Με αφορμή τις αποχωρήσεις των 2 αδερφών μου αλλά και τις συζητήσεις που ξεκίνησαν από προχθές στο λάιβ για τη χαμένη ταυτότητα του φόρουμ θέλω να κάνω μια-δυο παρατηρήσεις..
1) Η αλήθεια είναι ότι το ύφος του φόρουμ όταν εγώ πρωτομπήκα ήταν αμιγώς οπαδικό. Ναι είχαμε τόπικ για αθλητές, για προπονητές, για αγώνες όπου γινόταν κουβέντα αλλά το κύριο μέλημά μας ήταν η οργάνωση της κερκίδας, η μανούρα με αντιπάλους, το μπουλάρισμα των διοικητικών καρκίνων κτλ. Με άλλα λόγια από οπαδοί με τα χρόνια μεταλλαχθήκαμε σε ποδοσφαιρικούς αναλυτές με 4-5-1, 3-5-2, ρόμβους και κύκλους..
2) Το φόρουμ δε γίνεται να συνεχίσει στη σημερινή του μορφή. Ταπεινή μου άποψη. Για ποδοσφαιρικές αναλύσεις υπάρχουν δεκάδες άλλοι ιστότοποι, φόρουμ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το PAOKworld.com ανέκαθεν αυτοπαοκαλούταν και ήταν Οπαδικό site. Αυτό πλέον έχει περιορισθεί, σχεδόν έχει εκμηδενισθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Δεν λέω να μη μιλάμε για μπάλα. Αλλά δε γίνεται ρε μάγκες να μη μιλάμε καθόλου για οπαδικά θέματα και να μιλάμε αποκλειστικά για μπάλα βασιζόμενοι στα άρθρα και τις φήμες που σπέρνουν τα μουνοπανάκια οι ΑΡΔ.
3) Η σύνθεση των μελών του φόρουμ προσωπικά πιστεύω ότι πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάποτε οι 8 στους 10 εδώ μέσα ήταν ενεργοί οπαδικά, με παραστάσεις από γήπεδο, δρόμους και εκδρομές. Με άλλα λόγια το φόρουμ ήταν μια Γιάφκα δράσης με αμέτρητες κινήσεις να έχουν ξεκινήσει από εδώ μέσα και να έχουν πραγματοποιηθεί από παιδιά που ίσως και να μην είχαν βρεθεί ποτε πριν μεταξύ τους. Πλέον έχουμε γεμίσει θεωρίες, μπλα μπλα, υποδείξεις από τον καναπέ και μηδέν διάθεση και προσφορά για δράση. Ξυπνάτε μάγκες. Χέστε το φόρουμ, δεν είναι αυτό το κύριο πρόβλημά μας. Το θέμα μας είναι ο ΠΑΟΚ που περνάει δύσκολα και δεν έχει 10-20 άτομα σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή να δράσουν (αυτό ήταν κάποτε το PAOKworld.com).
4) Τέλος μεγάλη συζήτηση γίνεται για τη νέα γενιά. Ναι συμφωνώ πως τα πιτσιρίκια (έως 22-23 χρονών) δεν έχουν ζήσει μεγάλο ΠΑΟΚ και μεγάλο ΛΑΟ του ΠΑΟΚ. Δεν φταίνε αυτά ρε μάγκες όμως. Δεν είναι ότι είχαν την ευκαιρία και δεν την άρπαξαν. Τα πιτσιρίκια μας (που προσωπικά πιστεύω πως είναι χιλιόμετρα μπροστά από τις νέες γενιές των άλλων ομάδων) πρέπει να διδαχθούν ΠΑΟΚ μέσα σε μια πολύ δύσκολη εποχή με μπατσοκρατία, με απαγόρευση εκδρομών, με οικονομική ευημερία στην παε ΠΑΟΚ (γεγονός που λειτουργεί κατασταλτικά στην όποια διάθεση για δράση). Ε κάπου εκεί πρέπει να έρχονται οι Σύνδεσμοι και μαζί τους και το PAOKworld.com. Πορώστε τη νέα γενιά μάγκες. Φέρτε πιτσιρικαρία να νιώσει ΠΑΟΚ εδώ μέσα. Κάποτε το σλόγκαν του site ήταν "Διδάσκουμε ΠΑΟΚ παντού". Δυστυχώς πλέον έχει μετατραπεί σε "Διδάσκουμε μπάλα παντού". Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο 11 τύποι που κυνηγάν μια μπάλα. Είναι και αυτό αλλά αυτό είναι το τελευταίο. Πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι να φτιάξουμε την επόμενη γενιά καλύτερη από οποιαδήποτε προηγούμενη.