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΕΙ...
-ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ''ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ''...
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ...
-ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΜΕ...

-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΝΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ''ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ''...
-ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ''ΚΑΨΟΥΡΑ''...
-ΓΙΑΤΙ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...

-ΓΙΑΤΙ ΔΕ ''ΜΑΣΑΜΕ'' ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΝΑΜΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟ...
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΛΕΞΕΙΣ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ...
-ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΞΗ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ Κ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟ...

-ΓΙΑΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΕΤΣΑΠ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ, ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ...

-ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΘΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ Κ ΛΙΓΟ...
-ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ...
-ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...
- ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ...

-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΑΣΤΟΥΜΕ Κ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΜΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΔΕΝ ΞΕΧΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΣΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...
-ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ-ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΑ-ΓΙΑ ΟΛΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...
-ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ...

-ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, Ο ΞΕΝΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΖΩΗΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩΝΤΑΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΟΥΖΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΜΟΛΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ 18 ΜΑΣ...

-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ...
-ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΦΛΟΓΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
-ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΜΕ ΠΕΔΙΛΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΕ ΚΑΛΤΣΕΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ...
-ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΑ...

-ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 'Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...
-ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ...ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ???
-ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ...
***ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ***

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ:''ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ ΚΟΠΕΛΙΑ?'', ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΤΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ''ΑΠ'ΟΛΑ ΒΑΛΕ ΜΟΥ'' ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...!!!

!!!...ΓΙ'ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!.........

Offline katz

• Αποστολή
  • **
ΠΑΟΚ G4Α

Offline spartiatis

• Αλλαγή
σωστός ο παλίκαρος παραπάνω! μια χαρά το πήγες!!!!!
ιδίως μόλις λέει γιωργάκη δε τιμάς το όνομα του πατέρα σου  :extralaugh:

Λοιπόν,
πέρα απ όλα αυτά, ο συγκεκριμένος ξεσηκωμός δε μου αρέσει καθόλου για το ύφος του και τη μορφή του.
βεβαίως και μ΄ενδιαφέρει ο κόσμος να κατέβει στο δρόμο και χαίρομαι που στα μεγάλα αστικά κέντρα αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση.
το ύφος όμως (ειρηνικά με κατσαρολάκια να χτυπάνε και μουτζες στη βουλή) καθώς και η μορφή του (με την ελληνική σημαία στους ώμους και κάτω απ τις μασχάλες) δυστυχώς σηματοδοτούν την αποτυχία που θα έχει αυτός ο ξεσηκωμός. Όσον αφορά στο πρώτο, ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ δε πολεμάς τη φτώχεια και τη πείνα όσα κατσαρόλια και να κοπανάς όσα φάσκελα και να ρίχνεις στη βουλή. Είτε μας αρέσει είτε όχι (προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου να ζω σε ένα κόσμο βίας*) χωρίς ΒΙΑ με κάθε της μορφή δε πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα. Όσον αφορά στο δεύτερο, η πλημμύρα απο γαλανολευκες ενέχει ένα σοβαρό κίνδυνο μιας μορφής νεο-πατριωτισμού και σε καμία περίπτωση αυτή τη στιγμή ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Επινοήσεις του 18ου αιώνα που είχαν σκοπό να αποκτήσουν προσδιορισμό εθνοτικό τα εδάφη της Ευρώπης και της Αμερικής δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις σημαίες και ας κρατήσουμε κάτι περισσότερο χρήσιμο στα χέρια μας.
Κάτι που να ανοίγει κεφάλια για παράδειγμα.  

* με κάθε επιφύλαξη για το χώρο του αθλητισμού  :P
« Last Edit: June 01, 2011, 22:22:39 by spartiatis »

ive4

• Guest
Σπαρτιάτης νομίζω ότι εκτός από τη βία ή μη βία, υπάρχει και η μαζικότητα. Ίσως είναι το σημαντικότερο. Αυτές της μέρες βρίσκονται στις συγκεντρώσεις νέοι, γέροι, πατέρες και μητέρες με μικρά παιδιά ακόμα και μωρά σε καροτσάκια. Αυτός ο τελευταίος τύπος άμα σκάσει έστω και μία μολότωφ τον έχασες και άντε να τον ξαναβρείς στο δρόμο μαζί σου.
Φυσικά για το ότι χαρακτηρίζεις τον πατριωτισμό ως κίνδυνο, διαφωνώ, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας τώρα.

