Παρακολουθώ καιρό τώρα και δεν γράφω. Από επιλογή δεν γράφω αν και δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν αυτό.
Παρατηρώ όμως ότι παραμένουμε σχεδόν όλοι "μανούλες" σ΄αυτό που κάναμε ως οπαδοί πολλά-πολλά χρόνια: στην εύκολη απομυθοποίηση. Οταν σαν λαός έχουμε κυνηγήσει τον μακαρίτη τον Παντελάκη, θα κολώναμε σε Ζαγοράκη ή σε Γκαρσία; Αν είναι δυνατόν. Από το No Garcia-No Party περάσαμε στο "άντε γαμήσου" και στο "καρφωσέ του το δελτίο".
Αλλά όλα αυτά οφειλονται στο ότι έχουμε χάσει τη μπάλα και δεν ξέρουμε με ποιόν να τα πρωτοβάλουμε. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχθώ είναι να ζητούμε από ποδοσφαιρικές προσωπικότητες όπως ο Γκαρσία ή ο Κοντρέρας, να ακουν τον οπιονδήποτε "δεν-με-ξέρει-η-μάνα-μου-και-θα-είμαι-εδώ-για-τρεις-ημέρες" να τους υποδεικνύει ότι θα παίξουν σε μια θέση που δεν έχουν παίξει ποτε και να λένε yes-man. Δηλαδή, εάν ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος βαφτίζεται προπονητής μίας εβδομάδας, αποφασίσει να βάλει τον Κοντρέρας τερματοφύλακα, αυτός θα πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να υπακούσει; Αυτούς θέλουμε να παίζουν με το δικέφαλο στο στήθος;
Εκτός εάν όποιος κάθεται στον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ. και όπως και αν τον λένε έχει νομοτελιακά το δικαίωμα να συμπεριφέρεται όπως θέλει και να κάνει ότι του κατεβάσει η κούτρα ή εκτός εάν ο Χάβος εκτελεί "εντεταλμένη υπηρεσία" με σκοπό να καθαρίσει τον Παυλάρα. Αλλιώς το "αν δεν γουστάρεις φύγε" δεν μπορώ να καταλάβω που βρήκε ανάσα ο Μάκης να το ξεστομίσει.
Δηλαδή, αν σε ένα εργοστάσιο αποφάσιζε η διοίκηση να βάλει το θυρωρό υπεύθυνο παραγωγής για δύο εβδομάδες, θα έπρεπε τα μαστόρια που έχουν χάσει δάχτυλα στον τόρνο να υπακούουν στο θυρωρό μόνο λόγω της πρόσκαιρης προαγωγής του; Τρελλάδικο.
Κλείνοντας, βεβαίως και συμφωνώ, να επιβληθεί πρόστιμο στον Γκαρσία. Για τυπικούς λόγους. Γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Για να μην δείξουμε προς τα έξω ότι είμαστε εντελως μπουρδέλο, αλλά ένας οργανωμένος και σύγχρονος οίκος ανοχής.