δεν καταλαβες ουτε στο ελαχιστο τι εννοω. το να σου επιβαλλουν να πιστευεις και να μην αρνεισαι κατι, ειναι υποπτο. ΣΑΝ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ. ΑΛΛΑ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΦΑΣΙΣΤΩΝ , ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΜΕ-ΕΞΟΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ Λ Ε ΦΤ Α .αυτο ειπε. γιατι σε αλλες αντιστοιχες πραγματικες γενοκτονιες, δεν σου επιβαλλουν να τις παραδεχεσαι και να τις πιστευεις.δεν τους νοιαζει κιολας.
οο για τους εβραιους, εχουν ηδη παραδεχτει οτι εκαναν παραποιηση κατα ενα μηδενικο στον αριθμο των ανθρωπων που σκοτωθηκαν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης, απο 600.000 το εκαναν 6.000.000 για να προκαλεσουν το λαικο κοινο αισθημα, δικαιολογηθηκαν.... αν εκαναν αυτην την παραποιηση,γιατι να μην εχουν κανει και αλλες που απλα δεν εχουν ανακλυφθει ή εχουν κουκουλωθει;;;; ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΤΛ ΤΟΤΕ. ΟΥΠΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ? ΣΚΑΤΑ ΧΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥΣΤΑΡΟΕΙΔΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΛΛΗΝΑ Η ΤΟΥΡΚΟ.
στην τελικη γιαννιωτηλ, κολλητος του μισοτηλ δεν με ξερεις, δεν ξερεις τις παποιθησεις μου μονο ενα ελαχιστο μερος ουτε ξερεις κατα ποσον καταλαβαινω τις αλλες φυλες ή οχι, αν εχω αλλοδαπους φιλους (απο αλβανια, αιγυπτο, ή αλλου), τι γνωμη εχω για τους ανθρωπους απο αλλες φυλες και γιατι εχω προβλημα με ορισμενες φυλες και οχι ανθρωπους ως οντοτητες ΕΛΑ ΝΤΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ Η ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΔΕ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ ΕΝΩ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΕΛ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ, ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. οποτε χεσε μας,NICE θα μου πεις εσυ αν ειμαι ΠΑΟΚ Ή ΟΧΙ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙς;;;; και κακως καθομαι και απολογουμαι, επρεπε να σε γραψω στα αρχιδια μου, [i]<- ΕΛΛΗΝΙΔΑ [/i]αλλα τεσπα.... παντως,δεν εχεις την παραμικρη ιδεα. αλλα, στην τελικη, ο καθενας το τι σημαινει ΠΑΟΚ για τον ιδιο, το ξερει αυτος.... ο καθενας εχει εντελως υποκειμενικη αντιληψη του τι εστι ΠΑΟΚ και οι περισσοτερες αποψεις απλα μοιαζουν μεταξυ τους, αλλες ειναι διαμετρικα αντιθετες.... το θεμα ειναι οτι δεν εχεις δικαιωμα να κρινεις εσυ ή κανεις αν ειμαι ΠΑΟΚ εγω και με ποια μετρα και σταθμα κατα την αποψη σου, γιατι με αλλα επιχειρηματα μπορει να πω κι εγω το αντιστοιχο οτι για τα δικα μου μετρα και σταθμα δεν εισαι ΠΑΟΚ εσυ. φαυλος κυκλος δηλαδη.
αν ψαχνεις λογο να προκυψει θεμα και να μου την πεις, υπαρχουν και τα π.μ.
δεν παιζει θεμα με πατριωτες και περηφανους ελληνες. με υποκριτες μαλακες παιζει προβλημα και με φασιστες.
δασκαλε, τωρα ειδα το ποστ σου. λοιπον, οσον αφορα αυτα που ειπες:
1. την βαπτιση ενος μωρου δεν την οριζει το ιδιο, του την επιβαλλουν, οπως ειπες. για το τι πιστευουμε οταν μεγαλωσουμε ομως, εχουμε το δικαιωμα της επιλογης δασκαλε. και εγω δεν ειμαι δογματικη σε τιποτα, ερευνω παντα μεχρι να καταληξω καπου και σπανια καταληγω γιατι συχνα δεν ειμαι απολυτως σιγουρη ποια ειναι η αληθεια. δεν με νοιαζει η θρησκεια, δεν πιστευω σε καποια συγκεκριμενη θρησκεια αλλωστε, και οσοι ειναι ταγμενοι σε καποιο δογμα προβλημα τους., οπως και οι συνεπειες της επιλογης τους.
