Author Topic: Κριτική-Παράπονα-Συμβουλές απο μέλη του forum σε αλλα μέλη  (Read 28356 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline anissoropos4

• Αποστολή
  • **
Ομαδικη αυτοκτονια ηταν μη μπερδευεστε,ασε που οπως λενε μερικοι η ιστορια δεν έχει αποφανθει ακομα.

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
δεν καταλαβες ουτε στο ελαχιστο τι εννοω. το να σου επιβαλλουν να πιστευεις και να μην αρνεισαι κατι, ειναι υποπτο. ΣΑΝ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ. ΑΛΛΑ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ , ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΜΕ-ΕΞΟΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ Λ Ε ΦΤ Α .αυτο ειπε. γιατι σε αλλες αντιστοιχες πραγματικες γενοκτονιες, δεν σου επιβαλλουν να τις παραδεχεσαι και να τις πιστευεις.δεν τους νοιαζει κιολας.
οο για τους εβραιους, εχουν ηδη παραδεχτει οτι εκαναν παραποιηση κατα ενα μηδενικο στον αριθμο των ανθρωπων που σκοτωθηκαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης, απο 600.000 το εκαναν 6.000.000 για να προκαλεσουν το λαικο κοινο αισθημα, δικαιολογηθηκαν.... αν εκαναν αυτην την παραποιηση,γιατι να μην εχουν κανει και αλλες που απλα δεν εχουν ανακλυφθει ή εχουν κουκουλωθει;;;; ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ  ΚΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΤΛ ΤΟΤΕ. ΟΥΠΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ? ΣΚΑΤΑ ΧΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥΣΤΑΡΟΕΙΔΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΛΛΗΝΑ Η ΤΟΥΡΚΟ.
στην τελικη γιαννιωτηλ, κολλητος του μισοτηλ δεν με ξερεις, δεν ξερεις τις παποιθησεις μου μονο ενα ελαχιστο μερος ουτε ξερεις κατα ποσον καταλαβαινω τις αλλες φυλες ή οχι, αν εχω αλλοδαπους φιλους (απο αλβανια, αιγυπτο, ή αλλου), τι γνωμη εχω για τους ανθρωπους απο αλλες φυλες και γιατι εχω προβλημα με ορισμενες φυλες και οχι ανθρωπους ως οντοτητες ΕΛΑ ΝΤΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ Η ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΔΕ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ ΕΝΩ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΕΛ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ, ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. οποτε χεσε μας,NICE θα μου πεις εσυ αν ειμαι ΠΑΟΚ Ή ΟΧΙ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙς;;;; και κακως καθομαι και απολογουμαι, επρεπε να σε γραψω στα αρχιδια μου, [i]<- ΕΛΛΗΝΙΔΑ [/i]αλλα τεσπα.... παντως,δεν εχεις την παραμικρη ιδεα. αλλα, στην τελικη, ο καθενας το τι σημαινει ΠΑΟΚ για τον ιδιο, το ξερει αυτος.... ο καθενας εχει εντελως υποκειμενικη αντιληψη του τι εστι ΠΑΟΚ και οι περισσοτερες αποψεις απλα μοιαζουν μεταξυ τους, αλλες ειναι διαμετρικα αντιθετες.... το θεμα ειναι οτι δεν εχεις δικαιωμα να κρινεις εσυ ή κανεις αν ειμαι ΠΑΟΚ εγω και με ποια μετρα και σταθμα κατα την αποψη σου, γιατι με αλλα επιχειρηματα μπορει να πω κι εγω το αντιστοιχο οτι για τα δικα μου μετρα και σταθμα δεν εισαι ΠΑΟΚ εσυ. φαυλος κυκλος δηλαδη.
αν ψαχνεις λογο να προκυψει θεμα και να μου την πεις, υπαρχουν και τα π.μ.

δεν παιζει θεμα με πατριωτες και περηφανους ελληνες. με υποκριτες μαλακες παιζει προβλημα και με φασιστες.

« Last Edit: September 03, 2013, 15:55:59 by dask4 »

Offline Català

• Αλλαγή
δεν παιζει θεμα με πατριωτες και περηφανους ελληνες.

Για μένα παίζει  :'(

ΥΓ: Ο lospsi πού είναι χαμένος αλήθεια;

Offline Suicidal

• Βασικός
ΥΓ: Ο lospsi πού είναι χαμένος αλήθεια;

πρεπει να τον χακαρε ο γιδης το πισι .
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **
οο για τους εβραιους, εχουν ηδη παραδεχτει οτι εκαναν παραποιηση κατα ενα μηδενικο στον αριθμο των ανθρωπων που σκοτωθηκαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης, απο 600.000 το εκαναν 6.000.000 για να προκαλεσουν το λαικο κοινο αισθημα, δικαιολογηθηκαν....