Χθες έγινε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Αντί να ασχοληθεί ο κόσμος με τα ματ, είχε φάτσα κάρτα όσους βολευτές εγκλωβίστηκαν και ασχολήθηκε μαζί τους. Δε χρειάστηκε να κρατήσει τίποτα, αλλά πολύ ωραία έσκασαν οι μπούφλες πάνω στα καλογυαλισμένα αυτοκίνητα. Φυσικά, ήταν μια χαμένη ευκαιρία να τους στείλουμε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να δοκιμάσουν το σύστημα υγείας που μας προσφέρουν, αλλά πιστεύω να δωθούν κι άλλες ευκαιρίες.

Προχθές είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν Ινδό που μένει στην Αθήνα και όταν του είπα ότι μαζευόμαστε αλλά δε βλέπω να αλλάζουν και πολλά, προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι έτσι ξεκίνησε και ο Γκάντι και τελικά οι Άγγλοι πήραν πόδι από την Ινδία. Σωστό ή λάθος δε ξέρω, αλλά ήταν αισιόδοξο μήνυμα.

Offline mikro

• Αποστολή
  • **
 :thumbok:

« Πρώτα προσπαθούν να σε αγνοήσουν, μετά να σε γελοιοποιήσουν, μετά να σε πολεμήσουν και μετά τους νικάς » (Γκάντι)
Π.Α.Ο.Κ. σουβλάκι και το μαλλί καρφάκι ...

Offline bagos

• Αποστολή
  • **
επανασταση και αγωνας χωρις αιμα δεν μπορει να υπαρξει κατα εμε, ειναι πολλα τα λευτά για καποιους και δυσκολα θα βγαλουνε το δαχτυλο απο το μελι
τουμπα ιραν καμποτζη βιετναμ

Offline spartiatis

• Αλλαγή
persea για τη μαζικότητα αναφέρθηκα πως όντως είναι πολύ σημαντική και χαίρομαι που παίρνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις στα αστικά μας κέντρα.
Η βία (και μη μας προκαλεί τρόμο η λέξη - ιστορικά ό,τι έχει κατακτηθεί είναι αποτέλεσμα βίας και όχι διαπραγμάτευσης) πάντως επιμένω πως πρέπει άμεσα να πάρει ισχυρή θέση πριν αποδυναμωθούν οι κινητοποιήσεις με τα πρώτα τυράκια που ετοιμάζονται να ρίξουν ώστε ο κόσμος να γυρίσει σπίτι. Το ζήτημα που βάζεις οπωσδήποτε είναι σοβαρό και θέλει μεγάλη προσοχή στο τρόπο με τον οποίο θα ασκηθεί. Και είμαι σίγουρος πως υπάρχουν οι τρόποι και προπαντός οι ευκαιρίες. Τέλος, μη σου φανεί παράξενο να έρθει πρώτα από την άλλη πλευρά όπου πραγματικά δε πρόκειται να υπολογίσουν αν ο απέναντί τους είναι 2 ή 92 ετών. Και είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι να ξέρεις για καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων (κάπου είχα διαβάσει πως ακόμα και σώματα του ελληνικού στρατού πάνω από 1 χρόνο κάνουν ειδική εκπαίδευση  ώστε να αντιμετωπίζουν φαινόμενα εξεγέρσεων μέσα σε πόλεις). 
Γενικότερα πάντως είμαι αισιόδοξος πως κάτι θα βγεί απ όλη αυτή τη προσπάθεια, όσο κι αν κρατώ τις επιφυλάξεις μου για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα και δε χρειάζεται να μπούμε σε διαφωνίες για το ζήτημα του νεο-πατριωτισμού όπως τον χαρακτήρισα. 
« Last Edit: June 02, 2011, 00:17:38 by spartiatis »

Offline Català

• Αλλαγή
Προχθές είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν Ινδό που μένει στην Αθήνα και όταν του είπα ότι μαζευόμαστε αλλά δε βλέπω να αλλάζουν και πολλά, προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι έτσι ξεκίνησε και ο Γκάντι και τελικά οι Άγγλοι πήραν πόδι από την Ινδία. Σωστό ή λάθος δε ξέρω, αλλά ήταν αισιόδοξο μήνυμα.

