Γκαρσία: "Θα μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα"
Ποδόσφαιρο, Superleague 18 Μαϊ. 2010 21:35 - Από Χρήστος Κομνηνακίδης
Αποκαλυπτικός ο Πάμπλο Γκαρσια κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδίδεται αυτή τη στιγμή από το "TV Μακεδονία".
Σχολιάστε
"Θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν μπορέσαμε για διάφορους λόγους." Ήταν η πρώτη απάντηση του Ουρουγουνού, ο οποίος συμπλήρωσε: "Είμαι χαρούμενος γιατί καταφέραμε να οδηγήσουμε την ομάδα ψηλότερα στον πίνακα της βαθμολογίας και να πάρουμε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν καταφέρνεις κάτι περισσότερο είσαι χαρούμενος. Στον αθλητισμό δεν παίρνεις τίποτα που δεν δικαιούσαι."
Αναλυτικά όσα είπε ο Ουρουγουανός
Για το τι θα ξεχώριζε από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ: "Όλο αυτό που έχει δημιουργήσει ο κόσμος με την ομάδα. Σίγουρα φτάσαμε να έχουμε μία ομάδα ενωμένη, το προπνητικό τιμ και παίκτες είμαστε μία γροθιά. Αυτό είναι, πιστεύω το σημαντικότερο. Για αυτό ο ΠΑΟΚ πάει και θα πάει μπροστά."
Για τον η αγάπη που παίρνει από τον κόσμο του ΠΑΟΚ του δίνει δύναμη: "Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύεις σκληρά και ποτέ αν μην κατεβάσεις τα χέρια κάτω. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά και προσωπικά, αλλά η αγάπη του κόσμου και των συμπαικτών μου, που ήταν συνέχεια δίπλα μου, κατάφερα να το ξεπεράσω και τώρα πια, όλα πάνε καλύτερα."
Για την συμπεριφορά του κόσμου προς το πρόσωπο του: "Αυτό με κάνει να αισθανθώ μεγάλη τιμή. Εγώ έτσι ήμουν πάντα, όπου κι αν έπαιζα. Δεν έχω κάνει κάτι διαφορετικό στον ΠΑΟΚ. Έτσι είμαι στη ζωή μου και έτσι ήμουν πάντοτε. Είναι μεγάλη τιμή να μπορεί ο κόσμος να δίνει αυτό που μπορεί. Είμαι ένας ποδοσφαιριστής. Δεν δικαιούμαι τόσα από τον κόσμο. Το 'χω ξαναπεί. Έτσι είμαι εγώ. Έτσι έχω παίξει ποδόσφαιρο παντού και αυτή είναι η στάση ζωής που έχω. Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι περήφανος και να δίνω 200% της προσπάθειας μου μέσα στο γήπεδο είναι είναι όλη αυτή η αγάπη που παίρνω από τον κόσμο."
Για το τι τον "χαλάει" πιο πολύ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Μερικοί από τους διαιτητές. Αλλά, δεν μπορώ να μιλήσω πολύ γιατί θα με τιμωρήσουν. Το έχω ζήσει και αλλού. Κι αλλού έχουν "σφάξει ομάδες που ήμουν μέλος τους. Αν με ρωτάτε δεν θα έπινα καφέ με τον Σπάθα, μετά από όλα αυτά που έγιναν στο Χαριλάου."
Για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης", αλλά και αυτόν της Τετάρτης (19/5): "Σίγουρα ήταν από τα πιο δύσκολα βράδια εκείνο στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι αποφάσεις του διαιτητή μας καθήλωσαν. Μας έκαναν να αισθανθούμε ανίκανοι. Εδώ στην Ελλάδα αν πας να κλοτσήσεις είτε την μπάλα είτε τον παίκτη, ίσως να σε απολύσουν κανονικά. Θα μπω για να νικήσω, αν μπω. Αλλά σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που λείπουν πολλοί παίκτες από την ομάδα μου. Έχουμε πολλές κάρτες, σίγουρα μπορούμε να κερδίσουμε."
Για το ποια ομάδα δεν "γουστάρει" στην Ελλάδα: "Εγώ προσωπικά με οποιαδήποτε ομάδα και να παίζω αντίπαλος δεν την γουστάρω. Πέρυσι έγιναν πολλά πράγματα με πολλές ομάδες και αυτό με έκανε να τις αισθανθώ περισσότερους αντίπαλους. Όπως αυτά που έγιναν με τον Ολυμπιακό. Αργότερα, όταν με καλέσανε στη θύρα 4 αισθάνθηκα ποια είναι η αντιπαλότητά με αυτούς."
Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: "Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν. Έχουμε ένα συν, ότι παίζουμε στην Τούμπα με τον κόσμο μας, αλλά πρέπει να πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη, όπως κάνουμε πάντα και παντού. Θα φανεί όταν παίξουμε πρώτη φορά πόσο έχει αλλάξει το επίπεδο. Σίγουρα θα υπάρξουν ομάδες με καλύτερο επίπεδο, αλλά θα το πολεμήσουμε τρέχοντας, με ψυχή και με καρδιά."
Για το αν έχει απορήσει με τον εαυτό του όταν δει τι έχει κάνει εντός γηπέδου: "Έχω δει τον εαυτό μου να κάνει κακά πράγματα την ώρα του αγώνα. Αλλά αυτά τα περιστατικά που γίνονται μέσα στο γήπεδο μένουν εκεί. Δεν είμαι "ο ιδιοκτήτης της αλήθειας". Σίγουρα έχω κάνει λάθη, δεν μου αρέσει η αδικία. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος σ' αυτό που κάνω."
Για το αν έχεις αδικήσει ποτέ τον εαυτό του με τη συμπεριφορά του: "Τον εαυτό μου όχι. Πάντοτε θα παίζω στο μάξιμουμ. Θα δώσω τα πάντα. Πάω σπίτι μου και κοιμάμαι ήρεμος. Μπορώ να κοιτάζω την οικογένειά μου στα ίσια, στα μάτια. Αυτό με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα."
http://olapaok.gr/podosfairo/Superleague/gkarsia_tha_mporousame_na_paroyme_to_prwtathlhma.155938.html