Πηγή για αυτό που λες έχεις ή συνεχίζεις τη μεγάλη του γκαίμπελς σχολή; Αξιόπιστη πηγη, όχι κανέναν αναθεωρητή δήθεν ιστορικό.

και γιατι εχω προβλημα με ορισμενες φυλες και οχι ανθρωπους ως οντοτητες

Ρατσισμός και ΠΑΟΚ δεν πάνε μαζί.

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **
δεν καταλαβες ουτε στο ελαχιστο τι εννοω. το να σου επιβαλλουν να πιστευεις και να μην αρνεισαι κατι, ειναι υποπτο. ΣΑΝ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ. ΑΛΛΑ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ , ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΜΕ-ΕΞΟΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ Λ Ε ΦΤ Α .αυτο ειπε. γιατι σε αλλες αντιστοιχες πραγματικες γενοκτονιες, δεν σου επιβαλλουν να τις παραδεχεσαι και να τις πιστευεις.δεν τους νοιαζει κιολας.
οο για τους εβραιους, εχουν ηδη παραδεχτει οτι εκαναν παραποιηση κατα ενα μηδενικο στον αριθμο των ανθρωπων που σκοτωθηκαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης, απο 600.000 το εκαναν 6.000.000 για να προκαλεσουν το λαικο κοινο αισθημα, δικαιολογηθηκαν.... αν εκαναν αυτην την παραποιηση,γιατι να μην εχουν κανει και αλλες που απλα δεν εχουν ανακλυφθει ή εχουν κουκουλωθει;;;; ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ  ΚΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΤΛ ΤΟΤΕ. ΟΥΠΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ? ΣΚΑΤΑ ΧΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥΣΤΑΡΟΕΙΔΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΛΛΗΝΑ Η ΤΟΥΡΚΟ.
στην τελικη γιαννιωτηλ, κολλητος του μισοτηλ δεν με ξερεις, δεν ξερεις τις παποιθησεις μου μονο ενα ελαχιστο μερος ουτε ξερεις κατα ποσον καταλαβαινω τις αλλες φυλες ή οχι, αν εχω αλλοδαπους φιλους (απο αλβανια, αιγυπτο, ή αλλου), τι γνωμη εχω για τους ανθρωπους απο αλλες φυλες και γιατι εχω προβλημα με ορισμενες φυλες και οχι ανθρωπους ως οντοτητες ΕΛΑ ΝΤΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ Η ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΔΕ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ ΕΝΩ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΕΛ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ, ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. οποτε χεσε μας,NICE θα μου πεις εσυ αν ειμαι ΠΑΟΚ Ή ΟΧΙ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙς;;;; και κακως καθομαι και απολογουμαι, επρεπε να σε γραψω στα αρχιδια μου, [i]<- ΕΛΛΗΝΙΔΑ [/i]αλλα τεσπα.... παντως,δεν εχεις την παραμικρη ιδεα. αλλα, στην τελικη, ο καθενας το τι σημαινει ΠΑΟΚ για τον ιδιο, το ξερει αυτος.... ο καθενας εχει εντελως υποκειμενικη αντιληψη του τι εστι ΠΑΟΚ και οι περισσοτερες αποψεις απλα μοιαζουν μεταξυ τους, αλλες ειναι διαμετρικα αντιθετες.... το θεμα ειναι οτι δεν εχεις δικαιωμα να κρινεις εσυ ή κανεις αν ειμαι ΠΑΟΚ εγω και με ποια μετρα και σταθμα κατα την αποψη σου, γιατι με αλλα επιχειρηματα μπορει να πω κι εγω το αντιστοιχο οτι για τα δικα μου μετρα και σταθμα δεν εισαι ΠΑΟΚ εσυ. φαυλος κυκλος δηλαδη.
αν ψαχνεις λογο να προκυψει θεμα και να μου την πεις, υπαρχουν και τα π.μ.

δεν παιζει θεμα με πατριωτες και περηφανους ελληνες. με υποκριτες μαλακες παιζει προβλημα και με φασιστες.

δασκαλε, τωρα ειδα το ποστ σου. λοιπον, οσον αφορα αυτα που ειπες:
1. την βαπτιση ενος μωρου δεν την οριζει το ιδιο, του την επιβαλλουν, οπως ειπες. για το τι πιστευουμε οταν μεγαλωσουμε ομως, εχουμε το δικαιωμα της επιλογης δασκαλε. και εγω δεν ειμαι δογματικη σε τιποτα, ερευνω παντα μεχρι να καταληξω καπου και σπανια καταληγω γιατι συχνα δεν ειμαι απολυτως σιγουρη ποια ειναι η αληθεια. δεν με νοιαζει η θρησκεια, δεν πιστευω σε καποια συγκεκριμενη θρησκεια αλλωστε, και οσοι ειναι ταγμενοι σε καποιο δογμα προβλημα τους., οπως και οι συνεπειες της επιλογης τους.