Εγώ προχθές είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν Ινδιάνο που μένει στην Αθήνα και όταν του είπα ότι μαζεύονται αλλά δεν βλέπω να αλλάζουν και πολλά, μου λέει "χλωμό πρόσωπο, κι εμείς έτσι κάτσαμε σαν τις κότες όταν ήρθαν οι Εγγλέζοι κι οι Σπανιόλοι, και μας ξέσκισαν τον κώλο. Και μετά δίναν το όνομά μας σε τζιπ και ελικόπτερα. Μην πάθετε το ίδιο".
Σωστό ή λάθος δε ξέρω, αλλά ήταν απαισιόδοξο μήνυμα.

Offline kofalalos4

• Αποστολή
  • **
Εγώ πάλι προχθές είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν πατριώτη μου πόντιο που μένει Θεσσαλονίκη και όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στο Λευκό Πύργο μου είπε: Εγώ χαπάρ κι έχω ντο ίνεται. Εγώ εξέβα σο λασίον, σον Λευκόν τον Πύργον, και απάν ση στράταν ελέπω να πορπατεί ένα κορτσόπον και λέγω "μόσεν ντ' έμορφο φουσίν", κι επεκεί τερώ σον Λευκόν τον Πύργον πολλά κορτσόπα να χορεύνε και να εφτάν βόλτας απάν σα ποδήλατα και να κάθουνταν ουλ μαζί και να λέγνε τραγούδια, και πήρα σο κινητόν τον πασά μ' να έρχεται κι ατός να ελέπ ντ' έμορφα εν αδακά, και κάθε μέρα λάσκουμες με τον πασά μ' σον Λευκόν Πύργον και εποίκαμεν και πολλά γνωριμίας με τα κορτσόπα.
Σωστό ή λάθος δεν ξέρω, αλλά ο πόντιος το έπιασε το νόημα...

Υ.Γ:Ζητώ συγγνώμη για τα ποντιακά μου, αλλά δεν τα έμαθα καλά όταν ήμουν μικρός
Πού στον π... φτάσαμε για πάρτη σου ΠΑΟΚ...

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
σωστό ή λάθος δε ξέρω αλλά το Σύνταγμα μυρίζει λουκάνικο με κρεμμύδι τηγανητό.

πέρα από την πλάκα, δε ξέρω πως το βλέπει ο καθένας και πως το αξιολογεί αλλά οφείλουμε όλοι να συμφωνήσουμε σε κάτι:

από προχθές που οι "αγανακτισμένοι" έκαναν την πρώτη πολιτική δήλωση (ντου χωρίς ιδιαίτερη βία και μπλοκάζ στους πολιτκούς της βουλής) εγώ είδα μια πανστρατιά συσπειρωμένη από πολιτικούς (αριστερούς, δεξιούς και ροζ) να βλέπουν ότι το παλουκάκι έρχεται στον κωλαράκο τους και είναι μυτερό. Κανέλλη και λοιποί τρέξαν να μιλήσουν για καταπάτηση δικαιωμάτων και λοιπές πίπες, τρέξαν να προστατεύσουν το συνάφι τους, τρέξαν όπως δεν τρέξαν ποτέ για δικαίωμα του λαού που τους ψήφιζε, τρέξαν μερικοί να δηλώσουν "διαφορετικοί" από τους υπόλοιπους. για μένα έγινε μια ομόφωνη δήλωση "θα σας γαμήσουμε το μουνί που σας πέταγε γιατί είστε όλοι ίδιοι". έγινε ίσως με ένα τόνο που δεν αρέσει σε πολλούς καθώς είναι λίγο χαλαρός αλλά υπάρχει μέλλον. μέσα από αυτές τις απλές και χαλαρές κινήσεις μπορεί να βγεί κάτι πιο δυναμικό.

Μπορεί η βία να είναι ή να μην είναι λύση, μπορεί να θεωρείτε πολλοί ότι χρειάζεται πολιτικό statement το όλο εγχείρημα εκεί, αλλά ένα μικρό βήμα έγινε. ξέρουν ότι η πιθανότητα πλέον να κυκλοφορήσουν έξω και να φάνε γιαούρτια είναι μεγαλύτερη από το να πτωχεύσει η χώρα. το ξέρουν! και πλέον έστω και κατά 0.1% μπήκε κάποιος "φόβος" μέσα τους. γιατί ξέρουν ότι αύριο που θα χρειαστεί να περπατήσουν έξω δε θα είναι στον περίγυρο μόνο "αγανακτισμένοι" αλλά και μερικοί άλλοι που έχουν λίγο ποιο παραδειγματικό τρόπο να περάσουν τις ιδέες τους και οι οποίοι θα βρούν μια χαρά αφορμή να το κάνουν... μέσα στη μαζικότητα που λέει και ο Perseas.

