Τελικά, το ζήτημα είναι από ποια οπτική γωνία βλέπει κανείς ορισμένα πράγματα.
Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως τα βλέπω εγώ, υπάρχει μια διοίκηση που αποτελείται από μια φουρνιά εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστών μαζί με μερικούς τεχνοκράτες, που εμπλουτίζεται σταδιακά με πρόσωπα που αναλαμβάνουν συγκεκριμένους τομείς δράσης και που το έργο τους θα κριθεί στο μέλλον ανάλογα με τα αποτελέσματα τους.
Όλοι αυτοί αποτελούν την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν είναι ο Ζαγοράκης και κάποιοι παλιοί παίκτες, μαζί με τεχνοκράτες, με τον Γκαγκάτση, τον Αγγελάκη κ.ο.κ.
Είναι διοικητικό team.
Σε σχέση με τα πρότυπα που ακολουθεί ο συμπολίτης, εμείς δώσαμε αγώνα για να διώξουμε τους μανατζαραίους μέσα από τα γραφεία μας, με την έλευση της διοικησης Ζαγοράκη. Αν άλλοι θέλουν να τους έχουν στην διοίκηση τους είναι δικό τους θέμα. Πάντως φαντάζομαι εμάς στο παραπάνω σενάριο.
Να θέλει δηλαδή μια μέρα η διοίκηση της ΠΑΕ, να βάλει μέσα στην διοίκηση ένα μάνατζερ που αποδεδειγμένα είναι Βάζελος, που αποδεδειγμένα ήταν αυτός που ήθελε να φέρει κάποιους άραβες-Σύριους επιχειρηματίες πριν κάτι χρόνια (τον θυμάστε στην συνέντευξη τύπου?) και που μπορεί άνα πάσα ώρα και στιγμή να πλησιάσει παίκτες της ομάδας και να στήσει αγώνες. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το δεύτερο επάγγελμα των μανατζερ είναι το στήσιμο αγώνων ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που έχουν σε διαφορετικές ομάδες.
Για τους συνεργάτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γκαγκάτση και Αγγελάκη, το σχόλιο μου.
Θέλω ο ΠΑΟΚ να πολεμάει με τα ίδια όπλα που πολεμούν οι άλλοι. Δεν βλέπω την ίδια ευθυξία για την Ξάνθη που πήρε τον Καζναφέρη, για τον Άρη που έχει τον Αγγελάκη, για τον Αστέρα Τρίπολης κλπ Δεν μιλάω για τους ολυμπιακό, παναθηναικό και αεκ, επειδή αυτοί έχουν ξεφύγει τελείως από τα όρια της ίσης μάχης εδώ και χρόνια.
Δεν είμαι υπερ του δόγματος: Σφάξε με Αγά μου να αγειάσω.
Όσο για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...
Τα χρέη προς τρίτους, ήταν όταν ανέλαβε η διοίκηση της ΠΑΕ στα 13-15 εκατομμύρια ευρώ. Μετά απο διακανονισμούς και συμφωνίες με πιστωτές το χρέος αυτό αποπληρώνεται στα χρονικά όρια που έθεσε η διοίκηση και υπάρχει η βεβαιότητα ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα έχει μηδενισθεί.
Τα χρέη προς το δημόσιο που παρέλαβε η διοίκηση όταν ανέλαβε, ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά είχε τελεσιδικήσει στα δικαστήρια το ποσό των 1,9 εκ. ευρώ το οποίο αποπληρώνεται σε δόσεις με την γνωστή ρύθμιση.
Το υπόλοιπα ποσό βρίσκεται εν αναμονή δικαστικών αποφάσεων.
Από τα 25 εκ. ευρώ τα 15 εκατομμύρια (150%) αποτελούν τις προσαυξήσεις του πραγματικού χρέους που είναι 10 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το δικαστήριο να θεωρήσει παράνομες το ύψος των προσαυξήσεων και να μείνει τελικά ένα ποσό το οποίο θα κυμαίνεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Κάθε φορά που θα εκδικάζεται ένα ποσό χρέους από τα δικαστήρια και υπάρχει η οριστική απόφαση, τότε το χρέος αυτό θα μπαίνει στην γνωστή ρύθμιση (που δεν έχει καταργηθεί, αλλά συνεχίζει να αποτελεί νόμο του κράτους) και θα αποπληρώνεται σταδιακά από τα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Άρα το ποσό που θα επιβαρύνει τα επόμενα 10 χρόνια την ΠΑΕ, θα είναι της τάξεως του 1 με 1,2 εκ. ευρώ τον χρόνο. Εφόσον σταθούμε συνεπείς με τις αποπληρωμές των ποσών της ρύθμισης, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα συμμετοχής στο πρωτάθλημα ή σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.