Κοίτα να δεις τι γίνεται καμιά φορά! Στις τελευταίες 3 σελίδες του τόπικ που με αφήνει αδιάφορο σχεδόν πάντα, του τόπικ που βαριέμαι να διαβάζω γιατί είναι γεμάτο παπάδες με παραμύθια των φυλλάδων για υποτιθέμενους στόχους, ε λοιπόν σε αυτό το τόπικ διάβασα μερικά από τα πιο σημαντικά Posts που έχουν γραφεί κατά τη γνώμη μου για τον ΠΑΟΚ του σήμερα.
Υπάρχουν θησαυροί πολλοί και τους συγκεντρώνω ως τροφή για σκέψη σε όποιον όμως έχει όρεξη να σκεφτεί και όχι όποιον γουστάρει να μουγκανίζει χαρούμενος στο λιβάδι, βολεμένος με το σανό που του δίνουν, χωρίς να προβληματίζεται για τίποτα άλλο...
Ο
CLUB LARISA άνοιξε τη συζήτηση για να μιλήσουμε επιτέλους καθαρά, για το τι φταίει και χωρίς κανένα φόβο να μη παρεξηγηθούμε. Να μιλήσουμε ΠΑΟΚτσήδικα και να πούμε αλήθειες. Και με χαρά μου βλέπω ένα τσουνάμι στη συνέχεια με ΠΑΟΚτσήδικα μυαλά σε δράση. Ο ίδιος είπε τη πρώτη σημαντική, για την αποτυχία του φετινού σχεδιασμού.
Ο
neapolitis σημείωσε την αντίφαση του κάνω εξυγίανση (επίσημη θέση της διοίκησης πρόσφατα διατυπωμένη) με το κάνω μεταγραφή 2 εκ. για το μέλλον με το όποιο (μεγάλο) ρίσκο
Ο
vedder είχε ανοίξει το θέμα της μεταγραφής του πιτσιρικά στη βάση ότι βλέπουμε να χάνεται η ελπίδα να βγει, έστω και στο μέλλον. Κάτι που θα είναι καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ
Ο
PAOK-Peiraeus λέει αυτό που βλεπουμε όλοι σχεδόν από το καλοκαίρι, την ανάγκη για δεκάρι (άλλο αν δεν το πιστεύει ο προπονητής και κυνηγάμε επιθετικό)
Ο
dave με 2 λόγια (σε αντίθεση με μένα

) περιγράφει άψογα το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ και το γιατί δεν πρόκειται να δούμε χαΐρι με αυτά τα μυαλά, δεδομένου πως η ομάδα έχει 2 τραγικά προβλήματα: είναι αργή στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίθετο (γιατί λέω εγώ πρέπει να παίζει ΚΑΙ ο Ίβιτς οπωσδήποτε, ενώ έχεις ήδη έναν αργό στο κέντρο λόγω αξίας αυτόν κι όχι βύσματος) και δεν έχει σχέδιο κανένα σχέδιο ανάπτυξης
Κάτι παρόμοιο με αυτό που περιγράφει ο
northeagle_4 σχετικά με τη μη αξιοποίηση του Κουτσιανικούλη, που θέλει πάσα με τη μία για να εκμεταλευτούμε την ταχύτητά του και την εκρηκτικότητά του, αλλά εμείς προτιμάμε το δεκάρι μας από αυτόν, που κάνει 4 δευτερόλεπτα μέχρι να πασάρει στρίβωντας το αμάξωμα, αλλά δεν γαμείς, εμπάθεια υποτίθεται έχουμε με το πουλί
Ο
skyclad4 ανέφερε το σοβαρότερο απ' όλα τα προβλήματα του προπονητή που έχει να κάνει με τη προετοιμασία και την προπόνηση της ομάδας. Όλοι βλέπουμε πως οι παίχτες γίνονται χειρότεροι σε μας, όπως λέει πολύ σωστά και ο
toy, εκτός από δύο, Βιερίνια-Γκαρσία, εκ των οποίων να συμπληρώσω πως ο Πάμπλο μόνος του προετοιμάστηκε φέτος, ενώ το ταλέντο του Βιερίνια είναι τεράστιο και ίσως και να μην αποδίδει όσο ακιβώς θα μπορούσε πραγματικά, αλλά εμείς οι πεινασμένοι για μπάλα τον θεωρούμε τον απόλυτο ποδοσφαιριστή.
