«Με τιμά το ενδιαφέρον»
Ο Λούκα Σαουντάτι θέλει να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ και τον τιμά ότι ένας πρώην συμπαίκτης του, ο Ζήσης Βρύζας, τον θεωρεί μια αξιόπιστη λύση, αλλά το θέμα είναι ότι θα πρέπει να δώσει και η Εμπολι, που τον δεσμεύει με συμβόλαιο μέχρι το 2010, τη συγκατάθεσή της. Και αυτό είναι που κάνει -όπως ξέρουν καλά και στον ΠΑΟΚ- την περίπτωσή του εξαιρετικά δύσκολη.
«Με ευχαριστεί και με τιμά το γεγονός ότι ο Ζήσης Βρύζας με τον οποίον ήμασταν συμπαίκτες στην Περούτζια ενδιαφέρεται για μένα. Δεν γνωρίζω πάντως κάτι περισσότερο για το ενδιαφέρον αυτό. Εχω συμβόλαιο με την Εμπολι και ήδη συζήτησα με τους ανθρώπους της για το μέλλον μου. Η ομάδα έχει υποβιβαστεί και εγώ δεν είμαι πλέον 20 ετών. Εχω μεγαλώσει και τα ποδοσφαιρικά μου περιθώρια έχουν στενέψει για να αγωνιστώ και πάλι στη δεύτερη κατηγορία. Τους είπα, λοιπόν, ότι αν έρθει κάποια πρόταση για μένα από άλλη ομάδα θα ήθελα να την εξετάσουν και αν τους ικανοποιεί, να την αποδεχθούν».
Ο 30χρονος επιθετικός θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν για αυτόν μια καλή προοπτική. «Για μένα ο ΠΑΟΚ θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και θεωρώ ότι θα έκανα ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου με το να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω και πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα εκτός από το ότι κάποιοι συμπατριώτες μου έχουν αγωνιστεί εκεί».
Για τον Σαουντάτι, που εδώ και τρία χρόνια είναι παντρεμένος και έχει και δύο παιδιά (μάλιστα η σύζυγός του κατάγεται από το Εμπολι), δεν θα ήταν πρόβλημα να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη. «Αυτό δεν θα προβλημάτιζε. Βέβαια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να μιλήσω με τη σύζυγό μου και μαζί να αποφασίσουμε να μετακομίσουμε».
Τι λέει η Εμπολι
Το γεγονός ότι ο Λούκα Σαουντάτι δηλώνει άγνοια για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ είναι μάλλον λογικό. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Εμπολι δεν του επιτρέπεται να συζητά με άλλες ομάδες. Και το συμβόλαιό του είναι που κάνει την περίπτωσή του εξαιρετικά δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί η Εμπολι να έχει υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, αλλά όπως είπε χθες ο τεχνικός διευθυντής της, Τζουζέπε Βιτάλε, στο «Goal» δεν σκοπεύει να τον αφήσει ελεύθερο. «Δεν υπάρχει καμία πρόταση από τον ΠΑΟΚ και ούτε έχει γίνει καμία επαφή για τον Λούκα Σαουντάτι. Ο παίκτης ανήκει στην Εμπολι μέχρι το 2010 και θα μείνει στην ομάδα. Αν τον θέλει ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να καταθέσει πρόταση».
Υψηλό το κασέ του
Ο ΠΑΟΚ ακόμη και αν είχε την πρόθεση να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Σαουντάτι δεν θα μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις της Εμπολι για αυτόν, που υπολογίζονται σε 1.500.000 με 2.000.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για το «δικέφαλο».
O τεχνικός διευθυντής της Εμπολι γνωρίζει -και γι' αυτό εμφανίστηκε μάλλον εκνευρισμένος- ότι έχει γίνει μια διερευνητική επαφή του ΠΑΟΚ προς τον 30χρονο επιθετικό.
Σε κάθε περίπτωση οι ετήσιες αποδοχές του δεν θα ήταν απαγορευτικές για τον ΠΑΟΚ, αφού οι πληροφορίες λένε ότι δεν ξεπερνούν τα 450.000 ευρώ.
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10536&subid=2&tag=7740&pubid=1073960