πιστεύω ότι όντως όπως ειπώθηκε, δεν έχουμε πάντως την πολυτέλεια να απαξιώνουμε αυτό που γίνεται. άσχετα αν παρουσιάζεται (και ίσως είναι) λίγο αγροτοτουριστικό και hippy από media και ασύμφωνους.
σιγά σιγά, ένα βήμα τη φορά.

Offline bane

• Αλλαγή
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/wikileaks-%CE%B1%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1

«Äåí ãíùñßæïõµå ðåñéïñéóµïýò êáè’ ïðïéáäÞðïôå ÷ñïíéêÞ óôéãµÞ óôçí ðñüóâáóç, ôéò õðåñðôÞóåéò Þ ôçí áíÜðôõîç áêüµç êáé ôùí ðéï åõáßóèçôùí óôñáôéùôéêþí õëéêþí óôç âÜóç» õðïóôçñßæïõí Áìåñéêáíïß áîéùìáôïý÷ïé, áíáöåñüìåíïé óôç âÜóç ôçò Óïýäáò, óýìöùíá ìå áðüññçôá ôçëåãñáöÞìáôá ðïõ äéÝññåõóáí óôï Wikileaks. ¼ðùò áíáöÝñïõí ôá «ÍÝá», óýìöùíá ìå ôá ôçëåãñáöÞìáôá, ïé åëëçíéêÝò êõâåñíÞóåéò ðáñåß÷áí äéåõêïëýíóåéò óôç âÜóç ôçò Óïýäáò, «÷ùñßò êáíÝíáí ðåñéïñéóµü», ðïõ Ýðñåðå íá µåßíïõí «áëþâçôåò». ÅîÜëëïõ ïé Áìåñéêáíïß ðáñáäÝ÷ïíôáé óôá åí ëüãù ôçëåãñáöÞìáôá üôé ïé åëëçíïáìåñéêáíéêÝò óôñáôéùôéêÝò ó÷Ýóåéò Þôáí óçìáíôéêüôåñåò áðü ïðïéáäÞðïôå äéáöùíßá óôá ðïëéôéêÜ æçôÞµáôá.

¼ðùò ðñïêýðôåé áðü áðüññçôï ôçëåãñÜöçìá ôïõ áµåñéêáíïý ðñåóâåõôÞ Ôóáñëò Ñéò ç åëëçíéêÞ êõâÝñíçóç åß÷å óõìöùíÞóåé ôï 2007 ãéá ðåñáéôÝñù óõíäñïìÞ óôï ÉñÜê. Óôéò 2 ÌáÀïõ 2007 ãñÜöåé üôé ç ÅëëÜäá Ý÷åé äçëþóåé ôçí ðñïèõµßá ôçò íá óõµâÜëåé ðåñéóóüôåñï óôï ÉñÜê êáé óçµåéþíåé üôé Ý÷åé óõíäñܵåé µå üëïõò ôïõò ôñüðïõò. «Ç ÅëëÜäá ðáñåß÷å åêôåôáµÝíç õðïóôÞñéîç ãéá ôïí áíåöïäéáóµü áåñïóêáöþí êáé Üëëåò ôå÷íéêÝò äñáóôçñéüôçôåò óôç âÜóç ôçò Óïýäáò» áíáöÝñåé êáé õðïóôçñßæåé üôé ïìÜäá ôùí åëëçíéêþí Åéäéêþí ÄõíÜìåùí åß÷å áíáðôõ÷èåß ðÜíù áðü ôç âÜóç ôçò Óïýäáò ãéá áñêåôïýò µÞíåò, ãéá ôçí áóöÜëåéá ôùí áµåñéêáíéêþí óôñáôéùôéêþí åðé÷åéñÞóåùí. Óçìåéþíåé äå, üôé ïé åëëçíéêÝò ¸íïðëåò ∆õíܵåéò «ðÞñáí êÜèå äéáèÝóéµï âõôéïöüñï êáé ïäçãü ãéá íá ðáñÜó÷ïõí êáýóéµá óôá áµåñéêáíéêÜ áåñïóêÜöç», ðñÜãìá ðïõ åðÝôñåøå ôïí áíåöïäéáóìü êÜèå B52 ðïõ ÷ôõðïýóå ôï ÉñÜê áðü ôá äõôéêÜ. ÅðéðëÝïí üôáí õðÞñîå ðåñéïñéóìüò ôùí êáõóßìùí ç ÅëëçíéêÞ ÐïëåìéêÞ Áåñïðïñßá Ýêáíå åêôñïðÞ óôï 100% óôïí äéêü ôçò áãùãü êáõóßµùí ãéá íá åîõðçñåôÞóåé ôéò äõíÜìåéò ôùí ÇÐÁ.

