Εγω εχω μια απορια.
Ειμαστε στο τοπικ των μεταγραφων, μιλαμε για μπατζετ, μεταγραφικες επιλογες σε συναρτηση με την εξυγιανση και εξοδο στην Ευρωπη.Ολα αυτα αλληλοσυνδεονται.
Η απορια μου ειναι η εξης:
ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΕΦΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΗΣ ΑΜΚ? (18 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ)
Ναι για τον απλούστατο λόγο πως τα χρέη προς τρίτους θα έχουν μηδενιστεί ή διακανονιστεί (νομίζω πως είμαστε ελάχιστα ΗΔΗ από αυτή την κατάσταση) ενώ τα χρέη προς το Δημόσιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ.
Δεν μπορεί να σου πει η Uefa π.χ. χρωστάς στο ελληνικό δημόσιο.
Σε αντίστοιχο παράδειγμα πάντως, ας μη ξεχνάμε την ΠΑΕ ΑΕΚ που ακόμη χρωστάει της Μιχαλούς και τα έχει διακανονισμένα, όσα έχουν τελεσιδικήσει.
Και έπαιξε champion's league μη ξεχνάμε.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να το δούμε από τη πλευρά του δικαιώματος συμμετοχής, θα μας εξασφαλίσει από το χειρότερο δυνατό σενάριο. Να επιδικαστούν όλες οι οφειλές κατά του ΠΑΟΚ. Γι' αυτό λέμε λευτεριά του ΠΑΟΚ είναι η αύξηση. Γιατί δεν θα κρέμεσαι από τα παπάρια κανενός υπουργού ή εισαγγελέα πιανόλα.
Γιατί θα αγωνιστείς να τα μηδενίσεις έχοντας την εξασφάλιση πως ακόμη κι αν χρειαστεί να τα πληρώσεις ΟΛΑ, επειδή μόνο στον ΠΑΟΚ δεν χαρίζονται, δεν θα διαλυθούμε. Θα τα διακανονίσουμε και θα πληρώνουμε.
Αυτά.
Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε ακόμη και φέτος να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα χρειαζόταν μία μικρή ένεση κεφαλαίου από το λαό, που θα ήταν πιο ζεστός γιατί το αγγούρι θα ήταν στον κώλο.
Ενώ τώρα που δεν έχουμε να παίξουμε Ευρώπη ο λαός δεν ασχολείται και θα τρέχει τελευταία στιγμή, αν συνεχιστεί η ΜΗ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αλλά δεν πειράζει. Έλληνας είσαι