2. πλιατσικο δεν γουστρω απο κανεναν προς κανεναν αλλο, δεν επικροτω την ατιμια απο οπου και αν προερχεται. θα υπερασπιζομουν το τιμιο και ηθικο ακομη και αν αυτο σημαινε να υπερασπιστω τα ανθρωπινα δικαιωματα οποιουδηποτε ανθρωπου ανεξαρτητως φυλης αλλα και τα δικαιωματα των ζωων (κυριως αυτων). το να θανατωνονται χιλιαδες ή εκατομμυρια ανθρωποι σαφως και ειναι απιστευτα θλιβερο γεγονος για οποιαδηποτε φυλη. τα θυματα του ναζισμου, ανεξαρτητως ολοκαυτωματος ή "ολοκαυτωματος" ειναι μια πληγη του ανθρωπινου ειδους απο οποια φυλη και αν προερχονταν.... απλα, κρατω επιφυλαξεις οσον αφορα το ολοκαυτωμα, αν πραγματι συνεβη ή αν υπηρχε κατι αλλο που δεν ξερουμε. αλλωστε, απο την ετυμολογια της λεξεως, ολο+καιω, σημαινει οτι καηκαν ολοι. α. δεν καηκαν ολοι, δεν ξεκληριστηκε η φυλη. β. ακομη και απο αυτους που βρεθηκαν σε στρατοπεδο συγκεντρωσης σωθηκε ενα ποσοστο. οποτε, εξ ορισμου, ολοκαυτωμα δεν υπηρξε, ετοιμολογικα τουλαχιστον....

3. ο γκομενος ο χρυσαυγιτης απο που προεκυψε;;;; να μαθω κι εγω δηλαδη γιατι μαλλον εχω παθει αμνησια και δεν θυμαμαι ολους τους πρωην μου. γαμωτο, και παντα με θεωρουσα γκαντεμω που εμπλεκα συνεχεια με αριστερους και μαλιστα τελευταια εχω μια εφεση στους αναρχικους και φαντατικους αντιχρυσαυγιτες.... ουτε τις παρεες μου ξερεις λοιπον, ουτε τους γκομενους μου.... στο φορουμ εκεινο, αν διαβασεις, υπαρχουν ιστορικα κειμενα. ειτε μη συμβατικη ιστορια ειτε καποιες λεπτομερειες που δεν αναφερονται σε κανενα απο τα βιβλια του σχολειου. και αναφερονται πραγματικα πολυ ενδιαφεροντα κειμενα. μαλιστα, σε καποια δηλωνω ξεκαθαρα την προτιμηση μου στους σπαρτιατες. μμμμμ κατι μου θυμιζει η σπαρτιατικη κοινωνια, κοινοκτημοσυνη, ισοτητα αναμεσα στους πολιτες της σπαρτης, ισονομια αναμεσα στους πολιτες της σπαρτης κλπ.... ρε πουστη μου τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει....
οχι οτι ανηκω σε κομματικες παραταξεις, δεν ανηκω σε ΚΑΜΙΑ κομματικη παραταξη. απολυτως σε καμια. ουτε σε καποιο συγκεκριμενο πολιτικο ρευμα. απλα αξιολογω και κραταω απο ΚΑΘΕ πολιτικο ρευμα αυτα που μου κανουν ως προσωπικοτητα και απορριπτω οσα δεν μου κανουν. ετσι, δεν ανηκω πουθενα παρα μονο στην δικη μου φιλοσοφια που με εκφραζει 100%.... δοκιμασε το, μπορει να σου αρεσει!!!!