Ç âÜóç ôçò Óïýäáò Þôáí åîáéñåôéêÜ óçìáíôéêÞ ãéá ôéò ÇÐÁ ãé’ áõôü êáé ïé ÁìåñéêÜíïé åß÷áí áðü êïíôÜ ôïõò ôïðéêïýò Üñ÷ïíôåò ôçò ÊñÞôçò, þóôå íá áëëÜîåé ç áñíçôéêÞ åéêüíá ãéá ôçí áìåñéêáíéêÞ âÜóç. Óå åìðéóôåõôéêü ôçëåãñÜöçìá óôéò 27 Ìáñôßïõ 2007, ï Ñéò ðåñéãñÜöåé ôç óõíÜíôçóÞ ôïõ óôá ×áíéÜ µå ôïí íÝï íïµÜñ÷ç êáé êÜíåé ëüãï ãéá õðïäï÷Þ ðïëý äéáöïñåôéêÞ áðü ôéò óõíÞèùò «ðáãåñÝò óõíáíôÞóåéò µå ôçí ðáëéÜ áñéóôåñßóôéêç ôïðéêÞ çãåóßá». «ÔÝôïéåò óõæçôÞóåéò óå Üëëï ðëáßóéï èá Þôáí áðßèáíåò, áëëÜ óôçí ðåñßðôùóç ôçò âÜóçò ôçò Óïýäáò åêðñïóùðïýí ñéæéêÞ áëëáãÞ áðü ôçí êáôÜóôáóç ðïõ åß÷å åðéêñáôÞóåé ãéá áñêåôÜ ÷ñüíéá. ÐñïçãïõµÝíùò, ïé ôïðéêïß ðïëéôéêïß Þôáí áíïéêôÜ å÷èñéêïß ðñïò ôç âÜóç êáé äåí åíäéáöÝñïíôáí ãéá åðéóêÝøåéò áµåñéêáíéêþí ðëïßùí, ðáñÜ ôá óçµáíôéêÜ ïéêïíïµéêÜ ïöÝëç ãéá ôçí ôïðéêÞ êïéíùíßá» óçìåéþíåé óå ôçëåãñÜöçìá óôï ïðïßï áíáöÝñåôáé óôç óõíÜíôçóç ôïõ ìå ôï íïìÜñ÷ç ×áíßùí, Ãñçãüñç Áñ÷ïíôÜêç, ôïí äÞµáñ÷ï ×áíßùí ÊõñéÜêï ÂéñâéäÜêç êáé ôïí äÞµáñ÷ï Áêñùôçñßïõ Ìé÷Üëç Êõíçãü.

Ï íïìÜñ÷çò ×áíßùí, óýìöùíá ìå ôï ôçëåãñÜöçìá õðïóôçñßæåé üôé áðïôåëåß âáóéêÞ ôïõ ðñïôåñáéüôçôá ç åíßó÷õóç ôùí äåóìþí áíÜìåóá óôçí êïéíùíßá ôùí ×áíßùí êáé ôç âÜóç êáèþò êÜôé ôÝôïéï «äåí èá åß÷å ìüíï ïéêïíïìéêÜ ïöÝëç áëëÜ èá Üëëáæå êáé ôçí ðïëéôéêÞ áôìüóöáéñá». Áðü ôçí ðëåõñÜ ôïõ ï äÞìáñ÷ïò ôïõ Áêñùôçñßïõ áíáöÝñåé óôïí Ñéò üôé õðÞñ÷å áíôéáµåñéêáíéêü êëßµá óôç Óïýäá, «áëëÜ äåí Þôáí ÷åéñüôåñï áð’ ïðïõäÞðïôå áëëïý óôçí ÅëëÜäá». ÕðïóôÞñéîå äå, üôé «ç äïõëåéÜ ôïõ äåí Þôáí ç åîùôåñéêÞ ðïëéôéêÞ, áëëÜ ç åõçµåñßá ôïõ Áêñùôçñßïõ».

