Το άρθρο παιδια του Κολκα ειναι κορυφαιο.
Ο Γκαρσία διαιτητής Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 16:44
Μέγεθος κειμένου: decrease font size increase font size Εκτύπωση Email 26 Σχόλια
Ένα μπλογκ δεν μπορεί να έχει μόνο σχολιογραφικό χαρακτήρα, αφού καλή η άποψη του υπογράφωντος, αλλά μετράει και η είδηση. Στη προκειμένη περίπτωση, αφορμή για να αποκαλύψω την είδηση, μου δόθηκε από την κλήση του Πάμπλο Γκαρσία στη πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα όσα δήλωσε ο Ουρουγουανός μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Ένα μήνα πριν.
Ο «Παυλάρας» των οπαδών του ΠΑΟΚ είχε δηλώσει για τον Ηλία Σπάθα τα παρακάτω. «Αναρωτιέμαι πόσα παίρνει αυτός ο διαιτητής για να μας παίζει έτσι» ήταν η τοποθέτηση του Ουρουγουανού και ο νους όλων πήγε στο πονηρό. Δηλαδή πως ο Γκαρσία, χαρακτήρισε στημένο τον συγκεκριμένο διαιτητή. Λάθος κύριοι.
Ο Πάμπλο Γκαρσία αναρωτήθηκε για το ποσό που λαμβάνει ο κ. Σπάθας, διαιτητεύοντας αγώνες σε υψηλό επίπεδο γιατί και ο ίδιος επιθυμεί μετά το τέλος της καριέρας του, που πλησιάζει, να γίνει διαιτητής.
Η αποκάλυψη του μπλογκ μου, επιβεβαιώνεται και από τα όσα μου μετέφερε ο ίδιος ο ατζέντης του παίκτη, ο άνθρωπος που έκανε μάλιστα τη μετάφραση στον Πάμπλο Γκαρσία, Δημήτρης Καγιόγλου. «Είναι μία ιδιωτική κουβέντα που την έχουμε κάνει με τον Πάμπλο. Όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο, θέλει να γίνει διαιτητής στη χώρα του γιατί θέλει να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Πιστεύει πως δεν του ταιριάζει να γίνει προπονητής και πως θα ήταν καλύτερο να υποστηρίξει το ποδόσφαιρο της χώρας του από ένα άλλο πόστο» τόνισε ο κ. Καγιόγλου επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μου.
Από εκεί και πέρα βέβαια, ο κ. Καγιόγλου αναρωτήθηκε για τους λόγους που καθυστέρησε η κλήση του παίκτη σε απολογία, αφού διέκρινε μία προσπάθεια του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού κυρίως, να κληθεί ο πελάτης του. Θεωρεί, πως αν είχε κληθεί νωρίτερα, θα είχε λυθεί αυτή η παρεξήγηση, κάτι που θα ήταν φρόνιμο και για την εικόνα των ελλήνων διαιτητών. Επίσης, θα είχε διευκρινιστεί το τι σημαίνει «σφυρίζει έτσι» που είπε ο Γκαρσία, ο οποίος θεώρησε παράξενο να αμείβεται ένας διαιτητής που δεν είναι καλός, κάτι που σίγουρα δεν διαφωνεί και η ΕΠΟ που πέταξε τον κ. Σπάθα εκτός των πινάκων της Σούπερ Λίγκας. Την στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο κ. Πιλάβιος διαδίδει πως η καριέρα του Ηλία Σπάθα ολοκληρώθηκε μετά την κακή διαιτησία που είχε στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Αυτό που μου κάνει κλικ πάντως να σχολιάσω, είναι το ότι ο Γκαρσία έχει όλα τα στοιχεία για να διαπρέψει ως διαιτητής.
Είναι ένας αρκετά οξυδερκής άνθρωπος, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο παιχνιδιού του, δεν τον πλησιάζει εύκολα ο ποδοσφαιριστής για να διαμαρτυρηθεί, εννοείται πως γνωρίζει ποδόσφαιρο και βέβαια αποπνέει σεβασμό ιδιαίτερα στη χώρα του που αποτελεί είδωλο.
Το τι θα κάνει ο Γκαρσία σε δύο χρόνια, είναι κάτι που θα φανεί τότε. Απ ότι ενημερώνομαι, έχει γνώση πλέον για τις αμοιβές των ελλήνων διαιτητών, αφού ο κ. Καγιόγλου ενημερώθηκε και του το μετέφερε και θα γνωρίζει συγκριτικά αν αξίζει τον κόπο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη αλλαγή στα επαγγελματικά του.
Πάντως, αν ο Γκαρσία γίνει διαιτητής, θα είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις μεγάλων ποιοτικά ποδοσφαιριστών που θα επιδιώξουν να γίνουν διαιτητές, τη στιγμή που ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να ξεπεραστεί ένα θέμα που υπάρχει με το όριο ηλικίας μέσα από τις άψογες διασυνδέσεις που έχει στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του. .
http://www.gazzetta.gr/bloggers/kolkas/item/79088-ο-γκαρσία-διαιτητής