2. πλιατσικο δεν γουστρω απο κανεναν προς κανεναν αλλο, δεν επικροτω την ατιμια απο οπου και αν προερχεται. θα υπερασπιζομουν το τιμιο και ηθικο ακομη και αν αυτο σημαινε να υπερασπιστω τα ανθρωπινα δικαιωματα οποιουδηποτε ανθρωπου ανεξαρτητως φυλης αλλα και τα δικαιωματα των ζωων (κυριως αυτων). το να θανατωνονται χιλιαδες ή εκατομμυρια ανθρωποι σαφως και ειναι απιστευτα θλιβερο γεγονος για οποιαδηποτε φυλη. τα θυματα του ναζισμου, ανεξαρτητως ολοκαυτωματος ή "ολοκαυτωματος" ειναι μια πληγη του ανθρωπινου ειδους απο οποια φυλη και αν προερχονταν.... απλα, κρατω επιφυλαξεις οσον αφορα το ολοκαυτωμα, αν πραγματι συνεβη ή αν υπηρχε κατι αλλο που δεν ξερουμε. αλλωστε, απο την ετυμολογια της λεξεως, ολο+καιω, σημαινει οτι καηκαν ολοι. α. δεν καηκαν ολοι, δεν ξεκληριστηκε η φυλη. β. ακομη και απο αυτους που βρεθηκαν σε στρατοπεδο συγκεντρωσης σωθηκε ενα ποσοστο. οποτε, εξ ορισμου, ολοκαυτωμα δεν υπηρξε, ετοιμολογικα τουλαχιστον....
3. ο γκομενος ο χρυσαυγιτης απο που προεκυψε;;;; να μαθω κι εγω δηλαδη γιατι μαλλον εχω παθει αμνησια και δεν θυμαμαι ολους τους πρωην μου. γαμωτο, και παντα με θεωρουσα γκαντεμω που εμπλεκα συνεχεια με αριστερους και μαλιστα τελευταια εχω μια εφεση στους αναρχικους και φαντατικους αντιχρυσαυγιτες.... ουτε τις παρεες μου ξερεις λοιπον, ουτε τους γκομενους μου.... στο φορουμ εκεινο, αν διαβασεις, υπαρχουν ιστορικα κειμενα. ειτε μη συμβατικη ιστορια ειτε καποιες λεπτομερειες που δεν αναφερονται σε κανενα απο τα βιβλια του σχολειου. και αναφερονται πραγματικα πολυ ενδιαφεροντα κειμενα. μαλιστα, σε καποια δηλωνω ξεκαθαρα την προτιμηση μου στους σπαρτιατες. μμμμμ κατι μου θυμιζει η σπαρτιατικη κοινωνια, κοινοκτημοσυνη, ισοτητα αναμεσα στους πολιτες της σπαρτης, ισονομια αναμεσα στους πολιτες της σπαρτης κλπ.... ρε πουστη μου τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει....
οχι οτι ανηκω σε κομματικες παραταξεις, δεν ανηκω σε ΚΑΜΙΑ κομματικη παραταξη. απολυτως σε καμια. ουτε σε καποιο συγκεκριμενο πολιτικο ρευμα. απλα αξιολογω και κραταω απο ΚΑΘΕ πολιτικο ρευμα αυτα που μου κανουν ως προσωπικοτητα και απορριπτω οσα δεν μου κανουν. ετσι, δεν ανηκω πουθενα παρα μονο στην δικη μου φιλοσοφια που με εκφραζει 100%.... δοκιμασε το, μπορει να σου αρεσει!!!!