Óå íÝá óõíÜíôçóç ôïõ ê. Áñ÷ïíôÜêç ôïí Éïýëéï ôïõ 2007, ìå ôïõò Áìåñéêáíïýò, ï íïìÜñ÷çò ×áíßùí ôïõò ðéÝæåé ãéá ðåñéóóüôåñåò åðéóêÝøåéò áµåñéêáíéêþí ðëïßùí óôç Óïýäá. Óýìöùíá ìå ôçëåãñÜöçìá ôïõ Áµåñéêáíïý åðéôåôñáµµÝíïõ óôçí ÁèÞíá Ôüµáò ÊÜíôñéµáí, ï ê. Áñ÷ïíôÜêçò áíáöÝñåé üôé äåí èÝëåé ôéò åðéóêÝøåéò ôüóï ãéá ôï ïéêïíïìéêü üöåëïò, üóï ãéá ôá «ðïëéôéêÜ ïöÝëç» ãéáôß ìéá ôÝôïéá êßíçóç èá Ýäåé÷íå ôçí áìåñéêáíéêÞ óôÞñéîç óôçí ôïðéêÞ êïéíùíßá. Éó÷õñßóôçêå äå, üôé ìå åîáßñåóç ìéá êïììïõíéóôéêÞ ìåéïøçößá, ç ôïðéêÞ êïéíùíßá Þôáí «ðïëý öéëïáìåñéêáíéêÞ».

«ÐñïçãïõµÝíùò, ôñݵáµå íá ôçëåöùíÞóïõµå óôïõò ôïðéêïýò ðïëéôéêïýò... Ôþñá, ï íïµÜñ÷çò êáé ïé Üëëïé áîéùµáôïý÷ïé êáëùóïñßæïõí ôéò åðéóêÝøåéò ôùí áµåñéêáíéêþí ðëïßùí, ãé’ áõôü åíèáññýíïõµå ôï Íáõôéêü íá åêµåôáëëåõèåß áõôÞ ôç íÝá óõµðåñéöïñÜ» ó÷ïëéÜæåé ï ÊÜíôñéµáí.

ÅîÜëëïõ, óå ôçëåãñÜöçìÜ ôïõ, óôéò 31 Ìáñôßïõ 2008, ï ÍôÜíéåë ÓðÝê÷áñíô áíáöÝñåé üôé µðïñåß ïé óõíåéóöïñÝò ôçò ÅëëÜäáò óôï ÉñÜê êáé ôï ÁöãáíéóôÜí íá åßíáé «ðåñéïñéóµÝíåò», áëëÜ äåí éó÷ýåé ôï ßäéï óå Üëëåò ðåñéðôþóåéò. «¼ôáí ç Ôïõñêßá áñíÞèçêå íá åðéôñÝøåé óôç óõµµá÷ßá ôùí ÇÐÁíá åðé÷åéñÞóåé áðü ôéò âÜóåéò ôçò ðÝñõóé, ç ÁµåñéêáíéêÞ ÐïëåµéêÞ Áåñïðïñßá µåôÝöåñå 6 ôÜíêåñ KC-135 áðü ôï Éíôóéñëßê óôç âÜóç ôçò Óïýäáò, üðïõ ïé Åëëçíåò âïÞèçóáí óôïí áíåöïäéáóµü ôïõò. Ãéá ôéò åðßãåéåò áµåñéêáíéêÝò äõíܵåéò, ôï óýµðëåãµá ôçò Óïýäáò åðÝôñåøå óôï 4ï Ìç÷áíïêßíçôï ÔµÞµá Ðõñïâïëéêïý íá µåôáêéíçèåß ãñÞãïñá áðü ôïí ÂïññÜ óôïí Íüôï åãêáßñùò ãéá ôçí Ýíáñîç ôïõ ðïëݵïõ. Ç ÅëëÜäá åðéôñÝðåé ðåñéóóüôåñåò áðü 24.000 õðåñðôÞóåéò ôïí ÷ñüíï» áíáöÝñåé ï Áìåñéêáíüò ðñåóâåõôÞò.