4. και ο φασισμος και η ακρα αριστερα ειναι τοσο απολυτες εννοιες που καταντουν να ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. εχουν και τα δυο αυτα ακρα τον ιδιο απολυτο τροπο αντιμετωπισης πανω σε διαμμετρικα αντιθετες αποψεις. με αλλα λογια, ακομη και οι ανιτφασιστες με τον φανατισμο που τους εχει διαποτισει και τις ακραιες τασεις για βια εναντιον οσων ανηκουν σε καποια ομαδα με διαφορετικες αποψεις,  ειδικα τα τελευταια χρονια, δεν ειμαι σιγουρη αν εχουν αντιληφθει οτι εχουν καταντησει ακριβως οπως αυτο που λενε πως μισουν: φασιστες, απλα με διαμμετρικα αντιθετες αποψεις στο πολιτικοκοινωνικο συστημα....  με αλλα λογια, αν εμενα μου φταινε οι νεοναζι και παω και τους εξαλειψω εξολοθρευοντας τους, σε τι με κανει να διαφερω απο αυτους;;; σε τι με κανει καλυτερη;;;; ποια η ουσιαστικη διαφορα, αφου ο πυρηνας της ενεργειας μου να τους εξολοθρευσω, ειναι η μισαλλοδοξια, η οποια ειναι ομως για αλλους λογους ο πυρηνας των βιαιων εξαρσεων και των ιδιων των νεοναζι;;;; ιδια με αυτους θα ημουν,απλα προτιμωντας να εθελοτυφλω, και, κατα το συμφερον μου (ή εστω για την συνειδηση μου), να βαπτιζω τις πραξεις αυτες οπως με βολευει για να κοιμαμαι ησυχη τα βραδια....
η ανθρωπινη υπαρξη ειναι στα ματια μου ιερη και η ανθρωπια ειναι το μονο που μας εχει απομεινει σε αυτους τους χαλεπους καιρους. δεν συμαθω τους τουρκους ως λαο, για παραδειγμα, για αυτο που πρεσβευουν. αλλα καθε τουρκος, ως ανθρωπινη οντοτητα ειναι για μενα σεβαστος, οπως και οποιοσδηποτε ελληνικης καταγωγης.
αν καποιος ανθρωπος, αλλοδαπος ή ελληνας, προσπαθησει να παραβιασει το σπιτι μου, ειμαι ικανη προκειμενου να προφυλαξω τον εαυτο μου και τον χωρο μου, να τον αφησω στον τοπο. ε λοιπον,  ετσι θα κανω και για οποιον θελησει να απειλησει τα συνορα της χωρας μου. δεν προκαλω αλλα αν προκληθω θα ανταποκριθω και θα ξεσπασω αγρια....
το να αγαπα κανεις την πατριδα του, για μενα δεν ειναι φασισμος. φασισμος ειναι, θεωρω, το να προσπαθω να επιβαλλω σε αλλους να πιστευουν και να ενστερνιζονται τα ιδια με εμενα. η χωρα που με γεννησε εχει δωσει τοσα πολλα στην ανθρωποτητα ως τωρα. τα εδωσε, παει, εγινε, τι να κανουμε τωρα, να γυρισουμε τον χρονο να τα παρει πισω γιατι ετσι βολευει μερικους μερικους;;;;; δεν μπορω ομως να μην την αγαπω και να μην την θαυμαζω, εστω για τα περασμενα μεγαλεια της. και,  κατ'εμε, αυτο δεν ειναι καν εθνικισμος, ειναι απλα αγνος πατριωτισμος. και ειναι δικαιωμα του καθενος αν θελει, να αγαπα την πατριδα του, σε οποια χωρα και αν ανηκει, ειτε μενει στην ελλαδα ειτε οχι, οπως κι εγω θα αγαπω την ελλαδα ειτε μενω σε αυτην ειτε στο εξωτερικο....
ελπιζω να σε καλυψα σε ορισμενα θεματα, αν ειναι να με κρινεις, τουλαχιστον να γνωριζεις ενα μερος της φιλοσοφιας μου περι αυτων των θεματων και να μην λες αοριστιες και ακυρα (του τυπου ειχα γκομενο χρυσαυγιτη κλπ.... δεν χρειαζομαι υποδειξεις απο κανεναν για τις κοινωνικοπολιτικες μου αποψεις).

Offline ELENH

• Αποστολή
  • **
υγ: αν συσχετιζεις τους ελ επειδη νομιζω καπου μεσα στο φορουμ εκεινο υπαρχει το εψιλον το εν δελφοις, μαθε οτι ειναι παναρχαιο συμβολο που σημαινει οτι τα παντα συνδεονται (εν το παν).