4. και ο φασισμος και η ακρα αριστερα ειναι τοσο απολυτες εννοιες που καταντουν να ειναι οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος. εχουν και τα δυο αυτα ακρα τον ιδιο απολυτο τροπο αντιμετωπισης πανω σε διαμμετρικα αντιθετες αποψεις. με αλλα λογια, ακομη και οι ανιτφασιστες με τον φανατισμο που τους εχει διαποτισει και τις ακραιες τασεις για βια εναντιον οσων ανηκουν σε καποια ομαδα με διαφορετικες αποψεις, ειδικα τα τελευταια χρονια, δεν ειμαι σιγουρη αν εχουν αντιληφθει οτι εχουν καταντησει ακριβως οπως αυτο που λενε πως μισουν: φασιστες, απλα με διαμμετρικα αντιθετες αποψεις στο πολιτικοκοινωνικο συστημα.... με αλλα λογια, αν εμενα μου φταινε οι νεοναζι και παω και τους εξαλειψω εξολοθρευοντας τους, σε τι με κανει να διαφερω απο αυτους;;; σε τι με κανει καλυτερη;;;; ποια η ουσιαστικη διαφορα, αφου ο πυρηνας της ενεργειας μου να τους εξολοθρευσω, ειναι η μισαλλοδοξια, η οποια ειναι ομως για αλλους λογους ο πυρηνας των βιαιων εξαρσεων και των ιδιων των νεοναζι;;;; ιδια με αυτους θα ημουν,απλα προτιμωντας να εθελοτυφλω, και, κατα το συμφερον μου (ή εστω για την συνειδηση μου), να βαπτιζω τις πραξεις αυτες οπως με βολευει για να κοιμαμαι ησυχη τα βραδια....
η ανθρωπινη υπαρξη ειναι στα ματια μου ιερη και η ανθρωπια ειναι το μονο που μας εχει απομεινει σε αυτους τους χαλεπους καιρους. δεν συμαθω τους τουρκους ως λαο, για παραδειγμα, για αυτο που πρεσβευουν. αλλα καθε τουρκος, ως ανθρωπινη οντοτητα ειναι για μενα σεβαστος, οπως και οποιοσδηποτε ελληνικης καταγωγης.
αν καποιος ανθρωπος, αλλοδαπος ή ελληνας, προσπαθησει να παραβιασει το σπιτι μου, ειμαι ικανη προκειμενου να προφυλαξω τον εαυτο μου και τον χωρο μου, να τον αφησω στον τοπο. ε λοιπον, ετσι θα κανω και για οποιον θελησει να απειλησει τα συνορα της χωρας μου. δεν προκαλω αλλα αν προκληθω θα ανταποκριθω και θα ξεσπασω αγρια....
το να αγαπα κανεις την πατριδα του, για μενα δεν ειναι φασισμος. φασισμος ειναι, θεωρω, το να προσπαθω να επιβαλλω σε αλλους να πιστευουν και να ενστερνιζονται τα ιδια με εμενα. η χωρα που με γεννησε εχει δωσει τοσα πολλα στην ανθρωποτητα ως τωρα. τα εδωσε, παει, εγινε, τι να κανουμε τωρα, να γυρισουμε τον χρονο να τα παρει πισω γιατι ετσι βολευει μερικους μερικους;;;;; δεν μπορω ομως να μην την αγαπω και να μην την θαυμαζω, εστω για τα περασμενα μεγαλεια της. και, κατ'εμε, αυτο δεν ειναι καν εθνικισμος, ειναι απλα αγνος πατριωτισμος. και ειναι δικαιωμα του καθενος αν θελει, να αγαπα την πατριδα του, σε οποια χωρα και αν ανηκει, ειτε μενει στην ελλαδα ειτε οχι, οπως κι εγω θα αγαπω την ελλαδα ειτε μενω σε αυτην ειτε στο εξωτερικο....
ελπιζω να σε καλυψα σε ορισμενα θεματα, αν ειναι να με κρινεις, τουλαχιστον να γνωριζεις ενα μερος της φιλοσοφιας μου περι αυτων των θεματων και να μην λες αοριστιες και ακυρα (του τυπου ειχα γκομενο χρυσαυγιτη κλπ.... δεν χρειαζομαι υποδειξεις απο κανεναν για τις κοινωνικοπολιτικες μου αποψεις).