Ï ßäéïò óôéò 24 Éïõíßïõ 2008, áíáöÝñåé óå ôçëåãñÜöçìÜ ôïõ üôé Ý÷ïõí äçìéïõñãçèåß óýííåöá óôéò äéµåñåßò ó÷Ýóåéò áðü ôéò äéáöùíßåò ãéá ôï Óêïðéáíü, ôçí åëëçíïôïõñêéêÞ äéÝíåîç ãéá ôïí Áú-ÓôñÜôç, ôïí ñüëï ôïõ ÍÁÔÏ êáé ôéò ó÷Ýóåéò ôçò êõâÝñíçóçò ÊáñáµáíëÞ µå ôç Ñùóßá. ÐÜíôùò åðéóçìáßíåé üôé ç óôñáôéùôéêÞ óõíåñãáóßá ðáñáìÝíåé êáëÞ êáé ðñÝðåé íá ðáñáµåßíåé «áëþâçôç». Õðïóôçñßæåé üôé ç åëëçíéêÞ êõâÝñíçóç áðïäåß÷èçêå ðïëý óõíåñãÜóéµïò åôáßñïò óôç Óïýäá áëëÜ üôé äåí èÝëåé íá ðñïâÜëëåôáé êÜôé ôÝôïéï ãéá ëüãïõò åóùôåñéêÞò ðïëéôéêÞò. «∆åí ãíùñßæïõµå ðåñéïñéóµïýò êáè’ ïðïéáäÞðïôå ÷ñïíéêÞ óôéãµÞ óôçí ðñüóâáóç, ôéò õðåñðôÞóåéò Þ ôçí áíÜðôõîç áêüµç êáé ôùí ðéï åõáßóèçôùí óôñáôéùôéêþí õëéêþí óôç âÜóç» óçìåéþíåé, õðïãñáììßæïíôáò ôï ãåãïíüò üôé ïé åëëçíéêÝò êõâåñíÞóåéò µåôÜ ôçí 11ç Óåðôåµâñßïõ Ý÷ïõí ÷ïñçãÞóåé 28.000 Üäåéåò õðåñðôÞóåùí áµåñéêáíéêþí ðïëåµéêþí áåñïóêáöþí ôï ÷ñüíï ãéá ôéò åðé÷åéñÞóåéò óôï ÁöãáíéóôÜí êáé ôï ÉñÜê.

«Óå ðïëëïýò ôïµåßò, ç óõíåñãáóßá µáò µå ôïõò ¸ëëçíåò åîáñôÜôáé ðåñéóóüôåñï áðü ðñïóùðéêÝò ó÷Ýóåéò, ðáñÜ áðü èåóµéêïýò äåóµïýò. Ôï íá êÜíåéò ôïõò Åëëçíåò íá ðïõí “íáé” óå äýóêïëá èݵáôá ãåíéêÜ áðáéôåß Ýíá êáëü åðé÷åßñçµá, óå óõíäõáóµü µå êáíÜêåµá. Ïé ¸ëëçíåò åßíáé åðéññåðåßò óôçí êïëáêåßá êáé ðñïóâÜëëïíôáé åýêïëá» óõìâïõëåýåé.

Óôéò 12 ÍïÝìâñéïõ ôïõ 2009 êáé åíüøåé ôçò åðßóêåøçò ôïõ Áµåñéêáíïý õöõðïõñãïý Áµõíáò ÁëåîÜíôåñ ÂÝñóµðïïõ óôçí ÁèÞíá, ï ÍôÜíéåë ÓðÝê÷áñíô óå áðüññçôï ôçëåãñÜöçµá åðáíáëáµâÜíåé ôç óçµáóßá ôçò íáõôéêÞò âÜóçò ôçò Óïýäáò êáé ôï ãåãïíüò üôé ç ÅëëÜäá åßíáé áðü ôïõò µåãáëýôåñïõò áãïñáóôÝò áµåñéêáíéêþí üðëùí. «Ôï µÞíõµÜ óáò èá ðñÝðåé íá åßíáé üôé èÝëïõµå íá îïäÝøïõµå 32 äéó. äïëÜñéá óôçí êñçôéêÞ ïéêïíïµßá, ãéá íá áíáâáèµßóïõµå ôç óôñáôçãéêÞ µáò ó÷Ýóç, íá ðñïóôáôåýóïõµå ôï ðåñéâÜëëïí êáé íá äéáôçñÞóïõµå ôç âÜóç ôçò Óïýäáò ùò åãêáôÜóôáóç - êëåéäß ãéá ôçí ÅëëÜäá, ôéò ÇÐÁ êáé ôï ÍÁÔÏ» õðïóôçñßæåé êáé åðéóçìáßíåé üôé áíáìÝíïíôáé äéåèíåßò äéáãùíéóìïß ýøïõò 6 äéò äïëáñßùí ôá åðüìåíá äõï ÷ñüíéá. Áíáöåñüµåíïò óôï ðñüâëçµá óõóôçµÜôùí áõôïðñïóôáóßáò ðïõ Ý÷åé ðñïêýøåé µå áµåñéêáíéêÜ F16 µå åõèýíç ôçò åôáéñåßáò Raytheon, óçµåéþíåé ðùò áõôü óçµáßíåé üôé «ðïëëÜ áðü ôá µá÷çôéêÜ áåñïóêÜöç ôçò ÅëëÜäáò ðïõ êÜíïõí áíá÷áéôßóåéò óôï Áéãáßï äåí Ý÷ïõí óýóôçµá áõôïðñïóôáóßáò». Ùóôüóï, óõµâïõëåýåé ôïí õöõðïõñãü ¢µõíáò íá åíéó÷ýóåé ôçí ðñïóðÜèåéá ôçò êõâÝñíçóçò ÐáðáíäñÝïõ ãéá äéáöÜíåéá êáé äßêáéïõò äéáãùíéóµïýò, åêôéµþíôáò üôé óôï ðáñåëèüí ç åëëçíéêÞ åèíéêÞ áóöÜëåéá «êáé ïé áµåñéêáíéêÝò åôáéñåßåò õðÝöåñáí üôáí ïé áðïöÜóåéò ëáµâÜíïíôáí µå ðïëéôéêü êñéôÞñéï».