Ο
gianniwths4 αναφέρει τη μεγαλύτερη αλήθεια του σχεδιασμού: πως σπαταλήσαμε, πολλά και άσκοπα. Αγοράζοντας παίχτες που δεν ήταν καλύτεροι αυτών που διώξαμε ή θέλαμε να διώξουμε. Λεφτά πεταμένα χωρίς λόγο.
Και τέλος ο
Javatone4 εκφράζει μία σημαντικότατη απορία για το λόγο για τον οποίο η ΠΑΕ όχι μόνο δεν προωθεί από τώρα την αύξηση (έχει περιοδικό μηνιαίο, έχει περιοδικάκια σε κάθε αγώνα, έχει ραδιοφωνικό χρόνο, έχει χορηγούς), αλλά κυρίως να συμπληρώσω εγώ, για 3η φορά δεν φαίνεται να κάνει τίποτα για να εξασφαλίσει ότι θα πάρουν και οι ομογενείς μετοχές. Πάλι άρτσι μπούτσι και λουλάς θα πάμε. Όσα πάνε κι όσα έρθουν. Σαν τα χρέη
Σας ευχαριστώ ρε μάγκες γιατί με όσα άκουγα τον τελευταίο καιρό δεξιά κι αριστερά το μυαλό μου χρειαζόταν ένα διάλλειμμα από την απόλυτη χαζομάρα. Όλα τα παραπάνω είναι οι αλήθειες για τον ΠΑΟΚ και όσο κι αν πονάνε αυτά απαντούν σε όλα κι όχι το κουτόχορτο που προσπαθούν να μας ταΐσουν τα παπαγαλάκια.
Να συμπληρώσω λοιπόν κι εγώ την "αλήθεια μου" στα παραπάνω, όπως τα σκέφτομαι και τα λέω συνέχεια τον τελευταίο καιρό. Όλα αυτά έχουν ένα συνδετικό κρίκο στις μεταγραφές αν το ψάξετε βαθύτερα κι έναν άλλον στο αγωνιστικό.
Και ο λάθος σχεδιασμός και οι άσκοπες σπατάλες και η επένδυση στον πιτσιρικά και ό,τι άλλο θέλετε έχουν τη ταμπέλα Γκαγκάτσης. Μη λέμε χαζά ότι ο Βρύζας έγινε άπλας ξαφνικά. Ο Γκαγκάτσης και η πολιτική να κάνει κολλητηλίκια με τις ομάδες της λίγκας πληρώνοντας ο ΠΑΟΚ ή βοηθώντας στο ξεφόρτωμα παιχτών, στο δόγμα που πιστεύει money rules. Ο Γκαγκάτσης δεν ήρθε όμως μόνος του για να κατηγορηθεί. Ο Ζαγοράκης τον έφερε και απέτυχε παταγωδώς. Η ειρωνία είναι ότι έφερε έναν "έμπειρο" παράγοντα γιατί αυτός δεν ήξερε και ο έμπειρος έκανε ό,τι θα έκανε ο κάθε φούφουτος. Ξόδευε δεξιά κι αριστερά. Ενώ η πρώτη χρονιά με αυτούς που δεν ξέρανε ήταν ιδανική. Και λίγα λεφτά σε μεταγραφές και παιχταράδες σε σχέση με αυτά που δόθηκαν. Λίγο εμπιστοσύνη στον εαυτό σου ρε Θόδωρε... Τέλεια τα πήγαινες και ψάρωσες από τον Κάκο.
Ο δεύτερος κρίκος είναι ο Σάντος φυσικά. Για όποιον μπορεί να δει λίγο πίσω από τα γεγονότα και τις εκατέρωθεν δηλώσεις, το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ παίχτηκε ένα παιχνίδι εξουσίας μεταξύ του Γκαγκάτση και του Σάντος. Ο ένας δεν ήθελε να βλέπει τον άλλον. Και να σου οι διαρροές για τον Τερίμ και να σου αντίποινα οι δηλώσεις πως δεν έχω παίχτες να παίξω ρόμβο.
Και ο προπονηταράς τι έκανε σε αυτή τη διαμάχη; Θέλησε να χτίσει ένα τοίχος προστασίας γύρω του από παίχτες της εμπιστοσύνης του. Γι' αυτό με τη μεγάλη δύναμη κι επιρροή που είχε στον Ζαγοράκη απαίτησε να φύγουν οι ανεπιθύμητοι Βερόν, Γκαρσία, για να δείξει τη δύναμή του. Η τεράστια χείρα βοηθείας μάλιστα ήρθε όταν τα πράγματα είχαν ξεφύγει τελείως στα αποδυτήρια με την ανακοίνωση για τριετή ανανέωση στον Σάντος. Εκεί αναδείχθηκε νικητής κι ο Γκαγκάτσης και την έκανε ηττημένος. Ο ΠΑΟΚ όμως εν τω μεταξύ είχε αποκλειστεί από ένα κωλοχανείο.