@ ascaso:
δεν το εχω ψαξει αυτο, αλλα ειναι κατι που μου ειχε πει ιατρος, χειρουργος της κλινικης και καθηγητης πανεπιστημιου, οταν εργαζομουν στην θεσσαλονικη στο νοσοκομειο παπαγεωργιου, νομιζω λαζαριδης λεγεται, αν θυμαμαι καλα. ειχε κανει σχετικη ερευνα, οπως και μου ειπε πως ενα μεγαλο μερος των εβραιων δεν σφαγιαστηκαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης αλλα μεταφερθηκαν στην περιοχη της παλαιστινης υπο τις οδηγιες του ιδιου του χιτλερ (εβραϊκης καταγωγης και ο ιδιος) .κατοπιν, βρηκα στο ιντερνετ πληθυσμιακο χαρτη της περιοχης της παλαιστινης οπου απεικονιζοταν ο πληθυσμος των ισραηλιτων στην παλαιστινη πριν, κατα την διαρκεια, μετα τον β' παγκοσμιο πολεμο και ανα δεκαετια μετα την ραγδαια αυξηση του εως σημερα. κατα την διαρκεια του πολεμου ο πληθυσμος ηδη ειχε διπλασιαστει και μεχρι το 1950 ειχε σχεδον πολλαπλασιαστει, συμφωνα με αυτον τον χαρτη.
ερευνα προσωπικη περαν του χαρτη (μαλιστα για κατι αλλο, ψιλοασχετο, εψαχνα, και τον βρηκα) δεν εχω κανει πανω σε αυτο, το ομολογω. αλλα νομιζω πως ενας πανεπιστημιακος ιατρος που θα παρουσιαζε την ερευνα του σε διαλεξη (στην οποια ημουν καλεσμενη αλλα δεν πηγα) δεν θα ελεγε αστηρικτες θεωριες....

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **
Δε μου δίνεις καν πηγή αλλά τους ισχυρισμούς ενός γιατρού που χρησιμοποιώντας αμφίβολα επιστημονική μεθοδολογία λες ότι αρνείται το ολοκαύτωμα. Πρώτα απ' όλα μετά από ένα μικρό γκουγκλάρισμα ο συγκεκριμένος χειρούργος δεν περιλαμβάνει στις ανακοινωμένες επιστημονικές δημοσιεύσεις του κάτι παρόμοιο (και προς τιμήν του δηλαδή). Δεύτερον, η επίκληση της αυθεντίας που κάνεις είναι επίσης αμφίβολης επιστημονικής βάσης. Εδώ ξεφτιλίζονται ιστορικοί για το εν λόγω ζήτημα που στο κάτω κάτω είναι και η επιστήμη τους, δε μπορεί να ξεφτιλιστεί ένας γιατρός που ουδεμία σχέση έχει επιστημονικά με το αντικείμενο;

Στο περιεχόμενο τώρα. Ο εποικισμός της Παλαιστίνης από εβραίους της διασποράς είχε αρχίσει ήδη από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα ως άμεσο απότοκο του σιωνιστικού κινήματος (δηλαδή του εβραϊκού εθνικισμού) που είχε ως στόχο του τη δημιουργία εθνικού εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη. Όπως κάθε πρώιμο εθνικιστικό κίνημα ο σιωνισμός είχε διάφορες τάσεις που ξεκινούσαν από τη μυστικιστική δεξιά κι έφταναν ως ουτοπικές σοσιαλιστικές αφηγήσεις. Υπό την επιρροή μάλιστα τέτοιων αφηγήσεων δημιουργήθηκαν ως ρεύμα του εβραϊκού εποικισμού κάποιες μορφές κοινοτιστικής διαβίωσης, τα γνωστά κιμπούτς. Μετά την επικράτηση των ναζιστών στη Γερμανία το 1933 όπως ήταν λογικό υπήρξε ένα κύμα φυγής πολλών εβραίων μεταξύ των οποίων και πολλοί επιστήμονες όπως ο Αϊνστάιν ή οι Χορκχάιμερ και Αντόρνο. Ένα κομμάτι των εξορισθέντων ουσιαστικά εβραίων κατέφυγε στην Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές χώρες όπως οι ΗΠΑ. Μετά το τέλος του πολέμου και την αποκάλυψη του Ολοκαυτώματος πολλοί εκτοπισμένοι εβραίοι πήγαν με διάφορους τρόπους στην Παλαιστίνη. Το 1948 ιδρύθηκε και το κράτος του Ισραήλ που έδινε (ακόμα τη δίνει) την ισραηλινή υπηκοότητα σε όλους τους εβραίους του κόσμου που θα πήγαιναν στα εδάφη του. Έτσι εξηγούνται και οι τάσεις αύξησης του εβραϊκού πληθυσμού της Παλαιστίνης και το 1950.