Wikileaks: Áðñüóêïðôç ç ÷ñÞóç ôçò Óïýäáò áðü ôéò ÇÐÁ

Óôéò 11 Íïåµâñßïõ ôïõ 2008, ï ÍôÜíéåë ÓðÝê÷áñíô óå ôçëåãñÜöçìÜ ôïõ áíáöÝñåé üôé ç åðßóêåøç ôïõ áñ÷çãïý ôïõ ÃÅÅÈÁ óôñáôçãïý ∆çµÞôñéïõ ÃñÜøá óôçí ÏõÜóéãêôïí åßíáé ìéá åõêáéñßá íá áíáãíùñéóôåß ç óôÞñéîç ôçò ÅëëÜäáò óôéò áìåñéêáíéêÝò åðé÷åéñÞóåéò, åíþ åðéóçìáßíåé êáé ðÜëé ôï ãåãïíüò üôé ç ÅëëÜäá åßíáé óçìáíôéêüò áãïñáóôÞò áìåñéêáíéêþí åîïðëéóìþí. Óçìåéþíåé üôé ïé ôåëåõôáßåò áðïöÜóåéò ðñïìçèåéþí åßíáé ðïëéôéêÝò êáé åðéäéþêïõí éóïññïðßá áíÜìåóá óôéò ÇÐÁ, ôçí ÅÅ êáé ôç Ñùóßá. ¼óï ãéá ôïí ÄçìÞôñéï ÃñÜøá ôïí ðåñéãñÜöåé ùò «áíïéêôü». «Åßíáé èåôéêÜ äéáêåßµåíïò áðÝíáíôé óôéò ÇÐÁ êé Ý÷åé ðéÝóåé ôéò åëëçíéêÝò ¸íïðëåò ∆õíܵåéò íá µéµçèïýí ôïí áµåñéêáíéêü ó÷åäéáóµü, ôéò ðñïµÞèåéåò êáé ôçí åêðáßäåõóç». Õðïóôçñßæåé äå, üôé ï óôñáôçãüò åßíáé «êá÷ýðïðôïò µå ôç Ñùóßá êáé ôéò ðñïóðÜèåéåò ãéá ðñïµÞèåéåò áµõíôéêïý õëéêïý áðü áõôÞí». ÓõãêåêñéìÝíá ôï ôçëåãñÜöçìá áíáöÝñåé üôé ï áñ÷çãüò ôïõ ÃÅÅÈÁ åß÷å ðåé óôïí áêüëïõèï ¢µõíáò ôçò áµåñéêáíéêÞò ðñåóâåßáò üôé ëõðüôáí ðïõ ç ÅëëÜäá åß÷å áãïñÜóåé ñùóéêÜ BMP3 åíþ ôüíéóå üôé èá õðïóôÞñéæå ôçí áðïóôïëÞ åëëçíéêþí äõíÜìåùí óôï ÉñÜê êáé áýîçóç ôùí äõíÜìåùí ôçò ÷þñáò óôï ÁöãáíéóôÜí. Ï ÓðÝê÷áñíô ðÜíôùò îåêáèáñßæåé üôé ï óôñáôçãüò ÃñÜøáò Ý÷åé ìéêñÞ åðéññïÞ åðß ôùí áðïöÜóåùí ãéá ôéò ðñïìÞèåéåò.
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