Γι' αυτό ο Σάντος για μένα είναι υπόλογος γιατί κάλυπτε τον κώλο του την ώρα που αποκλειόμασταν εκθέτοντας τον Γκαρσία και φέρνοντας γκρίνια με τις χαζοδηλώσεις του και το πείσμα του. Αλλά κυρίως είναι ασυγχώρητος γιατί βγάζει την κακία του στον πιτσιρικά τον Κουτσιανικούλη. Όχι πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Αφού με τον τρόπο του έδειξε πως ο Αθανασιάδης του είναι ανεπιθύμητος, αφού τον εξέθετε κάθε φορά και τον έστειλε να ψηθεί υποτίθεται, αλλά ουσιαστικά για να ησυχάσει από αυτόν, αφού δεν έδωσε ποτέ του ευκαιρία στον Γεωργίου, αφού αδικεί τον Μαλεζά ολοφάνερα, τώρα ο Κουτσιανικούλης καίγεται σιγά σιγά στην κυριολεξία από τον ψεύτη, που δήλωσε χωρίς ντροπή πως τον ζήτησε αυτός!!! Ο Σάντος δεν θέλει να δουλεύει με πιτσιρίκια. Το θεωρεί μειωτικό. Καταλάβετέ το. Στη δική του ποδοσφαιρική κουλτούρα όποιος είναι 19 και δεν ξέρει τα βασικά, κακό του κεφαλιού του λέει και δεν θα ασχοληθώ εγώ με αυτόν. Φέρτε μου έτοιμους. Εγώ προπονώ άντρες κι όχι μαθητούδια. Δικαίωμά του είναι. Το ερώτημα είναι τι τον θέλουμε στον ΠΑΟΚ; Να κάνει τι; Να αγοράζει έτοιμους πρώην παίχτες του; Αν είχαμε λεφτά να το συζητούσαμε. Τώρα όμως;
Εν κατακλείδι για μένα η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ είχε δυο μαύρες τρύπες που αχόρταγα ζητούσαν λεφτά για μεταγραφές και έφτασαν στο σημείο, επειδή ο καθένας ήθελε τις δικές του, να κάνουν πόλεμο στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ. Η μία έφυγε προς τιμήν της από μόνη της. Η άλλη είναι ακόμη εδώ, ζητώντας αχόρταγα νέες μεταγραφές, μεταθέτοντας ευθύνες και πηγαίνοντας το πλάνο ένα χρόνο πίσω. Μεταγραφές γιατί όμως; Για να βγούμε 4οι; Ποιος θα σε πάει πιο πάνω. Αυτός δεν είναι ικανός. Ούτε καν το πιστεύει και σου το λέει: Εγώ θέλω χρόνια να φτάσω στη κορυφή. Δηλαδή εκατομμύρια σε μεταγραφές. Αυτόν τον προπονητή χρειάζεται ο ΠΑΟΚ; Ευχαριστώ αλλά εγώ δεν θα πάρω.
Όπως δεν θα πάρω και τυφλά Κονσεϊσάο για τεχνικό διευθυντή, μέχρι να μου αποδείξει ότι μπορώ να του εμπιστευτώ τα λεφτά μου. Στη πράξη κι όχι στη θεωρία. Γιατί άλλο η τυφλή εμπιστοσύνη σε Ζαγοράκη-Βρύζα κι άλλο στις επιλογές τους. Λάθη άλλωστε όλοι κάνουν, όπως αποδείχθηκε σε όσα ειπώθηκαν παραπάνω.
Κλείνω με μια εικασία-ευχή. Ο ένας έφυγε μόνος του. Τον δεύτερο επειδή δεν μπορούσε επίσης να τον φάει, γιατί είναι συναισθηματικός, άφησε τον φίλο του να κάνει τη βρώμικη δουλειά το καλοκαίρι. Δεν λέω ότι το βλέπω πιθανό. Αλλά δεν μπορώ στο μυαλό μου να δεχτώ πως ο Βρύζας μπορεί να πιστεύει σε αυτόν τον προπονητή. Ο Ζαγοράκης ναι πίνει νερό σε αυτόν. Για τον Ζήση δεν μπορώ να το πιστέψω με τίποτα. Θα δείξει το καλοκαίρι