Το Ολοκαύτωμα υπήρξε ένα πολυσύνθετο ιστορικό φαινόμενο που μπορεί να εξεταστεί κι έχει εξεταστεί από πολλές πλευρές. Ως ιστορικό φαινόμενο διαμορφώθηκε στην πάροδο των ετών και δεν προέκυψε από παρθενογέννεση. Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για όποιον θέλει να ψάξει, η πορεία του ναζιστικού καθεστώτος από το 1933 ως το 1941 που άρχισε η μαζική εξολόθρευση εβραίων (κι όχι μόνο αλλά και σλάβων, τσιγγάνων, κομμουνιστών, κλπ). Το σίγουρο είναι ότι τα νούμερα που λες δε βγαίνουν. Στη Θεσσαλονίκη μόνο υπήρχε ένας πληθυσμός περίπου 50000 εβραίων εκ των οποίων το 96% στάλθηκε στο Άουσβιτς. Από εκεί επέστρεψαν πίσω οι 1950 όπου βρήκαν τις περιουσίες του λεηλατημένες, τις συναγωγές του καμμένες και το νεκροταφείο τους συλλημένο. Στην Πολωνία όπου οι εβραίοι αριθμούσαν πάνω από 3 εκατομμύρια σφαγιάστηκε το 90%.

Αυτά τα οποία υποστηρίζεις με όλες τις μικροδιαφοροποιήσεις ανήκουν στο ψευδοϊστορικό ρεύμα του λεγόμενου αναθεωρητισμού ή αλλιώς των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Λέω ψευδοϊστορικό γιατί η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται από τους αρνητές δεν είναι επιστημονική. Με δυο λόγια έχουν έτοιμο το συμπέρασμα και προσπαθούν να προσαρμόσουν τα ιστορικά γεγονότα ούτως ώστε να βολεύουν το συμπέρασμά τους, αντιστρέφοντας ουσιαστικά την επιστημονική μεθοδολογία που θέλει την έρευνα των πηγών να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει μια ιστορική ΥΠΟΘΕΣΗ (κι όχι συμπέρασμα). Η αρνηση του Ολοκαυτώματος έχει τυπικά αντισημιτικά χαρακτηριστικά όπως η πεποίθηση ότι όλα αποτελούν μια καλά οργανωμένη συνομωσία των εβραίων για να πετύχουν τους σκοπούς τους, κάνοντας έτσι μια μεταφυσικού τύπου αφαίρεση που βλέπει την Ιστορία όχι ως αποτέλεσμα συσχετισμού δυνάμεων αλλά ως αποτέλεσμα βούλησης κάποιων που συνήθως τοποθετούνται εξωιστορικά. Αποτέλεσμα τέτοιων παραληρηματικών θεωριών είναι και τα περί εβραϊκής καταγωγής του Χίτλερ.

Νομίζω πάντως ότι η καταλληλότερη απάντηση σε αυτές τις αηδίες είναι αυτή η φωτογραφία από το Άουσβιτς.

Όπως είπε κι ο τεράτιος κάποιες μέρες πριν, ξεκινήστε το μέτρημα.

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
Εγώ Σ αγαπώ.. Βγάλε τα πολιτικά από το μυαλό σου και στήριξε τον ΠΑΟΚ με μανία

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
απλα, κρατω επιφυλαξεις οσον αφορα το ολοκαυτωμα, αν πραγματι συνεβη ή αν υπηρχε κατι αλλο που δεν ξερουμε. αλλωστε, απο την ετυμολογια της λεξεως, ολο+καιω, σημαινει οτι καηκαν ολοι. α. δεν καηκαν ολοι, δεν ξεκληριστηκε η φυλη. β. ακομη και απο αυτους που βρεθηκαν σε στρατοπεδο συγκεντρωσης σωθηκε ενα ποσοστο. οποτε, εξ ορισμου, ολοκαυτωμα δεν υπηρξε, ετοιμολογικα τουλαχιστον....

ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΡΕ ΕΛΕΝΗ??

ΠΟΣΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΑΓΙΑ??

ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

ΝΑ ΖΟΥΣΕΣ ΤΟΤΕ ΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΞΕΚΛΥΡΗΣΤΗΚΑΝ Η' ΑΝ ΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΤΟΣΟ ΨΥΧΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΙΝΟΔΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΑ ΛΑΘΑΣΜΕΝΟ ΟΦΣΑΙΤ Η' ΚΑΝΑ ΑΒΑΒΑ ΠΕΝΑΛΤΙ.

ΜΗΝ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΚΟΦΤΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΝΑΣ MOD ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΔΩΜΕΣΑ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ.

Offline Suicidal

• Βασικός
δεν ηξερα που στον κορακα να το βαλω επειδη το τοπικ του Κατσε ειναι κλειστο,
γι αυτο το χωνω εδω κι ας το παει καποιος μοντ οπου νομιζει.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.anagnwstes&id=27407

Σάλος (sic) επικρατεί από χθες σε social media και ΜΜΕ με το θέμα Κάτσε και για αυτό, ας περάσουμε απευθείας στα γεγονότα: Ο Κάτσε ανέβασε στο facebook (ο ίδιος ή κάποιος άλλος, λίγη σημασία έχει) φωτογραφία του με μπλούζα του UCK. Λίγο μετά τον -αναμενόμενο- σάλο, έσπευσε να την κατεβάσει και να απολογηθεί.

Αρχικά, κανείς δεν μπορεί να κρίνει την υποκειμενική υπόσταση της υπόθεσης, καθώς είναι αδύνατο να είναι κάποιος στο μυαλό του ποδοσφαιριστή. Συνεπώς, συλλογιστικές τύπου «ήξερε ή δεν ήξερε τι φορούσε» είναι απολύτως υποθετικές και παντελώς αστήρικτες.

Ασχολούμαστε λοιπόν με την αντικειμενική υπόσταση του θέματος. Παρά τις -πολλές, ομολογουμένως- ιδιαιτερότητες των βαλκανικών εθνικισμών, το μπλουζάκι του Κάτσε περιέχει μήνυμα εθνικιστικό.

Η συνέχεια δόθηκε στα social media και ΜΜΕ, όπου γράφηκαν πολλά και διάφορα, ζητήθηκε η κεφαλή του Κάτσε επί πινάκι, ενώ κοινός τόπος ήταν η σύγκριση με την υπόθεση Κατίδη.

Επιχειρήματα που ζητούν την τιμωρία του βασισμένα σε εθνικιστική ρητορική δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σοβαρά. Κι αυτό γιατί είναι σαν να αναγνωρίζουμε πως υπάρχει κακός εθνικισμός, ο αλβανικός και καλός εθνικισμός, ο ελληνικός, κάτι που εκτός από ανιστόρητο, είναι και επικίνδυνο. Ο αλυτρωτισμός και εθνικισμός έχει προκαλέσει πολλά δεινά στη χώρα μας (ελληνοτουρκικός πόλεμος 1987, Μικρασιατική καταστροφή).
Ως προς τη σύγκριση με την υπόθεση Κατίδη, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά-φασιστικά (δεν αποδεικνύεται από πουθενά πέραν αναξιόπιστων blog η ελληνικότητα του χαιρετισμού) ενώ ο Κάτσε φόρεσε μπλουζάκι με εθνικιστικό περιεχόμενο. Εξίσου κατακριτέα, αλλά η διαφορά έγκειται στη διαφορετική αντιμετώπιση από την ΟΥΕΦΑ του τριπτύχου ναζισμός-ρατσισμός-φασισμός σε σχέση με τον εθνικισμό, ενδεχομένως και λόγω ύπαρξης Βαλκανικών και πρώην Ανατολικών ομοσπονδιών στους κόλπους της, όπου ο εθνικισμός στους οπαδούς είναι κοινός τόπος.

Στην ουσία αυτές οι δύο περιπτώσεις ομοιάζουν, καθώς φανερώνουν την παντελή απουσία παιδείας και μόρφωσης των νέων ποδοσφαιριστών. Είναι όμως και ένας τομέας που πέρα από ευχολόγια, με σκοπό να καταλαγιάσει ο ντόρος από την κάθε περίπτωση, τίποτε άλλο δεν έχουμε δει να συμβαίνει.
Η ιστορία των ιδρυτών του ΠΑΟΚ, είναι η ιστορία ανθρώπων που βίωσαν τον εθνικισμό στο πετσί τους δις. Τόσο όταν ξεριζώθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και τη Μ. Ασία, όσο και όταν ήρθαν στην Ελλάδα, αποκαλούμενοι «Τούρκοι» από τους «αυτόχθονες». Συνεπώς, κάθε εθνικιστική κίνηση είναι προσβλητική, κατά την ταπεινή μου άποψη, απέναντι στους ιδρυτές και την ιστορία του συλλόγου μας.

Είναι δεδομένο ότι ο Κάτσε πρέπει να τιμωρηθεί. Τόσο για τα ανωτέρω, όσο και για το ότι παραβίασε τον εσωτερικό κανονισμό μιας ομάδας, ζημιώνοντας το σύλλογο, αλλά και τον εαυτό του.
Και πάμε τώρα στο σκέλος της ποινής. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το γεγονός πως κάθε ποινή επιβάλλεται όχι για να ικανοποιήσει αισθήματα ρεβανσισμού, αλλά για να σωφρονίσει πρωτίστως τον φταίχτη. Σκοπός δεν είναι να τον εκδικηθούμε, αλλά να τον κάνουμε να συνειδητοποιήσει το σφάλμα του και να μην το επαναλάβει. Πάντοτε πρέπει να υπολογίζουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περίπτωσης, όπως η ηλικία και το αν έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν. Μόνο έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια ποινή που θα έχει πιθανότητες να πετύχει τον πραγματικό της σκοπό. Ο Κάτσε αφενός δεν πρέπει να εξοντωθεί, αφετέρου δεν πρέπει και να μείνει ατιμώρητος. Καλός ο σκοπός, αλλά και τα μέσα θέλουν πάντα αναλογικότητα, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος η σκληρότητα των μέσων να ακυρώσει την όποια «ιερότητα» του σκοπού.

Τελειώνοντας, εξίσου σημαντικό είναι το σκεπτικό της τιμωρίας, καθώς αν υιοθετεί ένα βασισμένο σε εθνικιστικά επιχειρήματα, θα έχουμε ένα σχήμα οξύμωρο. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρήσεις μια εθνικιστική πράξη υιοθετώντας αντίστοιχη ρητορική, όπως έσπευσε να κάνει μάλιστα και η χα, αποσκοπώντας αποκλειστικά και μόνο σε πολιτικά οφέλη. Ο ΠΑΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις, δεν ετεροπροσδιορίζεται, δεν υιοθετεί εθνικιστικές λογικές.

οτι ποιο μεστο εχω διαβασει τις τελευταιες μερες ! ευγε !

υγ: κινγκ, ετοιμολογικα παντα, γαμησες  :D
ΠΑΟΚ νταφού, και τζίγκα στα Tattoo

Offline mgm

• Αποστολή
  • **

Διαβαζω αυτο

"... ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΞΕΚΛΥΡΗΣΤΗΚΑΝ Η' ΑΝ ΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ, ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΤΟΣΟ ΨΥΧΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΙΝΟΔΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΑ ΛΑΘΑΣΜΕΝΟ ΟΦΣΑΙΤ Η' ΚΑΝΑ ΑΒΑΒΑ ΠΕΝΑΛΤΙ."

...και σκεφτομαι...μαλλον απο κινητο θα γραφει και του ξεφευγουν διαφορα ή τα χει παρει πραγματικα στο κρανιο και γραφει με θολωμενο μυαλο...αλλα μετα διαβαζω και αυτο...

ΜΗΝ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...."

εεεε δεν παιζει...αποκλειεται...πλακα με κανεις ρε king? Μηπως δεν νιωθεις καλα? Ξες τωρα τι σε λεω...  :biggrin: 

Ααααα ρε μαν....1-2 μηνακια εδω στα βορεια χρειαζεσαι και θα γινεις ταμαμ!!! Και καμια 20αρια κιλα περισσοτερο

Offline spartiatis

• Αλλαγή
μπουλάρετε τον δούλο απο δω μέσα

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Τι θα γινει με τη μνιολα τον ταγματασφαλιτη; Βρηκε πληκτρολογιο και ακροατηριο και θα τον τρωμε στη μαπα;
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline t.b

• Αλλαγή
Τι θα γινει με τη μνιολα τον ταγματασφαλιτη; Βρηκε πληκτρολογιο και ακροατηριο και θα τον τρωμε στη μαπα;

Offline KATISI4

• Αλλαγή
Εγω ενα ξερω..μπουρδελο το καταντησατε το φορουμ...

Offline giannis4a

• Αποστολή
  • **
ολα ειναι ροδινα, το φορουμ μας μαρανε

Offline Ascaso

• Αποστολή
  • **

Offline Català

• Αλλαγή
αλλωστε, απο την ετυμολογια της λεξεως, ολο+καιω, σημαινει οτι καηκαν ολοι. α. δεν καηκαν ολοι, δεν ξεκληριστηκε η φυλη. β. ακομη και απο αυτους που βρεθηκαν σε στρατοπεδο συγκεντρωσης σωθηκε ενα ποσοστο. οποτε, εξ ορισμου, ολοκαυτωμα δεν υπηρξε, ετοιμολογικα τουλαχιστον....

:'( :'( :'(

Τώρα ΚΑΙ γλωσσολόγος, σε λίγο την κόβω να μιλάμε για ανοιχτής καρδιάς εδώ μέσα

Offline banis

• Αλλαγή
αλλωστε, απο την ετυμολογια της λεξεως, ολο+καιω, σημαινει οτι καηκαν ολοι. α. δεν καηκαν ολοι, δεν ξεκληριστηκε η φυλη. β. ακομη και απο αυτους που βρεθηκαν σε στρατοπεδο συγκεντρωσης σωθηκε ενα ποσοστο. οποτε, εξ ορισμου, ολοκαυτωμα δεν υπηρξε, ετοιμολογικα τουλαχιστον....

Πραγματικός Μπαμπινιώτης ...  :'( :'( :'(